Off Festival 2010
Posted 24 kwietnia 2010 - 22:23
W ogole mam coraz wieksze zaleglosci festiwalowe na lato 2010, wiekszosc zespolow wystepujacych na Openerze oraz Offie jeszcze nie sluchalem
A ja jakoś większość openerowych w miarę kojarzę, ale z kolei nie ma żadnego takiego na którego koncert bym się szczególnie napalał. Off to co innego, są zespoły (ale dosłownie 2-3) które muszę zobaczyć, ale 80-90% to z kolei artyści, o których nie wiem prawie nic. Ale chyba trochę o to w takich imprezach chodzi, żeby poznawać też nową muzykę, nie?
Posted 24 kwietnia 2010 - 22:27
to właśnie lubię w Offie i w tej kwestii ma przewagę nad oupim: raz, można poznać masę nowych rzeczy; dwa, jak się nie wie, co się traci, to można spokojnie iść do biedronki po piwo i człowiek nie ma wyrzutów sumienia;p
Ja nie bardzo rozumiem, co to za przewaga. Off jest od poznawania nowej muzyki, Opener od sciagania wiekszych zespolow i obydwie opcje sa spoko. A sadze, ze jesli w ogole mowic o jakiejkolwiek przewadze, to wlasnie opener. Jesli chce poznac jakas nowa muzyke, to sobie szukam na lascie czy gdzies-tam a festiwal ma przede wszystkim zapewnic dobra, sprawdzona muzyke (ok, Opener cos w tym roku nie spelnia tych warunkow, poza malymi wyjatkami
Posted 27 kwietnia 2010 - 22:24
Ja nie bardzo rozumiem, co to za przewaga. Off jest od poznawania nowej muzyki, Opener od sciagania wiekszych zespolow i obydwie opcje sa spoko. A sadze, ze jesli w ogole mowic o jakiejkolwiek przewadze, to wlasnie opener. Jesli chce poznac jakas nowa muzyke, to sobie szukam na lascie czy gdzies-tam a festiwal ma przede wszystkim zapewnic dobra, sprawdzona muzyke (ok, Opener cos w tym roku nie spelnia tych warunkow, poza malymi wyjatkami
)
No właśnie wyjmując ostatniego Off'a na którym jarało mnie naprawdę tylko Wszyscy Wiedzą Co i pierwszego który jako debiutant miał prawo nie rzucać jeszcze na kolana line-up'em, jak dla mnie jeśli chodzi o wykonawców, Off > Open'er już któryś raz, więc ta przewaga oupiego odpada, a poznawanie nowej muzyki to oczywiście walor dodatkowy, niezwykle rajcujący. W ogóle to jeszcze nie wyraziłem jak bardzo się cieszę, że Rojek znowu pojechał więc - bardzo się cieszę, że Rojek znowu pojechał
Posted 26 maja 2010 - 22:54
Reply to this topic
10 user(s) are reading this topic
0 members, 10 guests, 0 anonymous users