Jump to content

Photo

Off Festival 2010

226 replies to this topic

#201 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 17 sierpnia 2010 - 11:39

trzecie zdjęcie od dołu miecie :D

Ej! Ta w środku to wredna zimna jest? :P

#202 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 17 sierpnia 2010 - 12:13

jaka wredna, jaka zimna? ja tam tylko widzę miłe uśmiechnięte dziewczę :D

edit: pierwszy koncert od hennwilla już jest - paula i karol

http://www.hennwill....la-i-karol.html

#203 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 767 posts

Posted 18 sierpnia 2010 - 14:22

i drugi koncert od HennWilla już jest - Lenny Valentino!

kto nie doznaje LV, ten puszcza Ariela Pinka z komy na Basińskim, rzekłem.

(a kto jeszcze nie napisał swojej relki z Offa ten acr, przypomnijcie mi że mam się kopnąć i ogarnąć z tym :P)

fejs // last

#204 evay

evay

an accident waiting to happen

• Moderatorzy
  • 2 213 posts

Posted 18 sierpnia 2010 - 19:01

soreczka Acr, ale ja nie byłam na LV, nie czułam magii, ostatnim razem byłam i normalnie (oprócz tej atmosfery pt. uuuuu reaktywacja!!!), za to Efterklang jest w mojej trójeczce najlepszych koncertów Off Festynu :-)
pozdrawiam!

#205 uzi

uzi

mała podła wredna zołza

• Members
  • 1 610 posts

Posted 18 sierpnia 2010 - 20:13

HennWill #3 - The Tallest Man on Earth.

a kto jeszcze nie napisał swojej relki z Offa ten acr

eeej, czuję się obrażona :P

soreczka Acr, ale ja nie byłam na LV, nie czułam magii, ostatnim razem byłam i normalnie (oprócz tej atmosfery pt. uuuuu reaktywacja!!!), za to Efterklang jest w mojej trójeczce najlepszych koncertów Off Festynu :-)pozdrawiam!

ja w sumie do końca nie wiedziałam, czy iść na LV, czy na Efterklang, przeklinałam Rojasa za to, że właśnie te dwa koncerty się pokrywają, ale w sumie bardziej się nastawiałam na Lenny'ego, aczkolwiek pewien miły Pan zamącił nam w głowach ["idziecie na Lenny'ego? - no raczej! - ale wiecie, z Efterklangiem będzie Czesław, więc ja sam już nie wiem - o! eej, teraz to i my nie wiemy, dzięki.."] i decyzja ostateczna to był praktycznie rzut monetą - Efterklang. i nie żałuję tej decyzji, bo raz, że dupy by nam zmoczyło;p, a dwa, że, podobnie jak iwej, zaliczam Efterklang do top3 Offa [ale "tylko" na trzecie miejsce].
o miejsce pierwsze była spora wojna, bo zarówno Mew jak i Flamingi wgniotły mnie w grunt, aczkolwiek ostatecznie wygrywa Mew.

żałuję, że: nie mogłam iść na Toro; zamiast iść na Rodia Dept słuchałam Dinozaurów [z karetki -.&]; poszłam na Pulled Apart By Horses; nie wiem jak wyglądał koncert Gaby Kulki :P.

nigdy nie zapomnę: w pół do Borysa, odkrycia tajemnicy piątego Bitelsa, suodkiej przytulanki po The Horrors, wszechobecnego Remka i jego miny, płaszczyka Jonasa Bjerre <3, średniej wieku fanów Lao Che, no i oczywiście całej tej akcji przed Flamingami, przez którą o mało się nie zlałam. a, i konfetti, które jako jedyne poszło w cycki.

#206 evay

evay

an accident waiting to happen

• Moderatorzy
  • 2 213 posts

Posted 19 sierpnia 2010 - 11:23

no to mamy taką samą trójkę ;-)
jeśli chodzi o Kulkę to wparowałam tam około pierwszej z balonem Lipsów, było tam z 30 osób (?), zostałam na dwóch piosenkach, bardzo fajnie, wyszły lepiej niż na koncercie w Krk. Ale tyle. Bardzo ciemne światło, nie wiem czy to dlatego, że oświetleniowcy nie chcieli, żeby Kulka zobaczyła, ile osób przyszło, czy co ;-)

#207 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 posts

Posted 19 sierpnia 2010 - 13:41

Co do bootlegów, na http://www.dimeadozen.org/ jeśli ktoś posiada konto można ściągnąć audio z Raveonettes, The Fall, Tindersticks, Mew, Lenny Valentino.

Jest także The Flaming Lips.
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#208 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 767 posts

Posted 19 sierpnia 2010 - 20:38

Hennwill doing Off Fest: odcinek 4 - A Place To Bury Strangers
Szkoda, miałem nadzieję, że jednak Tindersticks nagra.
Aha, widać w secie że Plejsiki miały grać Missing You a nie zagrały, też szkoda, bo to mój ich ulubiony.

fejs // last

#209 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 19 sierpnia 2010 - 21:06

Aha, widać w secie że Plejsiki miały grać Missing You a nie zagrały, też szkoda, bo to mój ich ulubiony.

No pewnie dlatego że się rozbujali na innych kawałkach i nie starczyło czasu (chociaż może i nie, nie wiem, bo chyba skończyli trochę wcześniej)... W sumie to był typowy koncert "na zniszczenie" (a bootleg brzmi całkiem całkiem, dość dobrze oddaje co się tam działo), więc co by nie zagrali to i tak byłbym happy.

(edit: poprawka, najbardziej rozkręcili się na 2 ostatnich numerach, czyli po ewentualnym Missing You, czyli przyczyna musiała być jednak inna ;))

Ej, a Ty byłeś na Tindersticks w tym czasie? Znaczy ja wiem, oni są w sumie spoko, ładnie plumkają, ale jak po Place'ach poszedłem na chwilę pod scenę główną to strasznie gejowsko to brzmiało. :P

#210 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 767 posts

Posted 19 sierpnia 2010 - 21:08

Ej, a Ty byłeś na Tindersticks w tym czasie?

No wyszliśmy z Plejsów jakoś w okolicach połowy koncertu i uważam że słusznie bo Tindersticks mi się bardzo podobało, taki już ze mnie nudziaż :P

fejs // last

#211 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 19 sierpnia 2010 - 21:09

Wiadomo, czy bedzie bootleg z Toro Y Moi?

#212 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 19 sierpnia 2010 - 21:17

No wyszliśmy z Plejsów jakoś w okolicach połowy koncertu i uważam że słusznie bo Tindersticks mi się bardzo podobało, taki już ze mnie nudziaż :P

Nie no, ja też raczej smęty wybierałem, ale raz trzeba się było zniszczyć. :D W sumie trochę szkoda że nie grali np. w niedzielę po FL, tylko tak na początek, ale dobrze że chociaż późno. Szkoda że nie poszedłem trochę bliżej sceny, no ale to może lepiej, bo bym jeszcze ogłuchł czy coś.

A w ogóle to czekam na bootleg z Mew (znaczy wiem że już jest na dime, ale nie chce mi się tam rejestrować :P - może jak ktoś ściągnął to się jakoś podzieli? to samo z FL), chciałbym się wreszcie dowiedzieć dlaczego ten koncert nie podobał mi się aż tak bardzo jak powinien. A powinien, przed festiwalem był to dla mnie chyba numer 1, a teraz klasyfikuję go gdzieś koło 4-5 miejsca.

#213 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 posts

Posted 30 sierpnia 2010 - 11:22

Trzy akordy darcie mordy, czyli special Off gig :P
I part dwa!

Leje :D :D :D
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#214 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 posts

Posted 02 września 2010 - 09:27

Trzy akordy darcie mordy, czyli special Off gig :P
I part dwa!

Leje :D :D :D

byłem tam!!!!! :P

#215 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 posts

Posted 02 września 2010 - 14:42

Patyczak to jest legenda w moim mieście! :D

http://www.youtube.c...feature=related

#216 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 767 posts

Posted 06 września 2010 - 19:31

jezuchrystE! Hennwillowi akcent przesunął się pod namiot z Kulką (którą nagrał) zamiast pod Kulę Wayne'a!

fajne covery grała, no ALE..

fejs // last

#217 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 06 września 2010 - 19:47

no tak, i nici z butlegu FL.. i dlatego mam ochotę zbojkotować jego blog, co oczywiście mi się nie uda

#218 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 767 posts

Posted 06 września 2010 - 19:50

weź tu zrozum gościa z SF, pieprzeni zblazowani znaffcy co im się wydaje że mogą mówić że Kulka lepsza była :P

ale liczę na wspomnianą w notce maszynkę do rozdwajania, może jednak nie zwieśniaczył aż tak i coś będzie.

fejs // last

#219 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 06 września 2010 - 20:37

na dimeadozen.org jest bootleg Falingów z Offa.

#220 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 767 posts

Posted 06 września 2010 - 20:40

ktoś z forum nawet linkaczem na megaupload dysponował i wszystko piknie, tylko jakość raczej taka se, więc liczyliśmy na Williamsa.

fejs // last

Reply to this topic

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users