Off Festival 2010
Posted 09 sierpnia 2010 - 22:25
drugi koncert to flaming lips, ci ludzie przybyli z kosmosu z kulą i konfetti i odstawili szoł, że szczena opada, znowu nie mam słów
poza tym, muszę wyróżnić trzy imprezy odstawione przez: Raekwona, Mouse On Mars i Ostrego. bauns jakiego nie zapomnę
zawiodło A Place To Bury Strangers, jak dla mnie hałas dla hałasu.
co tam jeszcze? Grolsch > Heineken, kult krzyża, nyggi i wursta, no i oczywiście... Artur Rojek, you know your name !!! do zobaczenia w przyszłym roku
Posted 09 sierpnia 2010 - 23:45
pierwszy to lenny valentino i nie umiem o tym mówić, poza kategoriami, plus krople w świetle i chłopak stojący spokojnie niedaleko mnie, któremu przez cały koncert ciekły łzy. nie wiedziałam, co ze sobą zrobić później.
Nie wiem no, też doznawałem, była magia i w ogóle, ale nie wiem czy nie ma w tym trochę (przynajmniej u mnie) takiej samospełniającej się przepowiedni. Nastawialiśmy się że będzie epicko i było, nakręciliśmy się trochę chyba po prostu. Ale tylko trochę, bo koncert był wielki, ścisła czołówka.
drugi koncert to flaming lips, ci ludzie przybyli z kosmosu z kulą i konfetti i odstawili szoł, że szczena opada, znowu nie mam słów
występ na którym gdzie się nie spojrzało, wszyscy się uśmiechali, miłość pokój wesele i wayne coyne.
Ale parę kuksańców dostałem, kilka osób na mnie nadepnęło, jacyś kolesie chcieli żeby ich non-stop nosić na rękach itp.
poza tym, muszę wyróżnić trzy imprezy odstawione przez: Raekwona, Mouse On Mars i Ostrego. bauns jakiego nie zapomnę
![]()
![]()
Jakoś tak dziwnie wyszło że jak miałem do wyboru bauns albo smęty to prawie zawsze wybierałem smęty...
zawiodło A Place To Bury Strangers, jak dla mnie hałas dla hałasu.
Tak, ale właśnie o to chodziło, żeby się zniszczyć przez uszy (i oczy trochę też), i dokładnie tak było. Ale to normalne że oceny się różnią, podobno The Horrors świetnym koncertem zdobyli wielu nowych fanów.
Aha, nie napisałem o Kim Nowak i Hey. Pierwsi to taka rozgrzewka, nawet byliby ok, gdyby nie to że wokal kojarzy mi się z Cool Kids of Death. Natomiast drudzy mnie zaskoczyli (szczególnie instrumentalny wstęp) bo się nigdy mocniej tym zespołem nie interesowałem, ale musiałem się niestety szybko zmyć, grzać miejsce na inny koncert.
Posted 10 sierpnia 2010 - 00:13
A muzycznie to:
Indigo Tree - bardzo mile, sympatycznie, dostałem coś czego oczekiwałem. Dorze zapowiadający się duet, mam nadzieję że pójdą dalej ze swoim rozwojem i jeszcze nie raz będą cieszyli ucho.
Pulled Apart By Horses - jaka szkoda, że skończyli wszyscy w jednym kawałku
Happy Pills - tylko częściowo, końcówka koncertu, ale to co usłyszałem spodobało mi się. Pozytywne, miłe granie. Na plus!
The Tallest Man On Earth - Podobno było nieźle, ale sam ocenić nie mogę. Gdyby nie było takiego tłumu w środku to może bym się wcisną, a tak to jakoś nie miałem do tego większej motywacji.
Bear In Heaven - więcej basu, więcej stopy!
Niwea - no, najbardziej Offowy gig, no. No,6/10, no. Chyba ty, no.
Shearwater / No age - słuchane z wysokości Grolsch stage. Tym pierwszym może się zainteresuje, gdyż momentami było nieźle. Przy tym drugim to na płycie było nieźle, tu nie pamiętam.
The Raveonettes - podobało mi się, nie wiem co mogę więcej powiedzieć. Chyba tylko tyle, że polecam i sam spróbuję więcej.
The Flaming Lips - to na co czekałem. Konfetti, kula, Wayne, konfetti, lewa strona daj balona, Wayne, tłum, ścisk, Panie Janie / Jeb się (snippet), konfetti i wogóle. Jestem zadowolony, naprawdę, choć oczekiwałem chyba jednak trochę więcej. Ale nawet mimo tego i tak było to nieziemskie przeżycie. W końcu sam Wayne jest z kosmosu
Philip Jack - no tak, obudził mnie motyw "Z archiwum X". A więcej nie pamiętam.
Posted 10 sierpnia 2010 - 11:56
- off F E S T Y N całkiem sympatyczny
Dziękuję Człowiekowi, Pannie Annie, Corso i Maxowi za towarzystwo i wdrożenie mnie w szczegóły. Sorry za gadulstwo moje
Miło poznać było nowe twarze i przywitać te lekko znane już mi ze zlotów i zdjęć zarzeczańskich.
Acr - uważaj na siebie!
A Panna Anna taka sympatyczna, do rany przyłóż dziewczynka, skąd ten "wredny" nick się wziął pojęcia nie mam
Pozdrawiam!
Posted 10 sierpnia 2010 - 12:18
A gdzieś Ty się zgubił?Muzycznie za mało widziałem/słyszałem żeby snuć podsumowania, ale z atmosferą udało mi się zaznajomić -
- off F E S T Y N całkiem sympatyczny![]()
Dziękuję Człowiekowi, Pannie Annie, Corso i Maxowi za towarzystwo i wdrożenie mnie w szczegóły. Sorry za gadulstwo moje![]()
Miło poznać było nowe twarze i przywitać te lekko znane już mi ze zlotów i zdjęć zarzeczańskich.
Acr - uważaj na siebie!![]()
A Panna Anna taka sympatyczna, do rany przyłóż dziewczynka, skąd ten "wredny" nick się wziął pojęcia nie mam![]()
Pozdrawiam!
Tak bez pożegnania...
Posted 10 sierpnia 2010 - 14:51
Aha, nie napisałem o Kim Nowak i Hey. Pierwsi to taka rozgrzewka, nawet byliby ok, gdyby nie to że wokal kojarzy mi się z Cool Kids of Death.
[/quote
nie no przestań gdzie ty tam słyszysz wokal ala ckod? Krzysiu Ostrowski( którego notabene spotkałem na koncercie LV) by się obraził....
Posted 15 sierpnia 2010 - 20:22
Od jutra hennwill.com zaczyna ładować swoje bootlegi, a będzie tego trochę z tego co wiem.
aha!! i znalazłem tam bootleg z British Sea Power z 2008
Posted 16 sierpnia 2010 - 19:43
Reply to this topic
6 user(s) are reading this topic
0 members, 6 guests, 0 anonymous users