Jump to content

Photo

Off Festival 2010

226 replies to this topic

#181 wredna zimna s*

wredna zimna s*

Użytkownik

• Members
  • 202 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 19:25

Ja chcę aparaturę do konfetti! :rolleyes:

#182 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 19:28

Posted Image

+

hey
hey
yeah
check
check
check
yeah
hey
yeah
heyyeah-check
check
yeah
yeah
hey
hey
hey
yeah
check
check
yeah
check
hey

#183 wredna zimna s*

wredna zimna s*

Użytkownik

• Members
  • 202 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 19:41

Te, Mrówa, dlaczego olałeś mamusię i nie przedstawiłeś jej swojej narzeczonej?

#184 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 22:25

na razie powiem, że przeżyłam na Offie dwa koncerty, które wskakują do mojego top 5 w ogóle. pierwszy to lenny valentino i nie umiem o tym mówić, poza kategoriami, plus krople w świetle i chłopak stojący spokojnie niedaleko mnie, któremu przez cały koncert ciekły łzy. nie wiedziałam, co ze sobą zrobić później. cieszę się, że na nagraniu słychać nasze 'santo subito!' ;)
drugi koncert to flaming lips, ci ludzie przybyli z kosmosu z kulą i konfetti i odstawili szoł, że szczena opada, znowu nie mam słów :P występ na którym gdzie się nie spojrzało, wszyscy się uśmiechali, miłość pokój wesele i wayne coyne.
poza tym, muszę wyróżnić trzy imprezy odstawione przez: Raekwona, Mouse On Mars i Ostrego. bauns jakiego nie zapomnę :D :D
zawiodło A Place To Bury Strangers, jak dla mnie hałas dla hałasu.

co tam jeszcze? Grolsch > Heineken, kult krzyża, nyggi i wursta, no i oczywiście... Artur Rojek, you know your name !!! do zobaczenia w przyszłym roku :P [ale błagam, chcę Mysłowice z powrotem! tamto pole i Słupna miały niepowtarzalny klimat :(]

#185 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 767 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 22:30

relka potem, a teraz mam takie pytanie - czy był ktoś z forum w koszulce z 360 tour na lenny valentino tak mniej więcej w środku crowdu, jakoś tak dość blisko sceny? ;>

fejs // last

#186 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 23:45

pierwszy to lenny valentino i nie umiem o tym mówić, poza kategoriami, plus krople w świetle i chłopak stojący spokojnie niedaleko mnie, któremu przez cały koncert ciekły łzy. nie wiedziałam, co ze sobą zrobić później.

Nie wiem no, też doznawałem, była magia i w ogóle, ale nie wiem czy nie ma w tym trochę (przynajmniej u mnie) takiej samospełniającej się przepowiedni. Nastawialiśmy się że będzie epicko i było, nakręciliśmy się trochę chyba po prostu. Ale tylko trochę, bo koncert był wielki, ścisła czołówka. ;)

drugi koncert to flaming lips, ci ludzie przybyli z kosmosu z kulą i konfetti i odstawili szoł, że szczena opada, znowu nie mam słów :P występ na którym gdzie się nie spojrzało, wszyscy się uśmiechali, miłość pokój wesele i wayne coyne.

Ale parę kuksańców dostałem, kilka osób na mnie nadepnęło, jacyś kolesie chcieli żeby ich non-stop nosić na rękach itp. ;) Plus paru oszołomów w stylu "Ole! Ole, Ole, Ole! Flaming Lips! Flaming Lips!" albo "We want Race for the Prize!" :D Ale było epicko, również dzięki temu (a co się działo przed koncertem!).

poza tym, muszę wyróżnić trzy imprezy odstawione przez: Raekwona, Mouse On Mars i Ostrego. bauns jakiego nie zapomnę :D :D

Jakoś tak dziwnie wyszło że jak miałem do wyboru bauns albo smęty to prawie zawsze wybierałem smęty...

zawiodło A Place To Bury Strangers, jak dla mnie hałas dla hałasu.

Tak, ale właśnie o to chodziło, żeby się zniszczyć przez uszy (i oczy trochę też), i dokładnie tak było. Ale to normalne że oceny się różnią, podobno The Horrors świetnym koncertem zdobyli wielu nowych fanów. :P

Aha, nie napisałem o Kim Nowak i Hey. Pierwsi to taka rozgrzewka, nawet byliby ok, gdyby nie to że wokal kojarzy mi się z Cool Kids of Death. Natomiast drudzy mnie zaskoczyli (szczególnie instrumentalny wstęp) bo się nigdy mocniej tym zespołem nie interesowałem, ale musiałem się niestety szybko zmyć, grzać miejsce na inny koncert.

#187 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 posts

Posted 10 sierpnia 2010 - 00:13

Cóż, to był tylko jeden dzień ale już wiem, że za rok wrócę na więcej! Świetna atmosfera, muzyka, towarzystwo + grolsch stage, no. Moc :D

A muzycznie to:
Indigo Tree - bardzo mile, sympatycznie, dostałem coś czego oczekiwałem. Dorze zapowiadający się duet, mam nadzieję że pójdą dalej ze swoim rozwojem i jeszcze nie raz będą cieszyli ucho.
Pulled Apart By Horses - jaka szkoda, że skończyli wszyscy w jednym kawałku :P O dziwo byłem zaskoczony, że wysiedziałem cały koncert - nie są to do końca moje klimaty. Momentami fajnie, momentami nudnawo, ale dla lubujących się w takiej muzyce mogło być nieźle.
Happy Pills - tylko częściowo, końcówka koncertu, ale to co usłyszałem spodobało mi się. Pozytywne, miłe granie. Na plus!
The Tallest Man On Earth - Podobno było nieźle, ale sam ocenić nie mogę. Gdyby nie było takiego tłumu w środku to może bym się wcisną, a tak to jakoś nie miałem do tego większej motywacji.
Bear In Heaven - więcej basu, więcej stopy!
Niwea - no, najbardziej Offowy gig, no. No,6/10, no. Chyba ty, no.
Shearwater / No age - słuchane z wysokości Grolsch stage. Tym pierwszym może się zainteresuje, gdyż momentami było nieźle. Przy tym drugim to na płycie było nieźle, tu nie pamiętam.
The Raveonettes - podobało mi się, nie wiem co mogę więcej powiedzieć. Chyba tylko tyle, że polecam i sam spróbuję więcej.
The Flaming Lips - to na co czekałem. Konfetti, kula, Wayne, konfetti, lewa strona daj balona, Wayne, tłum, ścisk, Panie Janie / Jeb się (snippet), konfetti i wogóle. Jestem zadowolony, naprawdę, choć oczekiwałem chyba jednak trochę więcej. Ale nawet mimo tego i tak było to nieziemskie przeżycie. W końcu sam Wayne jest z kosmosu :P
Philip Jack - no tak, obudził mnie motyw "Z archiwum X". A więcej nie pamiętam.

...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#188 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 10 sierpnia 2010 - 01:34

:)

Posted Image

#189 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 835 posts

Posted 10 sierpnia 2010 - 07:15

Są już jakieś bootlegi, nagrania?

#190 cezar

cezar

Użytkownik

• Members
  • 695 posts

Posted 10 sierpnia 2010 - 11:56

Muzycznie za mało widziałem/słyszałem żeby snuć podsumowania, ale z atmosferą udało mi się zaznajomić -
- off F E S T Y N całkiem sympatyczny :)
Dziękuję Człowiekowi, Pannie Annie, Corso i Maxowi za towarzystwo i wdrożenie mnie w szczegóły. Sorry za gadulstwo moje ;)
Miło poznać było nowe twarze i przywitać te lekko znane już mi ze zlotów i zdjęć zarzeczańskich.
Acr - uważaj na siebie! ;)
A Panna Anna taka sympatyczna, do rany przyłóż dziewczynka, skąd ten "wredny" nick się wziął pojęcia nie mam ;)
Pozdrawiam!

#191 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 835 posts

Posted 10 sierpnia 2010 - 12:18

Muzycznie za mało widziałem/słyszałem żeby snuć podsumowania, ale z atmosferą udało mi się zaznajomić -
- off F E S T Y N całkiem sympatyczny :)
Dziękuję Człowiekowi, Pannie Annie, Corso i Maxowi za towarzystwo i wdrożenie mnie w szczegóły. Sorry za gadulstwo moje ;)
Miło poznać było nowe twarze i przywitać te lekko znane już mi ze zlotów i zdjęć zarzeczańskich.
Acr - uważaj na siebie! ;)
A Panna Anna taka sympatyczna, do rany przyłóż dziewczynka, skąd ten "wredny" nick się wziął pojęcia nie mam ;)
Pozdrawiam!

A gdzieś Ty się zgubił?
Tak bez pożegnania...

#192 cezar

cezar

Użytkownik

• Members
  • 695 posts

Posted 10 sierpnia 2010 - 12:55

A gdzieś Ty się zgubił?
Tak bez pożegnania...

Zasnąłem na leżaczku festynowym ;)
Rozwaliły mnie te leżaczki plażowe. Alternatywny undrerground :)
Następnym razem wpadnę na 3 dni to odbijemy!

#193 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 posts

Posted 10 sierpnia 2010 - 14:51

[quote name='el_f' date='10 sierpień 2010 - 00:45 ' timestamp='1281393936' post='170131']

Aha, nie napisałem o Kim Nowak i Hey. Pierwsi to taka rozgrzewka, nawet byliby ok, gdyby nie to że wokal kojarzy mi się z Cool Kids of Death.
[/quote

nie no przestań gdzie ty tam słyszysz wokal ala ckod? Krzysiu Ostrowski( którego notabene spotkałem na koncercie LV) by się obraził.... :D

#194 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 10 sierpnia 2010 - 15:29

http://www.facebook....id=216385487501

#195 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 14 sierpnia 2010 - 15:23

Posted Image

#196 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 posts

Posted 15 sierpnia 2010 - 20:22

Co do bootlegów, na http://www.dimeadozen.org/ jeśli ktoś posiada konto można ściągnąć audio z Raveonettes, The Fall, Tindersticks, Mew, Lenny Valentino. Mew ściągam właśnie, Raveonettes już mam na dysku jakość 4/5.
Od jutra hennwill.com zaczyna ładować swoje bootlegi, a będzie tego trochę z tego co wiem.

aha!! i znalazłem tam bootleg z British Sea Power z 2008
Dołączona grafika

#197 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 15 sierpnia 2010 - 20:26

Raveonettes już mam na dysku jakość 4/5

Co najwyżej 2/5. Tak kiepskiego bootlega dawno nie słyszałem.

#198 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 posts

Posted 15 sierpnia 2010 - 20:35

Error, rzeczywiscie chcialem napisać 3/5, ale dobra newermańd. Liczę na coś lepszego od hennwilla. Zapomniałem dodać, że na forum offa na last.fm ktoś zapodał link do Dinosaur Jr (nagranie z 3).
Dołączona grafika

#199 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 16 sierpnia 2010 - 19:43

Parę fociszy okołoforumowych:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image