Skocz do zawartości

Zdjęcie

2010-08-06 - Stadio Olimpico - Turyn, Włochy

• Please log in to reply
764 replies to this topic

#701 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 14:34

to są pliki flac z torenta przerobione na mp3

Czy tylko mi się wydaje, że nagranie jest zbyt szybkie? Chyba, bo Magnificent zabija wręcz, a jak chciałem zagrać North Star na gitarze mej, bootleg był na wyższych dźwiękach. Kurcze, da się coś z tym zrobić?
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#702 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 14:34

Tak było:

1. Return Of The Stingray Guitar Intro
2. Beautiful Day
3. Magnificent
4. Get On Your Boots
5. Mysterious Ways / My Sweet Lord (snippet)
6. I Still Haven't Found What I'm Looking For
7. North Star (new song!)
8. Glastonbury (new song!)
9. Elevation
10. In A Little While
11. Miss Sarajevo (tour debut)
12. Until The End Of The World
13. The Unforgettable Fire
14. City Of Blinding Lights
15. Vertigo
16. Crazy Tonight / Discotheque (snippet)
17. Sunday Bloody Sunday
18. MLK
19. Walk On / You'll Never Walk Alone (snippet)

Encore:
20. One
21. Amazing Grace (snippet) / Where The Streets Have No Name
22. Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me (tour debut)
23. With Or Without You
24. Moment Of Surrender

Tak powinno być:

1. Return Of The Stingray Guitar Intro
2. Get On Your Boots
3. Magnificent
4. Beautiful Day/jakiś snippet
5. Mysterious Ways / My Sweet Lord (snippet), tylko na miłość boską CAŁE MW!
6. I Still Haven't Found What I'm Looking For
7. North Star (new song!)
8. Glastonbury (new song!)
9. NLOTH
10. In A Little While
11. Miss Sarajevo (tour debut) - tutaj na kolejnych koncertach będzie Tryin' błeeee
12. Until The End Of The World
13. The Unforgettable Fire
14. Cokolwiek innego
15. Vertigo
16. Crazy Tonight / Discotheque (snippet)
17. Sunday Bloody Sunday
18. MLK
19. Cokolwiek innego

20. One
21. Amazing Grace (snippet) / Where The Streets Have No Name
22. Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me (tour debut)
23. UV
24. Moment Of Surrender

Bardzo dobrze, że jest więcej elementów z ZOO TV, na razie w stroju, może potem również w secie (Even Better?). Nie ma Breathe i Pride. Oby już nie było nigdy. Nie było NLOTH :( Bono wszczepili chyba implanty w ten kręgosłup...
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#703 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 14:37

Moje zdjęcia z koncertu i ogolnie z wyjazdu

Enjoy!

#704 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 14:50

np za in a little while tryin'a ialw był już często grany a miss sarajevo zostawić
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#705 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 15:25

Myślicie, że Trying jednak będzie?

#706 niemowicnic

niemowicnic

Użytkownik

• Members
  • 823 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 15:32

Gdybać w sumie można.
Anton- szałowe zdjęcia B)
'I like classic music. But it doesn't have sex. And sex is rhythm. That's why Rock'n'roll is so important.'
- Bono

#707 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 15:39

Moje zdjęcia z koncertu i ogolnie z wyjazdu

Enjoy!

Dzieki, zdjecia sa rewelacyjne, niektore sobie sciagnelam. Najlepszym w albumie jest zdjecie z automatem do pizzy. Chlopaki maja perfekcyjny wyglad i widac, ze sie dobrze bawia (nie koniecznie pod wplywem), w szczegolnosci Bono robiac swoje cwiczenia rehabilitacyjne :)
Muzyka, choreografia i caloksztalt niezle dopracowany, North Star przyjemnie sie oglada.
Czy jest juz bootleg wideo?

- Karolina

#708 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 15:48

Moja 8-letnia siostrzenica, kiedy dziś rano dosyć głośno rozbrzmiał North Star:
"Ale ten pan co śpiewa to już chyba trochę stary jest"

:mellow:

#709 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 15:52

Moja 8-letnia siostrzenica, kiedy dziś rano dosyć głośno rozbrzmiał North Star:
"Ale ten pan co śpiewa to już chyba trochę stary jest"
:mellow:

ale za to jaki energiczny. :)
Dołączona grafika

#710 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 17:28

Może czas na recenzję

Pomysł, żeby pojechac do Turynu pojawił się najpóźniej ze wszystkich koncertów, na ktorych planuje byc. Decyzja szybka, napisałem do Piotra 'piotrasika' czy nie zechciałby pojechac ze mna na koncert, gdyż sam na pewno bym nie pojechał. Samolot do Bergamo dla mnie 140 zł w dwie strony, dla Piotra troche więcej (z powodów, o ktorych nie bede sie tu rozpisywał :P). Nagle wszystko zostało zaplanowane, bilety kupione na ebayu i jedziemy!

Wyruszylismy z Poznania 5.08 o 21ej. Wyladowalismy w Bergamo ok 22.30, kupilismy bilety na autobusy do Mediolanu i rozłożyliśmy naszą luksusową słomianą matę w holu lotniska, które okazało się jedną wielką sypialnią. Nawet dało się pospac!
Godzina 4:00 - pan ochroniarz krzyczy: "Giovanni! Pobudka!". Kawa, toaleta i do autobusu o 4:30. Ok. 5.20 dotarlismy na dworzec główny w Mediolanie, który jest przeogromny. Nawet sobie go zwiedzilismy troszkę :P
O 6ej elegancki, wygodny i pachnący z lekka moczem pociąg, który równo o 8:00 zajechał do Torino Porta Nuova! Bardzo szybkim krokiem po bilety na tramwaj i na przystanek! Wyznacznikiem gdzie wysiasc byly dla nas panie w koszulkach U2, które zresztą potem nam pomagały w tym całym bałaganie z numerkami (grazie mille!). 8:30 jesteśmy pod stadionem, dostaję numerek 725 (:D), jest tylko jedna kolejka, idziemy na koniec - kolejka jest ładna, luźno, rozkładam matę, mam zamiar wyjąc książkę, Piotr wychodzi obejrzec teren... Jak kolejka nie ruszyła, ja wszytskie torby, matę, bluzy, wody w ręce, na plecy! Wtedy się zrobiło ciasno, ze nie mozna bylo usiasc ani się ruszyc i tak już było do chyba 13ej, kiedy dostaliśmy numerki na opasce, która umożliwiała nam wyjscie z kolejki i powrót do niej.

Niestety włosi nie są narodem, mówiącym po angielsku, także ja nic nie wiedziałem co się dzieje, tym bardziej francuzi i hiszpanie, ale chyba i tak nikt nic nie wiedział :P Mieliśmy dużo czasu, żeby przestudiowac wszystkie podrobione i kiczowate jutowe koszulki i resztę, których były tony. Żule też rozkręciły interes i sprzedawały piwo i wodę w kolejce :D

Ten uśmiechnięty pan ze zdjęcia z grillem stał się wrogiem publicznym numer 1, wszyscy na niego darli mordy, a on chciał tylko zrobic porządek, organizując tę całą kolejkę i wejscie na stadion :D. Nawet zamieniliśmy z nim słowo po koncercie, bo dostał setlistę.

Kiedy wyszedłem z kolejki (o dziwo prawie wszyscy w niej zostali, nie wiadomo czemu...) zacząłem się szwędac w okolicach stadionu, mnóstwo koni sprzedających (i kupujących!) bilety. Wolontariusze z ONE chodzili wokół stadionu z iPadami. Spotakliśmy się z olive, pogadaliśmy trochę o starych polokach i irlandczykach, bla bla bla i wróciliśmy do kolejki. ok 15:20 zaczęło się trochę ruszac seriami, w międzyczasie zespół chyba przyjechał na miejsce. Straszny ścisk i zamieszanie ale w końcu udało nam się wbiec na płytę (piano! calmo! piano!). Skwar był potworny, prawie wykitowałem po tym sprincie bez rozgrzewki! Weszliśmy od strony Adama i nasze miejsce było ok. 6,7metrów od sceny pomiędzy Bono a Adamem, które później wyewoluowało w miejsce naprzeciwko Bono bliżej sceny. Co tu dużo pisac, oprócz tego, że było cholernie gorąco to wyszedłem z circle, kupiłem koszulkę i wodę, co kosztowało mnie majątek i udało mi się wrocic na miejsce!

Kasabian wyszło na scenę po 19:30, mają najfajniejszego technicznego na świecie - ten dziadziuś ze zdjęc! :P
Zagrali swoje fuckin' bad boy music, które było całkiem fajne - zestaw hitów. Jak dla mnie nawet lepiej niż na openerze, ale może to bliskosc sceny... Zeszli brytyjczycy i weszli techniczni U2, Dallas został nawet nagrodzony brawami! A w vipach siedział chyba Gavin Friday, tak coś mi się wydawało.

Phil i Sam ostro dyskutowali przed koncertem, najpierw myśleliśmy, że kłócą się o czapkę, później, że o to kto ma powiedziec że koncertu nie będzie, ale w końcu czapkę dostał Sam i koncert się zaczął!

Larry, Edge i Adam wyszli na scenę po Space Oddity i zaczęli grac coś o czym w ogóle nie wiedziałem (chociaż nie wytrzymałem jeśli chodzi o próby i wiedziałem o niektórych niespodziankach, ale nie znałem przynajmniej kolejnosci :P)
Bono latał po wybiegu w nowych okularach, skórze czy tam gumie i butach na obcasie (oh yeah!), zresztą sami widzieliscie jakie ADHD miał. Intro zajebiste, przypominało trochę Zoo Station, zwłaszcza bit Larry'ego.

Beautiful Day - sam nie wiem co tu napisac, można narzekac ale jak się jest na koncercie, to nawet gdyby przez połowę koncertu to grali, a przez drugą COBL to i tak bym się bawił
Magnificent - zgasły światła, o których kompletnie zapomniałem, o o oo!
Get On Your Boots - do skakania!
Mysterious Ways - do tańczenia, nie złapałem że to był snippet My Sweet Lord
I still - Adam Clayton - czarna owca rodziny, tylko że zakamuflowana w białe bambosze! Poryczałem się, a włosi świetnie śpiewają
North Star - niestety byłem zajęty trzymaniem ręki z komórką przez pół piosenki, teraz jak sobie słucham to wydaje się ona bardzo przyjemna!
Glastonbury - szok, czy to jest U2?! publicznosc chyba nie podłapała, w takim stopniu jaki ta piosenka ma potencjał.
Elevation - czad!! i proszę nie psioczyc na tę piosenkę, bo na koncertach jest to killer!
In A Little While - pięknie, ale czuje że to może pójsc do odstawki na dalszych koncertach.
Miss Sarajevo - ryczałem jak bóbr, słysząc pianino Edge'a. Absolutna miazga, nie wiem nawet czy nie najlepsza piosenka koncertu. Bono w doskonałej formie wokalnej + zwrotka po włosku. CUDO, COŚ WSPANIAŁEGO, dreszcze i ciarry!!
Until - przejście rodem z ZooTV, to była kompletna miazga, samo przejscie. Until wspaniały, pierwszy raz na żywo słyszałem. I Bono z Edżem idealnie nad naszymi głowami, patrzcie na zdjęcia!
TUF - tu zaczął się szkielet koncertu, ale chyba dobrze, że tego nie wywalili.
City Of Blinding Lights - do wywalenia i dac tu jakąś spokojną piosenkę!!
Vertigo - może zostac
Crazy - wspaniały snippet Discotheque!! ale ogólnie to wolałbym, żeby zastąpili to jakąś nową piosenką w podobnym duchu.
Sunday Bloody Sunday - do wywalenia!
MLK - ang san su ki i myślałem, że Bono spiewa coś Michaela Jacksona na początku! Ale pięknie zaśpiewane...
Walk On - nawet nie było takie złe, raczej do wywalenia, dobrze że zrezygnowali z tych masek...

W przerwach na bisy coś im się pieprzyło chyba z ekranami, bo mieli problemy z włączeniem Tutu i ufoludków + jeden pixel odmówił posłuszeństwa :P

One - fajnie, że Bono coś przygrał na gitarze. Widac ze mają dośc dużą swobodę, zresztą przez cały koncert!
Amazing Grace / Streets - to przejście jest cudowne, a pierwsze dźwięki gitary to chyba najwspanialsze uczucie na świecie!!! Wszystko wyleciało mi z kieszeni w ekstazie, piękne, piękne, PIĘKNE! Nigdy w życiu nie myślcie żeby wywalic tę piosenkę, bo ona ma w sobie coś plemiennego! Kiss the future! Fuck the past! Kiss the future!! nie było rozbłysku świateł na początku, ale co tam...

Teraz ufoludki, chcialbym się dowiedziec co one mówiły, bo napisy po włosku były,

Hold Me Thrill Me Kiss Me Kill Me - intro to kompletna miazga!! Why so serious? What time is it in the world? SHOWTIME!! szatański głos, ja pierdole za przeproszeniem. Niesamowite wrażenie, a zwłaszcza zwrotka 'they want you to be Jesus' i Bono z czerwoną aureolą!! I mikrofon-huśtawka, ten człowiek miał operację kręgosłupa?!
With Or Without You - ja bardzo lubię wykonanie z tej trasy, także nie mogę się przyczepic jesli chodzi o aranż. Edge'owi coś się chyba popsuło z ustawieniami gitary, bo była cholernie głośno i czasem nieczyste dzwięki.
Moment Of Surrender - Bono zachwycony śpiewem włochów, bardzo radosny. Marynarka, Armani? Dolce & Gabbana? Nie, Edun, but it's cool! Nowy aranż, bardziej płytowy, nie potrafię ocenic czy lepszy, muszą go jeszcze trochę ograc.

I Rocket Man! Kuniec dębiec! Wpadliśmy do hostelu ledwo żywi, po drodze zahaczjąc o kiosk po sprajta i heinekena (te uczucie, kiedy pijesz zimny napój po koncercie U2). Pokój dzieliliśmy z Francuzami, którzy również byli na U2. Rano pobudka o 7ej, spacer po Turynie, pózniej po centrum Mediolanu, kupic lavazzę :D i na lotnisko. A na lotnisku był automat do pizzy, a McDonaldzie można kupic Peroni! :P
Samolot opózniony, a ja obudziłem się dzisiaj o 13ej. Nogi jeszcze lekko bolą, ale już się gotują na Frankfurt i Hannover!!

Aha, ktoś wie kto machał polską flagą w GC??

Tyle, ufff... Jak piszę jakąś pracę do szkoły to zawsze mi to zajmuje dwa dni... :P

#711 Molly

Molly

Użytkownik

• Members
  • 170 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 18:05

A w vipach siedział chyba Gavin Friday, tak coś mi się wydawało.

Tak, ponoc Gavin byl. Byly tez Morleigh, Ann, Adamowa dziewczyna i jedna z corek Boniasa- tyle ze ponoc wiekszosc koncertu 'szwedaly' sie po stadionie a nie siedzialy w jednym miejscu :)

Dzieki za raport, Anton! Super ze mogles tam byc i poczuc te atmosfere! Ja juz nie moge sie doczekac Hannoveru ... :)A potem Wiednia,Moskwy i Turcji:)

#712 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 18:38

gdyby zagrali Helter Skelter albo przynajmniej snnipet w hannowerze :)
Watch more TV

#713 niemowicnic

niemowicnic

Użytkownik

• Members
  • 823 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 19:06

Ła, super relacja z koncertu ;) tyle szczegółów (łącznie z maszynami wydającymi pizzę ^^), prawie jakbym była tam.
Ja teraz wsłuchuję się cały czas w North Star i coraz bardziej mi się podoba.
'I like classic music. But it doesn't have sex. And sex is rhythm. That's why Rock'n'roll is so important.'
- Bono

#714 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 19:11

gdyby zagrali Helter Skelter albo przynajmniej snnipet w hannowerze :)

Hehe czemu akurat Helter Skelter,i czemu w Hannoverze?

A tak w ogóle to pomyślałem sobie o takiej akcji...
w tym roku mamy 30 lat po śmierci Johna Lennona.
Może gdyby wszyscy Polacy na koncertach wyciągnęli duże zdjęcie Lennona z napisem 30 Year's!
Uważam że Bono by zareagował,i to mogłoby namieszać w setliście.
Pamiętacie Elevation Tour i Bullet The Blue Sky poświęcony Lennonowi,gdy na końcu Bono wykrzykiwał Mark Chapman!!!Mark Chapman
!!!!
Mnie do dziś ciarki przechodzą jak tego słucham.
Uważam że taka akcja dużo by dała,Bono by coś wykombinował.
Wystarczy tylko żeby wszyscy wyciągnęli zdjęcia Lennona,może nawet z samym napisem 30,wiadomo o co chodzi.

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#715 WeMan

WeMan

Użytkownik

• Members
  • 18 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 19:36

Po przesłuchaniu bootlegu oraz obejrzeniu paru nagrań video mogę śmiało stwierdzić, że:

Na plus zasługuje:

North Star - Nowa piosenka, która wpadła mi w ucho niesamowicie.

Glastonbury - Po prostu zaskoczył mnie ten utwór.

Miss Sarajevo - Nowość na tej trasie, genialny wokal Bono

Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me - Świetna piosenka i świetne wykonanie, co tu więcej pisać .

Forma Bono - Martwiłem się o to, że po kontuzji pleców Bono będzie na siebie uważał (co nie jest oczywiście niczym dziwnym), ale nie. Bono skacze, tańczy, biega i mam nadzieje, że tak będzie jeszcze przez długi czas.

Na minus:

Rozpoczynające koncert Beautiful Day - Jak dla mnie wejście z Breathe było świetne, ta piosenka ma moc. Beautiful Day na początek nie przemawia do mnie w ogóle, może gdyby U2 popracowało nad lepszym połączeniem między intro a właśnie BD.

Mysterious Ways - Co tu dużo mówić, MW bez końcowej solówki traci połowę wartości.

I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonigh
t - Wiem, że zespół wykorzystuje tutaj dużo plusów sceny ale jak dla mnie to po prostu łupanina. Zdecydowanie wole wersje studyjną i takiej zmiany też oczekiwałem.

The Unforgettable Fire - Jak dla mnie najnudniejszy moment koncertu, miałem nadzieje, że nie usłyszę tego więcej na tej trasie.

With or Without You - Wykonanie WOWY nie przemawia do mnie od rozpoczęcia 360 Tour, jest jakieś takie bezbarwne.

Brak Ultraviolet - miałem nadzieje zobaczyć ten utwór zaraz po Hold Me.. Według mnie bardzo mocny punkt poprzedniej części trasy.

Ogólnie sporo emocji związanych z setlistą. Liczę na kilka zmian i coś co jeszcze mnie zaskoczy. :)

#716 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 20:08

The Unforgettable Fire - Jak dla mnie najnudniejszy moment koncertu, miałem nadzieje, że nie usłyszę tego więcej na tej trasie.

Scyzoryk się w kieszeni otwiera :D Weź to wyjmij!
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#717 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 21:31

http://www.youtube.c...VHEMM4Northstar kompletnie mnie oczarowało <3
45 lightyears from home
Is where you are
And where I wanna be beside you now
Looking for direction stars of your reflection
To the space between you and me

I can?t wait any longer for your love
I can?t wait, I can?t wait
I can?t wait any longer for it
I can?t wait any longer for your love to be seen

Bird still singing for them
And they fly above the government
It's not a song of discontent
I'm ...-ing now, it's me that spent
Here I am a space cowboy
Looking out for love and logic in the universe

And the day packs it in
And you watch as the sun goes down
Pray that the night will come quickly
You hope, you pray that these clouds leave the sky alone
Cos there's only one light that can guide you... guide you

#718 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 06:41

a zauważyliście że ta biała bluzka Adama z turynu to ta sama którą założył w chorzowie na bisy>? http://www.youtube.c...h?v=9SiyJ_vfmXs zobaczcie w 7:40 :P a co do helter skelter http://www.youtube.c...h?v=sLmqjcYtH3c czy ta pisenka nie jset świetna oo właśnie po za tym co pisał Paweł= jest rocznica 30 śmierci Lennona i może znów by było John jaikiś tam nie pamiętam :) ukradł tą piosęnke Beatelsom mmy ją oddajemy i wtedy np. skrócona wersjsa lub dłuższy snnipet :)
Watch more TV

#719 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 Postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 09:02

Tylko że jeśli chodzi o Helter Skelter to piosenkę napisał Paul Mccartney :)
Ale akcja z Lennonem na pewno przyniosła by jakąś piosenkę Lennona na trasie.
Lub przynajmniej snippety.

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#720 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 09:56

Tylko że jeśli chodzi o Helter Skelter to piosenkę napisał Paul Mccartney :)
Ale akcja z Lennonem na pewno przyniosła by jakąś piosenkę Lennona na trasie.
Lub przynajmniej snippety.

no ale wiesz obaj byli w bitelsach no i mógłby być dłuższy Sgt.peppet snnipet bo u nas w chorzowie śpiewał to tylko podczas przechodzenia przez mostek jescze ci wcześniej thank you kkrzyknął ale nie do mikrofonu
Watch more TV

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych