2010-08-06 - Stadio Olimpico - Turyn, Włochy
Posted 07 sierpnia 2010 - 15:05
Posted 07 sierpnia 2010 - 15:26
Link do torrenta, ktory podalem wyzej (taper km140) jest duzo lepszy, bardzo dobry(FLAC),czysty, teraz slucham.
jeśli byłaby taka możliwość to bardzo proszę o przerobienie tego koncertu do mp3 (320kbps) i wrzucenie go na serwer
Posted 07 sierpnia 2010 - 15:48
Bialy czarodziej
O pan perkusista ze swoja typowo koncertowa mina
Posted 07 sierpnia 2010 - 15:58
A Bono widać, że już lepiej się czuje i musi teraz odreagować. Bardzo dobrze, bardzo dobrze
- Bono
Posted 07 sierpnia 2010 - 15:59
jeśli byłaby taka możliwość to bardzo proszę o przerobienie tego koncertu do mp3 (320kbps) i wrzucenie go na serwer
Zrobilem na 192 kbs, chyba wystarczy, i tak ma 190 MB, gdzie wam to wrzucic ??
Glastonbury tu wychodzi wspaniale, coraz wiecej mi sie podoba... Tak bylo trzeba!
Posted 07 sierpnia 2010 - 16:03
Ciągle nie mogę napatrzeć się na Claytona ;P jego buty- szał!
Wlasnie staram sie wyczaic co to sa za buty... Boskie sa!
Posted 07 sierpnia 2010 - 16:15
Posted 07 sierpnia 2010 - 16:31
Posted 07 sierpnia 2010 - 16:56
O ile nowe intro jest nawet fajne i przede wszystkim super jest to, że jest to intro grane live, to następujący po nim BDay jest jak zalanie ogniska michą brudnej wody. Kompletnie mi to nie gra.
Posted 07 sierpnia 2010 - 17:34
Coś w tym jest, ale może to jakaś symbolika właśnie. W dodatku brak jakiejkolwiek "choreografii", świateł ,animacji to na tej scenie pustka i duży błąd.Dość przeciętna jakość nagrania.
O ile nowe intro jest nawet fajne i przede wszystkim super jest to, że jest to intro grane live, to następujący po nim BDay jest jak zalanie ogniska michą brudnej wody. Kompletnie mi to nie gra.
Aż się wirzyć nie chce, że u2.com pozwoliło sobie na tak obszerny kawałek Pro-Shota Do multicamu będzie w sam raz Tak powinny wyglądać filmiki z u2.com, a nie jakieś badziewne jedno kamerowe. Dźwięk mono, ale SBD. Szkoda tylko, że całe intro się nie załapało.
Przyszło mi coś do głowy jak te intro i BD oglądam - może celowo nie gasili świateł, bo była akcja z balonikami - nie wiem - może teraz (po flagach PL) bardziej zwracają uwagę na akcje fanów - i baloniki były b. dobrze widoczne.
Hold Me super, Bono na mikrofonie nawet latał - łął -szok! -super Ufff na szczęście jeszcze powariuje na scenie trochę. Ale musi być animacja Batmana i inne barwy - bo te co z UV w ogóle nie pasują!
W sumie okazało się prawdą - zagrali trzy nowe utwory - w tym intro można traktować jako instrumentalny kawałek - co w przypadku U2 to rzadkość na żywo.
PS Czekamy na EPKę, może więcej dobrej jakości wideo będzie...
Edit A symboliki było nie mało, aureole, Bono - cały czarny, Adam -cały biały czy Bono czasem też nie boksował, ala początek koncertów PopMartowych??
Posted 07 sierpnia 2010 - 18:13
Zrobilem na 192 kbs, chyba wystarczy, i tak ma 190 MB, gdzie wam to wrzucic ??
Glastonbury tu wychodzi wspaniale, coraz wiecej mi sie podoba... Tak bylo trzeba!
na www.wyslijto.pl
Posted 07 sierpnia 2010 - 18:33
Posted 07 sierpnia 2010 - 19:14
http://www.youtube.c...feature=related Wiem, że było już wrzucane, ale w 1:26 gest Larrego witający Boniasa - bezcenne!
Glastonbury - chyba jednak zmienią tytuł, bo taki pospolity i w ogóle. Początek ma tak wielką moc, jaką mieć powinien, te walnięcia perkusji... Klawisze w tle też fajnie nadają większej... no piosenka jest "pełniejsza". Może to wina nagrania, ale są zbyt głośne! Gitara Edża zawsze ma być na pierwszym planie Zwróćcie też uwagę na grę Adama w refrenie - uderza wszystkie struny, tak jak uderza się np. bicie kostką w akustyku. Nie wiem, jak to słychać, czy jest różnica, ale nawet nasz Pan "Dystyngowany Siwiec" zaskakuje nową jakością gry Ale szkoda tylko, że Bono zmienił coś tekst, nie ma bardzo fajnej linijki "Going to a brand new set. Music it will set me right" Taka prosta gra słów nawiązująca do naszych niekończących się hipotez co do setlisty
North Star - będę bronił tego cudeńka. Na początku grają jakby mieli zacząć "Strawberry Fields" Bitelsów, "Let me take you down...". Podoba mi się sposób jej songwriting, zmiana akordów i linia melodyczna jakby musi nadążać (nie wiem jak to opisać). Podobieństwo do Coldplej może, obie mają dźwięki na b. podobnej wysokości. W ostatnim mostku piosenki, kiedy Edż próbuje coś dośpiewać falsetem - tam musi być solówka, bez dwóch zdań. Ale akustyk itd. Wielki szacun że nam to udostępnili, 3 nowe piosenki - historia się tworzy.
Hold me - warto obejrzeć na tubie, chociaż po to, aby zobaczyć reakcję Edża i Larrego na wygłupy Bono, naprawdę, niby nic, a cieszy, że nawet oni mają dużo zabawy
Trzeba też przyznać, że robienie aureoli z mikrofonu ma swoje odniesienie w tekście piosenki "won't you to be Jesus..."
Posted 07 sierpnia 2010 - 19:15
Miss Sarajevo
Bono daje radę
fakt, jakoś dziwny głos ma.
właśnie obejrzałam nagranie z Hold Me.. noo pod koniec ze wskakiwaniem na mikrofon, nieźle nieźle http://www.youtube.c...h?v=Mc9wlYsSC-E
- Bono
Posted 07 sierpnia 2010 - 19:45
jestem megatotalnie pozytywnie zaskoczony. widać, że chce mu się śpiewać po tej przerwie
Posted 07 sierpnia 2010 - 20:03
Gdyby nie włoska publiczność tragicznie by to brzmiało - kolejny element setlisty do wymiany.
Posted 07 sierpnia 2010 - 21:49
Ok, jako, że to pierwszy koncert legu:
Jaką piosenkę dzisiaj spierdolą?
Przyjmuję zakłady. Osobiście stawiam na tę nową Flowering Rose of Glastonbury albo któryś ze stałych hiciorów z czasów TJT.
Walk On
Jakieś nagrody były przewidziane ?
Generalnie błędów bardzo mało co wychodzi na + dla chłopaków. Bono popieprzył coś tam w TuF'ie, na siłę można twierdzić że to celowa zmiana tekstu, ale nie. U mnie to nie przechodzi. No i Edek Walk On. Ehhh. Ale zrehabilitował się tym, że jednak chce pokombinować z zakończeniem Walk On, tak jak to było w Vancouver rok temu. Co prawda tutaj trochę krócej niż rok temu, ale jest jakaś zmiana w stosunku do zwykłego Walk On.
Generalnie jeśli miałbym się wypowiadać na temat całego koncertu no to OK. Taki do poskakania. Większości o to chodzi, no więc niech będzie. Dla mnie osobiście + to miss Sarajevo, In A Little While no i... wyrzucenie Pride'a Nowe Intro całkiem całkiem, ale połączenie z BD wyszło słabo. I gdyby nie to, to BD wcale na początku mi nie przeszkadza. Nowe kawałki: North Star bardzo na TAK. Glastonbury jeszcze trochę musi poczekać, ale powoli zaczynam się przekonywać "Kiss the future, fuck the past" na wejściu do Streetsów ładnie Zmiana UV na Hold Me to największa głupota jaką zrobili, ale no tak bywa. Chociaż intro 9/10! No i jeszcze MoS. Wydaje mi się że zmienili podkład, a już na pewno mamy nowe wejście. Tzn. tak mi się wydaje, ale to może być wina nagrania, tudzież tego że się nie znam
Na u2start jest już bootleg z 4 gwiazdkami. Nie wiem na ile jest on lepszy od tego, którego ja ściągałem.
http://www.u2start.c...ows/1596/#audio
Posted 07 sierpnia 2010 - 22:29
Moje nogi nadal czują wczoraj i jestem szczerze mówiąc lekko zmęczony, także jakaś bardziej obszerna recenzja postaram się jutro.
Koncert był przemegacudowny i płakałem.
Może jeszcze jakieś zdjęcia dzisiaj wstawię gdzies, a mam ich dośc sporo!
Miss Sarajevo --> Until <3
HMTMKMKM <3
nowe piosenki i intro za to że się odważyli <3
Kolejka
ceny koszulek (wydałem majatek, ale musiałem, musze miec czym przyszpanowac w frankfurcie - koszulka turin 6 august 2010 )
Posted 07 sierpnia 2010 - 22:53
Dobra, wróciłem!
Moje nogi nadal czują wczoraj i jestem szczerze mówiąc lekko zmęczony, także jakaś bardziej obszerna recenzja postaram się jutro.
Koncert był przemegacudowny i płakałem.
Może jeszcze jakieś zdjęcia dzisiaj wstawię gdzies, a mam ich dośc sporo!
Miss Sarajevo --> Until <3
HMTMKMKM <3
nowe piosenki i intro za to że się odważyli <3
Kolejka
ceny koszulek (wydałem majatek, ale musiałem, musze miec czym przyszpanowac w frankfurcie - koszulka turin 6 august 2010 )
Taaaaaaak! Było mega! HMTMKMKM <3<3<3<3<3<3 tak, to mi się śniło!!!!!!
A koszulka, jest szpanerska owszem
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users