Skocz do zawartości

Zdjęcie

2010-08-06 - Stadio Olimpico - Turyn, Włochy

• Please log in to reply
764 replies to this topic

#621 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 08:38

mam dziwne przeczucie że w frankfurcie zabraknie miss sarajevo :o
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#622 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 08:41

mam dziwne przeczucie że w frankfurcie zabraknie miss sarajevo :o

Chyba nie !! To wspanialy utwor, napewno zagraja...
Dołączona grafika

#623 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 08:54

Szczerze mówiąc, po takim intro jeszcze trudniej zrozumieć to BD na początku. Moim zdaniem powinni pójść za ciosem i zrobić maksymalnie mocne otwarcie: Intro, Glastonbury (przerwa niepotrzebna, podobne numery, jeden naturalnie wynikałby z drugiego), NLOTH, GOYB - i dopiero tutaj Magnificent i BD.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#624 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 09:02

Szczerze mówiąc, po takim intro jeszcze trudniej zrozumieć to BD na początku. Moim zdaniem powinni pójść za ciosem i zrobić maksymalnie mocne otwarcie: Intro, Glastonbury (przerwa niepotrzebna, podobne numery, jeden naturalnie wynikałby z drugiego), NLOTH, GOYB - i dopiero tutaj Magnificent i BD.

Zgadzam sie! BD zbyt spokojny i zbyt czesto juz grany. Powinien isc numer ktory mocno rozgrzeje fanow... a to nie jest juz BD..
Dołączona grafika

#625 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 09:05

nie no bd taki spokojny nie jest jest czad ale numer jest już za bardzo wyeksplatowany lepiej GOYB Lub glastonbury dac na opener nie co im strzeliło do głowy z bd nagle
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#626 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 09:18

hello, osobiście uważam po zerknięciu na video na YT jak zaczynają koncert to BD ma raczej symboliczne znaczenie.
Zaczynają grać w 3-kę. Kończą. Larry i Adam biją brawo ... Bono, który wchodzi na scenę z drugiej strony...
W sumie przy fatalnym zbiegu okoliczności i poważniejszej kontuzji Bono, mógłby juz być koniec U2, kto wie...
BD to taki song wnoszący nadzieję.
Piękny dzień - jesteśmy znowu w 4.
Może...

#627 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 09:19

Mam nadzieję, że nie zabraknie.. Chciałbym bardzo MS usłyszeć na żywo :)

#628 niemowicnic

niemowicnic

Użytkownik

• Members
  • 823 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 09:26

Matko, pierwszy mój post, ale przy oglądaniu tych zdjęć i ogólnej relacji z Turynu nie da się nie napisać chociaż słowa!
Miażdżą, nie ma co! ;)
'I like classic music. But it doesn't have sex. And sex is rhythm. That's why Rock'n'roll is so important.'
- Bono

#629 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 10:15

No ba.. mnóstwo emocji.. aż mi się dzisiaj koncert śnił.. :lol:
Witamy serdecznie :)

#630 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 10:26

No ba.. mnóstwo emocji.. aż mi się dzisiaj koncert śnił.. :lol:
Witamy serdecznie :)

Taak... ja dzisiaj całą noc robiłam sobie słit focie z Bono :) Co do Miss Sarajevo, też mi się marzy, że we Frankfurcie będzie, z drugiej strony może to tylko ukłon w stronę włoskich fanów ?

#631 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 07 sierpnia 2010 - 10:28

Nie dość, że wyrzucili z setu kilka naprawdę dobrych utworów jak Breathe czy NLOTH to nie dali nic nowego z ostatniego albumu, a przecież były zapowiedzi np o White As Snow. Te nowe kawałki oraz intro to za przeproszeniem jakieś bobki a nie MOC. Jedynym ciekawym urozmaiceniem jest to, że do bisów wreszcie trafił mocny kawałek, jakim jest HMTMKMKM. Tylko niech Bono zbyt często nie lata na tym mikrofonie bo w końcu się urwie i znów będzie musiał pójść na stół operacyjny. :P

#632 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 10:29

teraz czekam na audio z koncertu

#633 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 10:33

Bardzo cieszy powiew świeżości w setliście i świeżość samego Bono, także głosowa - radził sobie wczoraj naprawdę przyzwoicie.
Nowe kawałki są znakomite i mam nadzieje, że nie zmienie zdania, kiedy minie szok po pierwszym koncercie ;) Przy North Star mam trochę mieszane uczucia, ale gdyby znalazł się np. na Joshua Tree dziś zapewne byłby dużym przebojem. Może wymaga delikatnego dopracowania albo zmiany aranżacji na nie-akustyczną? Osobiście brakuje mi w nim miejsca dla Edge'a, jakiejś solówki przenoszącej w inny wymiar. Melodia jest bardzo ładna i chwytliwa (wydaje się również już skądś znana) ale na dobrą sprawę nie ma kiedy odpłynąć, jest za krótko, wszystko jakby upchane, brak przestrzeni w tym utworze.. do poprawy, ale jest potencjał :)

Nasuwa mi się też jedna uwaga do setlisty - bezbarwny Walk On (który jest w moim TOP 10 piosenek U2, ale na obecnej trasie jest notorycznie kaleczony) powinien ustąpić miejsca Ultravioletowi, który stworzyłby z Hold Me zabójczy duet.

#634 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 11:02

North Star - ten kawałek przypomina trochę brzmienie Led Zeppelin początek
Dołączona grafika

#635 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 11:10

cholerne burze, odcięło mi prąd do dzisiaj rana ;( a tak chciałem być na bieżąco z koncertem wrrrr

Intro mi się podoba - po gorzkich słowach na temat reakcji publiczności na temat Breathe nie dziwi że chcą podkręcić atmosferę i rozruszać ludzi. Wydaje mi się, że pomysł mają znakomity - no bo jak inaczej niż histerią reagować na zespół grający coś takiego i tańczącego na wybiegu Bono? Beautiful Day chyba też nieźle spełnia swoją rolę - ci nie-zagorzali-fani znający zespół z radia mogli się dzięki niemu odnaleźć już od początku koncertu.
Dziwi jedynie wspomniane włączone oświetlenie na stadionie - przecież na BD scena zawsze mieniła się ferią kolorów i wyglądało to super. Strzelam, że jest to podyktowane tym nagrywaniem pro-shota z racji pierwszego koncertu legu (może po niedoświetlonej Pasadenie doszli do jakiś mądrych wniosków na temat nagrywania koncertów? po tych kilku filmikach zauważyłem, że dużo częściej do oświetlenia chłopaków używane jest żółte światło, zamiast białego - którego używali przez koncerty na pierwszych 2 legach. nie da się ukryć, że zespół jest teraz lepiej widoczny).
Nowy akustyczny kawałek mnie nie porywa, ale Glastonbury to jest MOC !!! Początek z tymi krzykami Bono równocześnie z gitarą rozwala mnie na łopatki. Zastanawialiśmy się przed festiwalem jak odebrałaby ich tamtejsza publiczność - z taką piosenką na pewno byliby jednym z highlistów imprezy!! The Edge mógłby tylko troszkę bardziej pokombinować z solówką, żeby się nie zbłaźnić za bardzo przy innych super-hiper-mega-instrumentalistach :P
Czekam i czekam aż ktoś Miss Sarajevo zarzuci na JuTuba. Piekielnie jestem ciekaw jak tam poszło naszemu śpiewakowi :)
Hold Me Thrill Me... poszło nieźle, nawet bardzo, ale jednak nie był on tak zajebistym zaskoczeniem (w sensie wykonania, nie tego że w ogóle się pojawił) jak Ultraviolet rok temu.

Poza tym podoba mi się nowy dizajn Bono :) Może skórzane spodnie są troszkę pedalskie, ale reszta (w tym nadzwyczajna jak na okres po-kontuzyjny ruchliwość) jest bardzo w porządku :)

#636 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 11:38

Nowy "dizajn" i nowe okulary Bono :-) moze ktos ma ochote sobie kupic?

Dołączona grafika

A czy juz ktos pisal o tym jak Bono z reszta grupy na ostatniej probie roznosili fanom przed stadionem pizze?
Jest i fotodokumentacja...
Dołączona grafika

http://www.lastampa....OTOGALLERY#mpos

Znowu powrot do dawnej tradycji, bo ostatnio tak zrobili w 1992, kiedy to zakupili dla fanow 10.000 stzuk...
Dołączona grafika

#637 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 11:41

Stingray Guitar mp3
http://www.mediafire...25yfgt3b886cwi9:)

#638 niemowicnic

niemowicnic

Użytkownik

• Members
  • 823 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 11:50

Oo są już audio?
'I like classic music. But it doesn't have sex. And sex is rhythm. That's why Rock'n'roll is so important.'
- Bono

#639 WeMan

WeMan

Użytkownik

• Members
  • 18 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 11:57

Dołączona grafika

Ten po lewej też by chciał pizze :D

#640 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 11:58

Wyglada na to ze zjadl ich juz z 10 przed chwila.... haha :-)
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych