2011-07-23: TCF Bank Stadium - Minneapolis, Minnesota, USA
Napisano 23 lipca 2011 - 21:15
Napisano 23 lipca 2011 - 21:34
to jest właśnie straszne a najgorsze to ze jest brak jakiś niespodzianek w setliściezaraz koniec 360 Degrees Tour
Napisano 23 lipca 2011 - 21:36
to jest właśnie straszne a najgorsze to ze jest brak jakiś niespodzianek w setliście
Teraz to przestało być straszne, to już standard
Napisano 23 lipca 2011 - 21:39
Napisano 23 lipca 2011 - 21:41
to jest właśnie straszne a najgorsze to ze jest brak jakiś niespodzianek w setliście
Na ostatnim koncercie mieliśmy Out Of Control na zakończenie. To była niespodzianka.
Na coś "więcej" możemy liczyć jedynie w Moncton. Najbardziej realne jest "40" na zamknięcie koncertu i całej trasy. W Minneapolis i Pittsburghu standardowy set na pewno zaspokoi publiczność, która wybiera się na koncerty - akurat w tym miejscu występy U2 nie są czymś powszechnym.
Napisano 23 lipca 2011 - 22:05
Ech, no tak: dla fana U2 informacja o końcu trasy jest tym smutniejsza, że ci niewdzięcznicy strasznie nie lubią grać normalnych koncertów poza regularnymi trasami promującymi nowe albumy - więc zwykle na następny standardowy koncert U2 trzeba czekać 4-5 lat. Inne zespoły grywają po letnich festiwalach, robią kolejne trasy pod z d... wziętymi pretekstami (albo wręcz w ogóle bez pretekstu, po prostu ogłaszają nową trasę i tyle), a U2 dotąd konsekwentnie trzymali się zasady, że koncert U2 musi być Wielkim Wydarzeniem i nie może się odbyć ot tak. Ale kto wie, może występ na Glasto coś zmienił w tym względzie?
Napisano 23 lipca 2011 - 22:42
Ech, no tak: dla fana U2 informacja o końcu trasy jest tym smutniejsza, że ci niewdzięcznicy strasznie nie lubią grać normalnych koncertów poza regularnymi trasami promującymi nowe albumy - więc zwykle na następny standardowy koncert U2 trzeba czekać 4-5 lat. Inne zespoły grywają po letnich festiwalach, robią kolejne trasy pod z d... wziętymi pretekstami (albo wręcz w ogóle bez pretekstu, po prostu ogłaszają nową trasę i tyle), a U2 dotąd konsekwentnie trzymali się zasady, że koncert U2 musi być Wielkim Wydarzeniem i nie może się odbyć ot tak. Ale kto wie, może występ na Glasto coś zmienił w tym względzie?
Zakończenie trasy zawsze wiążą się z mieszaniną smutku i niepewności. Smutku, bo kończy się coś czego było się częścią, coś co wypełniało w sposób istotny czas przez wiele miesięcy, wiązało się z mniejszymi i większymi emocjami. Stan niepewności związany jest z tym, że nie mamy pewności
czy i kiedy znowu będzie nam dane przeżywać okołokoncertowe emocje. Nieuchronnie po trasie pojawia się też okres uśpienia społeczności fanowskiej, mam nadzieję że tym razem ożywi ją chociaż trochę reedycja Achtunga.
Napisano 23 lipca 2011 - 23:07
mam nadzieję że tym razem ożywi ją chociaż trochę reedycja Achtunga.
Dla niektórych zespołów reedycja czy nawet sama rocznica wydania płyty już jest niezłym pretekstem do ruszenia w trasę, albo chociaż w traskę.. można zresztą zrozumieć, z czego wynika postawa naszych oldboyów. Ale: owszem, lubimy pająki, słuchawki, ekrany, cytryny i inne takie rzeczy, których nie da się wymyślać, budować na nowo i obwozić po świecie rok po roku. Jednak nie sądzę, byśmy tego właśnie naprawdę potrzebowali (oni zresztą też). Równie dobrze mogliby sklepać parę desek w charakterze sceny, postawić kilka głośników i po prostu zagrać. Może to nawet byłoby fajniejsze. Tylko że to i tak pójdzie w próżnię.
Napisano 23 lipca 2011 - 23:18
Sama scena . Dwa telebimy po bokach i oni
Tylko pytanie czy będą starali się pobić coś co i tak skoczyło na nr.1 Top Touring ... ?
Tak jak napisał Mario koniec pachnie pytaniami i niepewnościami lecz jest także mam nadzieję początkiem czegoś nowego ( więcej prac nad płytą?) , kameralna trasa (Bside'y , rare ) o czym marzy część fanów? która wydaje się w 100% nierealna.
Oby wrócili do grania szybciej niż za 3 lata .
360 to trasa niesamowita i niepowtarzalna pod każdym względem.
Dla mnie pierwsza na forum , którą śledziłem z koncertu na koncert , a często na żywo
Nieopisane emocje, Chorzów, flaga , fanowskie wyjazdy .
Coś , co trzymało przez parę miesięcy , scena która zawsze będzie kojarzyła mi się z jednym - Chorzów , a zarazem jedyna scena na której widzę chłopaków.
Blisko publiki , rozmach , wybieg
nic tylko posmakować zespołu przed pająkiem
Napisano 23 lipca 2011 - 23:20
macie tu linkasa, u2gigs podaje że ma to być stream z dzisiejszego koncertu, nie wiem szczerze powiem o której naszego czasu chłopaki wyjdą na scenę
http://movie.twitcasting.tv/natashcha
Napisano 23 lipca 2011 - 23:24
Tylko pytanie czy będą starali się pobić coś co i tak skoczyło na nr.1 Top Touring ... ?
Mam nadzieję, że nie, zwłaszcza, że nie podzielam kolegi entuzjazmu do "tri siksti tur". Ale na podsumowania przyjdzie czas po Moncton (no i muszę nadrobić zaległości bootlegowe, bo z racji różnorodnych okoliczności jestem dopiero przy Salt Lake City).
Napisano 23 lipca 2011 - 23:33
Właśnie jeszcze trwa trasa więc nie płaczmyna podsumowania przyjdzie czas po Moncton
Napisano 24 lipca 2011 - 00:16
Właśnie miałem pisać coś o tym, na czym polega U2 fanatyzm (mniej więcej na tym, że na wieść o śmierci znanej piosenkarki i/lub jakiejś tragedii o podłożu politycznym twoja pierwsza myśl to: czy Bono wspomni o tym podczas dzisiejszego koncertu), ale uprzedzili mnie na U2Gigs: Bets placed over Norway dedication during MOS and Amy Winehouse during Stuck in a Moment tonight. Na temat typów bukmacherów odnośnie "w której piosence Bono zasnippetuje dzisiaj Rehab" nie ma na razie informacji.
Jej, a ja się mi było głupio, że tak pomyślałem też... Ale fajnie by było bardzo, gdyby przed MOSem właściwym, jeszcze na Hammondach zaczął Bono Jej Amy Back to Black , coś jak Yellow. Ale może lepiej, żeby całe MOS było dla Norwegii, bo to o wiele ważniejsza tragedia jest.
Napisano 24 lipca 2011 - 07:05
Even Better Than The Real Thing
The Fly
Mysterious Ways / Rain (snippet)
Until The End Of The World / Anthem (snippet)
I Will Follow
Get On Your Boots
I Still Haven't Found What I'm Looking For
Stand By Me *
Stuck In A Moment **
Beautiful Day / Space Oddity (snippet)
Can't Stand The Rain (snippet) / Elevation
Pride (In The Name Of Love)
Miss Sarajevo
Zooropa
City Of Blinding Lights / Singing In The Rain (snippet)
Vertigo
Miss You (snippet) / Crazy Tonight / Raindrops Keep Fallin' On My Head (snippet) / Discoth?que (snippet) / Life During Wartime (snippet) / Psycho Killer (snippet)
Please (snippet) / Sunday Bloody Sunday
Scarlet
Walk On
Encore(s):
One / Purple Rain (snippet)
Hallelujah (snippet) / Purple Rain (snippet) / Where The Streets Have No Name / Singing In The Rain (snippet)
Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
With Or Without You
Moment of Surrender / Singing In The Rain (snippet)
* dedydowane Somalijczykom, wspólny występ z K'naan (pochodzącym z Somalii)
** dedykowane Amy Winehouse
Napisano 24 lipca 2011 - 09:11
Napisano 24 lipca 2011 - 09:48
Bono nic nie wspomniał o Norwegii. Na twitterze trwa debata, czy powinno się od niego oczekiwać komentowania wszystkiego.
Ja uważam że jakiejś słowa współczucia powinny paść.
Do innych tragedii zawsze się odnosił WTC,zamach w Londynie...
Większość jest już przyzwyczajona do tego że Bono odnosi się do takich tragedii,ale ostatnio rzeczywiście coraz mniej mamy wypowiedzi na poważne tematy.Chociażby pusty środek w Sunday Bloody Sunday,żadnego No More! itp rzeczy jak Coexist,co we mnie zawsze sprawiało gęsią skórkę,i było podniosłą chwilą.
Ale myślę że jeśli podobna sytuacja miałaby miejsce w USA,to pewnie padłoby nie jedno słowo...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych