Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ogólnie o Bono :)

1894 replies to this topic

#1181 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 18 maja 2012 - 08:10

Angel of Harlem z wczoraj:

http://socialcam.com/v/6C59KaTU
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#1182 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 19 maja 2012 - 16:41

Bono dementuje: Nie jest miliarderem!
Wbrew doniesieniom, nie jestem miliarderem ? wyjaśnił Bono. ? I nie będę nigdy bogatszy od żadnego z Beatlesów ? i nie mówię tu tylko o pieniądzach. Beatlesi są nie do ruszenia, a mój miliard to jakiś dowcip.
zródło:
http://muzyka.dzienn...iliarderem.html
Dołączona grafika

#1183 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 31 maja 2012 - 21:09

Nie jestem pewny czy było:

http://www.youtube.c...h?v=wxG6L3Xarqs
"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#1184 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 18:43

Bono The 50th Anniversary of 'The Late Late Show' Dublin, Ireland - 01.06.12
http://www.contactmu...ctures/bono/1-1 :rolleyes:
Dołączona grafika

#1185 andie

andie

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 19:34

Bono się opatentował

Bono?s newly patented name and signature could spell a solo move for the U2 frontman.

Bono, whose real name is Paul Hewson, has converted his stage name and squiggle into a trademark with the Irish Patents Office amid hints that U2?s 35-year career may be nearing its end.

?I?m not so sure the future hasn?t dried up," Bono said during an interview last year. ?It?s quite likely you might hear from us next year but it?s equally possible that you won?t,? according to the Irish Daily Star.

The rocker?s new patent means he can use his trademark sign on everything from music releases to underwear and glasses, following in the footsteps of Jedward who trademarked their name earlier this year.

#1186 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 20:22

Oj, bad news.

Nagle przyszło mu do głowy opatentować swój pseudonim? Niestety, taki ruch z reguły robi się na samym początku albo na samym... końcu swojej kariery artystycznej. Czyżby chłopcy pracowali właśnie nad pożegnalną płytą?

Obym był w błędzie.

#1187 silence

silence

Użytkownik

• Members
  • 6 Postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 23:16

Ja to mam takie wrażenie, że Bono najzwyczajniej w świecie nie ma już na co wydawać swoich pieniędzy. Opatentowanie kosztuje (może się mylę) i to nie mało, wcześniej była wzmianka o kawałku ziemi, którą wykupił na własność i pewnie o wielu innych (bardziej sensownych lub nie) nie wiemy, a przynajmniej ja nie wiem.

#1188 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 23:32

No i kto to nagle wrócił, to jest nius dopiero ;)

A co do Bono - ja wiem, ja mam teorię. Kupił kawał ziemi, opatentował markę, nie ma co zrobić z The Claw ani innymi scenami które ciągle gdzieś lezą - Bono na wzór Disneylandu zrobi Bonioland. Zjeżdżalnie wodne na i pole namiotowe pod The Claw, sala kinowa z ZooTv, przejażdżka cytryną z PopMartu po całym parku, wyścigi go-kartami po serduszku z ET, a raz w tygodniu rzucanie pomidorami w prawdziwego The Edge'a. Teraz to ma sens.

A w ogóle to możesz mieć rację, ale myślę że to właśnie przygotowanie do jakiegoś innego projektu. Chociaż w sumie gdybym nie miał na co wydawać pieniędzy, też bym sobie opatentował 'acra', choćby dla jaj bo czemu nie. Ale to nie w jego stylu chyba jednak ;)

#1189 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 14:35

silence - ,,wulkaniczna ziemia na południowym wybrzeżu Francji" :o

Twoja teoria jest o tyle smutna, że facet, który prawie na każdym koncercie wspomina o Afryce nie wie co począć z ogromnymi kwotami na swoich licznych kontach. Ech, nie wiem, którą wersję bym wolał: zbliżający się koniec kariery czy przesyt kasą owocujący dziwnymi decyzjami finansowymi.

acr ale Twoja idea jest wspaniała. Podrzuć to jeszcze tylko komuś z zespołu, przedstaw ile kasy można z tego wykosić i jestem przekonany, że w ciągu kilku lat będziemy się mogli cieszyć Boniolandem :D (tzn. ci, których będzie stać na horrendalnie drogie bilety i watę cukrową po 50 euro :P)

#1190 nemezis

nemezis

Użytkownik

• Members
  • 407 Postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 18:01

Pomysł acra na Bonioland, a może Jutuland jednak ;) przedni :lol:
Szczerze powiedziawszy ja się dziwię, że jeszcze do tej pory się nie opatentował. Gdybym cieszyła się taką sławą i miała tyle kasiory, też bym to zrobiła. Nie chciałabym by, jakiś koncern np. wypuścił na rynek produkt typu dziesięciwarstwowy papier do d..., hm...toaletowy o nazwie identycznej jak mój sławny pseudonim , bez mojej wiedzy i przyzwolenia na ten niecny czyn, oczywiście ;)
Every day I die again and again I'm reborn

#1191 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 18:58

No karma dla psów ''Bono'' już jest...

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#1192 silence

silence

Użytkownik

• Members
  • 6 Postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 22:43

Możemy więc podejrzewać, by było bardziej optymistycznie - w kontekście mojej pierwszej wersji, że Bono po prostu zirytował się/wkur... rzył się na niestosowne zastosowanie swojego pseudonimu. I Jeśli faktycznie tak było, to żałował zapewne, że nie uczynił tego znacznie szybciej, choć pewnie nie podejrzewał, że ktoś jest w stanie nazwać firmę produkującą rzućmy np. deski sedesowe na cześć swojego idola. :D

Jacob - właśnie o ten kawał ziemi mi chodziło, nigdy nie mogę zapamiętać konkretów jeśli chodzi o tak 'ważne' kwestie. :D

#1193 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 10 lipca 2012 - 18:23

Dołączona grafika

http://www.digitalsp...s-birthday.html
Dołączona grafika

#1194 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 12 lipca 2012 - 11:22

Paul wystąpi we wrześniu na koncercie dla Pavarottiego

http://muzyka.dzienn...ig-luciano.html

#1195 andie

andie

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 26 lipca 2012 - 21:53

Bono w afrykańskim Big Brotherze:

'Attention housemates, this is Bono' U2 front man makes guest appearance on Big Brother Africa

BONO stunned housemates on the African version of Big Brother - when he appeared on video screen to address them.

The legendary rocker was beamed to the house live from Dublin, which contains housemates from 14 different African nations.

'This is your Irish rock star fan, Bono. You are my big brothers and little sisters', he said.

The U2 front man spoke to the housemates about the garden which they have to cultivate over the course of the series, as part of the new campaign being run by his ONE charity.

'I hear you're growing and farming the future, and that the fruit is the hope and change that we're all hungry for', he told them.

The star finished up by telling the stunned housemates: 'Big love, big respect from Dublin Ireland and everyone in the ONE campaign'.

The housemates were elated by the appearance of the Irish rocker. One said: 'I feel like I'm a star'. While another added: 'This is so surreal, I cannot believe it'.

The African version of big brother is one of the most popular shows on the continent, attracting participants from 14 different countries and being broadcast in 47 countries.

Dołączona grafika

#1196 campeon

campeon

Użytkownik

• Members
  • 592 Postów

Napisano 31 lipca 2012 - 22:39

Czy ktoś mógłby podać jakiś link do filmu gdzie Bono przewraca się i spada ze sceny. Pokazywałem bratu jak młody Bono się zachowywał na scenie i trochę się nabijał; dobrze byłoby mu to pokazać

#1197 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 31 lipca 2012 - 22:44

jestem miłym acrem i wcale się nie przyczepie że wpisanie "bono falls from stage" w google i znalezienie tego zajęło mi parę sekund więc polecam na przyszłość ;)

http://www.youtube.c...h?v=vQFQEJ9K77I

#1198 campeon

campeon

Użytkownik

• Members
  • 592 Postów

Napisano 31 lipca 2012 - 22:54

akurat nie o to mi chodziło ale dzięki za starania, również wpisywałem różne frazy ale nie mogłem znaleźć

#1199 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 23:21

a tymczasem nasz Bono wielki hula na Ibizie :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1200 ania94

ania94

Użytkownik