2009-11-05 Live At Berlin's Brandenburg Gate
Posted 05 listopada 2009 - 21:20
Bylem, widziałem, umarłem
Po prostu zajebioza...krótka, ale za to ile było w niej energii.
Teraz dochodzę do siebie...pijąc piwko w hotelu i wspominając ten krótki show.
Powiem tak...SBS z Jay-Z było zajebiste. Czegoś takiego w życiu nie słyszałem.
Beautiful Day - standardowe z wplecionym Branderburg Gate right behind you...
Vertigo...300% energii. Można nienawidzić ten kawałek, ale na koncercie to On rządzi.
MOS....w wersji studyjnej ten kawałek do mnie nie trafia(ł). Na żywo słyszałem go 3-i raz w tym roku i stwierdzam, że jako zamykacz jest on idealny..
Pozdrawiam madredeus z jej grupą z Poznania (czekam z niecierpliwością na fotki, bo mój aparat odmówił współpracy).
Posted 05 listopada 2009 - 21:21
http://www.facebook....;id=36280349726 tu są fotkiA macie jakieś fotki chociaż ? Super sprawa ! Zazdroszczę im jak cholera
Posted 05 listopada 2009 - 21:38
#309 Guest_piotrek85_*
Posted 05 listopada 2009 - 21:42
Posted 05 listopada 2009 - 22:01
Zwróćcie uwagę na 1:32 i 4:47 / Larry = playback?! WTF?!
Magnificent
Beautiful Day
Edited by conr4d, 05 listopada 2009 - 22:09 .
Posted 05 listopada 2009 - 22:53
Nie wydaje mi się, ale ta zmiana pałeczki zastanawiająca, potem nie dostrzegłem by uderzył gdzieś nieprawidłowo, no ale mogłem niedowidzieć i niedosłyszeć.I Sunday Bloody Sunday.
Zwróćcie uwagę na 1:32 i 4:47 / Larry = playback?! WTF?!
Najlepszy i tak był próbujący rapować Bono
Posted 05 listopada 2009 - 23:23
Naprawde niemal idealnie, gdyby nie mały szczegół..
O właśnie taki sam jak kolegi..
czekam z niecierpliwością na fotki, bo mój aparat odmówił współpracy
http://www.u2.szczecin.pl
Posted 06 listopada 2009 - 00:43
dobrze ze o tych autografach sie dowiedzialem teraz...
nie no czad!! MoS, achtung baby
jutro napiszę wiecej!
the goal is soul!
one love!
edit: http://www.youtube.c...h?v=YSdJ0Wju4zg
why not in poland? i odpowiedz obczajcie
Posted 06 listopada 2009 - 01:58
Wyjechaliśmy z Poznania planowo o 5:30, czyli o 6:20 Podróż do Berlina, zaparkowanie auta w okolicach Schoneweide, podróż pod Bramę z dwiema przesiadkami. Pod Bramą byłyśmy ok. 12:00. Wielki chaos, nic gotowe jeszcze nie było. Dowiedziałyśmy się od pana w pomarańczowej kamizelce, że na strefę A i B będą wpuszczać zusammen (brawurowy popis językowy Oli!). Pod bramkami stało mało osób, więc powłóczyłyśmy się trochę po okolicy. Wróciłyśmy, ustawiłyśmy się w kolejce... Nie wiem ile czasu minęło, ale pod hotelem zaczęło zbierać się trochę osób, więc Ola poleciała na zwiady. Soundcheck, czyli mini-koncert przed mini-koncertem i sms od Oli, że chłopcy będą później pod hotelem. Zmiana miejcówki. Przy Hotelu stał kolega Trawa, Dredziarz oraz Wiesia Długo czekaliśmy, oj długo. Idą!!!
Najpierw Larry i Adam, "Larry, come on, just a minute, please!", "Adam, please!". Pomachali nam tylko i weszli do hotelu. Następnie Edge, okrzyki radości... "Edgeee!" a Edge poszedł dalej pod bramki, do ludzi którzy czekali na wejście na koncert. Podobnie Bono. Ale co, czekamy, przecież muszą wejść do hotelu W końcu doczekaliśmy się!!! Jupi! Chłopcy od razu podeszli do nas, jak zobaczyli polskie flagi (obie nam podpisali) Nie pamiętam za bardzo, co się dokładnie działo w tym czasie. Pamiętam, że Edek podpisując naszą flagę powiedział, że Chorzów był najlepszym miejscem, w którym grali na trasie. Bono został zapytany "Why not in Poland?", nie wiem co dokładnie powiedział, ale Koledzy zaczęli coś mówić o Poznaniu, a on się zapytał gdzie to jest (?) Kiedy podpisywał naszą flagę skomentował "ohhh, my favourite flag" czy coś w tym rodzaju Tyle. Najpiękniejszy dzień w życiu, niesamowite emocje, łzy szczęścia "Bananie, nie płacz no, głupia"!!! Ahhh... wciąż jestem w szoku.
Szybki powrót pod bramki. Rozmowa dla za zabicia czasu, w tym z obcokrajowcami o akcji FLAGA Wpuszczanie. Znów problemy ze skanowaniem biletów. Bieg do Strefy A. Jest! Znów jesteśmy pod sceną Mały przekręt biletowy i Dredziarz z Wiesią też są z nami!!! Koncert! Pięknie było!
Zdjęcia ze spotkania z chłopcami przed hotelem:
Reply to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users