2010-09-18 - Stade De France - Paryż, Francja
Posted 15 stycznia 2010 - 09:47
To chyba najtansza opcja (bo do Beauvais doliczyc trzeba 28 euro za autobus do Paryza)
Pozdrawiam
Posted 15 stycznia 2010 - 09:51
Posted 15 stycznia 2010 - 09:53
świetny news, dzieki! jak jeszze ktoś będzie słyszał o tańszych lotach tanimi to było by miło sklecić takiego newsa!
Ja juz kupilam :-)) Na wizz nie licze bo najtanszy bilet jaki udalo mi sie kupic (pierwszy raz od 1,5 roku) to 270 zl ze wszystkimi oplatami + prawie 30 euro na autobus z Beauvais wychodzi drozej niz lotem w promo.
Posted 15 stycznia 2010 - 14:38
Posted 16 stycznia 2010 - 11:41
zalezy skad się leci . Z warsawy masz trzy linie: AF i LOT , ktore laduja na CGD oraz wizzair - ktory laduje na Beauvais (100 km od Paryza) .no to jesli taka cena to tak - szczerze nie wiedziałem że trzeba doliczyć ten autobus, koniczny rozumiem? i blizej zadnego lotniska nie ma:)?
Z Krakowa jest lepiej bo maja z tanich linii easyjet co laduje na CDG i transavie ladujacą na Orly
Posted 16 stycznia 2010 - 15:06
Posted 16 stycznia 2010 - 20:31
Co prawda do koncertu sporo jeszcze...ale jak bedzie wyplata za styczen ruszam rezerwowac bilet na paryz...
myslalem gdzies o wylocie 14/15 wrzesnia, zeby cos zwiedzic... powrot w ndz...
ja bym lecial z krakowa, co do cen.. to widzialem, ze wahaja sie cos kolo 390 zl/400 ze wszystkim w obie strony
moze gdzies jakas promocja jeszcze wskoczy... hmm
szukalbym jeszcze jakiegos hotelu/hostelu... moze gdzies w samym Saint-Denis...
a moze ktos by chcial razem ze mna sie zebrac do paryza? byloby razniej...
pzdr!
Posted 16 stycznia 2010 - 20:39
a moze ktos by chcial razem ze mna sie zebrac do paryza? byloby razniej...
Zaproś jakąś fajną koleżankę na romantyczny wyjazd do Paryża. Wiesz - że niby jedziecie tylko na U2...
Posted 17 stycznia 2010 - 07:45
Zaproś jakąś fajną koleżankę na romantyczny wyjazd do Paryża. Wiesz - że niby jedziecie tylko na U2...
hehe, to jest jakas mysl
tylko co z nia zrobic, jak bedzie koncert? przemycic ja w plecaku bedzie ciezko
Posted 17 stycznia 2010 - 10:30
a jakie dni wylotu i powrotu są najlepsze w tych liniach wg Ciebie jesli chodzi o koncert plus jakies 3dni zwiedzania?
Morfeusz a Ty skad lecisz?
A i chce przypomniec dla wylatjacych z wawy, że w niedziele powrot niemozliwy.
Lotnisko Chopina w Warszawie przeprowadzi w sezonie letnim 2010 roku remont krótszego pasa DS-1. W związku z tym przez 3 pierwsze weekendy września 2010 roku na Lotnisku Chopina nie będą wykonywane operacje lotnicze, na kiedy został zaplanowany wymiana nawierzchni skrzyżowania obu dróg startowych lotniska.
Remont jest konieczny, by zapewnić wysoki poziom bezpieczeństwa operacji lotniczych. W czasie remontu drogi startowej DS-1, poza trzema weekendami września, ruch na Lotnisku Chopina będzie odbywał się bez zakłóceń.
Zamknięcia lotniska zostały zaplanowane na trzy kolejne weekendy: 3-6, 10-13, 17-20 września od godziny 23.30 w piątek, do godziny 5.00 w poniedziałek rano.
Lotnisko Chopina poinformowało wszystkich przewoźników o planowanych wyłączeniach z dwunastomiesięcznym wyprzedzeniem. Pasażerów, którzy planowali podróż w tych dniach prosimy o kontakt z przewoźnikami i ustalenie innych możliwości podróży.
Dyrekcja Lotniska Chopina przeprasza pasażerów za niedogodności.
Posted 17 stycznia 2010 - 19:01
Posted 18 stycznia 2010 - 10:04
Choć powszechnie, mniej lub bardziej oficjalnie wiadomo, że warszawskie lotnisko Okęcie przez trzy wrześniowe weekendy będzie zamknięte dla samolotów, to żaden przewoźnik nie robi nic, co mogłoby przygotować pasażerów na potencjalne problemy.
Póki co, żadna z linii lotniczych nie zablokowała w swoich systemach rezerwacyjnych możliwości zakupu biletów na rejsy w "sprzecznych terminach" września.
Zarówno tani, jak i tradycyjni przewoźnicy sprzedają bilety na każdy weekend w czasie, gdy lotnisko będzie zamknięte; także touroperatorzy nie blokują możliwości wykupu wycieczek, na które turystów zawożą głównie linie charterowe. Wrzesień to miesiąc, w którym Polacy bardzo chętnie wyjeżdżają na urlopy, które nierzadko "kupowane" są już w styczniu, gdy biura podróży kuszą zniżkami.
Zapytaliśmy przedstawicieli przewoźników, jak mają zamiar rozwiązać problem; wydaje się, że PPL będą w tej sprawie nieugięte i że przysłowiowa klamka zapadła.
- Będziemy kierować te loty na alternatywne dla Warszawy lotniska. Szczegóły podamy do wiadomości publicznej, gdy wszystkie detale będą uzgodnione - powiedziała nam Natasa Kazmer z Wizz Air.
- Praktycznie żadna linia nie wstrzymała jak dotąd sprzedaży biletów w terminie zamknięcia lotniska Okęcie. BARIP [z ang. Rada Przedstawicieli Linii Lotniczych w Polsce - przyp. red.] poprosił PPL o oficjalne potwierdzenie tej informacji. Trudno wyobrazić sobie, żeby port lotniczy w stolicy dużego europejskiego kraju przestał funkcjonować. Liczymy na to, że sytuacja wkrótce się wyjaśni tak, jak życzą sobie tego pasażerowie i linie lotnicze - stwierdza z kolei Marek Sławatyniec, przedstawiciel linii Norwegian i TAP Portugal na Polskę, prezentując stanowisko tych przewoźników.
Wszystko zatem wskazuje na to, że wrzesień będzie rekordowym miesiącem w historii... łódzkiego lotniska Lublinek.
Łukasz Szudrowicz
Posted 20 stycznia 2010 - 16:47
poz- pari 16.09 około 13.30 w pari
pari -poz 19.09 około 16 w polandii
cena za os w ta i nazat vizirem całe 200pln:)
merci Doty!
Posted 11 lutego 2010 - 16:12
dobra zakupione bilety:
poz- pari 16.09 około 13.30 w pari
pari -poz 19.09 około 16 w polandii
cena za os w ta i nazat vizirem całe 200pln:)
merci Doty!
Łajza często anuluje loty więc co jakiś czas sobie sprawdzaj na ich stronie siatkę, żeby można było dopasować termin jak coś.
Posted 11 lutego 2010 - 19:01
Łajza często anuluje loty więc co jakiś czas sobie sprawdzaj na ich stronie siatkę, żeby można było dopasować termin jak coś.
sądze że skoro zakupiłem i mam potwierdzenie a anulują to raczą mnie sami o tym poinformować nie dramatyzujmy może co dzień nie latam ale jeszcze nie zdarzyło się...
Posted 12 lutego 2010 - 08:26
Posted 12 lutego 2010 - 08:28
14 dni przed wylotem informują o anulacji, 2 dni przed wylotem o zmianie godziny. Lepiej wiedzieć wcześniej jak coś.
Czesto?tzn?
Latam czesto z wawy na trasie do Paryza i jakos jeszcze mi się nie nie zdarzylo.
Posted 15 lutego 2010 - 16:13
trawa
Posted 17 lutego 2010 - 21:28
Namiar na nocleg otrzymalem od polsko-francuskiego stowarzyszenia Cosmopolite Village. Gdyby ktos szukal miejsca noclegowego, moze do nich napisac. Bardzo chetnie pomoga. Namiary na nich mozna poszukac w guglach
Zaoferowali mi takze samodzielne studio z 2 lozkami 2 osobowymi za 50 euro za dzien w tej samej dzielnicy co wyzej. Ale nie jestem az tak gruby, zeby zajac dwa lozka To w polowie drogi miedzy lotniskiem CDG a stadionem.
EDIT:
ja lece... Berlin -Paryz 15.09 o 6.55
powrot Paryz - Berlin 19.09 15.25
linie: Airfrance
koszt za wszystko + ubezpieczenie: 562 zl
Posted 18 marca 2010 - 22:49
Mógłby mnie ktoś oświecić ile kosztuje podróż tam i z powrotem Wizzairem ? Bo z tego co słyszałem to wyjdzie najtaniej.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users