2009-10-23: Sam Boyd Stadium - Las Vegas, Nevada, USA
Napisano 15 września 2009 - 08:30
Napisano 24 października 2009 - 07:52
1. Breathe
2. Get On Your Boots
3. Magnificent
4. Mysterious Ways
5. Beautiful Day / In God's Country (snippet)
6. I Still Haven't Found / Stand By Me (snippet) / Viva Las Vegas (snippet)
7. Stuck in a Moment
8. No Line on the Horizon
9. Elevation
10. In A Little While
11. Unknown Caller
12. Until the End of the World
13. The Unforgettable Fire
14. City of Blinding Lights
15. Vertigo / All These Things I've Done (snippet)
16. Thank You (snippet) / Crazy Tonight remix
17. Sunday Bloody Sunday
18. MLK
19. Walk On / You'll Never Walk Alone (snippet)
20. One / Amazing Grace (snippet)
21. Where the Streets Have No Name
22. Ultra Violet
23. With or Without You
24. Moment of Surrender
Napisano 24 października 2009 - 08:04
Napisano 24 października 2009 - 08:19
Napisano 24 października 2009 - 08:30
Szkoda tylko, że jedyne czym teraz się można nakręcać to snippety, bo każda setlissta jest taka sama...
pzdr
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 24 października 2009 - 13:09
Dobra, niech im już będzie ten set na DVD, jednak obecność In A Little While jest dla mnie kompletnie niezrozumiała Bardzo fajnie im kawałek wychodzi, ale po co ?! Z DVD pewnie i tak będzie wycięty..
Ja mam nadzieję jednak, że jak najmniej wytną Nie jestem za ty, aby 5 piosenek aż z ATYCLB było w secie, ale jak już będą i nagrają je to niech wydadzą. No w sumie In A Little While tylko raz mamy oficjalnie wydane, a takie Elevation - 4. To niech już lepiej je wywalają.
Mnie martwi brak YBR Pograli, pograli, uznali, że nie wyszło i tyle? Szkoda, zawsze jakiś rarytas na DVD, może chociaż w bonusach by było z innego koncertu.
Cieszy za to powrót Untila - nieźle nawet to wygląda no i brak Pride też cieszy w końcu.
Niech tylko Bono nie wali Snnipetami, które później będą musieli wycinać!
Ciekawostka: 3 kolejne utwory (nie licząc THE) zaczynające się od "Un":
11. Unknown Caller
12. Until the End of the World
13. The Unforgettable Fire
Śmiesznie to wygląda na stronie u2.com
#7 Guest_depe_*
Napisano 24 października 2009 - 13:15
prawdopodobny brak YBR na DVD mnie jakoś nie boli..
A nawet cieszy..
I sam nie wiem dlaczego..
Napisano 24 października 2009 - 13:44
Pewnie będę jedynym na forum.. ale..
prawdopodobny brak YBR na DVD mnie jakoś nie boli..
A nawet cieszy..
I sam nie wiem dlaczego..
You're not the only one
Napisano 24 października 2009 - 13:47
Wolałbym zdecydowanie YBR i w ogóle mniej 'tego samego co zawsze'.
Napisano 24 października 2009 - 13:57
Niech tylko Bono nie wali Snnipetami, które później będą musieli wycinać!
Myślę, że na DVD nie pozwolą sobie na jakieś częste cytaty z innych artystów. Większość snippetów w Las Vegas była typowo "okazjonalna" (Viva Las Vegas, kawałek killersów), na Rose Bowl pewnie będą tylko takie, do których nikt się nie przyczepi: jakieś własne, Amazing Grace, You'll Never Walk Alone. Nie wyobrażam sobie żeby do tych 2 ostatnich były jakieś szczególne prawa autorskie (bo chyba o to chodzi? ). Problem może być ze "Stand By Me" co najwyżej...
A jeśli chodzi o wycinanie jakichkolwiek innych utworów, to w ogóle nie ogarniam dlaczego mieliby to robić. Długość koncertu nie powinna być problemem, przecież 2 godziny i 15 minut to znowu nie tak długo jeśli chodzi o koncert, jakoś nikt nie ma problemu z wydawaniem 2,5 godzinnych filmów na DVD czy Blu-ray'u.
Swoją drogą ciekawe jest to, że najwięcej utworów (i to czasem absolutnych standardów) zespół wycina z tych wydawnictw, na które ma najwięcej materiału. Chodzi mi o Elevation z Bostonu czy niemal zupełnie nieudane podejście do DVD z Mediolanu (U23D to inna bajka). W trakcie Popmartu np. nie mieli problemów by wydać całe, nagrane w zasadzie jednego wieczoru show.
Napisano 24 października 2009 - 14:29
#12 Guest_depe_*
Napisano 24 października 2009 - 14:54
Piotr, od dawna wiadomo, że DVD nie są wydawane dla Fanów!Mi się z kolei nie podoba M.Ways i Elevation. Nie są to jakieś wybitne dzieła, nie są szczególnie ważne (bo Streets czy One wiadomo, muszą być na koncercie U2 bo muszą) a mieliśmy je na kolejnych DVD już kilka razy, zazwyczaj w sporo lepszych niż 360tkowe wykonaniach. Until jeszcze ujdzie, chociaż też, ileż można. Zamiast tego pasowałoby np. Bad które na DVD było tylko z Bostonu i dawno temu na R&H....
Napisano 24 października 2009 - 19:01
Napisano 25 października 2009 - 13:42
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 01 listopada 2009 - 17:15
Napisano 01 listopada 2009 - 18:38
Mi się z kolei nie podoba M.Ways i Elevation. Nie są to jakieś wybitne dzieła, nie są szczególnie ważne (bo Streets czy One wiadomo, muszą być na koncercie U2 bo muszą) a mieliśmy je na kolejnych DVD już kilka razy, zazwyczaj w sporo lepszych niż 360tkowe wykonaniach. Until jeszcze ujdzie, chociaż też, ileż można. Zamiast tego pasowałoby np. Bad które na DVD było tylko z Bostonu i dawno temu na R&H.
Wolałbym zdecydowanie YBR i w ogóle mniej 'tego samego co zawsze'.
No Bad jeszcze na TJT DVD mamy , no i TUF teraz, ale z łatwiej dostępnych tylko te 2.
Zgadzam się YBR mimo nie powalających wykonań to było by coś nowego, a tak....
Co do wykastrowanego MW, bez solówki, śpiewanej tak słabo i tylko aby się amerykanie trochę pobujali, to nie widzę sensu
Nie jestem zwolennikiem Stand Up Comedy, ale przecież ten utwór (jako, że promowanej płyty!) byłby po stokroć trafniejszy w miejsce MW Albo niech grają MW na 100%, albo niech dadzą inny utwór. A tak Sand Up pewnie już się nie doczeka debiutu, no chyba, że podpasuje pod sety z SoA....
#17 Guest_piotrek85_*
Napisano 05 grudnia 2009 - 02:01
Napisano 05 grudnia 2009 - 10:03
Na u2torrents pojawił się bardzo fajny matrix. Tu można ściągnąć fragment nagrania.
Cze Piotrek,
Możesz zapodać na rapid albo sendspace?
pzdr
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych