Jump to content

Photo

"U2 360° At The Rose Bowl"

1279 replies to this topic

#961 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 18 maja 2010 - 17:58

ech... a ja jestm nierozsądna i do tego mam zapędy gadżeciarskie. Zamówiłam delux na amazonie, w połączeniu z innymi zakupami wyszło jakieś 360 zł. Pozostaje czekać :)

a te inne zakupy to również gadżety u2? Ja bym nie wydała tyle pieniędzy za jednym razem.
Szkoda by mi było. Z tego co wnioskuję musisz być naprawdę maniakalną fanką :D
Dołączona grafika

#962 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 posts

Posted 18 maja 2010 - 20:29

a te inne zakupy to również gadżety u2? Ja bym nie wydała tyle pieniędzy za jednym razem.
Szkoda by mi było. Z tego co wnioskuję musisz być naprawdę maniakalną fanką :D

Też :) Maniakalną to zbyt duże słowo. Po prostu działam na zasadzie mam kasę - to kupuję i nie zadowalam się substytutami. Pamiętam jeszcze czasy, kiedy nie miałam i mogłam tylko pomarzyć, więc rozumiem, że nie każdy chce lub może sobie pozwolić i szanuję to. Teraz mam fiansne i wsparcie męża, bo obydwoje kochamy U2. I cieszymy się tymi zakupami bardziej, niż nasza córka nowa zabawką :)))

#963 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 25 maja 2010 - 19:35

Kurczę trzeba sobie jakoś poprawić humor zapraszam do oglądania ( pewnie już większość widziała ale nie szodzi)
koncert DVD z tv brazylijskiej na youtube
U2 360° - Rose Bowl DVD - Where the Streets Have No Name
http://www.youtube.c...h?v=IeVWa7ISX74
pozostałe utworki tutaj
http://www.youtube.c...DVD - Elevation
miłego wieczoru
Dołączona grafika

#964 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 27 maja 2010 - 00:21

W sieci pojawiły się fotki Promo dla radia zawierającego 4 utwory z konceru w Pasadenie (za http://u2kite.blogspot.com/):
1. Magnificent
2. I Still Haven´t Found What I´m Lookink For
3. Elevation
4. I´ll Go Crazy If I Don´t Crazy Tonight

Dołączona grafika
Analogiczne Promo już pojawiały się i przy Bostonie, i Chicago.

Do wydania DVD około tygodnia a dalej nie wiadomo co na 7" singlu ma być? :unsure: Niespodzianka?
Edit: Ponoć Amazon US zmienił datę premiery Super Deluxe na 22 czerwca... :huh: Może chodzi tylko o import, a może opóźnienia związane z tą wersją są większe?

#965 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 posts

Posted 28 maja 2010 - 12:10

Nasi niemieccy przyjaciele już mają review (wersja blu-ray):
U2tour.de Review

"Particularly impressive are the shots from the fan 'surprise' intervention in Poland, though the sound is nearly unbearable."

Dla audio-video fili:

Video format: 16:9, 1080i
Audio concert: PCM Stereo, DTS-HD Master Audio 5.1 und Dolby Digital 5.1
Audio bonus material: Dolby Digital Stereo

i mnie cieszy to zdanie:
Compared to the concert recordings from the last tour, the shots by director Tom Krueger seem far more calm than those of the previous director Hamish Hamilton. (a to vertigo???? ;P)

#966 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 posts

Posted 28 maja 2010 - 12:40

Nasi Niemieccy przyjaciele już mają review (wersja 2dvd):
U2tour.de Review

Ze zdjęć w podanym linku wynika, że filmik z Chorzowa będzie ten sam co na stronie U2.com. Trochę szkoda :(

#967 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 28 maja 2010 - 12:43

Ze zdjęć w podanym linku wynika, że filmik z Chorzowa będzie ten sam co na stronie U2.com. Trochę szkoda :(

Paying members of u2.com won't find anything new here, but it's still nice to see the clips in a better and bigger format.

#968 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 28 maja 2010 - 13:13

"Particularly impressive are the shots from the fan 'surprise' intervention in Poland, though the sound is nearly unbearable."

I to przykład jak można uprzykrzyć oglądanie czegoś fajnego <_< ale trzeba się cieszyć, że w ogóle jest tam o nas wzmianka, to zawsze wyróżnienie i promocja kraju ;) A utwór jest cały czy tylko to co z u2.com?
Edit: z tego co widzę to chyba tylko fragment :unsure:

Audio bonus material: Dolby Digital Stereo

Teledyski i Breathe też? To była by żenada, chyba nie dali DVD5 na dodatki?
Na dodatek chyba EPK'i są wersjami skróconymi, bez fragmentów koncertu. <_< Na co komu tyle dokumentów z trasy!, no kurde dać kilka utworów pełnych z innych koncertów? to taki problem? koszty?

i mnie cieszy to zdanie:
Compared to the concert recordings from the last tour, the shots by director Tom Krueger seem far more calm than those of the previous director Hamish Hamilton. (a to vertigo???? ;P)

No po tym co widziałem z tych skrótów TV to nie był bym pewien, scena większa to i więcej ujęć z daleka, ale są z kolei dość krótkie, szybko przemieniają się. Hamish też "zwalniał" przy wolniejszych utworach, na razie znaczącej poprawy nie widzę (Vertigo jak szalało tak szaleje), poczekam na całe DVD.

Edit: Na Allegro jeden ze sprzedawców pokazuje okładkę (z tego co widzę to wersja NTSC):
Dołączona grafika

#969 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 posts

Posted 28 maja 2010 - 14:53

sugeruje zajrzeć do media marktów (1dvd pl) w W-wie na pewno!
King Cross - MM Poznań rownie 39,90

i ku mojemu zdziwieniu np. merlin
# U2 360 At The Rose Bowl [Polska cena] U2
# Universal Music Group, DVD
# cena: 39,49 zł (w sprzedaży od: 28 maja)

;P

#970 merckx

merckx

Użytkownik

• Members
  • 99 posts

Posted 28 maja 2010 - 16:55

witam
mogę zapewnić że w empikach wersja dvd w polskiej cenie za 42 zł bodajżde już jest.
wiem bo sam dzisiaj pracując w jednym z warszawskich empików doznałem szoku widząc to dvd w dostawie tydzień przed premierą :)
co do pozostałych wersji wiem że nie masz ich jeszcze na magazynie nawet więc nie pojawią się wcześniej niż we wtorek napewno.

#971 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 posts

Posted 28 maja 2010 - 17:23

Niedokładnie. Popatrzmy cenowo na przykładzie wersji podstawowej. Stan na dziś wygląda następująco: najtaniej w Amazonce i Fanie (32.95-33.65zł). Na Allegro opłata tak jak temperatura - 36,6 ;) . Rock Serwis oferuje 37.75 zeta; Stereo, Empik i Kolporter za 38.99. W pozostałych np w Liderii 39 PLN. Proporcje cen wyglądają analogicznie w wersjach wypasionych. Czasem da się kupić omijając kost przesyłki, jeśli możesz odebrać osobiście. Żałuję że od razu nie zamówiłam w Empiku albo w Fanie, wiecie, na samym początku tej bajki. Zanim gapnęli się że dają za tanio, wszystkie wersje oferowali o spory % niżej niż teraz. Zwłaszcza wersja full mniej bolała. Jednak Eldorado krótko trwało i teraz wielu sprzedawców podciągnęło ceny w jedyny słuszny kierunek - w górę.
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#972 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 posts

Posted 28 maja 2010 - 17:30

Przy zamowieniu przez empik.com cena to 38,99 (doliczyc trzeba jakies tam koszty wysylki ale mozna zamowic przez net i odebrac samemu w salonie). Wysylaja w ciagu 24h czyli pewnie maja na miejscu ;]

Everything You Know Is Wrong

#973 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 28 maja 2010 - 17:32

Strzelam, ale wydaje mi się, że na winylu dostaniemy to co jest na tym promo dla stacji radiowych lub coś w tym rodzaju. Gdyby zespół chciał dać tam nowy kawałek dawno byśmy o tym wiedzieli.

#974 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 28 maja 2010 - 18:04

jak ktoś ma blisko sklep http://www.saturnpolska.com niech sprawdzi czy jest już jakieś DVD.PASADENA
dzięki
Dołączona grafika

#975 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 28 maja 2010 - 18:18

Strzelam, ale wydaje mi się, że na winylu dostaniemy to co jest na tym promo dla stacji radiowych lub coś w tym rodzaju. Gdyby zespół chciał dać tam nowy kawałek dawno byśmy o tym wiedzieli.

To zależy, może to było związane z tym kawałkiem specjalnie na Glastonbury? :rolleyes: A, że ostatecznie nie zagrają to może coś innego dadzą. Na 7" nie zmieści się racze to co na Promo Radiowym, maks 2 utwory - po 6/6,5 minuty na stronę góra.
Miał być nowy singiel w czerwcu, może to miało być to samo wydawnictwo? A, że singla nie ma to kombinują co dać na winyla. Jeśli dadzą jakieś wersje utworów z koncertu w Pasadenie, to będzie to już kpina, bo utwór dostaną ludzie 3 razy - na DVD, BD i winylu. ;) Będzie śmiesznie jak dadzą Breathe (Live From Pasadena) na winylu.

Ja jeszcze liczę na singiel MOS, oby nie skończyło się tylko na Promocyjnym winylu w Super Deluxe.

#976 manana69

manana69

Użytkownik

• Members
  • 141 posts

Posted 28 maja 2010 - 18:58

jak ktoś ma blisko sklep http://www.saturnpolska.com niech sprawdzi czy jest już jakieś DVD.PASADENA
dzięki

W krakowskim już jest ta wersja 1DVD za 39,40 :)
Lajtowy ten 'Until' tutaj nawet.. nie wiem, może przez zajebisty dźwięk ;)
You & Me when I'm still talkin' 'bout the end of the world

#977 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 28 maja 2010 - 19:06

W krakowskim już jest ta wersja 1DVD za 39,40 :)
Lajtowy ten 'Until' tutaj nawet.. nie wiem, może przez zajebisty dźwięk ;)

kupiłaś 1 DVD. ty niecierpliwa.
ja czekam na rosa 2 dvd
Dołączona grafika

#978 manana69

manana69

Użytkownik

• Members
  • 141 posts

Posted 28 maja 2010 - 19:07

kupiłaś 1 DVD. ty niecierpliwa.
ja czekam na rosa 2 dvd

Nie mogłam się doczekać i musiałam dzisiaj kupić.
You & Me when I'm still talkin' 'bout the end of the world

#979 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 posts

Posted 28 maja 2010 - 19:15

A będzie to przynajmniej tłumaczone na Polski?Czy znowu olewka?

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#980 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 28 maja 2010 - 19:39

A będzie to przynajmniej tłumaczone na Polski?Czy znowu olewka?

A co ma być tłumaczone na Polski?

Reply to this topic

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users