Jump to content

Photo

"U2 360° At The Rose Bowl"

1279 replies to this topic

#901 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 posts

Posted 12 maja 2010 - 21:32

Hmm ta lista znów rozpisuje ogółem wszystkie dodatki jakie będą.
Świństwem byłoby gdyby na Blu Ray nie było wszystkich dodatków,bo przecież na takiej płycie spokojnie się zmieszczą.
Jeśli tak nie będzie to jest się zmuszonym żeby kupić Blu Ray dla zajebistej jakości + wydanie 2 Dvd żeby mieć wszystkie dodatki razem.
Gdybym nie miał PS3 nie miałbym problemu z wyborem,no ale skoro mam możliwość obejrzenia w Blu Ray to chciałbym mieć wszystko na tej płycie.
Ehh,wydziwiają z tymi podziałami i edycjami :huh:

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#902 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 13 maja 2010 - 12:42

Nie wiem czy już ktoś pisał. Amazon.de szybciutko skorygował cenę Deluxe'a. To by było na tyle jeśli chodzi o szanse na znaczącą obniżkę ceny.

#903 robak

robak

Użytkownik

• Members
  • 5 posts

Posted 13 maja 2010 - 13:30

A wiadomo czy te najciekawsze momenty z trasy to całe utwory czy tylko jakiś clip 'the best of'?

#904 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 posts

Posted 13 maja 2010 - 13:32

ehh dużo kasy, nie jest to niemożliwe i kto wie gdyby w tym dvd wszystko grało tak jak powinno, setlista w porządku, "dodatki takie jakie być powinny" to chyba bym się skusił ale że jest tak jak jest to chyba raczej postawię na opcję 2 DVD lub ewentualnie będę polował na jakąś okazję na alledrogo żeby kupić super box <_<

czemu to musi być takie zakręcone, więcej nie zawsze znaczy lepiej :P
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#905 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 posts

Posted 13 maja 2010 - 14:05

Chciałbym nawiazac do dyskusji dotyczacej 'tego czegos', czego prawdopodobnie zabraknie najnowszemu koncertowemu DVD.

To chyba oczywiste, że w dzisiejszych czasach wydawcy największy nacisk kładą na stronę techniczną i oprawę wizualną koncertów, a więc nie można oczekiwać po Rose Bowl choćby zbliżenia się tzw. klimatem do Slane czy Bostonu. Trzeba raczej liczyć na przytłaczającą rozmachem produkcję w iście hollywoodzkim stylu i zapierające dech w piersiach ujęcia, a przy tym wspaniałą jakość dźwięku. Technika rozwija się, a zespół próbuje ją maksymalnie wykorzystać, zresztą wystarczy spojrzeć jak wygląda scena podczas 360° Tour.

Bardzo prawdopodobne że nowe wydawnictwo będzie prawdziwą "petardą", która przyciągnie nie tylko starych fanów U2, ale też ludzi zafascynowanych właśnie rozmachem całego show. Możliwe, że petarda wystrzeli raz i potem będzie kurzyła się na półce, od czasu do czasu służąc jako dowód tego, że U2 jest najlepszym koncertowym zespołem na świecie. Dowód, który przekona tych mniej wymagających zjadaczy muzycznego chleba, patrzących na stronę estetyczną.

Dodam, że trochę trudno mi się pogodzić z tym, jak wyglądają dzisiaj koncerty U2. Lubię czasami wertować youtube w poszukiwaniu występów zespołu z początku lat 80. Natknąłem się kiedyś na koncert w jakimś małym klubie - Bono w podartych ciuchach i w stanie ewidentnie wskazującym, bardziej zainteresowany nurkowaniem w publiczności niż samym śpiewaniem... wspaniałe, kipiące energią i autentyczne. Gdybym chwilę później włączył DVD z Chicago prawdopodobnie wpadłbym w depresję.
Perfekcyjnie wyreżyserowane przedstawienie, zespół bezbłędny od strony muzycznej, otoczony morzem telefonów komórkowych, które, jeśli spojrzeć dalej, przechodzi w morze popcornu. Fantastycznie, ale jesteśmy na koncercie rockowym a nie w ZOO, jesteśmy w środku wrzącego kotła, a nie oglądamy chłopaków jak eksponaty w sterylnej obudowie. Może to zbyt skrajne przykłady ale myślę że świetnie oddają obecne tendencje.

Dlatego nie mam bardzo wygórowanych oczekiwań co do Rose Bowl, przecież zawsze mogę wrócić do ulubionego Red Rocks, co z tego że po raz siedemnasty.

Jeśli chodzi o sam zakup DVD to planuję do ostatniej chwili czekać z zamówieniem, bo liczę na obniżkę ceny wersji Super Deluxe. Jeśli na początku czerwca ceny nie drgną, to z ciężkim sercem kupię 2DVD, żeby nie umrzeć z ciekawości. :)

#906 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 13 maja 2010 - 14:42

A wiadomo czy te najciekawsze momenty z trasy to całe utwory czy tylko jakiś clip 'the best of'?

Najciekawsze momenty z trasy to zapewne filmiki, które U2.com serwowało po kolejnych koncertach. Raczej bym nie liczył na fajerwerki. Jak przewertujesz ten temat to znajdziesz kilka filmików m.in z Chicago.

#907 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 13 maja 2010 - 16:58

z u2start.com _> Zawartość pudełka Super Deluxe Box Set

- książeczka (32 strony) w twardej oprawie, zawierająca zdjęcia i komentarze z trasy,

- Digipack 2 DVD z Rose Bowl,

- Digipack Blu-Ray,

- kolorowy 7" winyl,

- 3 kostki gitarowe,

- 360° Tourbook,

- ilustracja "The Claw",

- 5 kolorowych pocztówek.

Dodatki:

- dokument typu "making of" - "Squaring The Circle - Creatng U2360" (34 minuty),
- krótkie materiały z poszczególnych koncertów - wybór najlepszych momentów zarejestrowanych w różnych miastach. Zawiera materiały m.in. z Mediolanu, Barcelony, Dublina, Rose Bowl, Chicago, Toronto i Chorzowa,
- bonusowy utwór "Breathe",
- materiał z premierowego koncertu w Barcelonie,
- materiał z otwarcia trasy w Ameryce Północnej w Chicago,
- teledysk "Get On Your Boots",
- teledysk "I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (wersja live i rysunkowa),
- The Making Of "Get On Your Boots",
- The Making Of "Magnificent".

Cena wydawnictwa w najbogatszej wersji niestety nie nastraja optymistycznie. Przykładowo, serwis Fan.pl wycenią ją na 395,95 zł. :blink: :blink:
Dołączona grafika

#908 owczarzMT

owczarzMT

• Members
  • 1 274 posts

Posted 13 maja 2010 - 17:16

A czy można jakoś ocenić jak bardzo DVD będzie się różniło od koncertu który oglądaliśmy na U2tube ?
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#909 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 posts

Posted 13 maja 2010 - 17:29

patrząc na fragmenty jakie pojawiły się w brazylijskiej TV to różnica jest znaczna, ot moja opinia, ale reszta forumowiczów pewno się ze mną zgodzi...

#910 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 13 maja 2010 - 17:33

a czy na tej wersji DVD - (2 DVD w digipacku z książeczką deluxe) mieszczą się również nagrania z Chorzowa ( zapis z biało-czerwoną flagą)
Dołączona grafika

#911 owczarzMT

owczarzMT

• Members
  • 1 274 posts

Posted 13 maja 2010 - 17:37

a czy na tej wersji DVD - (2 DVD w digipacku z książeczką deluxe) mieszczą się również nagrania z Chorzowa ( zapis z biało-czerwoną flagą)

looks that way :unsure:

http://www.hirek.pl/.../iP/cPath/2_436
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#912 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 13 maja 2010 - 17:44

ok.dzięki chyba jednak wybieram tę wersję. - cena rynkowa 121zł ( może być)
Dołączona grafika

#913 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 13 maja 2010 - 20:40

Za malo ujec z helikoptera jak dla mnie..przynajmniej w tym materiale..

Też tak myślę, zwłaszcza w początkowych utworach, choć i przy Streets czy UV też coś by się lepszego przydało.

łe, jaka brzydka ściema, w Sunady Bloody Sunday dograli coś chyba w studio
drugą zwrotkę Bono na pobranym przeze mnie bootlegu (ten potrójny IEM) śpiewa normalnie
"And the battle's just begun
There's many lost, but tell me who has won?
The trenches dug within our hearts
And mothers, children, brothers, sisters
Torn apart."

a na tym materiale z tv kończy na "but tell me who has won" i dalej coś improwizuje

no chyba, że to taper zrobił psikus.

Nie, nie, taper jest w porządku i całe szczęście, że zgrał to z IEM i świetnie zmiksował, bo oryginalny SBD był marnej jakości. Ale dobrze zauważyłeś. Różnica jest. :blink:
Ja wiem, że DVD ma jak najlepiej wyglądać i brzmieć, ale zbyt duża ingerencja to przesada.
Sprawdziłem też oryginalny dźwięk i obraz z Webcastu i tam też jest tak jak w IEM! Co więcej, Bono przy śpiewaniu "And mothers, children" wchodzi na mostek, a w DVD/brazylijskim broadcast'cie dalej stoi na wybiegu <_<
Nie podoba mi się to, dogrywanie w studio czy jakieś kombinowanie, bo "tak brzmi lepiej".
OK, w montażu ujdzie:
-poprawka wejścia GOYB, bo brzmiało dupnie,
-wpadka Edga przy SBS, choć wg mnie była w tempo i mogła zostać, nie brzmiało najgorzej
Ale:
-walnięcie świateł w Streets dodatkowo/jeszcze raz w środku utworu!?!?! Po co? Lekkie przegięcie.<_<
-wmontowanie scen późniejszych wcześniej jak Vertigo czy przy Intro -
-kombinacje w SBS,
-no i najgorsze wywalenie Breathe, wywalenie Bowiego i skrócenie Kingdom <_< (czy to już pewne, że Breathe nie będzie na początku?)

To takich trochę żali na to co widziałem, ale są też plusy. Crazy całkiem zgrabnie zmontowane, może nie jest idealnie, ale dużo lepiej niż w tym z YT. Magni też lepiej. Jak dla mnie te przejścia 2/3 obrazów są dobre, zwłaszcza na początku Streets, SBS, czy UV jak widzimy zarówno Bono śpiewającego/scenę jak i grającego Edga ;) lub Adama w UV. Dobry pomysł oby nie był nadużywany. UV całe rozmyte, w laserowych światłach wygląda b. dobrze, brakuje mi trochę żywszej końcówki - więcej pokazania sceny np. z helikoptera, mrugajcych kul.
A dźwięku za bardzo nie można ocenić po tym słabym wideo brazylijskim, nie dość, że w Mono to jeszcze skompresowany.

Co do wersji - szkoda, że amazaon.de zmienił cenę, wyglądało obiecująco. Cena 2DVD - ok. 100 zł, cena BD też ok. 100 zł i za sumę tego mogę kupić jeszcze ten Super Deluxe - w założeniu kuiśż teraz obie wersje, a dostaniesz coś jeszcze - DVD na teraz, BD na przyszłość, oraz dodatki fanowskie - ale 400 to przegięcie, nie wiem co musiałoby być na tym winylu i w tych dodatkach z BD Live (całe nowe koncerty!?! :rolleyes:) żeby to kupić...

#914 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 posts

Posted 13 maja 2010 - 21:01

to trzeba przynajmniej na 42 calach obejrzeć i na kinie domowym. wtedy tak naprawdę będzie można oceniać.

#915 owczarzMT

owczarzMT

• Members
  • 1 274 posts

Posted 13 maja 2010 - 21:22

Pozwolę sobie jeszcze nadmienić że mimo sacrum profanum z wycięciem Breathe, całość z openerem w postaci GOYB zmontowana jest całkiem nieźle i przeciętny słuchacz nie zaznajomiony z tematem nie zauważy że czegoś tam brakuje na początku :P
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#916 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 posts

Posted 13 maja 2010 - 21:26

Zdjecie zawartosci wersji Super Deluxe
Dołączona grafika
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#917 owczarzMT

owczarzMT

• Members
  • 1 274 posts

Posted 13 maja 2010 - 21:34

hehe chyba nastała nowa moda na dołączanie różnych różności jak np. kostki do gitary itp. ot takie AC/DC podobnie jak Gn'R dodaje kostkę, breloczek, klamrę do paska, bagde'dzik i tatuaż B)

Dołączona grafika
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#918 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 posts

Posted 13 maja 2010 - 21:38

hehe chyba nastała nowa moda na dołączanie różnych różności jak np. kostki do gitary itp. ot takie AC/DC podobnie jak Gn'R dodaje kostkę, breloczek, klamrę do paska, bagde'dzik i tatuaż B)

Czymś trzeba zachęcić do kupna ludzi, którzy na co dzień muzykę ściągają z internetu. :)

#919 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 posts

Posted 13 maja 2010 - 21:43

To niech też zachęcą ceną ludzi,a nie tylko bogatych :)

#920 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 posts

Posted 13 maja 2010 - 21:50

Nareszcie znalazłem info dotyczące płyty Blu Ray.

U2 - 360° At The Rose Bowl (BLU-RAY)

Tytuł oryginalny: 360° At The Rose Bowl
Wykonawca: U2
Kategoria: rock
Czas trwania: 135 min.
Spis utworów:

1. Get On Your Boots
2. Magnificent
3. Mysterious Ways
4. Beautiful Day
5. I Still Haven't Found What I'm Looking For
6. Stuck In A Moment You Can't Get Out Of
7. No Line On The Horizon
8. Elevation
9. In A Little While
10. Unknown Caller
11. Until the End of the World
12. The Unforgettable Fire
13. City of Blinding Lights
14. Vertigo
15. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
16. Sunday Bloody Sunday
17. MLK
18. Walk On
19. One
20. Where The Streets Have No Name
21. Ultra Violet (Light My Way)
22. With Or Without You
23. Moment Of Surrender

Dodatki:

Squaring The Circle: Creating U2360° [34 mins]

* Tour Documentary

U2360° Tour Clips - Wybór najlepszych materiałów z trasy Welcome to Milano! Milan

* The Spotlighter: Barcelona
* Dublin Awaits: Dublin
* Edge Backstage At The Rose Bowl
* Aung San Suu Kyi: Dublin
* The North American Launch: Chicago
* CN Tower: Toronto
* Red & White: Poland

Bonus Live Track - 'Breathe'
Berlin Time Lapse
European Tour Opening - Barcelona
North American Tour Opening - Chicago [12mins]
Videos

* Get On Your Boots
* Magnificent
* I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
* I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (Live)
* Making Of 'Get On Your Boots' Video
* Making Of 'Magnificent' Video

Data premiery: 7.06.2010
Dźwięk: DTS HD Master Audio 5.1, PCM Stereo
Format obrazu: 16:9 1080p
Nośnik: BLU-RAY
Liczba płyt: 1
Dystrybutor: UNIVERSAL MUSIC
UWAGI: Płyta przeznaczona do odtwarzania w odtwarzaczach BLU-RAY lub konsoli Sony PlayStation 3.
Płyta niekompatybilna z odtwarzaczami DVD.
DOSTĘPNY OD: 7.06.2010

CENA 109ZŁ

Czyli wszystko to co znajdzie się na podwójnej wersji DVD :)

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users