"U2 360° At The Rose Bowl"
Napisano 04 maja 2010 - 17:13
Napisano 04 maja 2010 - 17:24
Wiadomo, że są fani z różną zawartością portfela ale (przepraszam jeśli kogoś urażę) jeśli ktoś uważa, że 500 zł to dobra kwota (znośna/adekwatna - wstawcie co chcecie) za to wydawnictwo to powinien udać się do odpowiedniego specjalisty.
#843 Guest_piotrek85_*
Napisano 04 maja 2010 - 17:36
Pewnie jakieś tęgie głowy z wytwórni płytowej wyliczyły, że wydanie takiej wersji im się opłaci. W Polsce ktoś, kto kupiłby DVD za 1/3 płacy minimalnej może zostać uznany za nienormalnego ale w bogatszych krajach ta cena nie będzie aż tak szokować.Jestem ciekaw jednego - kto wpadł nagle na tak świetny pomysł związany z zawartością.
Napisano 04 maja 2010 - 17:39
Rozumiem i częściowo się zgadzam. Jednak spójrzmy na sprawę inaczej. Gdyby wydali tylko jedną i zarazem bardzo drogą edycję, wtedy powstałby słuszny krzyk. Ale mamy wybór i dla każdego coś dobrego - dla jednych będzie to singielka, dla innych bliźniaczki, i bez skojarzeń tu proszę Każdy może wybrać co zechce. Dla wielu z nas wersja full wypas nie ma sensu, bo nie każdy potrzebuje i winylka, i plakaciki, i kosteczki i co tam jeszcze. Gadżety gadżetami, ale tak naprawdę liczy się koncert, a można go mieć już od 33 zł w górę. Zatem nie widzę tu finansowej zapory Hoovera.Przy całym moim szacunku dla zespołu U2 ale to wydawnictwo to jest kpina i zgroza. Nie wydam na to 500zł - ani dziś, ani jutro, ani za 10 lat. Chrzanię! Są pewne granice, których przekraczać nie wypada. Dobra 200zł, 250zł. Ale 500?????? Za coś co i tak będzie się kurzyło u mnie na półce? (...)
Napisano 04 maja 2010 - 17:46
Szeroki wybór nie tłumaczy bezmyślności, którą ktoś się kierował wkładając do jednego pudełka DVD, bluray, singiel na którym pewnie będzie "Get On Your Boots". Gdyby faktycznie miało to jakiś sens to zrobiliby oddzielnie wersje BOX DVD i Bluray. Miałoby to wpływ na cenę całości. Niestety wtedy oznaczałoby to zapewne dodatkowe koszta produkcji. Więc ktoś poszedł na łatwiznę.
Wiem, że biadolę ale nie mogę tego przeżyć :/.
Napisano 04 maja 2010 - 18:19
Taka cena to przesada.
Cieszę się że mam PS3 i będę mógł kupić wersję Blu ray z wszystkimi materiałami Video.
Więcej mi nie potrzeba,zdjęcia sceny mam w necie,pocztówkę mogę wydrukować,kostki do gitary mam,tylko że nie piszę na nich U2 A Adaptera nie mam
Może gdyby cena dochodziła do 300zł to pokusiłbym się.
Napisano 04 maja 2010 - 23:15
to słabo szukałeś, za 400 jest na fan.pl http://www.fan.pl/sh...adena_Rose_Bowl o czym na forum wiadomo już od kilku dni,Cena rzeczywiście kosmos ale z tego co widzę powoli spada (znalazłem za 480zł). Podejrzewam że na razie trwa sondowanie ile skłoni by byli dać fani za takie wydawnictwo. Oto cała zawartość najlepszej wersji Mój link
natomiast w podanym linku ciekawi opis i te 3 elementy jako bonusy:
Bonus Live Track - 'Breathe
European Tour Opening - Barcelona
North American Tour Opening - Chicago [12mins]
czyżbyśmy otrzymali aż trzy krotnie Breathe na drugim DVD
kolejnej rzeczy jestem ciekawi, chodzi mi o "Red & White: Poland", czy na DVD będzie video które znamy ze strony U2.com. jak dla mnie nie ma to wystarczającej, dlatego zapewne zobaczymy zupełnie coś nowego.
no wcale bym się nie zdziwił jak by to były dokładnie te same nagrania, patrząc na lenistwo osób przygotowujących to wydawnictwo ewentualnie możemy liczyć na wydłużenie materiału na całe piosenki
...
#852 Guest_piotrek85_*
Napisano 04 maja 2010 - 23:46
Tu chodzi o to, że koncerty w Barcelonie i Chicago rozpoczynały europejską i amerykańską część trasy. Jeśli w tym materiale będą jakieś utwory to tylko urywki. Polecam obadać te 3 linki:natomiast w podanym linku ciekawi opis i te 3 elementy jako bonusy:
Bonus Live Track - 'Breathe
European Tour Opening - Barcelona
North American Tour Opening - Chicago [12mins]
czyżbyśmy otrzymali aż trzy krotnie Breathe na drugim DVD
www.mhp3.com/u2_barcelona/
www.mhp3.com/u2_chicago/
www.mhp3.com/u2_barcelona/U2_Sneak_Preview/
Napisano 05 maja 2010 - 10:21
Napisano 05 maja 2010 - 18:01
Dokładnie to samo czuję, były wydawnictwa po 70/90 zł, przyszły Boxy z remasterów, NLOTH - 150/160 - już zgrzyt, ale OK (do teraz nie mam TUF SDeluxe - jakby nie patrzeć 160 zł raczej nie warte ), jak za ten Super Box 360 byłoby 200/250 max z tymi bajerami to może i bym wyciułał, ale 400!!!! Poryło?? Ciągną do innych zespołów? Już widzę jakie to będzie duże - coś ala "trumna" Metaliki czy ostatni Box DM? Przypomina mi się NLOTH Box - więcej powietrza niż rzeczy w nim - porównując, że można TJT - zgrabny i zawartość (materialna i audiowizualna) na wysokim poziomie, a tu??? Powinien być chyba 3. dysk DVD z utworami z trasy!! I pytanie co na tym "kolorawaym" vinylu będzie - oby nie nowe utwory (w sensie vinyl exclusive).Przy całym moim szacunku dla zespołu U2 ale to wydawnictwo to jest kpina i zgroza. Nie wydam na to 500zł - ani dziś, ani jutro, ani za 10 lat. Chrzanię! Są pewne granice, których przekraczać nie wypada. Dobra 200zł, 250zł. Ale 500?????? Za coś co i tak będzie się kurzyło u mnie na półce?
Czuję się trochę jak gość, który gra w pokera i w pewnym momencie musi zrezygnować, bo stawka jest za wysoka. Trochę mi przykro, że w czuję się tak przez mój ulubiony zespół.
Chciałbym mieć ten BOX ale to nie jest tyle warte.
Oby nie to szkaradztwo kręcone 1 kamerą i dźwięk też z tej kamery! Na bootlegach będą lepsze, zwłaszcza z multicama. Miło, że napisali o tych scenach i, że będzie tam Polska (co do nazwy - to koncert u nas był 1 i tak też reprezentowaliśmy się na koncercie, a Chorzowa czy Katowic nie rozpoznaliby na świecie). Mam nadzieję, że będą to pełne utwory z dzwiękiem z konsolety, a nie z kamer!kolejnej rzeczy jestem ciekawi, chodzi mi o "Red & White: Poland", czy na DVD będzie video które znamy ze strony U2.com. jak dla mnie nie ma to wystarczającej, dlatego zapewne zobaczymy zupełnie coś nowego.
Dokładnie - też tak myślę, wcisną po prostu EPKi z trasy, które już dawno wykonano i roboty z nimi mało Wolałbym jednak po 2/3 utwory pełne z tych koncertów! ES, YBR itp.Tu chodzi o to, że koncerty w Barcelonie i Chicago rozpoczynały europejską i amerykańską część trasy. Jeśli w tym materiale będą jakieś utwory to tylko urywki. Polecam obadać te 3 linki:[...]
Pisałem o tym kilkaset postów wcześniej:Kolejne wyróżnienie: na filmie z Chicago (z linka piotrka85) znajduje się polska flaga;)
http://u2forums.com/...83
Także o EPKach (że mają materiał z obu koncertów - Chicago i Barcelona), o tym, że w Toronto to fajnie z wieżą wyglądało (jak widać też będzie na DVD) no i, że Somerville nie muszą dawać - zmieniam zdanie , przy tym co dali teraz, koncert z Somerville byłby bardzo dobrym dodatkiem - 5 utworów, profesjonalnie nagrane, nie mówcie, że na Bonusowym DVD by się nie zmieściło! Eh...
Napisano 06 maja 2010 - 20:43
no i, że Somerville nie muszą dawać - zmieniam zdanie , przy tym co dali teraz, koncert z Somerville byłby bardzo dobrym dodatkiem - 5 utworów, profesjonalnie nagrane, nie mówcie, że na Bonusowym DVD by się nie zmieściło! Eh...
HEHE, a nie mówiłem...
cieszmy się flagą - poprzednio trafiliśmy do oficjalnej biografii, teraz na oficjalne DVD, może następne w końcu będzie LIVE AT POLISH STADIUM
jakby ktoś był niecierpliwy to dodatki:
? Welcome to Milano! Milan -> Milan
? The Spotlighter: Barcelona - > Barcelona
? Dublin Awaits: Dublin - > Dublin
? Edge Backstage At The Rose Bowl - BRAK
? Aung San Suu Kyi: Dublin -> Suu Kyi
? The North American Launch: Chicago - BRAK jest pare filmikow ale nie wiadomo czy to nie to samo co nizej
? CN Tower: Toronto -> Toronto
? Red & White: Poland -> Flaga
Bonus Live Track ? ?Breathe? - brak (w wersji wypas)
Berlin Time Lapse -> Berlin
European Tour Opening ? Barcelona -> Barcelona
North American Tour Opening ? Chicago [12mins] -> Chicago
Napisano 07 maja 2010 - 11:16
Na śląskim też pewnie nagrali 30 sekund filmu bo szkoda było miejsca na karcie pamięci.no i bateria była słaba w kamerze.
To nie jest tak jak myślicie
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych