Koziol, Dudzio i inni. Najnowsze DVD zespołu U2 nie trafiło w Wasze gusta. No i co teraz? Ktoś dokona samospalenia na forum, pozbędzie się wszystkich płyt U2 i zacznie słuchać Tokio Hotel. Niestety mam takie wrażenie jak czytam takie posty. Zresztą postami to ciężko nazwać, dla mnie to już bardziej takie radiomaryjne marudzenie...
Nie rozumiem? Zrobili jedną z najgłupszych rzeczy w karierze wycinając openera bardzo charakterystycznego dla tej trasy, utwór z ostatniej płyty!! I co mam przemilczeć? Mam prawo narzekać, bo to jeden z moich ulubionych zespołów i nie jedną płytę już kupiłem i oczekiwał bym jakiegoś poziomu wydawnictw.
Tak, zapewne kupię, ale to nie znaczy, że będę w 100% zadowolony, bo wiem, że mogło by być lepiej!
Co do intro: Tak, mogą zacząć nawet Space Oddity (fragmentem jak na Chicago DVD z Wake Up), później gasną światła, Kingdom - chłopaki wychodzą z tunelu i............. GOYB
Głupie dla kogoś kto wie jak było na prawdę ale możliwe.
Popatrzcie na Milan tam się cuda działy, OOTS zamienione miejscami z WOWY! Ale nawet tam Vertigo oszczędzono.
Po ochłonięciu lekkim kilka plusów widzę po Trailerze:
1. Są ujęcia z helikoptera i są świetne.
2. Ujęcia wyglądają lepiej niż te z YT, i widać, że trochę popracowano nad grafiką, choć to tylko Trailer.
3. Słychać, że poprawiono gitarę Edga w GOYB (pewnie wpadkę przy SBS też poprawili) - nie wiem czy to +, ale z takim błędem otwierać koncert to już była by przesada.
4. Dali jednak teledyski jako bonusy (dla mnie oczywista oczywistość, ale dla Universalu i U2 chyba nie zawsze)
Okładka, rzeczywiście słaba, no i ta czerwona farba?! ni przypiął ni przyłatał...
Mimo wszysto wywalenie Breathe zepchnęło na dalszy plan nawet brak NYD z Chorzowa (jako pro-shot) na dalszy plan. Czy też chociażby występ z Somerville.
A z Barcelony najgorzej jak dadzą EPKę w dodatkach zamiast kilku porządnych, całych utworów z ES włącznie.
PS No i cenzury się po u2.com nie spodziewałem, ale w końcu Live Nation tym zarządza teraz
Pewnie jutro już się pojawią lukrowane komentarze, jakie to super wydawnictwo, bo ostatnio masa tam komentarzy w tym stylu. Może jakaś petycja w sprawie Breathe?
Edit:
Includes exclusive BD Live bonus feature. Video footage from the forthcoming 2010 US and European Tour will be continually updated to your player via the BD Live feature on the disc.
Hmmmm? I tak się wymigają od wydania wideo z dalszej części trasy? Ciekawe czy to są te nowe "utwory" i czy będzie je można obejżeć też dzięki wydaniu 2DVD?? Pewnie ciąg dalszy filmików z u2.com...