Jump to content

Photo

Barcelońskie soundchecki i dress rehearsale

717 replies to this topic

#461 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 09:58

a co to jest em-igrek?

jak Ty tam mocy nie widzisz w tym secie, to my się nigdy nie dogadamy ;)

acr tak jak ktoś już tu pisał po części - moc/kopa/walnięcie/p***ęcie - to dla mnie ma Bullet, The Fly, Until, miałoby Exit, Acrobat, Gone z ET (no i jeszcze Street ale trochę w innym sensie) - dodam od siebie - rockowego kopa, bo U2 jakby nie patrząc uważam, za rockowy zespół, który owszem także gra nie rockowe kawałki. ;) A tu widać wycinka poszła w las. Na ET było tego tyle ile trzeba. Nawet takie Out Of Control z Slane mogło przywalić.
Ja lubię nawet bardzo te kawałki, ale gdzie tu moc w takim sensie jak piszę wyżej?: ;)

I Still Haven't Found What I'm Looking For
Drowning Man
Stuck In a Moment You Can´t Get Out Of (acoustic)
In A Little While

Na VT mieliśmy pod rząd LAPOE->SBS->Bullet to było coś!

Mysterious Year.
Co z Ciebie za fan...

:lol: :P Właśnie acr co z ciebie za fan?

Nie znacie się. MY to My Yoyo. Info pewne na 100%

A to ciekawe widocznie przeoczyłem! Muszę to gdzieś zapisać ;)

#462 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Posted 26 czerwca 2009 - 10:47

City Of Blinding Lights z 22.06.2009

#463 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 11:19

Koncerty raczej nie bedą krótsze niż na Vertigo Tour. Teraz grali 23 utworki, a na ostatniej trasie było 25. na razie są to próby. Pierwszy koncert nam to wyjaśni. Według mnie setlista jest bardzo ciekawa. Wiadomo, że każdy ma swoje ulubione perełki wsród utworów U2, które chciałby usłyszeć na koncercie, ale jest praktycznie nie możliwe aby zespół mógł uszczęśliwić wszystkich jednocześnie. Setlista jest więc jakimś kompromisem. Mnie osobiście nie przeszkadza brak utworków z POP-a bo poprostu nie przepadam za ta płytą. Utwory takie jak one, pride , sbs, wowy czy Where The Streets Have No Name to ikony, których nie może zabraknąc na koncercie. one są takim szkieletem każdej trasy. Według mnie setlista na najbliższą trasę jest ciekawsza od tej na vertigo Tour.

:P :P :P

#464 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 11:25

dla wszystkich narzekajacych na NLOTH na poczatku- jestescie glusi :)
wlaczcie sobie jeszcze raz ten utwor, ale wersje druga (nie ta z albumu) i jesli do was nie trafia ten zacinajacy gitarowy riff the edge'a ze zwrotki no to ja juz nie wiem. Dla mnie to jest bardzo dobre jako opener. Pierwszym utworem wcale nie musi byc jakis rozpierdalacz tylko utwor ktory pasuje muzycznie po prostu, bez jakiejs wiekszej przyczyny (np. zoo station na zoo tv).

#465 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 12:47

Bez przesady. Druga wersja jest o niebo gorsza od albumowej, która jest znakomita.

#466 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 12:49

calosciowo tak, ale mi chodzi glownie o partie gitary ktora wrecz niszczy :]

#467 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 12:51

Czy ja wiem? Dla mnie, tak, jak już pisałem, jest to pozbawiony głębi brzmienia, ubogi krewny Lady With The Spinning Head.

#468 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 14:09

dla wszystkich narzekajacych na NLOTH na poczatku- jestescie glusi :)
wlaczcie sobie jeszcze raz ten utwor, ale wersje druga (nie ta z albumu) i jesli do was nie trafia ten zacinajacy gitarowy riff the edge'a ze zwrotki no to ja juz nie wiem. Dla mnie to jest bardzo dobre jako opener.

No tyle, że ja mam nadzieję (i już raz w programie z BBC to potwierdzili), że będą grać tą wersję z albumu. B) Owszem 2 wersja jest całkiem niezła, ale pierwsza jest o wiele mocniejsza i na koncercie powinna brzmieć świetnie. Rzadko kiedy w ich wykonaniu trafiają się dwie tak różne i dobre wersje jednego utworu.

Pierwszym utworem wcale nie musi byc jakis rozpierdalacz tylko utwor ktory pasuje muzycznie po prostu, bez jakiejs wiekszej przyczyny (np. zoo station na zoo tv).

No wejście do Zoo Station to jest mocne walnięcie, później już może nie tak, ale na VT też robiło wrażenie. Ja nie mówię, że na początek musi coś walnąć i że tam ma być NLOTH, właśnie wg mnie NLOTH powinien być później, nawet w bisach i tam może z tym intro z filmików Adama, z jakimś wejściem pożądnym. :) Najlepiej jak już dość ciemno będzie B)

No i tak nie mam na to wpływu, czyli koncertu życzeń ciąg dalszy ;) - zobaczymy jak to zagrają. :) Już niedługo....

Edit: Na u2.com kolejny filmik - 4 dni do 360 :P Robią smaka na GOYB. Widać intro pozostało i bardzo dobrze ;) Ale chyba, żadnych hymnów nie będzie - pewnie za dużo roboty - co kraj zmieniać intro, może nie wszystkie hymny pasują. :rolleyes:

#469 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 16:08

Ja NLOTH uwielbiam i jest top mój top ten płyty. Najświeższa i najmocniejsza piosenka od.. Tak dawno że już nie pamiętam :) Ale mimo wszystko na openera wole magnificent, kocham to intro :P

#470 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 16:20

J NLOTh uwielbiam i jest top mój top ten płyty. Najświeższa i najmocniejsza piosenka od.. Tak dawno że już nie pamiętam :) Ale mimo wszystko na openera wole magnificent, kocham to intro :P

Co do NLOTH mam podobne odczucia. A Magni wolałbym później, aby ciemno było B)

Na u2.com mamy chyba potwierdzenie tego, że Walk On zagości na dłużej i może być grane co koncert.
Tyle, że w dziwny sposób u2.com promuje ten utwór, a raczej idee z nim związane:
http://www.u2.com/news/title/walk-on

Ja jak najbardziej popieram to co robi Bono/zespół w celu informowania ludzi o Birmie, sam się interesuję tego typu sprawami, ale... żebym miał zakładać tą maskę do pracy, w autobusie, czy innych publicznych miejscach, albo (to już nie wiem jak chyba przez słomkę ;P) pić herbatę z nią na głowie! :lol:

Ciekawe czy to wypali na koncertach, ale ja chyba tej maski bym nie włożył :blink: Wyobrażacie sobie jak by wyglądała publiczność - chyba jak te terakotowe posągi z Chin :huh:

Edit: Na dole jest nawet link do Polskiej strony o Birmie!! :ph34r:
(A czesko/chorwacki link nie działa :P )

#471 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 16:25

A wyobrazcie sobie Bono spiewającego Walk On w tej masce :)

#472 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 16:50

Edit: Na u2.com kolejny filmik - 4 dni do 360 :P Robią smaka na GOYB. Widać intro pozostało i bardzo dobrze ;) Ale chyba, żadnych hymnów nie będzie - pewnie za dużo roboty - co kraj zmieniać intro, może nie wszystkie hymny pasują. :rolleyes:

inaczej niż jakieś intro to tego nie widzę :)
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#473 Olka88

Olka88

Użytkownik

• Members
  • 640 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 17:44

Jednak będzie SBS! <ulga/skacze pod sufit> Marzyłby mi się jeszcze Until zamiast MW, ale wszystkiego mieć nie można. Taki set i będę szczęśliwa.

#474 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 18:56

wlaczcie sobie jeszcze raz ten utwor, ale wersje druga (nie ta z albumu) i jesli do was nie trafia ten zacinajacy gitarowy riff the edge'a ze zwrotki no to ja juz nie wiem.

Zdecydowanie wolę wersję drugą.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#475 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 18:58

Pewnie, że wersja druga lepiej nadaje się na koncert. W ogóle bardziej mi się podoba. Trochę się zawiodłem jak pierwszy raz usłyszałem albumową. Posłuchajcie sobie na słuchawkach. Fajnie smaczki się tam czają w "No Line On The Horizon 2".

#476 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 19:06

A mnie sie marzy wywalenie z setlisty całej wojennej czwórki (Love and Peace, SBS, Bullet, Miss Sarajevo)  , a w to miejsce wstawienie utwórów które nie pojawiały się na ostatnich czasach. Choc SBS i MS uwielbiam, uważam że zostały one nieco wyeksplatowane podczas Vertigo. Oglądajać DVD z ostatniej trasy cieżko mi przebrnąć przez te utwory zwłaszcza ze były grane jeden po drugim pod rząd.

Za to z przyjemnoscią posłyszał zapomniane nieco utwory z pierwszych płyt. Z tego co widze szansa jest spora  ;)

#477 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 20:41

Chłopaki nie mają dzisiaj treningu?

Sorry, nie chce mi się łazić i grzebać po interferencach i innych takich.

#478 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 21:09

Vertigo z 22.06.09
Audio z wczorajszej próby (Magnificent i I still)

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#479 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 21:52

Originally posted by kokolo:
EASTLINK AcouMW Jamás ha de ser tocada en acústico!!!! Ya de pasó que toquen este set acústicö:

Mysterious ways
even better
the fly
mofo
zoo station

Is it possible?
if is i can't belive

eee
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#480 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 26 czerwca 2009 - 22:10

eee

Czy ktoś coś z tego rozumie? :huh: Jak to jest setlista to bomba :blink: The Fly i Mofo..... Cesar jak dla mnie byłyby to świetne wieści. ;)

Tyle, że nie podoba mi się to stwierdzenie acústico
to chyba jakiś blef. Chyba za późno na nowe utwory - niestety. ;)

Edit: Ciekawa akcja się szykuje - chyba jeden z fanów mówi, że gdy na stadionie będzie sić Wi-Fi to mógłby transmitować na żywo 2 utwory z Barcelony z 30 :blink: :P
http://www.u2start.c...opic/5870//0/0/
Większość stawia na opener i UV lub TUF - to może być ciekawe!
Nie trzeba było by czekać do końca koncertu czy później :P :P

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users