50 ulubionych linijek z tekstów U2 (nieróżnistych.)
Napisano 09 lutego 2007 - 18:14
Pozwolę sobie zacząć, kawałek z piosenki, która mnie ostatnio rozłożyła i nie pozwala wstać, nie pozwalając też całej reszcie zbliżyć się do siebie na szczycie osobistego rankingu U2 songów:
50. A sun so bright, it leaves no shadows
only scars carved into stone on the face on earth...
One Tree Hill
Napisano 09 lutego 2007 - 18:22
Dokładnie to samo. Dokładnie. Chciałem zaproponować nie powtarzanie piosenek coby było trudniej, ale ponieważ na pewno będę chciał jeszcze zacytować One Tree Hill tego nie zrobię:DAnalogiczny wątek do tego w BLS, tylko że o tym przereklamowanym zespole, jak to on ma, "udwa", coś takiego.
Pozwolę sobie zacząć, kawałek z piosenki, która mnie ostatnio rozłożyła i nie pozwala wstać, nie pozwalając też całej reszcie zbliżyć się do siebie na szczycie osobistego rankingu U2 songów:
49. and you become a monster, so the monster will not break you
[peace on earth]
że peace on earth ma słaby tekst? spadówa.
Napisano 09 lutego 2007 - 21:36
"jakieś udwa", Vertigo
Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.
Napisano 09 lutego 2007 - 23:43
Pff, już za późno!
edit: ..ale obiecuję poprawę! :)
Ale jakoś Ci to wybaczę.. ;)
43. and I don't know why a man, sees the truth but needs the lies
Slow Dancing. Wspaniały jest sposób w jaki Bono to śpiewa, jak chwilę wcześniej wchodzi ten moment i Edge mocniej uderza w struny, a potem to. Wiecie :) Ze znaną tu i ówdzie (a właściwie gdzie nie? ;D) Karolą się kiedyś tym niesamowicie zachwyciliśmy :)
Napisano 10 lutego 2007 - 09:29
45. Everyday the dreamers die
See what's on the other side
"In God's country"
Nosz nie... to miało być na samym końcu jako mój tekst ściśle ulubiony! Ja się tak nie bawię
To miał być szczyt szczytów! Zgadzam się!
41. You gotta cry without weeping, talk without speaking
Scream without raising your voice
Ah la la la de day
Ah la la la de day
Napisano 10 lutego 2007 - 13:35
41. You gotta cry without weeping, talk without speaking
Scream without raising your voice
Ah la la la de day
Ah la la la de day
To dla mnie bardzo znaczący tekst i bardzo ważna piosenka, zwłaszcza ostatnio... cieszę się, że dałeś ten cytat
a ode mnie:
39. ...you can't be numb for love
The only pain is to feel nothing at all
Napisano 10 lutego 2007 - 15:31
Oh, I can't close my eyes
And make it go away!"
Bo ostatnio strasznie mnie przeraża świat. I już nie rozumiem co się na nim dzieje. I się przylepiła do mnie "Sunday Bloody Sunday" a szczególnie wersja z R&H.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych