2009-08-09 - Zagreb, Croatia - Stadium Maksimir
Posted 31 marca 2009 - 22:39
TWO NIGHTS IN ZAGREB
The August 10th show at Stadium Maksimir sold out in no time and a second Zagreb show has been added on August 9th.
We'll be emailing U2.com subscribers with details on the presale later today. Tickets go on sale to the general public this Friday, April 3rd.
Posted 03 kwietnia 2009 - 18:46
Chorwacja liczy 4,5 mln mieszkańców, ceny biletów ma wyższe, PKB zbliżony do polskiego...
Posted 04 kwietnia 2009 - 10:46
Posted 04 kwietnia 2009 - 16:52
Tak, teraz to już pewne - cały Wschód pojechał na Chorwację, olewając Chorzów. Obawiam się, że to zaszkodzi naszym szansom na koncerty w przyszłości. Zawaliliśmy dokumentnie.
To, że Chorzów został olany to fakt. W czym jednak zawaliliśmy? To nie kwestia cen biletów, bo te w Chorawacji były droższe. Myślę, że jednak zdecydował syndrom "pierwszego koncertu" i większa atrakcyjność turystyczna Chorwacji. Udał się też na pewno zabieg "manipulacji daty pierwszego koncertu"...
Posted 05 kwietnia 2009 - 10:13
Posted 05 kwietnia 2009 - 10:40
Niestety słaba sprzedaż Chorzowa zapewne spowoduje, że ominie nas trasa w przyszłym roku. Dlaczego zespół ma bowiem znowu grać kosztem np. Czech, Słowacji czy Węgier? Cieszy to, że zespół planował zagrać u nas 2 razy. Trudno oczekiwać, aby zespół promował nas jeszcze poprzez obniżanie cen biletów czy przejmując działkę polskiego Live Nation w zakresie reklamy samego koncertu.
Posted 05 kwietnia 2009 - 13:00
Może mnie coś ominęło Mariusz, ale skąd ta pewność? Jakis konkretny argument? Sami sobie wkręciliśmy ten drugi koncert. Jakie mamy dowody że miał być? Przecieki z Eventimu? To, że kilka osób na forum pisalo że będzie na 100% drugi koncert? Kilkudniowa przerwa między koncertami?Cieszy to, że zespół planował zagrać u nas 2 razy.
To sa wszystko poszlaki i plotki. Nigdy się oficjalnie nie dowiemy, czy miał być drugi koncert bo nikt nam tego oficlanie nie powie.
Posted 05 kwietnia 2009 - 13:09
To sa wszystko poszlaki i plotki. Nigdy się oficjalnie nie dowiemy, czy miał być drugi koncert bo nikt nam tego oficlanie nie powie.
Dokładnie opieram się na tych poszlakach i plotkach, których jak dla mnie jest wystarczająco dużo. Nie posiadam żadnych oficjalnych informacji. Z terminarza wynika, że zespół przyjął jako zasadę dwukrotnego grania w danym miejscu. Patrząc na Zagrzeb nie mam wątpliwości, że gdyby pierwszy koncert sprzedał się u nas to mielibyśmy też drugi występ.
Posted 05 kwietnia 2009 - 13:14
Zarówno w Esce Rock jak i radiowej Trójce (np. Piotr Kaczkowski) wspominali o drugim koncercie, zanim jeszcze pierwszy trafił do sprzedaży.
Niestety ceny na trybuny są za wysokie - w porównaniu z cenami sprzed 4 lat to prawdziwa przepaść.....
Ktoś tu już wspomniał, że wschód ruszył na Chorwację i to chyba jest prawda, bo chociaż ceny na koncert w Zagrzebiu są porównywalne do tych w Polsce dwa koncerty zostały wyprzedane.... Trybuny kosztują tyle samo, a płyta jest nawet droższa tj. 300zł (500KN) + opłaty tranzakcyjne co wyniesie grubo ponad 300zł.
Reply to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users