Pytanie do muzyków!
Started by
conr4d
, mar 25 2009 17:23
39 replies to this topic
Napisano 25 marca 2009 - 19:14
Rider to lista sprzętu wymaganego przez zespół na koncert. Chodzi tu oczywiście o sprzęt nagłośnieniowy, statywy, pulpity, itd.
Aaaa niekoniecznie Słyszałem o bardzo znanych zespołach, które miały w Rider'rze np. 4 butelki piwa Guiness, 3 Snickersy itp. To nawet Ziółkowski kiedyś jak ogłaszał gwiazdy na openera to wspominał o takich sytuacjach, że polskie zespoły, pierwszy raz na większym koncercie i życzyli sobie takie rarytasy. Oczywiście nie dostawali nic. Co innego wielkie gwiazdy.
Napisano 26 marca 2009 - 14:09
Napisano 23 kwietnia 2009 - 18:35
mam pytanie do forumowych drummersów czy można grać na perkusji będąc leworęcznym a jeżeli tak czy istnieje coś takiego jak perkusja dla leworęcznych???odpowiednik takiej gitary dla leworęcznych ju noł... a może poprostu to kwestia ustawienia zestawu np. nie wiem czy jest taka możliwośc żeby hi hat i werbel ustawić z lewej lub prawej strony w zależności od potrzeb...???
thx z góry za odpowiedz
thx z góry za odpowiedz
Napisano 15 maja 2009 - 10:52
Mam pytanie...
Spaliłam wzmacniacz gitarowy...tzn on działa ale tylko na przesterze, czysty kanał nie działa...wzmacniacz jest mały, 10, ale na razie nie dam rady kupic nawet małego (finanse);/
Do kogo powinnam się zwrócić żeby zajrzał do niego?? Czy iść do sklepu muzycnego czy moze raczej szukać jakiegos elektronika?? Szczerze mówiąc poęcia nie mam jak się za to zabrać
Spaliłam wzmacniacz gitarowy...tzn on działa ale tylko na przesterze, czysty kanał nie działa...wzmacniacz jest mały, 10, ale na razie nie dam rady kupic nawet małego (finanse);/
Do kogo powinnam się zwrócić żeby zajrzał do niego?? Czy iść do sklepu muzycnego czy moze raczej szukać jakiegos elektronika?? Szczerze mówiąc poęcia nie mam jak się za to zabrać
we can be heroes...just for one day
Napisano 24 marca 2010 - 16:17
Ja miałabym pytanie do forumowych muzyków. Czy chwyt G można też złapać kciukiem? Bo strunę E basową zwykle łapie się środkowym palcem, ale mi to nie wychodzi, bo ten palec zawsze haczy mi o strunę A i dźwięk nie wychodzi. Wobec tego zamiast środkowym to chwytam kciukiem i tak jest mi łatwiej i wygodniej. Nie ma, że tak powiem, żadnych "przeciwwskazań", żeby w ten sposób też łapać akord G?
Napisano 24 marca 2010 - 17:15
Ok Tak, chyba mam za puszyste opuszki, tak mi się zdaje, bo zawsze dotyka mi opuszek struny A, obojętnie jak bym nie wyginała palców
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych