Jump to content

Photo

2009-07-18 - Berlin, Germany - Olympiastadion

890 replies to this topic

#641 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 posts

Posted 19 lipca 2009 - 11:59

http://www.youtube.c...h?v=QIHFhDCavUg
wytlumaczcie mi to co sie dzieje w 51 sekundzie i trwa tak do 53-54

Mógłby przynajmniej nie udawać.... chyba to nie wstyd mieć podkład zwłaszcza w remixie i to tylko kilkanaście sekund
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

#642 focus3

focus3

Użytkownik

• Members
  • 42 posts

Posted 19 lipca 2009 - 11:59

oj Bono, Bono... :unsure:

Hehe, czyżbyś coś sugerował? Lepiej, żeby to było spowodowane opóźnieniem obrazu na telebimie w stosunku do dźwięku :o

#643 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 posts

Posted 19 lipca 2009 - 12:00

oj Bono, Bono... :unsure:

ejj Mrówa, nie pokazuj takich rzeczy bo ja bym nie zauważyła, a tak to się stresuje :P

#644 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 19 lipca 2009 - 12:01

Nie wiem co to za wielkie odkrycie, że spora część Crazy Tonight jest z playbacku.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#645 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 posts

Posted 19 lipca 2009 - 12:06

Nie wiem co to za wielkie odkrycie, że spora część Crazy Tonight jest z playbacku.

no może i żadne, ale fajniej by było jakby się nie dało tego zauważyć

#646 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 19 lipca 2009 - 12:07

Sama końcówka jest puszczana i bynajmniej nie wiem czy możemy to nazwać playbackiem bo Bono nawet nie próbuje udawać, że on to śpiewa, tylko śpiewa to na swój sposób.

#647 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 19 lipca 2009 - 12:11

no może i żadne, ale fajniej by było jakby się nie dało tego zauważyć

Ciekawe w jaki sposób, skoro taką właśnie wybrano konwencję, mianowicie remiks. Cała gala polega na tym, że zespół tylko się jakby " przyłącza " do podkładu.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#648 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 posts

Posted 19 lipca 2009 - 12:20

Bono dwa razy na koncercie wspomniał o "Poland on the horizon".
Raz kiedy przechodził po wybiegu i zobaczył flagę Zbycha, wtedy nawet się nachylił do nich i może cos powiedział/dotknął nie wiem.
A na sam koniec koncertu kiedy dziękował po kolei wszystkim najważniejszym (berliniczycy, załoga itd) przypomniał sobie nagle o fladze i powiedział coś, że dziękuje za "Poland on the horizon" i twarz mu się cała roześmiała. Są podstawy do optymizmu w perspektywie naszego koncertu.

Berlińczycy dali pokaz i nawet trybuny bawiły się świetnie, jeżeli u nas ma być podobnie lub lepiej to trybuny też muszą szaleć (o płytę się nie martwię). Rozświetlenie stadionu na UV nie do końca wyszło, tylko punktowo coś się świeciło i na płycie ktoś rozdał "świecące pałeczki", więc na płycie były czerwone plamy. Ale ogólnie koncert super.

Ci kolesie którzy grali z U2 byli z Czech i było ich trzech. Każdy z nich miał kartkę na której było napisane "Me + bass/drums/guitar = cośtam (tego nie widzałem)". Bono wyciągnął ich na scenę, jeden tak się rozochocił, że wybrał się na "wycieczkę" na wybieg :)

Polskie flagi z perspektywy GC mało widoczne i raczej nie zwróciły uwagi zespołu. Oprócz jednej, o której na wstępie wspomniałem i chyba zrobiła mocne wrażenie.

Bono więcej uwagi niż na flagi zwracał na trzy turczynki które stały przy wybiegu :P

#649 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 19 lipca 2009 - 12:38

Dokładnie. Pisał już o tym Wiercioch po pierwszej Barcelonie.

#650 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 19 lipca 2009 - 12:47

Wyraźne kłopoty z głosem Bono.

#651 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 posts

Posted 19 lipca 2009 - 13:07

Wyraźne kłopoty z głosem Bono.

Faktycznie Bono teraz trochę bardzie skrzeczy niż kiedyś, ale prawda jest taka że degradacja jego głosu postępuje od jakiegoś czasu.
Jest jak jest i nie można od niego oczekiwać głosu z przed 20 lat. Mimo pewnych niezaprzeczalnych braków jego głos na żywo prezentuje się całkiem nieźle.

#652 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 19 lipca 2009 - 13:09

Ja na koncercie stałem jakiś 10 metrów od głównej sceny, centralnie przed Bono.

Odnosząc się do tego co już napisano:

- podczas Magnificant Bono w pewnym momencie schylił się do Zbycha i jego flagi. Z mojej perspektywy wyglądało to tak, jakby mu coś mówił (trwało to może 1 sekundę). Potem jak się spojrzało na Zbycha to był w ekstazie.

- ja nie zauważyłem, żeby Bono na końcu coś wspominał o Polsce, ale widocznie to przeoczyłem

- Bono nie miał żadnych problemów z głosem. Ostatni moment of Surrender zaśpiwał jak dwudziestolatek, z niebywałą łatwością. Natomiast wydaje mi się, że źle nagłośniony był wokal. Tak jak gitara, perkusja i bas były słyszalne idealnie, tak do nagłośnienia wokalu miałbym wiele zastrzeżeń.

- Crazy Tonight rzeczywiście w większości jest z playbaku. Wokal też czasami i Bono się nawet z tym nie krył.

Jeśli chodzi o inne spostrzeżenia to:
- podczas moment of Surrender na scenę wbiegł jeden fan (od strony Adama), ale nie zdążył dobiec do Bono, bo został w porę złapany i ściągnięty ze sceny
- Dla mnie największe killery tej setlisty to "No Line On the Horizon" i "Unknown Caller".
- Kto narzeka na Vertigo, to zmieni zdanie jak się na koncercie pojawi. Żaden wcześniejszy utwór nie miał takiej mocy.

I na koniec to co mnie rozwaliło zupełnie: SNOW PATROL!!!!

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#653 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 posts

Posted 19 lipca 2009 - 13:23

mi się wydaje że na koniec gdy wszyscy członkowie zespołu stoją razem faktycznie mówi "Poland on the horizon" ale może to złudzenie :-D http://www.youtube.c...h?v=pEgoIPGQqPw
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#654 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 19 lipca 2009 - 13:38

mi się wydaje że na koniec gdy wszyscy członkowie zespołu stoją razem faktycznie mówi "Poland on the horizon" ale może to złudzenie :-D http://www.youtube.c...h?v=pEgoIPGQqPw

No i kto po tym filmiku jeszcze doczepi się do kondycji wokalu Bono, hę? Proszę pamiętać, że Bono już ma 2 godziny koncertu w ... gardle.

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#655 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 19 lipca 2009 - 13:48

No i kto po tym filmiku jeszcze doczepi się do kondycji wokalu Bono, hę? Proszę pamiętać, że Bono już ma 2 godziny koncertu w ... gardle.
.

Może po prostu się rozgrzał. Pierwsze 4 numery to dół wokalnej formy wg mnie.

#656 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 19 lipca 2009 - 14:04

8min 7 sekund - "Poland on the horizon" ??!!

#657 GhostGirl

GhostGirl

Acrobat

• Members
  • 978 posts

Posted 19 lipca 2009 - 14:07

8min 7 sekund - "Poland on the horizon" ??!!

tak to brzmi :)

#658 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 19 lipca 2009 - 14:12

Też Was nudzi tak "City Of Blinding Lights" na tej trasie? Mnie okropnie.

#659 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 19 lipca 2009 - 14:13

Nie.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#660 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 19 lipca 2009 - 14:27

Kolejny raport od Człowieka:
"Koncert wczorajszy mistrzowski, publika mega. Crazy remix buja, TUF piękne, Stay jak za dawnych lat, MOS na koniec wieczoru cudo. On the road to Amst. now."

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users