Skocz do zawartości

Zdjęcie

2009-07-18 - Berlin, Germany - Olympiastadion

890 replies to this topic

#641 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 11:59

http://www.youtube.c...h?v=QIHFhDCavUg
wytlumaczcie mi to co sie dzieje w 51 sekundzie i trwa tak do 53-54

Mógłby przynajmniej nie udawać.... chyba to nie wstyd mieć podkład zwłaszcza w remixie i to tylko kilkanaście sekund
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

#642 focus3

focus3

Użytkownik

• Members
  • 42 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 11:59

oj Bono, Bono... :unsure:

Hehe, czyżbyś coś sugerował? Lepiej, żeby to było spowodowane opóźnieniem obrazu na telebimie w stosunku do dźwięku :o

#643 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 12:00

oj Bono, Bono... :unsure:

ejj Mrówa, nie pokazuj takich rzeczy bo ja bym nie zauważyła, a tak to się stresuje :P

#644 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 12:01

Nie wiem co to za wielkie odkrycie, że spora część Crazy Tonight jest z playbacku.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#645 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 12:06

Nie wiem co to za wielkie odkrycie, że spora część Crazy Tonight jest z playbacku.

no może i żadne, ale fajniej by było jakby się nie dało tego zauważyć

#646 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 12:07

Sama końcówka jest puszczana i bynajmniej nie wiem czy możemy to nazwać playbackiem bo Bono nawet nie próbuje udawać, że on to śpiewa, tylko śpiewa to na swój sposób.

#647 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 12:11

no może i żadne, ale fajniej by było jakby się nie dało tego zauważyć

Ciekawe w jaki sposób, skoro taką właśnie wybrano konwencję, mianowicie remiks. Cała gala polega na tym, że zespół tylko się jakby " przyłącza " do podkładu.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#648 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 12:20

Bono dwa razy na koncercie wspomniał o "Poland on the horizon".
Raz kiedy przechodził po wybiegu i zobaczył flagę Zbycha, wtedy nawet się nachylił do nich i może cos powiedział/dotknął nie wiem.
A na sam koniec koncertu kiedy dziękował po kolei wszystkim najważniejszym (berliniczycy, załoga itd) przypomniał sobie nagle o fladze i powiedział coś, że dziękuje za "Poland on the horizon" i twarz mu się cała roześmiała. Są podstawy do optymizmu w perspektywie naszego koncertu.

Berlińczycy dali pokaz i nawet trybuny bawiły się świetnie, jeżeli u nas ma być podobnie lub lepiej to trybuny też muszą szaleć (o płytę się nie martwię). Rozświetlenie stadionu na UV nie do końca wyszło, tylko punktowo coś się świeciło i na płycie ktoś rozdał "świecące pałeczki", więc na płycie były czerwone plamy. Ale ogólnie koncert super.

Ci kolesie którzy grali z U2 byli z Czech i było ich trzech. Każdy z nich miał kartkę na której było napisane "Me + bass/drums/guitar = cośtam (tego nie widzałem)". Bono wyciągnął ich na scenę, jeden tak się rozochocił, że wybrał się na "wycieczkę" na wybieg :)

Polskie flagi z perspektywy GC mało widoczne i raczej nie zwróciły uwagi zespołu. Oprócz jednej, o której na wstępie wspomniałem i chyba zrobiła mocne wrażenie.

Bono więcej uwagi niż na flagi zwracał na trzy turczynki które stały przy wybiegu :P

#649 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 12:38

Dokładnie. Pisał już o tym Wiercioch po pierwszej Barcelonie.

#650 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 12:47

Wyraźne kłopoty z głosem Bono.

#651 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 13:07

Wyraźne kłopoty z głosem Bono.

Faktycznie Bono teraz trochę bardzie skrzeczy niż kiedyś, ale prawda jest taka że degradacja jego głosu postępuje od jakiegoś czasu.
Jest jak jest i nie można od niego oczekiwać głosu z przed 20 lat. Mimo pewnych niezaprzeczalnych braków jego głos na żywo prezentuje się całkiem nieźle.

#652 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 13:09

Ja na koncercie stałem jakiś 10 metrów od głównej sceny, centralnie przed Bono.

Odnosząc się do tego co już napisano:

- podczas Magnificant Bono w pewnym momencie schylił się do Zbycha i jego flagi. Z mojej perspektywy wyglądało to tak, jakby mu coś mówił (trwało to może 1 sekundę). Potem jak się spojrzało na Zbycha to był w ekstazie.

- ja nie zauważyłem, żeby Bono na końcu coś wspominał o Polsce, ale widocznie to przeoczyłem

- Bono nie miał żadnych problemów z głosem. Ostatni moment of Surrender zaśpiwał jak dwudziestolatek, z niebywałą łatwością. Natomiast wydaje mi się, że źle nagłośniony był wokal. Tak jak gitara, perkusja i bas były słyszalne idealnie, tak do nagłośnienia wokalu miałbym wiele zastrzeżeń.

- Crazy Tonight rzeczywiście w większości jest z playbaku. Wokal też czasami i Bono się nawet z tym nie krył.

Jeśli chodzi o inne spostrzeżenia to:
- podczas moment of Surrender na scenę wbiegł jeden fan (od strony Adama), ale nie zdążył dobiec do Bono, bo został w porę złapany i ściągnięty ze sceny
- Dla mnie największe killery tej setlisty to "No Line On the Horizon" i "Unknown Caller".
- Kto narzeka na Vertigo, to zmieni zdanie jak się na koncercie pojawi. Żaden wcześniejszy utwór nie miał takiej mocy.

I na koniec to co mnie rozwaliło zupełnie: SNOW PATROL!!!!

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#653 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 13:23

mi się wydaje że na koniec gdy wszyscy członkowie zespołu stoją razem faktycznie mówi "Poland on the horizon" ale może to złudzenie :-D http://www.youtube.c...h?v=pEgoIPGQqPw
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#654 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 13:38

mi się wydaje że na koniec gdy wszyscy członkowie zespołu stoją razem faktycznie mówi "Poland on the horizon" ale może to złudzenie :-D http://www.youtube.c...h?v=pEgoIPGQqPw

No i kto po tym filmiku jeszcze doczepi się do kondycji wokalu Bono, hę? Proszę pamiętać, że Bono już ma 2 godziny koncertu w ... gardle.

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#655 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 13:48

No i kto po tym filmiku jeszcze doczepi się do kondycji wokalu Bono, hę? Proszę pamiętać, że Bono już ma 2 godziny koncertu w ... gardle.
.

Może po prostu się rozgrzał. Pierwsze 4 numery to dół wokalnej formy wg mnie.

#656 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 14:04

8min 7 sekund - "Poland on the horizon" ??!!

#657 GhostGirl

GhostGirl

Acrobat

• Members
  • 978 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 14:07

8min 7 sekund - "Poland on the horizon" ??!!

tak to brzmi :)

#658 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 14:12

Też Was nudzi tak "City Of Blinding Lights" na tej trasie? Mnie okropnie.

#659 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 14:13

Nie.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#660 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 19 lipca 2009 - 14:27

Kolejny raport od Człowieka:
"Koncert wczorajszy mistrzowski, publika mega. Crazy remix buja, TUF piękne, Stay jak za dawnych lat, MOS na koniec wieczoru cudo. On the road to Amst. now."

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych