Mógłby przynajmniej nie udawać.... chyba to nie wstyd mieć podkład zwłaszcza w remixie i to tylko kilkanaście sekundhttp://www.youtube.c...h?v=QIHFhDCavUg
wytlumaczcie mi to co sie dzieje w 51 sekundzie i trwa tak do 53-54
2009-07-18 - Berlin, Germany - Olympiastadion
Napisano 19 lipca 2009 - 11:59
Napisano 19 lipca 2009 - 11:59
http://www.youtube.c...h?v=QIHFhDCavUg
oj Bono, Bono...
Hehe, czyżbyś coś sugerował? Lepiej, żeby to było spowodowane opóźnieniem obrazu na telebimie w stosunku do dźwięku
Napisano 19 lipca 2009 - 12:00
http://www.youtube.c...h?v=QIHFhDCavUg
oj Bono, Bono...
ejj Mrówa, nie pokazuj takich rzeczy bo ja bym nie zauważyła, a tak to się stresuje
Napisano 19 lipca 2009 - 12:01
Napisano 19 lipca 2009 - 12:11
no może i żadne, ale fajniej by było jakby się nie dało tego zauważyć
Ciekawe w jaki sposób, skoro taką właśnie wybrano konwencję, mianowicie remiks. Cała gala polega na tym, że zespół tylko się jakby " przyłącza " do podkładu.
Napisano 19 lipca 2009 - 12:20
Raz kiedy przechodził po wybiegu i zobaczył flagę Zbycha, wtedy nawet się nachylił do nich i może cos powiedział/dotknął nie wiem.
A na sam koniec koncertu kiedy dziękował po kolei wszystkim najważniejszym (berliniczycy, załoga itd) przypomniał sobie nagle o fladze i powiedział coś, że dziękuje za "Poland on the horizon" i twarz mu się cała roześmiała. Są podstawy do optymizmu w perspektywie naszego koncertu.
Berlińczycy dali pokaz i nawet trybuny bawiły się świetnie, jeżeli u nas ma być podobnie lub lepiej to trybuny też muszą szaleć (o płytę się nie martwię). Rozświetlenie stadionu na UV nie do końca wyszło, tylko punktowo coś się świeciło i na płycie ktoś rozdał "świecące pałeczki", więc na płycie były czerwone plamy. Ale ogólnie koncert super.
Ci kolesie którzy grali z U2 byli z Czech i było ich trzech. Każdy z nich miał kartkę na której było napisane "Me + bass/drums/guitar = cośtam (tego nie widzałem)". Bono wyciągnął ich na scenę, jeden tak się rozochocił, że wybrał się na "wycieczkę" na wybieg
Polskie flagi z perspektywy GC mało widoczne i raczej nie zwróciły uwagi zespołu. Oprócz jednej, o której na wstępie wspomniałem i chyba zrobiła mocne wrażenie.
Bono więcej uwagi niż na flagi zwracał na trzy turczynki które stały przy wybiegu
Napisano 19 lipca 2009 - 13:07
Faktycznie Bono teraz trochę bardzie skrzeczy niż kiedyś, ale prawda jest taka że degradacja jego głosu postępuje od jakiegoś czasu.Wyraźne kłopoty z głosem Bono.
Jest jak jest i nie można od niego oczekiwać głosu z przed 20 lat. Mimo pewnych niezaprzeczalnych braków jego głos na żywo prezentuje się całkiem nieźle.
Napisano 19 lipca 2009 - 13:09
Odnosząc się do tego co już napisano:
- podczas Magnificant Bono w pewnym momencie schylił się do Zbycha i jego flagi. Z mojej perspektywy wyglądało to tak, jakby mu coś mówił (trwało to może 1 sekundę). Potem jak się spojrzało na Zbycha to był w ekstazie.
- ja nie zauważyłem, żeby Bono na końcu coś wspominał o Polsce, ale widocznie to przeoczyłem
- Bono nie miał żadnych problemów z głosem. Ostatni moment of Surrender zaśpiwał jak dwudziestolatek, z niebywałą łatwością. Natomiast wydaje mi się, że źle nagłośniony był wokal. Tak jak gitara, perkusja i bas były słyszalne idealnie, tak do nagłośnienia wokalu miałbym wiele zastrzeżeń.
- Crazy Tonight rzeczywiście w większości jest z playbaku. Wokal też czasami i Bono się nawet z tym nie krył.
Jeśli chodzi o inne spostrzeżenia to:
- podczas moment of Surrender na scenę wbiegł jeden fan (od strony Adama), ale nie zdążył dobiec do Bono, bo został w porę złapany i ściągnięty ze sceny
- Dla mnie największe killery tej setlisty to "No Line On the Horizon" i "Unknown Caller".
- Kto narzeka na Vertigo, to zmieni zdanie jak się na koncercie pojawi. Żaden wcześniejszy utwór nie miał takiej mocy.
I na koniec to co mnie rozwaliło zupełnie: SNOW PATROL!!!!
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 19 lipca 2009 - 13:23
Napisano 19 lipca 2009 - 13:38
mi się wydaje że na koniec gdy wszyscy członkowie zespołu stoją razem faktycznie mówi "Poland on the horizon" ale może to złudzenie :-D http://www.youtube.c...h?v=pEgoIPGQqPw
No i kto po tym filmiku jeszcze doczepi się do kondycji wokalu Bono, hę? Proszę pamiętać, że Bono już ma 2 godziny koncertu w ... gardle.
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 19 lipca 2009 - 14:04
mi się wydaje że na koniec gdy wszyscy członkowie zespołu stoją razem faktycznie mówi "Poland on the horizon" ale może to złudzenie :-D http://www.youtube.c...h?v=pEgoIPGQqPw
8min 7 sekund - "Poland on the horizon" ??!!
Napisano 19 lipca 2009 - 14:13
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych