Skocz do zawartości

Zdjęcie

2009-08-06 - Chorzow, Poland - Slaski Stadium

2840 replies to this topic

#2481 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 16:07

Dopiero co wróciłem z Zagrzebia i nie było czasu na śledzenie większości topiców, nie mam też siły na przekopywanie chorzowskiego w poszukiwaniu odp.
Krótkie pytanko:
Który to ten znakomity bootleg z Chorzowa? (na pierwszej stronie są wymienione 2)
Czy jest wersja w dobrej (256 lub 320) mp3?
Bo lossless do zbyt dużo dla mnie.

Póki co ściągaj z u2start.com, jest chyba najlepszy, w .mp3 jest.

#2482 fred

fred

Użytkownik

• Members
  • 120 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 16:20

Czy jest wersja w dobrej (256 lub 320) mp3?

niestety tylko 192kb/s

#2483 Koziol

Koziol

Użytkownik

• Members
  • 375 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 16:44

Śmiać mi się chce gdy czytam ze Bono miał przygotowane gesty... pewnie jeszcze mu nadawali w stoperkach ,,3,2,1, teraz klękaj i płacz,, lub ,,śpiewaj marsz...,, wydaje mi się to chore. Może są ludzie, którzy woleli by żeby nic nie mówił, i na widok flagi powiedział ,,spoko ale nie trzeba było,,.
Każda minuta koncertu była dla mnie wspaniałym przeżyciem, każdy ,,gest,, wywoływał uśmiech na mojej twarzy. Gadanie żeby zrobic koncert na 15-20 tys to bzdura jak dla mnie, tak samo jak koncerty na bemowie czy służewcu, kto tam grał powiedział, że grał już 3 razy ,,pierwszy, ostatni, nigdy więcej,,. Na The Rolling Stones była jedna wielka kicha widzieli troche publiki... i nagle pole. Prawda jest taka nie ma u nas stadionów poza Śląskim wartym jakiegoś koncertu, bo co na Legii i będzie 5 koncertów ale czy o to wam chodzi? Zamiast się cieszyć to teraz wszystko nie pasuje... setlista zła,gesty Bono sztuczne i nie wiem może jeszcze się okazać, że z playbacku, dyskotekowa wersja crazy w ogóle o kant dupy... ale nikt nie popatrzy z tej strony, że odrobina luzu i zabawy każdemu służy rozwiązanie jest proste nie podoba się, śmierdzi komerchą i kiczem... to po co iść na koncert? posiedzieć w domu, pooglądać tv, posłuchać starych kawałków broń Boże bez rytmów disco, spalić płyte POP. Można by tak pisać i pisać a i tak nie dotrze ;)

#2484 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 16:47

Bono na pewno przygotował się z odzywkami po polsku, dowiedział się jak leci polski hymn i co śpiewał Czesław Niemen. Ponadto realizatorzy przygotowali biało-czerwony ekran na NYD, a także zatrudnili tłumacza. I co ? I świetnie. Bardzo mnie to cieszy. Oznacza to, że obchodziło ich gdzie przyjeżdżają. Nie rozumiem, z czym tu niektórzy mają problem.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2485 Koziol

Koziol

Użytkownik

• Members
  • 375 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 16:57

Też tego nie rozumiem... tak jak już wcześniej pisali, że powiedział Jan Paweł 23ci. Jakby nie powiedział to było by gadanie ,,nawet o nim nie wspomniał,, Za to na Madonnie było super zero komerchy zero disco istny rock normalnie :) Tak na marginesie flaga była krzywa to jest nie do przyjęcia :D

#2486 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 17:03

Jak sie komus 'komercha' U2 nie podoba to zdazy jeszcze na Madonne lub gdzies zalapie sie w Sopocie na krolowa ktora jest tylko jedna. Mi sie koncert podobal w calosci i nie potrafie doszukac sie w nim jakiejkolwiek sztucznosci. Byl taki jaki powinien byc. Nie licze/nie oczekuje/nie chce by ktokolwiek odpowiadal na tego posta. Bo z kazdym kolejnym wychodzi nasza polska natura ... jak najbardziej dokopac nie tylko swoim ale i cudzym. Cieszmy sie ze docenili nas i ze zagrali koncert na 1. etapie trasy. To juz jest wyroznienie... DO CEN MY TO.... to powinno byc slowo klucz dla tych defetystyw podczas UC !!!

Everything You Know Is Wrong

#2487 mayday

mayday

Użytkownik

• Members
  • 358 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 17:06

Przenieście te dyskusję do wątku dotyczącego "linii muzycznej" U2. Bo pisząc tutaj, bezcześcicie wydarzenie sprzed 6 dni.

Corbijn wybacz, ale pisanie o śpiewaniu dla 25 tysięcy, stawianiu za przykład (tak to odebrałem) Mercurego, który dla mnie i wielu innych jest symbolem kiczu i wyreżyserowanych spektakli to żenada.

Co do "dupnej, stadionowej dyskoteki" - trzeba było oddać bilet tym, którzy naprawdę chcieli szczytować 6 sierpnia. Bo z tego co widzę dla ciebie to była komercha i kicha.

.

#2488 Koziol

Koziol

Użytkownik

• Members
  • 375 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 17:13

Szkoda nerwów ja z niecierpliwością czekam na koncert, po 4 latach jestem w pełni usatysfakcjonowany. Mam nadzieję, że kolejny będzie tak samo dobry, nie ma co ukrywać takich koncertów u nas jak na lekarstwo, tym czasem odpalam crazy(remix) i robię sobie dyskoteke w pokoju :) see ya!:)

#2489 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 18:31

Przenieście te dyskusję do wątku dotyczącego "linii muzycznej" U2. Bo pisząc tutaj, bezcześcicie wydarzenie sprzed 6 dni.

Corbijn wybacz, ale pisanie o śpiewaniu dla 25 tysięcy, stawianiu za przykład (tak to odebrałem) Mercurego, który dla mnie i wielu innych jest symbolem kiczu i wyreżyserowanych spektakli to żenada.

Co do "dupnej, stadionowej dyskoteki" - trzeba było oddać bilet tym, którzy naprawdę chcieli szczytować 6 sierpnia. Bo z tego co widzę dla ciebie to była komercha i kicha.
.

Zgadza się

#2490 darekby

darekby

Użytkownik

• Members
  • 168 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 18:45

BYŁO CUDOWNIE!!! SŁUCHAM BOOTLEGA I ODPŁYWAM!!! A CI CO IM SIĘ NIE PODOBA TO CZY TAMTO NIE MUSZĄ NASTĘPNY RAZ PRZYCHODZIĆ NA KONCERT!!! BRAK SŁÓW NA LUDZI KTÓRZY SĄ W STANIE NARZEKAĆ NA COŚ TAKIEGO CO ZDARZYŁO SIĘ 06.08.2009
http://www.imprezy.katowice.eu/
http://www.2016katowice.pl/

#2491 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 18:46

...Mercurego, który dla mnie i wielu innych jest symbolem kiczu i wyreżyserowanych spektakli

Niech wstaną Ci, którzy tak uważają to rzucę kamieniem.

Ogólnie występy U2 wyróżniają się wyjątkową interakcją z publicznością. Muszę uczciwie przyznać, że żaden zespół nie potrafi tak dobrze nawiązać gestami i wypowiedziami do miejsca, w którym grają. Chociaż muszę przyznać, że wszelkie pomysły się nudzą i nie robi na mnie już wrażenia to, że Bono weźmie z publiczności flagę i gdzieś ją tam powiesi...

#2492 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 12 sierpnia 2009 - 18:47

@darekby:

Nie krzycz, a stwierdzenie "nie podoba się to wyjdź" jest strasznie śmieszne - to tak na przyszłość.

#2493 czarodziej

czarodziej

Użytkownik

• Members
  • 44 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 18:51

W zasadzie to, co teraz napiszę, mogłoby wylądować w wielu tematach i by pasowało - niestety.

Zastanawiam się czy to cecha naszego narodu, czy jedynie jakaś choroba, która w niebezpiecznym tempie coraz bardziej się rozpowszechnia? Być może podświadomie nie chcę sobie sam odpowiedzieć na to pytanie, ale nie zmienia to faktu, że jestem przerażony. Przeraża mnie pustka, bezcelowość, bezwartościowość wypowiedzi niektórych osób. Przeraża mnie głupota i brak zastanowienia, nie wspominając już o głębszej refleksji.

Ja rozumiem, że jak niektórzy nie ponarzekają choć przez chwilę, to od razu mają dzień spisany na straty, wpadają w głęboką depresję, jest im źle i w ogóle jeszcze brakuje, żeby sobie żyły zaczęli podcinać. Ale mimo, że jestem bardzo wyrozumiały, to błagam co niektórych - nie róbcie nam tego, bo się w człowieku wszystko wykręca.

Wieczne narzekanie, jak tak można? Jak się wszystko nie podoba, to zróbcie coś sami i lepiej, a wtedy pogadamy. Najpierw setlista nie taka, potem Bono miał za słabo/w złym kolorze/za mocno/tandetnie świecącą kurtkę, a koncert miał za dużo widzów, (...) I w ogóle to całe U2 to totalna komercha, klapa, żal i się załamać idzie na ich koncercie...

A propos setlisty. Faktycznie, wybrali beznaaaaaaaaadziejną setlistę, taką stypową bym powiedział, co nie? Grają 23 kawałki, którą wyselekcjonowali spośród kilkuset utworów. Jakby tak podliczyć utwory, które według niektórych powinny się pojawić, a których nie było, to setlista liczyłaby nie 23, a 123 kawałki co najmniej. A i tak byłoby pełno malkontentów, bo by riffu z czegoś tam Edge nie zagrał na przykład.

O akcentach polskich mówić nie będę, bo już na ten temat dużo ktoś powiedział.

Resztę kwestii pokaże na jednym przykładzie. Ktoś powiedział ostatnio, że Walk On w Chorzowie zagrali niemrawo, bez polotu i w ogóle tak na odwal. A zastanowiliście się dlaczego tak, a nie inaczej - dlaczego zagrali to spokojnie? Może specjalnie tak miało wyjść, ale niektórym to do głowy nie przyjdzie, bo za trudne. Chyba wiemy komu ten utwór jest dedykowany... Posłuchajcie raz jeszcze. Zobaczycie, a właściwie usłyszycie jak głos Bono oddaje emocje, które są adekwatne do sytuacji. No, ale cóż... Jakby było łubudubu, byłoby lepiej;/

Wiem, że pisze za długo, ale tak mam. Po prostu wkurza mnie solidnie, jak ktoś nie zastanowi się i od razu krytykuje, szuka dziury w całym, tylko, żeby wbić gdzieś komuś szpilę albo myśli, że jak powie coś na opak wszystkim i wszystkiemu i po wszystkim pojedzie, to jest fajny. A wystarczyłoby przez chwilę głębiej pomyśleć, docenić coś. Rzecz prosta, a wciąż nieosiągalna dla takich malkontentów.

Na szczęście wiem, że są na tym forum ludzie - większość ludzi - która nie ma takich problemów;)
A wy, malkontenci sobie dalej bądźcie, tylko nie zarzucajcie nas swoimi sztucznymi i pustymi problemami. Na początku można się z was nieźle pośmiać, ale potem robi się to nudne... Pozdrawiam!;)

#2494 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 18:59

Czytam posty z poprzednich dwóch stron i nie widzę, że ktoś na coś narzeka więc w czym problem?

#2495 Pan_Tarey

Pan_Tarey

Użytkownik

• Members
  • 36 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 19:38

eeeeech..... wszystko co mozna powiedzieć zostało juz powiedziane to nie bedę powtarzał ochów i achów.... tylko jedno może... że za krótko, że tylko jeden.... że niech wrócą w 2010.... i w 2011.....i.....:)
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus . "Mistrz i Małgorzata

#2496 firletka

firletka

Użytkownik

• Members
  • 19 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 19:39

Zgadza się

Podziwiam... pójść na kocert takiej skomercjalizowanej grupy i później się męczyć te 2 godziny. Na własne życzenie w dodatku :/

#2497 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 19:44

Bono na pewno przygotował się z odzywkami po polsku, dowiedział się jak leci polski hymn i co śpiewał Czesław Niemen. Ponadto realizatorzy przygotowali biało-czerwony ekran na NYD, a także zatrudnili tłumacza. I co ? I świetnie. Bardzo mnie to cieszy. Oznacza to, że obchodziło ich gdzie przyjeżdżają. Nie rozumiem, z czym tu niektórzy mają problem.

Johnny, tłumacz symultaniczny jest w każdym kraju nie anglojęzycznym...ale to tak abstrachując od tematu :rolleyes:

#2498 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 19:47

Johnny, tłumacz symultaniczny jest w każdym kraju nie anglojęzycznym...

Tłumaczenia różnych rzeczy na niemiecki czy hiszpański bywały już wcześniej, tam to żadna nowina.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2499 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 19:53

Tłumaczenia różnych rzeczy na niemiecki czy hiszpański bywały już wcześniej, tam to żadna nowina.

...ale na chorwacki nie było ;) chodziło mi o to, że przyjęli taką samą zasadą na całym turze - "no inglish - translejtit". Może zmyliło mnie to, że pisałeś kilkadziesiąt postów wcześniej, że się specjalnie przygotowali u nas zatrudniając tłumacza...

#2500 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 19:56

...ale na chorwacki nie było wink.gif

W Chorwacji nie było wcześniej koncertu.
And die behind the wheel

Tak uważam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych