Skocz do zawartości

Zdjęcie

2009-08-06 - Chorzow, Poland - Slaski Stadium

2840 replies to this topic

#2461 darekby

darekby

Użytkownik

• Members
  • 168 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 11:23

...ale reszta czyni z nich popmachine.U2=MADONNA

Toś pojechał po całości <_<
http://www.imprezy.katowice.eu/
http://www.2016katowice.pl/

#2462 Irish

Irish

użytkowniczka

• Members
  • 1 574 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 11:24

w czasie braw po Stand By Me rzeczywiście mówi "incredible... unbeliveable people" :)

sama byłam mocno zdziwiona, jak głośno ludzie wrzeszczeli (tego nie można nazwać śpiewem :D)... nawet na moim ulubionym Foxboro nie było tak głośno!

#2463 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 11:26

Toś pojechał po całości <_<

No niestety takie są moje odczucia

#2464 thhenry

thhenry

Użytkownik

• Members
  • 37 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 11:26

Uuu lala :) a to w jakim stopniu byłeś złym człowiekiem ? :P

Ulala, naprawdę nie ma się czym chwalić:P

#2465 ultraviolet160

ultraviolet160

Użytkownik

• Members
  • 147 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 11:30

Bootleg jest genialny!!! :) :)
Słucham i słucham i słucham i....... :rolleyes:
Minął już prawie tydzień od koncertu a ja nadal nie mogę dojść do siebie...

You bury your treasure
Where it can't be found
But your love is like a secret
That's been passed around

#2466 thhenry

thhenry

Użytkownik

• Members
  • 37 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 11:32

Ja właśnie sobie odpuszczam bootleg, bo jak za długo go słucham, to w pamięci zostaje mi tylko bootleg, nie koncert. A jak wiemy bootleg ma się nijak do koncertu.

#2467 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 12 sierpnia 2009 - 11:46

czy wy tez tak macie, że chodzicie jak naćpani i w euforii??
Co się u licha ze mną dzieje?????????!!!!!!!!!!!!!!

Mi równiez troche padło na głowę. Wczoraj pisałam maila do klienta i zamiast napisać, plese give me drawing no. z rozpędu napisałam drowning man....
Zaraz zadzwonił i się ze mnie pośmiał, bo wiedział że byłam na koncercie... Zresztą przeżył juz ze mna takie wpadki jak powiedzenie "sex pieces" zamiast six... więc był pełen zrozumienia... :P

#2468 darekby

darekby

Użytkownik

• Members
  • 168 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 11:47

Kurde czegoś nie kapuje. Jakby Bonio nic nie robił (klękał) i nie mówił do nas (o Niemenie i "marsz marsz Dąbrowski") to źaś by wszyscy narzekali, że sztywny był i wogóle, tak jak przewinął się gdzieś temat, że nie było żadnej piosenki specjalnie dla nas. Tak źle i tak nie dobrze wrrrr
http://www.imprezy.katowice.eu/
http://www.2016katowice.pl/

#2469 firletka

firletka

Użytkownik

• Members
  • 19 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 11:47

Piszesz to co sam chciałbyś usłyszeć.Po prostu każdy ma inne zdanie na ich temat a ty wyraziłeś swoje.Co do pomyłek w trakcie koncertu to zgadzam się ale reszta czyni z nich popmachine.U2=MADONNA

Czy mogę mieć do Ciebie pytanie?
Byłeś na koncercie U2? A jesli tak, to dlaczego? Od razu zaznaczam, że nie pytam złośliwie, tylko naprawdę ciekawi mnie dlaczego ludzie, którzy uważają danego artystę za zwykłą popmachinę tworzącą dla pieniędzy chodzą na ich koncerty, dając im tych pieniędzy jeszcze więcej zarobić.

#2470 man builds a city

man builds a city

Użytkownik

• Members
  • 3 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 12:08

http://www.flickr.co...57622018261342/

Dla wyluzowania mój album na flickr z koncertu w Chorzowie, zapraszam!

Pozdrawiam

#2471 natek_kwiatek

natek_kwiatek

Użytkownik

• Members
  • 113 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 12:13

dlaczego ludzie, którzy uważają danego artystę za zwykłą popmachinę tworzącą dla pieniędzy chodzą na ich koncerty

może dlatego, że to za***iście fajna popmachina :lol:
P.S. nie żebym wiedziała z autopsji, tak se zgaduję ;)
Dołączona grafika

#2472 shaman

shaman

Użytkownik

• Members
  • 15 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 12:35

Piszesz to co sam chciałbyś usłyszeć.Po prostu każdy ma inne zdanie na ich temat a ty wyraziłeś swoje.Co do pomyłek w trakcie koncertu to zgadzam się ale reszta czyni z nich popmachine.U2=MADONNA

To fakt, że trochę próbuję zaczarować rzeczywistość. Gdzieś tam we mnie istnieje świadomość, że z perspektywy zespołu Chorzów jest tylko jednym z przystanków na trasie więc nie ma co przesadzać. Ale z drugiej strony nie wierzę w dokładnie wyreżyserowane i obliczone gesty Bono. Po pierwsze nie chciało by mu się tak trudzić, po drugie nie miało by to żadnego sensu. Niby na co miało by być obliczone takie zachowanie? Na zdobycie publiki? Na wywołanie entuzjazmu? Czy może na zwiększenie sprzedaży? Pierwsze cele już mieli na starcie - i to bardziej niż gdzie indziej. To raczej entuzjazm tłumu nakręcał zespół ich a nie odwrotnie. A na zwiększenie sprzedaży na pewno nie liczą - głupi nie są. Przyznasz chyba, że jest w tym logika. Bono na każdy koncert jest przygotowany - bo jest profesjonalistą. Ale w Chorzowie to nie było tylko "Dzień dobry", "Jak się bawicie" i "Do zobaczenia". Było tego wyjątkowo dużo - i w dodatku wtrącenia były bardzo głęboko polskie. Widać Polska nie jest dla niego miejscem jak każde inne. Zresztą wpisuje się to w całą jego polityczno-społeczną naturę.

Natomiast co do popmachine.... Myślisz, że można zgromadzić 70tyś ludzi i pozostać w offowym nurcie (w którym zresztą nigdy nie byli)? Może napisz czego byś po nich oczekiwał - będzie się łatwiej porozumieć - bo na razie nie wiem o co chodzi. A porównanie z Madonną totalnie nie trafione.

#2473 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 12:58

Bono fantastycznie zaśpiewał w UV wersy:

"I remember when we could sleep on stones..."

Cały czas tego słucham. UV wymiótł na tej trasie. Brakuje tylko riffu Edge'a z ZooTV podczas tych zwrotek.

#2474 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 14:23

To fakt, że trochę próbuję zaczarować rzeczywistość. Gdzieś tam we mnie istnieje świadomość, że z perspektywy zespołu Chorzów jest tylko jednym z przystanków na trasie więc nie ma co przesadzać. Ale z drugiej strony nie wierzę w dokładnie wyreżyserowane i obliczone gesty Bono. Po pierwsze nie chciało by mu się tak trudzić, po drugie nie miało by to żadnego sensu. Niby na co miało by być obliczone takie zachowanie? Na zdobycie publiki? Na wywołanie entuzjazmu? Czy może na zwiększenie sprzedaży? Pierwsze cele już mieli na starcie - i to bardziej niż gdzie indziej. To raczej entuzjazm tłumu nakręcał zespół ich a nie odwrotnie. A na zwiększenie sprzedaży na pewno nie liczą - głupi nie są. Przyznasz chyba, że jest w tym logika. Bono na każdy koncert jest przygotowany - bo jest profesjonalistą. Ale w Chorzowie to nie było tylko "Dzień dobry", "Jak się bawicie" i "Do zobaczenia". Było tego wyjątkowo dużo - i w dodatku wtrącenia były bardzo głęboko polskie. Widać Polska nie jest dla niego miejscem jak każde inne. Zresztą wpisuje się to w całą jego polityczno-społeczną naturę.

Natomiast co do popmachine.... Myślisz, że można zgromadzić 70tyś ludzi i pozostać w offowym nurcie (w którym zresztą nigdy nie byli)? Może napisz czego byś po nich oczekiwał - będzie się łatwiej porozumieć - bo na razie nie wiem o co chodzi. A porównanie z Madonną totalnie nie trafione.

Oj boże nie tylko bono jest profesjonalistą,na takim show jaki daje nie jest osobą nie zastąpioną.Freddy Mercury walił całą piosenkę np. po węgiersku!!!!!!!!!!!!! gdy występował z zespołem w Budapeszcie[marsz Dąbrowski w wyk Bono jest tu w tym porównaniu niczym ale nie oto w ogóle chodzi].Natomiast gdzie jest napisane że zespół U2 musi grać przed 70cioma tyś. ludzi.Jak by zagrali przed 25 tyśiami twarzy to przynajmniej byli by namacalni dla każdego a tak każdy śledzi występ na telebimie,no ale tak jak już mówiłem obecdnie U2 to gwiazdki typu Madonna.

Może napisz czego byś po nich oczekiwał-przede wszystkim więcej rockowego grania,a nie stadionowej dupnej dyskoteki :rolleyes:

#2475 Marcel

Marcel

Użytkownik

• Members
  • 70 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 14:27

a najlepiej powrotu do garazu i grania dla 10 osob - wtedy byli by namacalni dla kazdego... ;)

niestety tak sie nie da - to bylo i nie wroci wiecej. a co do dyskoteki to zawsze takie ciagoty mieli... i nie sa zespolem czysto rockowym.
focus is overrated

#2476 shaman

shaman

Użytkownik

• Members
  • 15 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 15:00

Może napisz czego byś po nich oczekiwał-przede wszystkim więcej rockowego grania,a nie stadionowej dupnej dyskoteki :rolleyes:

Chłopaki grają już 30 lat.. nie oczekuję od nikogo, że przez ponad ćwierćwiecze będzie grał tą samą muzykę w taki sam sposób.. to jakaś utopia. Ale oczywiście może Ci brakować rocka w ich wykonaniach - masz takie prawo. Sam bym posłuchał wielu utworów w mocniejszych wersjach.

#2477 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 15:03

Znany reżyser teatralny, Jan Klata, pisze w najnowszym TP:

Bono Vox

Mnie tam, niestety, nie było. Ja tylko przeżywam w sieci pokątne filmiki robione trzęsącymi się ze wzruszenia rękoma przez tych, którym się poszczęściło. W jednej ręce kamerka, w drugiej prześcieradło ? nie było łatwo. Zbiorowe wzruszenie ?New Year?s Day?. Żywa kilkudziesięciotysięczna polska flaga.

Hołd dla tego, co w nas najlepsze. Pokłon dla Solidarności. Stadion Narodowy w Chorzowie. Jak to mawiają piłkarze ? wynik poszedł w świat. Trzeba było Irlandczyków, żeby coś ważnego docenić. Co w czerwcu nie udało się naszym obecnym włodarzom i byłym bohaterom, udało się w sierpniu komuś innemu. Pospolitemu ruszeniu o kryptonimie U2. I nikomu nie wolno się z tego śmiać.

W artykule o jakże trafnym podtytule (?Zapomniana bitwa Polski?), najnowszy ?Spiegel? trzeźwo zauważa, że kiedy jesienią 1989 roku Niemcy z NRD dopiero zaczynali protestować, w Polsce już od czterech tygodni premierem był Tadeusz Mazowiecki. Artykuł kończy się dość paradoksalnie: oto burmistrz Berlina zawiesił na ścianie swego gabinetu słynny wyborczy plakat ?W samo południe?. Czyżby coś drgnęło?

Czasem warto zasłużyć na patos. Zastanowić się nad przyczyną niedocenianego, zbrukanego fenomenu. ?Czy to upór? Czy to wiara? Wiara w przyszłość, która może być lepsza niż przeszłość ? nie dla niektórych, ale dla wielu?. Bono Vox.

Przy okazji - użytkownicy Google Earth mogą sobie pooglądać trójwymiarowe modele The Claw na odpowiednich stadionach. Sprawdziłem, na Śląskim też stoi, widać nawet Bono na ekranie :)
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2478 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 15:31

Freddy Mercury walił całą piosenkę np. po węgiersku!!!!!!!!!!!!! gdy występował z zespołem w Budapeszcie[marsz Dąbrowski w wyk Bono jest tu w tym porównaniu niczym ale nie oto w ogóle chodzi].

No i to jest właśnie wyreżyserowany popis, bo przecież z marszu nie zaśpiewałby niczego po węgiersku, a gesty Bono odbieram za jak najbardziej autentyczne, ponieważ nie sądze, aby Bono wymyślił sobie wcześniej, że klęknie i zapłacze podczas MoS.
Dołączona grafika

#2479 fred

fred

Użytkownik

• Members
  • 120 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 15:49

Kurde czegoś nie kapuje. Jakby Bonio nic nie robił (klękał) i nie mówił do nas (o Niemenie i "marsz marsz Dąbrowski") to źaś by wszyscy narzekali, że sztywny był i wogóle, tak jak przewinął się gdzieś temat, że nie było żadnej piosenki specjalnie dla nas. Tak źle i tak nie dobrze wrrrr

Masz racje , dawno zauwazyłem że niektórzy myslą o forum jako miejscu do biadolenia i pitolenia bez sensu nic niewnoszącego do tematu. Ile % postów kwalifikuje sie do kasowania ?. W takim wątku powinny znajdować sie zdjecia , filmy video , cytaty i podpowiedzi co kto nie usłyszał a tu co mozna wyczytać z tego ?

#2480 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 12 sierpnia 2009 - 16:03

Dopiero co wróciłem z Zagrzebia i nie było czasu na śledzenie większości topiców, nie mam też siły na przekopywanie chorzowskiego w poszukiwaniu odp.
Krótkie pytanko:
Który to ten znakomity bootleg z Chorzowa? (na pierwszej stronie są wymienione 2)
Czy jest wersja w dobrej (256 lub 320) mp3?
Bo lossless do zbyt dużo dla mnie.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych