Skocz do zawartości

Zdjęcie

2009-08-06 - Chorzow, Poland - Slaski Stadium

2840 replies to this topic

#2421 firletka

firletka

Użytkownik

• Members
  • 19 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 21:51

To ja może powrócę z odwiecznej wojny "Bono: dobry czy komercyjny" do koncertu :)
Co mówi Bono pod koniec NYD?
Ja słyszę (bardzo proszę się nie śmiać! :P) "Niechaj szama!" I nie dlatego, że jestem głodna!
Kolega słyszy "Gdzie ta Warszawa" lub/i "Piękna ta wasza flaga". Ambitny, chłopak ;)
Ten oto dziwny osobnik występuje w nagraniu MacPhisto w około 5:36 :)

Ja tam słyszę "Witam Was" i coś tam dalej... nie wiem... może "sie ma"
:lol:

#2422 BoomCha

BoomCha

Użytkownik

• Members
  • 215 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:05

Może ja przygłucha jestem, ale tej Warszawy nie słyszę. "Witam" już prędzej. Hmm... może takie bardzo łamane typu "Wa-szawa".

A tak właściwie, to czemu miałby witać Warszawę? "Niemen" był jak najbardziej z sensem, ale "Witam Warszawa" to tak trochę ni w pięć ni w dziesięć :)

Edit: Może "Jak tam Warszawa?" wrr... wredne to xD
Dołączona grafika

#2423 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:09

No nie mogę dojsć. Slysze jakies "wito.... aisiawa".

@thhenry- no dobrze, ale koncert byl w Chorzowie :P

http://www.youtube.c...re=channel_page - a co mówi w 3:58 ? Też się zastanawiam, czy to po angielsku, czy po polsku.
(mam nadzieje, ze sie nie zaczynam offtopu, jesli tak, to przepraszam)

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#2424 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:17

cóż ja nie jestem do końca pewien i mogę się mylić ale czy to nie było przypadkiem "Witek, a może frytki do tego ?"

:huh:
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#2425 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:18

tylko Witas zna odpowiedz

#2426 Tomi

Tomi

Użytkownik

• Members
  • 126 Postów

viva warszawa tak nawiazujac np do viva la france....

Użytkownik bee edytował ten post 12 sierpnia 2009 - 09:04

#2427 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

ja tam słyszę "brumcholone żęchole", dajcie spokój..

#2428 marekmath

marekmath

Użytkownik

• Members
  • 10 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:19

A co miało być passwordem o którym mówił Bono przy unknown caller?? Nawolywal żeby każdy wypowiedział password... Ale widział ze ludzie nie polapali i zrezygnował rownoczesnie spogladajac się na edga. Jakby chciał mu powiedzieć ze nie uda sie. Mnie wydaje się ze każdy miał swoje imię wykrzyczec... Ale tez nie jestem pewny.

#2429 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:20

"Solidarity", przecież.

#2430 cezar

cezar

Użytkownik

• Members
  • 695 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:29

Dni, miesiące i lata płyną a kropla wody wiedziona opuszkiem palca po ciele staje się najbardziej niezapomnianym płomieniem od wszystkich innych rozgrzanych do czerwoności chwil ... chwil pięknych i cudownych, ale ... ta najbardziej magiczna kropla, której dotyku doznałeś/aś lat temu wiele wstecz, wciąż jest w Twojej pamięci i żadne zmysłowe (by nie powiedzieć zmyślne) fajerwerki jej nie "przepłomienią"!
W jedwabistej, brylantami obszytej pościeli spotykasz więc swoją miłość, świecącą ale jakby ostygłą, wzniosłą ale jakby mniej autentyczną, może nawet myślisz, że nie tą samą, ale ... kochasz Ją, bo miłość dojrzała choć widzi otwartymi szeroko oczami rozumu to przesiąknięta jest nieustannie pierwszym zauroczeniem.

p.s. to był post na temat w przedmiotowym topicu.

#2431 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:32

no jasne ;)
Czarek jak zwykle 10/10.
ale jeśli o koncerty, porównanie chodzi - ja jednak te pare dni temu, jednak bardziej przeżyłem, bardziej mnie to przygniotło w ten cudowny sposób, niż na tym pierwszym moim. jednak. naprawdę.

#2432 Anula

Anula

Użytkownik

• Members
  • 73 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:32

Mi się wydaje, że Bono próbuje powiedzieć "witam jak się macie" a wychodzi mu "witam, jak sie ma" ;)

#2433 marekmath

marekmath

Użytkownik

• Members
  • 10 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:34

Nie nie... Nie chodziło mu o solidarność. Tez na początku tak myślałem. Chodziło mu o coś bardziej osobistego. Mnie się kojarzy ze coś powiezial : password is your name...

#2434 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:37

Kurczę, ja nie mogę przestac oglądać Ajstyla i ta chórem wyśpiewana pierwsza zwrotka i potem Stand by Me. Wspaniałe. I ta mina Bono mówiąca "jeju... niesamowite" (w filmiku od U2006 w 2:12 szczególnie to widać), uśmiech Edża, gdy publika wyśpiewywała snippet.
Szkoda, że takie piękne chwile są czasem tak krótkie... Chociaż może to jest właśnie tym ich urokiem...?

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#2435 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:38

"oooo-ooo-oo! you know your name! put it in, password, enter here, right now! oooo-ooo-oo! you know your name, so put it in, Pooo-laand you know your name, so put it in, oooo-ooo-oo! password, enter here, solidarity! you know your name, so put it in, oooo-ooo-oo! password, enter, here... somewhere in this facility". skończył bo Edge skończył. chodzi o solidarity. w każdym kraju coś podstawia za naszą solidarność.

że mi się chce. mój dzisiejszy zwycięzca, na marginesie.

Użytkownik acr edytował ten post 11 sierpnia 2009 - 22:41

#2436 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:44

"oooo-ooo-oo! you know your name! put it in, password, enter here, right now! oooo-ooo-oo! you know your name, so put it in, Pooo-laand you know your name, so put it in, oooo-ooo-oo! password, enter here, solidarity! you know your name, so put it in, oooo-ooo-oo! password, enter, here... somewhere in this facility". skończył bo Edge skończył. chodzi o solidarity. w każdym kraju coś podstawia za naszą solidarność.

no już się nie złość :unsure: na pocieszenie :rolleyes: Dołączona grafika
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#2437 marekmath

marekmath

Użytkownik

• Members
  • 10 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:44

Oki :))
szacunek
pozdrawiam i dzięki za wyjaśnienie :))

A ja na sile doszukiwalem się jakiegoś drugiego dna w tym :)

Użytkownik acr edytował ten post 11 sierpnia 2009 - 22:55

#2438 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 23:09

"Solidarity", przecież.

Szkoda tylko, że jednak "Solidarity", a nie "So-li-dar-ność", coś jak "Bar-ce-lo-na" - sylaby by się zgadzały i lepiej by brzmiało. Wiem, że to "ść" jest niemożliwe do poprawnego wypowiedzenia przez osobę jakiejkolwiek innej narodowości niż polska, :D ale jeśli "jak się bawicie" i "do zobiaczania" :lol: wyciągnął, to z "Solidarnością" nie dał by sobie rady? ;)

#2439 natek_kwiatek

natek_kwiatek

Użytkownik

• Members
  • 113 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 23:11

el_f, szerzysz defektyzm :P
Dołączona grafika

#2440 anka

anka

Użytkownik

• Members
  • 98 Postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 23:12

Dopiero jak przeczytalam Twojego posta, cos mi swita w glowie, ze rzeczywiscie taka sytuacja miala miejsce na koncercie - wlasnie ta Solidarnosc...

Moge ogladac rozne wersje koncertowych nagran, jednak.. co jak co.. ale Chorzow wzbudza najwieksze emocje. To chyba nie ulega watpliwosci ;) Przezyc to na wlasnej skorze... magia :)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych