Jump to content

Photo

2009-08-06 - Chorzow, Poland - Slaski Stadium

2840 replies to this topic

#2361 sFa

sFa

Użytkownik

• Members
  • 83 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 12:41

Postaram się tę prośbę spełnić;)

#2362 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 13:15

O to może sFa wrzuć na rapidshare bo moje konto RS jest ważne tylko kilka dni i ma ograniczoną liczbę ściągnięć...

Kilka osób już skorzystało, więc może jeśli ktoś jeszcze będzie chciał to ktoś wrzuci na jakieś lepsze konto.

#2363 shaman

shaman

Użytkownik

• Members
  • 15 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 14:05

ludzie.. opanujcie się! nie nadążam czytać tego forum! :) jestem na 2141 - przede mną jeszcze 300 postów!

przeglądam też inne fora - najfajniej się czyta te zagraniczne. Np. tu: http://www.u2-forum....ead.php?t=22176 Niemcy do teraz zachodzą w głowę jak się Polakom udało zrobić taką flagę. Czytam i rechoczę :)
np: #55: "Jak to w ogóle Polacy zorganizowali? Prawie każdy ma to samo w ręku - mieli jakiegoś sponsora? Czy to akcja jakiejś radiostacji? Jak oni to zrobili?
już kombinują jakby się mogli podzielić żeby w 2010 zrobić niemiecką flagę. Gdybym znał dobrze niemiecki to podpowiedział bym im, że mogą spróbować na Wind of Change jak zagrają Scorpionsi na Octoberfest :)

Wielu w ogóle nie wie dlaczego U2 w Polsce zagrało NYD! Widocznie nie wiedzą w jakich okolicznościach NYD powstało.

I jeszcze 3 grosze o moich przeżyciach.
W 2005 staliśmy z żoną pod lewą słuchawką - a teraz ja na trybunach z żona z dzieckiem w domu.. :( I dlatego choć wiem, że ten koncert był lepszy to bardziej przeżyłem ten poprzedni. Teraz byłem bardziej obserwatorem - i nic mi nie pomogło skakanie przez prawie cały czas (sektor 8g dawał radę - jak ktoś siadał to tylko na chwilę, gdy już nie dawał rady - było trochę starszych ludzi). Trybuny jednak mocno ograniczają przeżycia. Jedynym plusem było oglądanie Milky Way.. z góry wyglądało to dużo lepiej niż z płyty.

próbuję odszyfrować co dokładnie Bono powiedział dedykując MOS. Słyszę to tak: "Dedicated to Karol! _._._._._._ _._._._._ Pope John Paul.. 23... is for you!"
Chodzi mi o te słowa z podkreślników.. słyszę coś jak "boat escape"... ale to nie ma sensu.

(BTW nie mam wątpliwości że 23 to numer ostatniego kawałka na setliście!)

#2364 natek_kwiatek

natek_kwiatek

Użytkownik

• Members
  • 113 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 14:28

próbuję odszyfrować co dokładnie Bono powiedział dedykując MOS. Słyszę to tak: "Dedicated to Karol! _._._._._._ _._._._._ Pope John Paul.. 23... is for you!"
Chodzi mi o te słowa z podkreślników.. słyszę coś jak "boat escape"... ale to nie ma sensu.

:D :D :D :D próbowałam to rozkminić i dostałam głupawki ;) słyszę "brother skate" :lol:

A skoro już jesteśmy przy odszyfrowywaniu: ktoś słyszy, co dokładnie mówi Bono w trakcie braw po "Stand by me"? Bo ja tam słyszę coś w stylu "unbelievable people" ;)
Dołączona grafika

#2365 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 14:38

no wlasnie ja tez probuje dociec co on tam mowi

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#2366 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 14:52

Ja także na koncercie nie słyszałam Marsz Dąbrowski. A w ogóle ja już nic nie pamiętam z tego koncertu :lol:
Tak w ogóle to mi bardzo szybko przeleciał miałam wrazenie ze trwa 30 minut
Dołączona grafika

#2367 michas1976

michas1976

Użytkownik

• Members
  • 10 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 14:55

U2 nakręciło film z Chorzowa. Więcej tutaj

#2368 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 14:57

U2 nakręciło film z Chorzowa. Więcej tutaj

Fajno :lol:
Dołączona grafika

#2369 onehill

onehill

Użytkownik

• Members
  • 3 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 15:22

Ponownie zapraszam na audycję o koncercie U2 relacjonowaną przez fanów w radio internetowym www.radiofloryda.pl, która odbędzie się we czwartek 13 sierpnia o 10 a potrwa do 13 ( powtórka ok 20)

#2370 sFa

sFa

Użytkownik

• Members
  • 83 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 15:44

Bootleg by gevenkaven

flac->lamecodec(mp3)

Okładki:
przód:
http://img4.imagesha...060808front.jpg
tył:
http://img4.imagesha...2060808back.jpg

Część 1
http://rapidshare.co...w_AUD_part1.RAR

Część 2
http://rapidshare.co...w_AUD_part2.RAR

Część 3
http://rapidshare.co...w_AUD_part3.RAR

(można spokojnie narazie ściągnąć paczkę 1 rozpakować i słuchać w oczekiwaniu na kolejne 2 paczuszki;) nie muszą być rozpakowywane razem.)

Gotowe, życzę miłego słuchania i wspominania;))

#2371 chiefer

chiefer

Użytkownik

• Members
  • 58 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 17:35

Gdybym znał dobrze niemiecki to podpowiedział bym im, że mogą spróbować na Wind of Change jak zagrają Scorpionsi na Octoberfest :)

Dokładnie! Niech se jeszcze walną czarną glapę w środku hehehe :lol:

#2372 anka

anka

Użytkownik

• Members
  • 98 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 17:54

Ja także na koncercie nie słyszałam Marsz Dąbrowski. A w ogóle ja już nic nie pamiętam z tego koncertu :lol:
Tak w ogóle to mi bardzo szybko przeleciał miałam wrazenie ze trwa 30 minut

Nie przypominam sobie sytuacji z mojego zycia, kiedy rowniez mialam wrazenie, ze te cos pieknego moze zmiescic sie w 30 minutach, a w rzeczywistosci trwa o wiele dluzej.

Ja tez nie slyszalam Bono'wskiego Marszu Dabrowskiego. Dopiero od ludzi dowiedzialam sie, za taka sytuacja zainstniala :-D takze nie ma co robic tragedii, ze ktos przeoczyl, albo: jak nie mozna bylo tego uslyszec i takie tam glupie gadanie...

#2373 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 18:08

słuchajcie trzeba spojrzeć prawdzie w oczy ale Bono faktycznie mówi "Marsz Marsz Dąbrowski" :-o

http://www.youtube.c...h?v=cyBdSlKkx90

puśćcie sobie od 3:25 - 3:30 jak wół !!!!!!!!!

ehh SZOK !!!!!

myślę że zaintonował to w złym momencie bo wszyscy byli w takiej ekstazie, klaskali, śpiewali że zwyczajnie im to umknęło albo po ludzku nie zrozumieli tak jak niektórzy nie zrozumieli aluzji do Niemena (ja osobiście pomyślałem że mówi o nim właśnie ale jakoś mi się wierzyć nie chciało)...gdyby Dobry Głos zaintonował to między jednym a drugim kawałkiem to na 100 % by poszło...szkoda że tak wyszło :-(
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#2374 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 18:10

Śpiewal, śpiewał wyraźnie, pewnie, że śpiewał ;] Tzn wykrzykiwał hehe. Na koncercie nie wyłapałam, ale na filmiku wyraźnie słychać.
Co do Niemena to wlasnie na koncercie mi sie zdało, ze powiedzial coś jak Nemen, Nieman i faktycznie dobrze słyszałam :)
A w którym momencie Bono się przeżegnał? Pamiętam ten moment, tylko nie pamietam, kiedy dokładnie to było.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#2375 Marcel

Marcel

Użytkownik

• Members
  • 70 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 18:22

słuchajcie trzeba spojrzeć prawdzie w oczy ale Bono faktycznie mówi "Marsz Marsz Dąbrowski" :-o

no spiewal, so what? mamy sie pociac, ze nie zaspiewalismy wtedy hymnu :P? zreszta nie sadze zeby jego intencja bylo przekonanie nas do spiewania Mazurka skoro zrobil to prawie w srodku piosenki.

bez przesadyzmu.
focus is overrated

#2376 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 18:23

Bootleg by gevenkaven

flac->lamecodec(mp3)
(...)

Gotowe, życzę miłego słuchania i wspominania;))

Dzięki za wszystko,ale czegoś nie rozumiem mianowicie ściągnąłem pierwszą paczuszkę i mam cały koncert,no chyba że każda paczka to za każdym razem inny bootleg :rolleyes: a może czegoś nie doczytałem to z góry przepraszam za zamieszanie :rolleyes:

Edited by bee, 11 sierpnia 2009 - 18:27 .

#2377 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 18:26

Śpiewal, śpiewał wyraźnie, pewnie, że śpiewał ;] Tzn wykrzykiwał hehe. Na koncercie nie wyłapałam, ale na filmiku wyraźnie słychać.
Co do Niemena to wlasnie na koncercie mi sie zdało, ze powiedzial coś jak Nemen, Nieman i faktycznie dobrze słyszałam :)
A w którym momencie Bono się przeżegnał? Pamiętam ten moment, tylko nie pamietam, kiedy dokładnie to było.

fragment z Niemenem http://www.youtube.c...h?v=Kz-NXPkv734 (0:44-0:50)

fragment gdy Bono się przeżegnał http://www.youtube.c...h?v=9SiyJ_vfmXs (7:00-7:07)
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#2378 sFa

sFa

Użytkownik

• Members
  • 83 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 18:29

niemożliwe :P w 1 paczce jest Intro->Stuck:D czyli 11 piosenek :unsure:

#2379 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 18:30

Szczerze mówiąc nie wiem, czy na koncercie rockowym - nawet U2, nawet ew. z Wałęsą, śpiewanie hymnu byłoby właściwe. Bono jeszcze by się zaczął wygłupiać i profanacja by wyszła. To jednak hymn narodowy, nie przesadzajmy, Bono nie dość, że by go nie rozpoznał, to jeszcze nie potrafiłby go uczcić należycie.
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#2380 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 11 sierpnia 2009 - 18:32

Można na byle meczu, więc nie widzę ideowych przeciwskazań dla hymnu na koncercie.

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users