Jump to content

Photo

2009-08-22 - Cardiff, Wales - Millennium Stadium

335 replies to this topic

#301 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 posts

Posted 23 sierpnia 2009 - 11:23

chyba nie pobijemy dzisiaj czwartkowego rekordu użytkowników na forum :D

ale tego co było 20.03.2009 pobić się nie da i co najmniej nie powinno bo wówczas było ni mniej ni więcej tylko 360 użytkowników B)

ehh magia ! :D
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#302 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 posts

Posted 23 sierpnia 2009 - 18:34

Hej u2forums! :)

Tylko pobieznie napisze co i jak. Wieksza relacja - moze przyszly tydzien... Sorry za brak polskich znakow.
Dzieki uprzejmosci Wierciocha - jeszcze raz wielkie dzieki! - moglem znalezc sie na ostatnim europejskim show.
Tym razem wybralem opcje pchamy sie pod sama scene. Bylem w czwartym rzedzie od sceny, takze kazdy wlos na brodzie Bono, kazda zmarszczka i usmiech na twarzy Adama mi nie umknely.
Setlista dla mnie bardzo dobra, gdyz po Chorzowie wszystkie songi ktore mogly zostac wymienione zostaly wymienione. Takze uslyszalem MW, Bad, Stay - po cichu kazdy liczyl na YBR, ale niezbyt w to wierzylem.
Z ciekawostek - pani obok mnie zemdlala i trzeba ja bylo wyniesc zaraz na przeciwko mikrofonu Bono, ochrona podawala ludziom wode w kubkach.
Na Bjutiful Deju podszedl do mnie schlany w 3 d. koles i mowi ze musze byc wielkim fanem U2, odpowiedzialem ze tak, a on pyta sie - why? but why them? (na bjutiful deju pod scena - euforia a on zadaje mi pytania... :P) Potem jeszcze krzyczal do Bono na przemowie do ajstyla (zapewne slyszal): I've payed for this concert!!! You better fuckin' sing!! Sing!!! Niestety koles troche psul atmosfere wszystkim...

Aha, no i jeszcze na UC, przy password you enter here, pokazalem enter here na mnie dwoma kciukami. Bono na mnie popatrzyl i zrobil enter here wskazujac na ziemie, a potem machnal przecaca glowa i wskazal kciukiem here na siebie usmiechajac sie przekornie do mnie... :P To bylo cos, ale musze to jeszcze obejrzec na jutubie zeby to zweryfikowac... :)

Jeszcze raz senk ju weri macz Wiercioch! Masz bardzo wygodna wykladzine! :) Do Oxfordu dotarlem o 10, pozniej jeszcze spalem 3 godziny.

To by bylo na tyle, moze wiecej w przyszlym tygodniu!

#303 kkingstoun

kkingstoun

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 23 sierpnia 2009 - 18:51

Anton! Tylko pozazdrościć. Można powiedzieć, że rozmawiałeś z BONO!! STARY !!! GRATULACJE!! Chyba każdy z nas chciałby przeżyć choćby tyle!

#304 breda

breda

Użytkownik

• Members
  • 77 posts

Posted 23 sierpnia 2009 - 18:57

ale tego co było 20.03.2009 pobić się nie da i co najmniej nie powinno bo wówczas było ni mniej ni więcej tylko 360 użytkowników B)
ehh magia ! :D

wtedy to ja jeszcze czynnym użytkownikiem nie byłam :) także ja nie wiedzieć :)

"żeby coś dla siebie tu na ziemi, a nie w niebie z życia mieć..."

#305 kiwi

kiwi

Użytkownik

• Members
  • 37 posts

Posted 24 sierpnia 2009 - 07:27

Dzięki wszystkim za wytrzymywanie mojego spamowania przez ostatnie 2 miesiące, Olive, za rewelacyjną robotę związaną ze zdjęciami oraz wszystkim którzy wrzucali setlisty na forum.
Ja póki co kończę swoją setlistową działalność. Do zobaczenia, najwcześniej na Australijskim legu, a już na pewno na europejskim.
Jeszcze raz dzięki!

Doskonała robota Chrapcio7 - Wielkie dzięki!
I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight!
(Poszalałbym, ale nie dziś!)

#306 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 posts

Posted 24 sierpnia 2009 - 12:58

Obczajcie to LINK
Koles w zielonej poszarpanej czapce to ja :D!

#307 kkingstoun

kkingstoun

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 24 sierpnia 2009 - 13:12

Niestety nie dostrzegłem tego gestu o którym mówiłeś;(

#308 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 24 sierpnia 2009 - 13:18

Moim zdaniem widać to na samiutkim końcu.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#309 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 posts

Posted 24 sierpnia 2009 - 13:41

No dobra z tym usmiechem i machaniem glowa to troche pofantazjowalem :P... Zwidy mialem widocznie od kataru :wacko:
Ale jest gest na samym koncu - mam dowod! :)

#310 kkingstoun

kkingstoun

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 24 sierpnia 2009 - 14:02

No dobra z tym usmiechem i machaniem glowa to troche pofantazjowalem :P... Zwidy mialem widocznie od kataru :wacko:
Ale jest gest na samym koncu - mam dowod! :)

Prawdziwy podekscytowany Polak:)

#311 Szyba

Szyba

Użytkownik

• Members
  • 2 posts

Posted 24 sierpnia 2009 - 14:06

To ja podrzucę tylko swoje fotki z Cardiff- bez segregowania, jak leci ....
http://picasaweb.goo...feat=directlink

#312 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 24 sierpnia 2009 - 18:08

Na u2start.com pojawił się bootleg audio. Jakość: 4/5.
Dołączona grafika

#313 ania_;)

ania_;)

Użytkownik

• Members
  • 113 posts

Posted 24 sierpnia 2009 - 23:45

W ostatniej chwili zdecydowałam się pojechać do Cardiff jako wolontariusz z One. I nie żałuję :D

#314 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 25 sierpnia 2009 - 06:33

Na u2start.com pojawił się bootleg audio. Jakość: 4/5.

A czy można o linki poprosić? :-)
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#315 Electrical Storm

Electrical Storm

Użytkownik

• Members
  • 4 posts

Posted 25 sierpnia 2009 - 08:17

A czy można o linki poprosić? :-)

http://u2start.com/b.....nium Stadium/

Linki sa po prawej stronie.

#316 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 25 sierpnia 2009 - 21:26

Bono chrypi gorzej niż na trzecim Dublinie, ale ogólnie fajnie grają. I fajna wtopa w Crazy Tonight na początku - no właśnie, jak to szło ?
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#317 andy85

andy85

Użytkownik

• Members
  • 58 posts

Posted 25 sierpnia 2009 - 23:35

Aby znaleźć się na tym koncercie spędziłem w sumie 52 h w autokarze, ale warto było. Ok. 16.30 byłem w Cardiff, szybki bieg pod stadion a potem to już polską metodą ominąłem kolejkę i bieg do GC (co ciekawe hamowali chyba z 5 razy). Wybrałem miejsce z prawej strony koło Adasia - plac całkiem dobry, tylko towarzystwo strasznie drętwe. Cóż, dla niektórych uczestnictwo w koncercie kończy się na kupieniu koszulki i robieniu cały czas fot komórką. Mniejsza z tym;-). Dosyć szybko zaczął grać support The Hours (dostałem setlistę:D), potem Glasvegas - niczego sobie, szczególnie piosenka Fuck You.. Fuuuuuuuuuuuuuuuuck You :P .
20.30 i wchodzą nasze gwiazdy. Setlistę znacie, więc tylko najlepsze momenty. Liczyłem na Mysterious Ways, niestety na żadnym dotychczasowym koncercie tego nie słyszałem, więc moja radość była przeogromna. Zagrane super, ta melodia po prostu niesie. Potem ISHF i Stand by Me - Millenium Stadium ma świetną akustykę, więc śpiew publiki wypadł kapitalnie, chociaż w moim ototczeniu tylko ja darłem ryja:P. Bardzo poprawnie zagranie kawałki z bomby - Vertigo porwało płytę, przynajmniej tę część na wprost od sceny. A no i bym zapomniał o Stay - kolejny mój debiut na żywo, jak dla mnie dużo lepszy w tym miejscu od Stucka. Idziemy dalej - Bono chyba ma jakieś problemy z pamięcią, coś tam pochrzanił przy Crazy i Streets, choć muszę przyznać, że akurat Streets wyszło im najlepiej z moich dotychczasowych 4 koncertów (wiem, że to niedużo, ale zawsze jakaś skala porównawcza;). Potem Tutu, One i pełen orgazm, czyli Bad - wtedy już wiedziałem, że mogę umierać :rolleyes: . Wplecione '40' i cały stadion śpiewa How long..., a że panowie nie dali się długo prosić, więc wracają i grają, to co zawsze. Na MOS pomyślałem sobie, że to naprawdę koniec. Oby tylko do przyszłego roku.
Po koncercie próbowałem zdobyć setlistę, pałeczkę, kostkę do gry, niestety bez skutku. Potem szybciutki spacer po Cardiff (straszne śmieciarze z tych Angoli i Walijczyków:P) i o 1.30 autokar do hajmatu - w nim kolejne, jakże wspaniałe 26 h.

#318 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 posts

Posted 29 sierpnia 2009 - 23:25

Znalezione na youtube:

Bono na kacu po ślubie Andrea'y Corr (i 20-tej rocznicy ślubu z Ali ;)) w Cardiff

"U2 Bono hungover after Andrea Corr's Wedding 360 Cardiff 22/8/09"

http://www.youtube.c...h?v=jGpnrRsw2ag

#319 andy85

andy85

Użytkownik

• Members
  • 58 posts

Posted 30 sierpnia 2009 - 01:08

Coś jest na rzeczy, głównie przez pomyłki w tekście, ale myślę, że nie było aż tak źle. Gdyby to był poważny kac, to nie byłoby Bad. Chyba, że Edge miał tu decydujący wpływ na setlistę ;)

#320 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 30 sierpnia 2009 - 08:51

Pojawił się wczoraj na U2T bootleg - podobno dźwięk bardzo dobry.

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users