U2 Joshua Forum: U2360° Tour 2009 - 2011 - U2 Joshua Forum

Skocz do zawartości

Zapomniałem moje hasło

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Rodia Ikona : (Dzisiaj, 11:30) ona jest taka fajna :*
zooshe Ikona : (Dzisiaj, 11:19) Uprzedzaj rodia zanim wrzucisz takie linki
Rodia Ikona : (Dzisiaj, 10:26) http://www.google.pl...w=1920&bih=1007
bob Ikona : (Dzisiaj, 07:24) Jaga zagrała bardzo dobrze..zabrakło szczęścia..
meHau Ikona : (Dzisiaj, 07:23) dobrze, ze wczoraj ogladalem zuzel, zamiast skopanej
meHau Ikona : (Dzisiaj, 07:22) polska pilka siegnela dna :)
lookass Ikona : (Dzisiaj, 07:13) ponoć Jagielonia się dobrze zaprezentowała
MartinTexas Ikona : (Dzisiaj, 01:35) Wolę już Urugwaj oglądać niż naszych czereśniaków. :( :(
MartinTexas Ikona : (Dzisiaj, 01:34) Cała trójka w eliminacjach daje ciała, że hej!
MartinTexas Ikona : (Dzisiaj, 01:34) Ludu co wieś piłkarska!
MartinTexas Ikona : (Dzisiaj, 01:34) O kurde, przegapiłem mecze, ale jak widać nic straconego!
anton Ikona : (Wczoraj, 22:34) to dobrze :D
chrapcio7 Ikona : (Wczoraj, 22:34) tak podejrzewam. Nic potwierdzonego póki co nie mamy :(
anton Ikona : (Wczoraj, 22:33) wszyscy razem? i to znaczy ze fani nie słyszą co się dzieje tam w hali?
chrapcio7 Ikona : (Wczoraj, 22:29) Podobno siedzą w hali obok i ćwiczą :)
chrapcio7 Ikona : (Wczoraj, 22:29) Jest lightcheck, ale wygląda na to, że na stadionie cisza
anton Ikona : (Wczoraj, 22:17) czy ktos mi moze powiedziec czy teraz odbywa sie proba bez wymieniania zadnych tytułów kawałków itp? :P
owczarzMT Ikona : (Wczoraj, 21:59) Polska piłka została dzisiaj zgwałcona i to nie "przez uszy" :(
derka Ikona : (Wczoraj, 21:44) ja też czekam aż zagrają w Poznaniu, bo u mnie w mieście to nie liczę
MartinTexas Ikona : (Wczoraj, 21:36) Ja to bym chciał aby U23D powtórzyli bliżej mnie...
Rozszerz pole shoutboxa

• (163 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Ostatnia »

U2360° Tour 2009 - 2011 - czyli ogólna dyskusja i news'y o.

#3121 Użytkownik jest niedostępny   patmart Ikona

• Użytkownik
  • Grupa: Members

Napisany 11 marzec 2010 - 17:52

Zobacz postacr, o 10 March 2010 - 20:03 , napisał:

raz zagrali Magnificent na początku, oczywiście gdzie? oczywiście w bostąąąą, masecziuseeeetsss! (link do YT) i mimo że nie jest tak, jak bym sobie wymarzył, może nie tak, jak wymarzyłaby sobie Derka z tego co widzę, ale i tak, jest MOC. Trochę poprawek, nieco rozbudować wejście, coś, no byłoby idealnie.

nawet kolor zegara mieli inny bo biały :P tak wgl. to ciekawa jestem jak to będzie wyglądać w tym roku.
Co do intro wg. mnie pasowałoby też GOYB, wyobraźcie sobie wychodzi cała 3 Edge, Adam i Larry, nagle rozbłysk i początek dyryryryryy i nagle Bono skaczący przy mikrofonie :P no mniej więcej, tak by to mogło wyglądać. Chodzi mi o to, że buty na początku by nas wszystkich nieźle rozruszały :D
Aczkolwiek do Breathe większych zastrzeżeń nie mam, dla mnie i tak było zajebiście :rolleyes:
10.08 Commerzbank Arena

Even Better Than The Real Thing <3

#3122 Użytkownik jest niedostępny   Paweł = Ikona

• Użytkownik

Napisany 12 marzec 2010 - 13:37

Ja jeszcze przed rozpoczęciem trasy myślałem że Get On Your Boots będzie otwierał koncerty.
Wyobrażałem sobie intro jakie było na występach promującą płytę,czyli kawałek hymnu państwa w którym grają,i po hymnie wchodzi Get On Your Boots.
Jeśli chodzi o Breathe,który otwiera koncerty,myślałem że dobry byłby na bis.
Czyli chłopaki schodzą ze sceny i po 5 min przerwie Larry zaczyna walić w bębny,oczywiście przy zgaszonych światłach.Dopiero gdy Edge zaczyna swój Riff,światła eksplodują.
Myślałem także o tym żeby w okolicach Ultra Violet był Grany Even Better Than The Real Thing.
Nawet na drugi bis,Even Better a pózniej Ultra Violet,a reszta jak na koncercie czyli WOWYY i MOS.
Ogólnie trasa nie jest zła,ale brakuję mi trochę mocniejszych kawałków,mało Rocka.
Jest zbyt dużo wolnych piosenek,marzy mi się Desire grane jak na Love Town Tour,przecież to taki energiczny kawałek,a grają go tylko akustycznie od tylu lat.
Wyrzucenie Bulleta to też duży błąd,zawsze sobie mówiłem że bez Bulleta to nie jest koncert.
Powiem tak,na koncercie najbardziej na mnie zrobił wrażenie TUF,CRAZY REMIX i przejście do SBS.
Oczywiście Ultra Violet i kurteczka Bono,i zaśpiewanie Moment Of Surrender.To naprawdę jedna z lepszych piosenek U2 w całej dyskografii.
Jeśli chodzi o efekty wizualne,to na pewno koncert lepiej ogląda się z trybun,widać wtedy jak ramiona zmieniają kolory,i lustrzaną kulę podczas UV i WOWYY,jak rozlśniewa trybuny.
Ale jak to powiedział mój Tata:
"Jak dla mnie mogą grać na tle białego prześcieradła,i będzie dobrze"
Trasa 360 podoba mi się choć wiadomo każdy znajdzie plusy z poprzednich tras.
Ale uważam że koncerty U2 nadal stoją na najwyższym poziomie,i nie odwalają pańszczyzny.
Jedyne o co mam żal to że dali w Polsce tylko jeden koncert,a jeśli już tylko jeden, to że nie zagrali przynajmniej z 2-3 utwory więcej specjalnie dla nas (wiadomo z jakich powodów).Tylko trzymali się kurczowo Setlisty.
Ale trudno,nie jesteśmy krajem takim jak na zachodzie gdzie dają po 2,3 koncerty i 10 stadionów do wyboru.
Może na następnej trasie,kiedy mam nadzieje przybędzie nam trochę stadionów,będą dwa koncerty.
Ja osobiście nie mogę narzekać bo spotkała mnie przygoda o jakiej nie raz śniłem
:)
U2 360 Chorzów City Of Blinding Lights / Sgt Pepper Loneley Heart's Club Band (Snippet)

Moja Robota ;-) http://www.youtube.c...h?v=WrAR0Mo7BxI

http://www.youtube.c...h?v=ZeR7zpAzs7k

TV SILESIA http://www.tvs.pl/informacje/22034/

KUPIĘ 1 LUB 2 BILETY NA WIEDEŃ!!!
ZAMIENIĘ BILET TYLNA TRYBUNA NA PŁYTĘ

Dodaj obrazek

#3123 Użytkownik jest niedostępny   patmart Ikona

• Użytkownik

Napisany 13 marzec 2010 - 11:39

Zobacz postPaweł =, o 12 March 2010 - 13:37 , napisał:

Myślałem także o tym żeby w okolicach Ultra Violet był Grany Even Better Than The Real Thing.
Nawet na drugi bis,Even Better a pózniej Ultra Violet

no Even Better ach to by było wspaniałe :D
10.08 Commerzbank Arena

Even Better Than The Real Thing <3

#3124 Użytkownik jest niedostępny   Greg Ikona

• Użytkownik

Napisany 14 marzec 2010 - 11:29

Może zrobimy wspólną petycję do U2 w sprawie zmiany tracklisty koncertowej , tak jak zrobili to fani AC/DC ?
Kupię JEDEN , obojętnie jaki, bilet na Hannover za jakąkolwiek cenę !!!!!!!!!!

#3125 Użytkownik jest niedostępny   Johnny99 Ikona

• Nothingman

Napisany 14 marzec 2010 - 11:46

No nie wiem, Briana Johnsona ta petycja mocno wkurzyła:

Może i drą się na koncertach i wracają do domu uszczęśliwieni, ale przychodzą tylko po to, żeby usłyszeć "Thunderstruck" - wyjaśnił wokalista. - Nie wiedzą, jak to jest żyć AC/DC. Co na przykład mają powiedzieć fani, którzy nie słyszeli tych piosenek, które chcemy grać? Mamy zmienić setlistę dla paru grubasów, którzy siedzą w domu przed kompami? Walcie się. Nie wiem, czy wiecie, że zmiana jednej piosenki w setliście, to 85 gości, którzy muszą o tym wiedzieć - technicy, operatorzy świateł i inni. Będziemy grać sporo z naszego starego repertuaru. Nie skretynieliśmy jeszcze, wiemy, że fani lubią stare piosenki. Ale taką petycją można doprowadzić mnie do szału. Nie jesteśmy partią polityczną tylko zespołem rockowym.

za nuta.pl :D

#3126 Użytkownik jest niedostępny   Atomic_Mario Ikona

• Użytkownik
  • Grupa: Members2

Napisany 14 marzec 2010 - 11:47

Zobacz postGreg, o 14 March 2010 - 11:29 , napisał:

Może zrobimy wspólną petycję do U2 w sprawie zmiany tracklisty koncertowej , tak jak zrobili to fani AC/DC ?

Ja zawsze byłem zwolennikiem tego, że koncert nie powinien być spełnieniem życzeń fanów, ale wyrazem spełnienia artystycznych wizji zespołu ;) Oczywiście, że zespół w dużej mierze kieruje się odbiorem danych kawałków przez publiczność, ale na "naciski" na zespół bym się jednak nie zdecydował. No chyba, że zespół sam o to poprosi - jak to było przed startem trasy w 2009r. W akcji zorganizowanej przez U2.com fani często opowiadali się za tym aby zagrali m.in. Electrical Storm, TUF, Ultraviolet.
Sygnatura zaktualizowana - :) :) :) - dla Anji.S

#3127 Użytkownik jest niedostępny   Paweł = Ikona

• Użytkownik

Napisany 14 marzec 2010 - 11:55

Ciężko by z tym było,bo każdy napisał by pewnie inne piosenki z czego wynikło by że mają zagrać z 50 piosenek :)
U2 360 Chorzów City Of Blinding Lights / Sgt Pepper Loneley Heart's Club Band (Snippet)

Dodaj obrazek

#3128 Użytkownik jest niedostępny   Mrówa Ikona

• jeden osiem zero siedem cztery kg

Napisany 14 marzec 2010 - 12:17

Mi sie tylko marza zmiany miedzy koncertami, takie calkowite, ale na to nie ma co liczyc, wyjasnialem to kiedys odwolujac sie do sprzetu the edge'a- jest praktycznie niemozliwe w zwiazku z calym systemem efektow.
U2 musza na kazdym koncercie brzmiec tak samo, wszystko jest wczesniej przygotowywane i tylko techniczni przelaczaja larry'emu metronom miedzy kawalkami, ech...

Jack White (chyba nawet w filmie IMGL) powiedzial, ze z Meg nigdy nie mieli wczesniej opracowywanych setlist. Po prostu wychodzili na scene i wszystko sie rozwiazywalo w trakcie koncertu, jaki kawalek akurat zagraja :D

#3129 Użytkownik jest niedostępny   derka Ikona

• Even Better Than The Real Thing :P

Napisany 14 marzec 2010 - 12:18

Ale za "Even Better..." oddałabym wiele...

#3130 Użytkownik jest niedostępny   Atomic_Mario Ikona

• Użytkownik

Napisany 14 marzec 2010 - 12:23

Zobacz postderka, o 14 March 2010 - 12:18 , napisał:

Ale za "Even Better..." oddałabym wiele...

Moim skromnym szanse na ten akurat kawałek są duże. Zespół zawsze chętnie sięgał do Achtung Baby, a w 2010r. może się to jeszcze nasilić w związku z planowaną reedycją Achtunga. Ponadto Even Better było ćwiczone przez zespół pod kątem Vertigo Tour. Kiedyś Johnny przewidywał zastąpienie remixu Crazy remixem EBTRT, jak dla mnie bardziej realnym jest wskoczenie tego kawałka w miejsce Ultravioletu :)

#3131 Użytkownik jest niedostępny   Greg Ikona

• Użytkownik

Napisany 14 marzec 2010 - 12:28

No w sumie też racja.... ale chyba przyznacie , że jest to najgorsza tracklista koncertowa U2 w dziejach...to wszystko... nie trzyma się kupy ;/
Bardzo się cieszę , że grają , TUF , no ale City of Blidings Light i ten głupi remix Crazy mogliby sobie darować....i zamiast tego wstawić milion razy lepszy Even Better Than The Real Thing
albo Last Night On Earth

#3132 Użytkownik jest niedostępny   Atomic_Mario Ikona

• Użytkownik

Napisany 14 marzec 2010 - 12:36

Zobacz postGreg, o 14 March 2010 - 12:28 , napisał:

No w sumie też racja.... ale chyba przyznacie , że jest to najgorsza tracklista koncertowa U2 w dziejach.

Ja na przykład tego nie przyznam. Setlista z 360 podoba mi się bardzej, chociażby od tej z występu w West Hampstead z 01 grudnia 1979r.:

Concentration Cramp
The Dream Is Over
Inside Out
Shadows And Tall Trees
Boy-Girl
Out Of Control

nie trzyma się kupy ;/

Przed odniesieniem się do tego - byłeś na koncercie na tej trasie?

ten głupi remix Crazy mogliby sobie darować....

Przed odniesieniem się do tego - byłeś na koncercie na tej trasie?

#3133 Użytkownik jest niedostępny   Greg Ikona

• Użytkownik

Napisany 14 marzec 2010 - 12:42

Tak , byłem na koncercie , i co ? co chcesz chłopcze osiągnąć ?

#3134 Użytkownik jest niedostępny   derka Ikona

Napisany 14 marzec 2010 - 12:43

Duże szanse mówisz? Boże, nie przeżyję, jeśli nie uda mi się usłyszeć tego na żywo, co jest chyba wysoce prawdopodobne :(
Ostatnio słuchając Popmartowych bootlegów zastanawiałam się, jak ten kawałek brzmiałby live teraz. Takie Zoo Station i The Fly brzmiały po latach inaczej niż na Zoo TV, więc ciekawe jak wyglądałoby to w przypadku EBTTRT. Jak dla mnie, mogliby w nast. legu zrezygnować z COBL...

#3135 Użytkownik jest niedostępny   Atomic_Mario Ikona

• Użytkownik

Napisany 14 marzec 2010 - 12:53

Zobacz postGreg, o 14 March 2010 - 12:42 , napisał:

co chcesz chłopcze osiągnąć ?

Oj, jak mi się miło zrobiło :)

Bez zbędnej nerwowości :) Chcę mieć możliwość bardziej rzetelnego odniesienia się do Twoich słów. Crazy w wersji bootlegowej, przed koncertem w Chorzowie, podobało mi się, ale tak na prawdę trafiło mnie dopiero na koncercie. Jak dla mnie to koncertowy wymiatacz, największa niespodzianka na tej trasie. Nie dziwię się temu, że kawałek ten może nie trafiać do osób nie mających okazji poczuć go na żywo. Ale jeśli byłeś i Ci się nie podobało... Nie rozumiem, ale szanuję ;)

A jeśli zaś chodzi o setlistę - niespójność istnieje jak dla mnie tylko na papierze. Na koncercie wszystko ze sobą świetnie współgrało.

#3136 Użytkownik jest niedostępny   jadzik Ikona

• Użytkownik

Napisany 14 marzec 2010 - 13:07

nie ważny co by Bono o spółka zagrali tak czy siak by mi się podobało, oczywiście pod warunkiem, że byłbym na takim koncercie. a słuchając bootleg bym pewno marudził jak wielu na tym forum, no ale już taka nasza natura...

#3137 Użytkownik jest niedostępny   derka Ikona

Napisany 14 marzec 2010 - 13:08

Crazy Tonight to absolutny wymiatacz na koncercie! Ilekroć go słucham na bootlegach, a także w Chorzowie, to zawsze mam ciary i chce mi się skakać :)

#3138 Użytkownik jest niedostępny   Paweł = Ikona

• Użytkownik

Napisany 14 marzec 2010 - 19:23

Zgadzam się Crazy Tonight Remix świetnie wypada na koncertach,jeden z momentów na który się czeka :)

Wersja z Barcelony jedna z lepszych moim zdaniem - http://www.youtube.c...rom=PL&index=12

Dodaj obrazek

#3139 Użytkownik jest niedostępny   jadzik Ikona

• Użytkownik

Napisany 14 marzec 2010 - 20:50

co racja to racja, tym bardziej że piosenka od koncertu w Barcelonie ewoluowała bo publika wchodzi w coraz większą interakcję z zespołem. no i druga rzecz, jak się jest naprawdę blisko sceny te "wielkie głowy" na opuszczonym ekranie robią wrażenie.

#3140 Użytkownik jest niedostępny   acr Ikona

• mam tu fajne drzewko
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 15 marzec 2010 - 01:05

po czatowym odsłuchu co bardziej magicznych, miażdżących serce, windujących duszę w kosmos, wiecie, elewejszynowo-turowych klasycznych momentów, rozpoczęło się poszukiwanie śladów ducha elevation tour na 360tce. poza MoS, bo to już wiadomo. zakończyło się, moim zdaniem, powodzeniem:

• (163 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych