Opposition
Started by
acr
, lut 17 2009 12:02
213 replies to this topic
Posted 11 maja 2009 - 15:54
Jest chyba jakaś koncertówka z tego co widziałem. Zapoda ktoś?
Jest, ale bardzo ciężko ją dorwać. Nie widziałem żeby ktokolwiek na laście słuchał, a przeczesywałem profile listener'ów pod tym kątem. Również mam na nią dużą chęć i mam nadzieję jeszcze kiedyś jakoś trafić.
Posted 30 maja 2009 - 11:33
No to jak wszyscy to wszyscy Ja też bym mogła chcieć
Posted 10 marca 2010 - 05:20
A kolega Lmollu dzień po napisaniu powyższego post'a napisał też ładną recenzję Blue Alice Blue i się nie pochwalił. O tu jest.
Tymczasem okazuje się że Mark Long żyje i nagrywa, tym razem z kumplem Dan'em Harris'em wydał płytę pod szyldem The Brothers Dash.
Na YT posłuchać można sobie jednej piosenki z tejże płyty - Your Tongue Is Twisted. Nie że rewela, ale ładna piosenka, pewnie z cyklu nagranych dla przyjemności, ot tak, bez spiny ani niczego. I jest klasyczne MarkLong'owe "she says" nawet. No ok. Miło, że żyją. A teraz niech wróci Opposition jeszcze raz.
Tymczasem okazuje się że Mark Long żyje i nagrywa, tym razem z kumplem Dan'em Harris'em wydał płytę pod szyldem The Brothers Dash.
Na YT posłuchać można sobie jednej piosenki z tejże płyty - Your Tongue Is Twisted. Nie że rewela, ale ładna piosenka, pewnie z cyklu nagranych dla przyjemności, ot tak, bez spiny ani niczego. I jest klasyczne MarkLong'owe "she says" nawet. No ok. Miło, że żyją. A teraz niech wróci Opposition jeszcze raz.
Edited by acr, 10 marca 2010 - 05:25 .
Posted 10 marca 2010 - 17:45
Z tego co wiem to wrócą, czytałam, że nowa płyta ma się nazywać "Neon Tetra", są już jakieś, trzy chyba, zarysy piosenek, i okładka, niewiele jak narazie
Brothers Dash też na myspace można słuchać, kiedyś pamiętam były jakieś ich piosenki, 'dlaczego zawsze pada' czy jakoś tak, była fajna.
Brothers Dash też na myspace można słuchać, kiedyś pamiętam były jakieś ich piosenki, 'dlaczego zawsze pada' czy jakoś tak, była fajna.
Posted 14 listopada 2011 - 21:41
Z El_fem się zgodziliśmy, że nowe Oppos mocno ewokuje - tararam - Marillion, ogólnie progowe klimaty, co jest ciekawostką niemałą. Jeszcze nie wiem do końca co myślę, zawsze w ich nowe albumy się muszę wgryzać i zazwyczaj po wgryzieniu zostają dłużej, albo baaardzo dłużej, w każdym razie na razie gdzieś balansuje między zaciekawieniem a lekkim rozczarowaniem? Nie wiem, dziś miał być jeden z piękniejszych muzycznie dni roku, Oppos i Kasia na raz, a tu jakoś tak, coś poszło nie tak. Ale no, kto ich lubi, to polecam jednak poznać.
Posted 30 listopada 2011 - 01:27
no to gratka dla niektórych:
Mark Long - Cupboard 55
Mark Long - North Peckham Skyline
Mark Long, Dan Harris - Return of the Brothers Dash
jak kto chętny - na pm
o, a to setny post w tym wątku, to dobrze że go napiszę
generalnie właśnie zaczałem słuchać tego, co Kasia zamówiła, na co ją znowu namówiliśmy na czacie a ona jest tak kochana, że naprawdę zamówiła, ale i też bo sama kochała Class of '66 i mam nadzieję że to też spełni oczekiwania no... generalnie słucham teraz trzeciego utworu i warto. dużo piana, nadal fajne proste piosenki, po prostu, bez pieprzenia. jest dobrze. także odezwijcie się po to, I say, polecam.
Reply to this topic
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users