Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało
Posted 04 lutego 2010 - 00:08
a Ozz skończył się w latach 90ych już.
swoją drogą, skoro już jesteśmy w okolicach, nie mając dostępu do komputera ostatnio przeglądałem sobie różne stare płyty i wpadłem na debiut Black Sabbath. no to jednak moc była, nie ma to tamto.
Edited by acr, 04 lutego 2010 - 00:09 .
Posted 04 lutego 2010 - 09:38
#1170 Guest_piotrek85_*
Posted 04 lutego 2010 - 11:27
Posted 04 lutego 2010 - 12:47
ach przypomniala mi sie droga na koncert w chorzowie kiedy to sluchalam w radiu audycji poswieconej temu zespolowi, teraz gdy ich posluchalam wrocily mile wspomnienia, a to + slonce i wolne od uczelni = czuje sie prawie jakby byly juz wakacje:)Ostatnio bardzo spodobał mi się kawałek pt. Dagadana - Tango (A teraz kiedy śpisz). Pozostałe utwory, które niedługo trafią na album już nie robią takiego wrażenia. Jednak gdyby ktoś chciał posłuchać to polecam zajrzeć na myspace.
Posted 04 lutego 2010 - 21:42
Gość zaczynał razem z zespołem Grammatik - to on stworzył całą muzykę na ich albumie "Światła Miasta", który jest klasykiem gatunku. Przypominam, że to wydawnictwo jest sprzedawane za jedyne 1500zł na allegro (1CD!!). Oprócz tego nagrał dwa fantastyczne albumy z Pezetem - "Muzyka Poważna" i "Muzyka Klasyczna". Dodatkowo masa pobocznych projektów, jak to bywa u musicmakerów, własne studio nagraniowe o wymownej nazwie "33 obroty" itp. itd.
Ale do rzeczy:
Posiada tylko 3 wydawnictwa, jeden LP ("Bleak Output") i dwie EPki - "Gry Studyjne" i "Pewne Sekwencje" z 2008 roku.
Dźwięki zlepiane przez pana Noona to kozacki chillout i dwontempo z tzw. jajem. Szanujący się koneserzy tych gatunków (ale nie tylko) winni się zaznajomić z tym artystą.
Jak coś, to służę linczkami.
Próbki:
Essiane
Why Be Good
Posted 19 lutego 2010 - 23:33
trip-hop/chillout rozprzestrzenił się również wśród rozentuzjazmowanych polskich artystów próbujących grać własną wersję tej mocno już zdewaluowanej muzyki, co – nie licząc kolejnych udanych krążków Noona, ze szczególnym uwzględnieniem inspirowanego Shadowem „Bleak Output” – niemal zawsze kończyło się tragicznie.
Także polecam.
Posted 24 lutego 2010 - 13:02
A ja kiedyś ze 4 razy ten album przesłuchałem, wcale mi sie nie spodobał (poza może 2-3 piosenkami) i wcale nie mam zamiaru do niego wracać.
Na przeciwnym biegunie natomiast znajduję się 30 Seconds to Mars. Niechętnie do tej płyty podchodziłem i spotkało mnie ogromne oczarowanie. Album rewelacyjny! Czasami dostrzegam też jakieś inspirację U2. Polecam.
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 24 lutego 2010 - 21:21
Czy naprawdę podoba Wam się nowy Hey? W Teraz Rocku pieją z zachwytu, w Esce rock co druga piosenka to Umieraj Stąd...
Mnie się podoba jedynie "Kto tam, kto jest w środku?". Reszta płyty... no nie bardzo.
Posted 24 lutego 2010 - 22:46
Też mam podobny problem, tzn teoretycznie jest świetnie i w ogóle b. dobre piosenki, ale jak przychodzi co do czego to zwyczajnie nie chce mi sie go słuchać, nie wracam do niego, brak czegoś, jakiejś mocy może. Czyli jednak nie taki dobry raczej, że tak powiem, "szału nie ma"Czy naprawdę podoba Wam się nowy Hey? W Teraz Rocku pieją z zachwytu, w Esce rock co druga piosenka to Umieraj Stąd...
A ja kiedyś ze 4 razy ten album przesłuchałem, wcale mi sie nie spodobał (poza może 2-3 piosenkami) i wcale nie mam zamiaru do niego wracać.
Posted 03 marca 2010 - 19:12
czyli fajny pop z Australii, jak ktoś lubi taką muzykę to polecam bardzo, bardzo
głównie melodie, refreny i nie smutno, pop w końcu, a pop nie jest w cale zły
you tube, nie najlepszy z płyty, ale daje jakiś obraz zespołu: http://www.youtube.c...h?v=ancPtPc1u4Y
Posted 03 marca 2010 - 19:24
Reply to this topic
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users