Jump to content

Photo

Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało

1568 replies to this topic

#1161 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 01 lutego 2010 - 18:36

nic z muzy.
Poprostu ostatnio nie wiem czemu ale zakręciła mnie pewna rodzinka:
http://www.youtube.c...8...=PL&index=4
polecam mtv każda niedziela godz.20:00
:lol: :P
Dołączona grafika

#1162 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 posts

Posted 01 lutego 2010 - 19:05

"Perkusiści" :lol:

#1163 Kłapouchy

Kłapouchy

Iga

• Members
  • 1 763 posts

Posted 02 lutego 2010 - 18:12

http://www.myspace.com/urbalized

Urbs, z Wiednia (było? nie było?)
Jazzowe brzmienie na hip hopowych bitach. Przyjemne.

last blog fb

#1164 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 posts

Posted 02 lutego 2010 - 18:18

Nowe Massive Attack
\m/ jak to kiedyś Mrówa pisał

#1165 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 02 lutego 2010 - 19:48

No to skoro Az Tak, to chyba trzeba sie przysluchac. ;)
Masz Pan linka?

#1166 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 posts

Posted 03 lutego 2010 - 01:25

Od jakiegoś czasu przesłuchuję dyskografie tych dwóch panów:

Dołączona grafika

#1167 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 03 lutego 2010 - 18:27

A ja jestem przy dyskografii OZZY :lol: :lol:
Niektóre utworki OZZEGO ( TOTALNEGO SZALEŃCA) :o :o są kapitalne.
Dołączona grafika

#1168 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 04 lutego 2010 - 00:08

powyższy post też jest kapitalny.
a Ozz skończył się w latach 90ych już.
swoją drogą, skoro już jesteśmy w okolicach, nie mając dostępu do komputera ostatnio przeglądałem sobie różne stare płyty i wpadłem na debiut Black Sabbath. no to jednak moc była, nie ma to tamto.

Edited by acr, 04 lutego 2010 - 00:09 .

#1169 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 04 lutego 2010 - 09:38

Lynyrd Skynyrd - pod wpływem zaistnienia nareszcie jednej z najbardziej oczekiwanych ( obok The Beatles ) wkładek w TR postanowiłem w końcu zapoznać się z twórczością legendy southern rocka, i już ich debiutancki album zmiótł mnie z powierzchni Ziemi. Tylko pod względem gitarowym jest to jedna z najlepszych płyt jakie słyszałem w życiu - a wszystko inne niewiele im ustępuje. Absolut. Aż boję się, co będzie dalej.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1170 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 04 lutego 2010 - 11:27

Ostatnio bardzo spodobał mi się kawałek pt. Dagadana - Tango (A teraz kiedy śpisz). Pozostałe utwory, które niedługo trafią na album już nie robią takiego wrażenia. Jednak gdyby ktoś chciał posłuchać to polecam zajrzeć na myspace.

#1171 wercyk

wercyk

Użytkownik

• Members
  • 210 posts

Posted 04 lutego 2010 - 12:47

Ostatnio bardzo spodobał mi się kawałek pt. Dagadana - Tango (A teraz kiedy śpisz). Pozostałe utwory, które niedługo trafią na album już nie robią takiego wrażenia. Jednak gdyby ktoś chciał posłuchać to polecam zajrzeć na myspace.

ach przypomniala mi sie droga na koncert w chorzowie kiedy to sluchalam w radiu audycji poswieconej temu zespolowi, teraz gdy ich posluchalam wrocily mile wspomnienia, a to + slonce i wolne od uczelni = czuje sie prawie jakby byly juz wakacje:)
Let me teach you some Gaelic: uno, dos, tres, catorce!!

#1172 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 04 lutego 2010 - 13:01

pod wpływem zaistnienia nareszcie jednej z najbardziej oczekiwanych ( obok The Beatles ) wkładek w TR

.. to ktoś jeszcze na nie czeka? :D :D

#1173 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 04 lutego 2010 - 21:42

Ostatnio urzekła mnie muzyka serwowana przez polskiego Bonobo (w sumie ejst do niego nawet podobny), czyli Noona (Warszawiak Mikołaj Bugajak).
Gość zaczynał razem z zespołem Grammatik - to on stworzył całą muzykę na ich albumie "Światła Miasta", który jest klasykiem gatunku. Przypominam, że to wydawnictwo jest sprzedawane za jedyne 1500zł na allegro (1CD!!). Oprócz tego nagrał dwa fantastyczne albumy z Pezetem - "Muzyka Poważna" i "Muzyka Klasyczna". Dodatkowo masa pobocznych projektów, jak to bywa u musicmakerów, własne studio nagraniowe o wymownej nazwie "33 obroty" :) itp. itd.

Ale do rzeczy:

Posiada tylko 3 wydawnictwa, jeden LP ("Bleak Output") i dwie EPki - "Gry Studyjne" i "Pewne Sekwencje" z 2008 roku.

Dźwięki zlepiane przez pana Noona to kozacki chillout i dwontempo z tzw. jajem. Szanujący się koneserzy tych gatunków (ale nie tylko) winni się zaznajomić z tym artystą.

Jak coś, to służę linczkami.

Próbki:

Essiane

Why Be Good

Dołączona grafika Dołączona grafika

#1174 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 19 lutego 2010 - 23:33

Czytając ostatnio screenagers natrafiłem na potwierdzenie mojej rekomendacji w.w. pana:

trip-hop/chillout rozprzestrzenił się również wśród rozentuzjazmowanych polskich artystów próbujących grać własną wersję tej mocno już zdewaluowanej muzyki, co – nie licząc kolejnych udanych krążków Noona, ze szczególnym uwzględnieniem inspirowanego Shadowem „Bleak Output” – niemal zawsze kończyło się tragicznie.

Także polecam.

#1175 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 24 lutego 2010 - 13:02

Czy naprawdę podoba Wam się nowy Hey? W Teraz Rocku pieją z zachwytu, w Esce rock co druga piosenka to Umieraj Stąd...

A ja kiedyś ze 4 razy ten album przesłuchałem, wcale mi sie nie spodobał (poza może 2-3 piosenkami) i wcale nie mam zamiaru do niego wracać.

Na przeciwnym biegunie natomiast znajduję się 30 Seconds to Mars. Niechętnie do tej płyty podchodziłem i spotkało mnie ogromne oczarowanie. Album rewelacyjny! Czasami dostrzegam też jakieś inspirację U2. Polecam.

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#1176 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 24 lutego 2010 - 20:09

mam dosyć promowania nowych much

#1177 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 24 lutego 2010 - 21:21

Czy naprawdę podoba Wam się nowy Hey? W Teraz Rocku pieją z zachwytu, w Esce rock co druga piosenka to Umieraj Stąd...

Mnie się podoba jedynie "Kto tam, kto jest w środku?". Reszta płyty... no nie bardzo.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#1178 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 posts

Posted 24 lutego 2010 - 22:46

A ja kiedyś ze 4 razy ten album przesłuchałem, wcale mi sie nie spodobał (poza może 2-3 piosenkami) i wcale nie mam zamiaru do niego wracać.

Też mam podobny problem, tzn teoretycznie jest świetnie i w ogóle b. dobre piosenki, ale jak przychodzi co do czego to zwyczajnie nie chce mi sie go słuchać, nie wracam do niego, brak czegoś, jakiejś mocy może. Czyli jednak nie taki dobry raczej, że tak powiem, "szału nie ma" :rolleyes:
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#1179 monika2506

monika2506

Użytkownik

• Members
  • 294 posts

Posted 03 marca 2010 - 19:12

Ostatnio spodobało mi się The Crayon Fields 'All The Pleasures Of The World'
czyli fajny pop z Australii, jak ktoś lubi taką muzykę to polecam bardzo, bardzo :)
głównie melodie, refreny i nie smutno, pop w końcu, a pop nie jest w cale zły :D
you tube, nie najlepszy z płyty, ale daje jakiś obraz zespołu: http://www.youtube.c...h?v=ancPtPc1u4Y

#1180 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 posts

Posted 03 marca 2010 - 19:24

Ja wiem, że większość już się pewnie tym zdążyła narajać i obsłuchać 100x, ale Bitte Orca Dirty Projectors miecie i ogólnie I really mean it. Polecam każdemu indie - true - ludziowi. Dowód na to, że ta kapela nie jest tylko niestrawną czkawką po Grizzly Bear.

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users