Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało
Posted 28 sierpnia 2007 - 09:15
, dziękuję .Mam jeszcze jedną piosenkę demówkę, wrzucę popołudniu.
Hmm, no cóż, tak sądziłam, że to oni http://www.skafander.net.pl/ .Goście jak na razie tylko dwa utwory nagrali. Ostatnio zajęli 2 miejsce w Krakowie na przeglądzie zespołów rockowych i w nagrodę mają jechać do Warszawy, więc jakoś tam się rozwijają
Posted 07 września 2007 - 14:13
#485 Guest_u2megafan_*
Posted 07 września 2007 - 14:25
Posted 09 września 2007 - 11:36
-Przypuśćmy, że nie-odpowiedział Kubuś Puchatek po długim namyśle.
Posted 09 września 2007 - 21:47
http://pl.youtube.co...h?v=EiPsO7RYhAM
Odawas - "Alleluia".
Tak, dziwnie się nazywają.
Nie, to nie kolejny cover Cohen'a
Wydali w tym roku drugi album, "Raven And The White Night" i jeśli moja fascynacja tą płytą będzie nadal narastać proporcjonalnie do ilości odsłuchań, pierwsze miejsce w moim Topie tego roku będzie poważnie zagrożone. Cóż to takiego? Ano żeby było jasne, taki prog-pop-alt-folk ewokujący Sufjana Stevens'a, Mercury Rev, Pink Floys, Sigur Rós i piosenkę "Oprócz Błękitnego Nieba" Marka Jackowskiego <palacz>
A serio, piękna (jak w linku powyżej) i bardzo ciekawa muzyka. Nie, nic wielce nowatorskiego, wszystko już było, z tym że w tej konfiguracji chyba jeszcze nikt nie kombinował (choć ten kawałek na pewno spodoba się osobom którym podoba się "If The World Ends" Guillemots i skojarzenie nie jest wcale takie odległe). Sporo patosu, o tak, ale nie ma się czego obawiać, nie jest to patos w stylu Muse, bardziej wspomnianego Sufjana Stevens'a zasłuchanego w Sigur Rós, który pomyślał że może by odgrzać starego Flojdowskiego kotleta patentowego na niektóre elementy, z tym że też nie do końca. Właściwie daleko do końca jeszcze. Ech, co ja się będę produkował, jak czasu nie mam, obejrzyjcie (posłuchajcie!) sobie to wyżej, gorąco polecam
Swoją drogą, ostatnio przezywam jakiś kryzys i nie potrafię pisać o muzyce tak, żeby być z tego zadowolonym. Właśnie znów wylazło. No nic, endżoj
Edited by acr, 09 września 2007 - 22:01 .
Posted 09 września 2007 - 23:05
Gdyby tam nie tańcowały dwie gimnazjalistki tylko ktoś inny może by mi się podobał teledysk. Ale dotarło do mnie, że podoba mi się kiczowata, komercyjna, blond-wokalna, tandetna PIOSENKA w wydaniu zgniło-popowym, nieudolnie stylizowanym momentami na rockowe brzmienie w kiepskim wydaniu Traktująca do tego o nieszczęśliwej miłościpiosenka czy teledysk ?
Posted 14 września 2007 - 22:02
Czy ja mogę prosić jakąś osobę,której Acr wrzucał płytkę Piano Magic o podzielenie się tym ze mną?
a o którą płytę chodzi?
Posted 14 września 2007 - 22:10
A ja wiem....Jestem kompletnie zielony,ale słuchałem ich koncertu w trójcę i mnie sie spodobali. Dlatego chciałbym posłuchać albumu.
tak od razu to możesz dostać ostatni album, za chwilę wyślę Ci link
Posted 14 września 2007 - 22:52
A tak niemal zaraz (pół godziny) to możesz dostać The Troubled Sleep Of Piano Magic I to będą trzy ostatnie płyty zespołu.
ja też poproszę
Reply to this topic
8 user(s) are reading this topic
0 members, 8 guests, 0 anonymous users