You're welcome to Poland, U2!
#422 Guest_Mac_*
Posted 20 marca 2009 - 19:39
Nie jest nam nic więcej potrzebne od flagi. Nie potrzebne są nam baloniki, flaga Irlandii, dmuchane kurczaki, sztyczne genitalia BO PO CO? Ta flaga Irlandii jest zupełnie nie do zrealizowania, przeciętny człowiek który przyjdzie na koncert NIE BĘDZIE się bawił w takie coś, i zapewne gówno go to będzie obchodziło czy macha zieloną karteczką czy czerwoną. Nasz Polska flaga to przede wszystkim prostota, spontaniczność itp.
U2 nigdzie nie powiedziało że chce zobaczyć festyn czy jakieś dożynki, tylko po prostu naszą flagę. Pewnie dlatego że jest ona "prawdziwa" a nie kombinowana. Media też się nie przyłączą do promowania takich pomysłów, więc ja się pytam jeszcze raz PO CO?
Posted 20 marca 2009 - 19:49
tylko wtedy trzeba by bylo zmienic nastawienie i troche sie otworzyc na nowe pomysły, również głównych organizatorów akcji bo nie oszukujmy się bez Zbych zaden pomysł nie da rady:)
Posted 20 marca 2009 - 20:36
flaga polska jest dobrym pomysłem, jest piekna i tak dalej ale fakt jest taki ze owszem jest to odgrzewany pomysł dlatego uwazam ale ze nie mozna nikomu odmawiac prawa do propozycji bo moze a nuz trafi sie cos jeszcze bardziej genialnego.
tylko wtedy trzeba by bylo zmienic nastawienie i troche sie otworzyc na nowe pomysły, również głównych organizatorów akcji bo nie oszukujmy się bez Zbych zaden pomysł nie da rady:)
nikt nikomu prawa do propozycji nie odmawia...
tylko ze oprocz flagi to nie padla tu jeszcze zadna sensowna propozycja (no moze oprocz szalu deklamacji inwokacji do PT
niestety pomysly albo z kosmosu albo bez kontekstu albo awykonalne.
mozna rozmawiac o wszystkim ale pod warunkiem zachowania zdrowego rozsadku i logiki myslenia.
proponuje wszystkim chcacym rzucac pomysly przeczytanie calego watku - moze i dlugi, ale unikniemy ciaglego powtarzania sie. poza tym kontrargumenty dotyczace kazdego pomyslu w wiekszosci byly sensowne i jasne, wiec nie walczmy z logika, prawami fizyki i zachowaniami tlumu... jedne rzeczy da sie zrobic, inne nie.
jak zobaczymy dobry pomysl - latwy, prosty, wymowny - bedzie mozna o nim pogadac. poki co, niestety takich brak.
co do odgrzewania: 'chce jeszcze raz zobaczyc flage' - boniasowi ani papiez ani prezydent nie odmowil. dlaczego my mamy mu odmowic?
Posted 20 marca 2009 - 21:09
Flaga to zdecydowanie najlepszy pomysł. Jeśli Bono mówił, że chce ją zobaczyć to wszystko wydaje się jasne. Niecierpliwie czekam na 6 sierpnia i dużo bym dała, żeby ktoś mnie tak przeniósł w okolice tej daty. A tu tyle czekania!
Argument wręcz powalający. Jeśli Bono mówił - to tak ma być.
Ja ze swojej strony proponuję jeszcze "koguciki na druciku" czyli tzw. "kolorowe jarmarki".
Na stadion wchodzimy z przygotowanymi wczesniej hasłami "Kochamy Cię Bono" etc... W boskiej egzaltacji i zachwycie oczekujemy na podmuch wiatru, który przyniesie w naszą stronę choć cząstkę powietrza w której ON przebywał...
Tego właśnie najbardziej na takich imprezach nie lubię - dzieci obleczonych w irlandzkie flagi.
Już możecie strzelać.
Posted 20 marca 2009 - 22:26
Posted 20 marca 2009 - 22:43
tak a propos flagi wspominki z berlina 2005
http://www.youtube.c...h?v=RKf4o1gNCmQ
Siedzę w pracy, czytam forum... Odtworzyłam co powyższe i znów się wzruszyłam Głupol )
Do koncertu pozostało: 138 dni
Jest to równoznaczne: 3352 godzin
Jest to równoznaczne: 201120 minut
miłego odliczania
Przepraszam za OT
Posted 20 marca 2009 - 23:15
Siedzę w pracy, czytam forum... Odtworzyłam co powyższe i znów się wzruszyłam Głupol )
Do koncertu pozostało: 138 dni
Jest to równoznaczne: 3352 godzin
Jest to równoznaczne: 201120 minut
miłego odliczania
Przepraszam za OT
a moze ktos biegly w kodach i skryptach napisze taki licznik z odliczaniem wstecznym ?????
i umiesci go na glownej stronie forum !???
Posted 20 marca 2009 - 23:18
a moze ktos biegly w kodach i skryptach napisze taki licznik z odliczaniem wstecznym ?????
i umiesci go na glownej stronie forum !???
Jest w Java Script:
<script> <!-- var before="koncertu U2!" var current="Dziś U2 @ Chorzów!!!!" var montharray=new Array("Jan","Feb","Mar","Apr","May","Jun","Jul","Aug","Sep","Oct","Nov","Dec") function countdown(yr,m,d){ var today=new Date() var todayy=today.getYear() var todaym=today.getMonth() var todayd=today.getDate() var todaystring=montharray[todaym]+" "+todayd+", "+todayy var futurestring=montharray[m-1]+" "+d+", "+yr var difference=(Math.round((Date.parse(futurestring)-Date.parse(todaystring))/(24*60*60*1000))*1) if (difference==0) document.write(current) else if (difference>0) document.write("Zostało jeszcze "+difference+" dni do "+before) } countdown(2009,08,06) //--> </script>
Powinno pójść
Posted 21 marca 2009 - 02:19
Mac spoko... Po to jest ten temat żeby sobie kombinować i rzucać propozycje... nic jeszcze nie jest zobowiązujące...
Skoro nie można rzucać sobie pomysłów to może niech ktoś od razu walnie konkretnego posta z zasadami wykonania flagi takiej jak w 2004 i zamknąc temat... nie będziecie się denerwować
EDIT:
To zamknijcie temat i będziecie mieli spokój... dżizas... macie problem...
2005
ten post już był
tylko byś się mógł pofatygować i przebrnąć topic z śmiesznymi postami jak powyżej ?
a jeśli nie było to jest pewnie zbyt skomplikowane żeby sekunde pomyśleć jak i kiedy to ma być ?
Sorry za posta ale jest po 2. i nie wytrzymuje lamerstwa
Posted 21 marca 2009 - 02:58
mam mały pomysł .. chodzi o przywitanie U2 w Polsce.
Chodzi mi o to.
Flaga + Okrzyk tysięcy ludzi ! .. jeden zjednoczony okrzyk wszystkich
fanow !!! Wszystkich ludzi poruszonych historia ktora dzieje sie na naszych oczach. Bylem na Vertigo w Chorzowie i wiem co to oznacza .. ! Jeden wielki okrzyk: WELCOME HOME !!!!!!!!!
Co wy na to ?
pozdrawiam ..
jak nie to, to bede myslal dalej
i tak kilka razy .. mozna znalezc do tego jakis symbol .. ilosc powtorzen ....
chociaz przy takiej duzej ilosci ludzi to sie raczej nie uda
myslalem tez jak to zgrac w calosc, zeby sie nie rozlazlo... ale mysle ze jesli to zostanie naglosnione i ludzie o tym beda wiedzieli to zjednocza sie !
Edited by acr, 21 marca 2009 - 03:04 .
nie piszemy dwóch postów jeden pod drugim, używamy opcji edytuj. przepisz 500 razy na jutro ;)
Posted 21 marca 2009 - 09:02
Witam, wg mnie nie jest głupim pomysłem spróbowac coś razem zaśpiewać, z tym że z nagłośnieniem może być lekki problem. O ile flaga jest bardzo ciekawą akcją to nikt w mediach się chyba nie zgodzi promować jakiś okrzyk po danej piosence bo narazi się na śmieszność. A z tymi powtórzeniami to już w ogóle Jednak pomysł z prezentem dla Edge'a z okazji urodzin, jakas mini akcja z tym związana pod sceną wydaje się o wiele lepszym pomysłem zwłąszcza że pod sceną nie będzie przypadkowych osób oprócz redów. Myśle że fajnym pomysłem będą czarne czaki na głowach pod sceną w momencie gdy bono zaśpiewa happy birthdaysłuchajcie moze to wydawac sie denne a moze nie ..
mam mały pomysł .. chodzi o przywitanie U2 w Polsce.
Chodzi mi o to.
Flaga + Okrzyk tysięcy ludzi ! .. jeden zjednoczony okrzyk wszystkich
fanow !!! Wszystkich ludzi poruszonych historia ktora dzieje sie na naszych oczach. Bylem na Vertigo w Chorzowie i wiem co to oznacza .. ! Jeden wielki okrzyk: WELCOME HOME !!!!!!!!!
Co wy na to ?
pozdrawiam ..
jak nie to, to bede myslal dalej
i tak kilka razy .. mozna znalezc do tego jakis symbol .. ilosc powtorzen ....
chociaz przy takiej duzej ilosci ludzi to sie raczej nie uda
myslalem tez jak to zgrac w calosc, zeby sie nie rozlazlo... ale mysle ze jesli to zostanie naglosnione i ludzie o tym beda wiedzieli to zjednocza sie !
Reply to this topic
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users