Skocz do zawartości

Zdjęcie

Get On Your Boots

1193 replies to this topic

Ankieta: goyb clip survey (146 użytkowników oddało głos)

Na ile oceniasz klip teledysk do Get On Your Boots?

1. 10 (52 głosów [35.62%])

Procent z głosów: 35.62%

2. 9 (27 głosów [18.49%])

Procent z głosów: 18.49%

3. 8 (25 głosów [17.12%])

Procent z głosów: 17.12%

4. 7 (14 głosów [9.59%])

Procent z głosów: 9.59%

5. 6 (8 głosów [5.48%])

Procent z głosów: 5.48%

6. 5 (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

7. 4 (5 głosów [3.42%])

Procent z głosów: 3.42%

8. 3 (4 głosów [2.74%])

Procent z głosów: 2.74%

9. 2 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 1 (5 głosów [3.42%])

Procent z głosów: 3.42%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#241 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:29

Rozumiem, że może się nie podobać, ale jakoś nie mogę zrozumieć głosów, że nie jest to coś odkrywczego i świeżego :)

Przepraszam, nie znam się na muzyce ale co w tym kawałku jest odkrywczego i świeżego, skoro jeden odsłuch spowodował, że potrafiłam stwierdzić, czyją twórczością może być mocno inspirowany? Doprawdy, nie urzekł mnie on (ten kawałek) żadnymi rewolucyjnymi rozwiązaniami.

Taka nasza Polska natura ;)

Och mój Pyzo Czerwonoczcionki. Czy uważasz, że narzekamy dla samego narzekania?

#242 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:33

Wszystko OK, tylko że utwór kiepski.

Co wskazuje na to, że jest kiepski?

Przepraszam, nie znam się na muzyce ale co w tym kawałku jest odkrywczego i świeżego, skoro jeden odsłuch spowodował, że potrafiłam stwierdzić, czyją twórczością może być mocno inspirowany?

Nie chciałbym podważać Twojego autorytetu muzycznego, ale jakoś to czy Tobie z czymś się kojarzy średnio ma wpływ na to czy jest to utwór odkrywczy i świeży :)

Na bardziej wyważone oceny przyjdzie jeszcze pora. Mi utwór nie kojarzy się z niczym co wcześniej dane mi było usłyszeć. Ograniczając się jednak do oceny wyłącznie przez pryzmat jutowych dokonań - zdecydowanie brzmienie basu, perskusji, chórki czy budowa utworu to coś nie przypominająca niczego co wcześniej stworzyli.
Dołączona grafika

#243 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:36

Co wskazuje na to, że jest kiepski?

Ja myślę, że jest wspaniały, bo to utwór U2.

#244 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:39

Och mój Pyzo Czerwonoczcionki. Czy uważasz, że narzekamy dla samego narzekania?

Nie twój ;) ,widze że lubisz moją czcionkę,tak uważam że Polacy mają taką naturę,oczywiście nie wszyscy.
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#245 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:39

Wiem, że jest jeszcze wcześnie, ale wysil się bardziej ;)

Stwierdzenie, że jest wspaniały, bo to utwór U2 jest tak samo jałowe jak stwierdzenie, że utwór jest kiepski (bo tak? bo siak?)
Dołączona grafika

#246 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:41

Stwierdzenie, że jest wspaniały, bo to utwór U2 jest tak samo jałowe jak stwierdzenie, że utwór jest kiepski (bo tak? bo siak?)

Ale przecież na tym się opiera tutejszy entuzjazm.

#247 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:42

Kiepski nie jest ale po prostu taki sobie. Nie wgniata w fotel. Vertigo, Discotheque, Beautiful Day czy The Fly miały to Coś co można było określić jako coś odkrywczego a Get On Your Boots to dla mnie czkawka po Vertigo. Może na koncertach będzie brzmiało lepiej ;)

#248 Bombel

Bombel

Bieszczadzki anioł

• Members
  • 746 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:43

no nie mogłam być na czacie bo mi net padł.
podpisuję się obiema ręcami po tym co napisał Czarek muszę posłuchać tego jeszcze.
-Przypuśćmy Kubusiu, że drzewo przewróci się,gdy będziemy pod nim stali?
-Przypuśćmy, że nie-odpowiedział Kubuś Puchatek po długim namyśle.

#249 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:44

Czytaj uważnie ;)

Wiele osób wskazuje np. na ciekawe brzmienie perkusji, basu, riffy Edge'a czy wokal. To są jak najbardziej merytoryczne argumenty.

A Ty jesteś po prostu przekorna :P Jestem ciekawy wrażeń Johnnego99. On zwykle neguje to co podoba się większości :D

Get On Your Boots to dla mnie czkawka po Vertigo.

Ja nie widzę żadnego podobieństwa do Vertigo.
Dołączona grafika

#250 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:46

Bardzo mnie ucieszył ten numer. Przede wszystkim - wielka radość za kazdym razem, kiedy U2 mówi FUCK YOU wszystkim, którzy oczekiwali " starego, dobrego U2 ", a także PRAWDZIWYM FANOM ROCKA, którzy nie lubią loopów i hiphopowych wstawek. Nie jest tak, że to się nie kojarzy z niczym, co nagrali wcześniej ( Discotheque / Love And Peace / Fast Cars, zarazem zero skojarzeń z Achtungiem - i nie powiem, zeby mi to przeszkadzało :D ), ale mimo to brzmi świeżo. Jest odważny - tak, jak to było z Vertigo. Nie jest wybitny - ale od tego będą inne numery na płycie ( Magnificent ? Breathe ? ). Żaden fragment nie jest skiepszczony ( tak, jak to było na HTDAAB ). Nie jest specjalnie przebojowy - ale U2 się juz wyprzebojowali, zresztą będzie jeszcze okazja na przebój przy okazji kolejnych singli ( Breathe !! ). Jest dokładnie tak, jak miało być. Czekamy na płytę. Może będzie nowy POP ?

@Panna Anna: nie, nie narzekasz dla samego narzekania, po prostu zgrywasz Dyżurnego Antyfana. Nie bardzo rozumiem w jakim celu, ale trudno zabraniać.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#251 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:48

Piersze wrazenie- boze przeciez to nie jest U2 !! Nie niemozliwe...a jednak!
Kawalek wkreca, ale trzeba go jeszcze przesluchac :D Ach mily poranek przed egzaminem :P

#252 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:49

Nie rozumiem, co się tak wszystkim kojarzy z Vertigo. Owszem, są pewne zbieżności ( wejście gitary w refrenie, końcówka, coś w rodzaju rapu - ale to nie dokładnie rap - w zwrotce ), ale mi generalnie ani razu Vertigo nie przyszło na myśl. Pierwsza myśl - Discotheque XXI wieku.

Aha, wokal Bono FANTASTYCZNY. Dał popis.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#253 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:53

Wiele osób wskazuje np. na ciekawe brzmienie perkusji, basu, riffy Edge'a czy wokal. To są jak najbardziej merytoryczne argumenty.

Ale to wszystko jest mdłe i nijakie. Mdłe i nijakie. Wokal to najsłabsza strona tego kawałka, genialny edżowy riff jest mocno przeciętniacki.

@Panna Anna: nie, nie narzekasz dla samego narzekania, po prostu zgrywasz Dyżurnego Antyfana. Nie bardzo rozumiem w jakim celu, ale trudno zabraniać.

Kotku, jestem skostniałym dinozaurem, który oczekuje

" starego, dobrego U2 "

Czekam na album, może będzie lepszy niż singiel, może faktycznie dostaniemy drugiego Popa....

Pierwsza myśl - Discotheque XXI wieku.

Szukam urządzeń do podróży w czasie. Wieku XX wróć....

#254 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:55

Ja też mam zero skojarzeń z Vertigo. I zero z The Fly. Bębny Larry'ego to czysta nowość w wydaniu U2 (kapitalna partia). Chórki mogą się kojarzyć z Fast Cars ale są znacznie ambitniejsze. Wokal Bono rzeczywiście świetny, bardzo pod włos. Taka zresztą jest cała piosenka i to jest wspaniałe.

#255 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:56

Trafiłaś w sedno.

Choćby nie wiem jak genialne było brzmienie perkusji czy riff Edge'a to jeszcze musi być coś takiego jak melodia. A ta która tutaj jest po prostu kiepska. Zanuć sobie ten utwór...

Ja nie widzę żadnego podobieństwa do Vertigo.

A do "fast cars"?

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#256 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:57

Po usłyszeniu tej pieśni zastanowiłem się na początku czy to aby na pewno jest U2. Po pierwszym i jak na razie jedynym przesłuchaniu trudno stwierdzić czy to będzie hit. Dla mnie dobra piosenka. Nic odkrywczego jeżeli by porównać z innymi zespołami ale jeśli chodzi o U2 to widzę totalną zmianę stylu. Trochę podobieństw do Fast Cars troszkę chórki jak w Queen (nie wiem, tak jakoś mi się kojarzyły) basidło Adama ładnie dudniło, gitara Edge'a też grała jakoś inaczej niż dotychczas chociaż w pewnym momencie było słychać starego dobrego Edka. Najmniej wpadł mi w ucho Larry nie wiem czemu. Bono po prostu zaśpiewał. I tyle. 3+/5.

#257 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:58

Zanuć sobie ten utwór...

Nucę go od września ( bo to przecież nr. 3 z Eze :D ) !

Nawiasem mówiąc, to jest właśnie największy minus - nie widać tu większych zmian w porównaniu z tamtym przeciekiem. Czyżby pozostałe też nie zostały pozmieniane ? :(

Czekam na album, może będzie lepszy niż singiel, może faktycznie dostaniemy drugiego Popa...

Antyfanka POPa ? Kurde, ale mi się marzy, żeby antyfani POPa mieli przerąbane z tą płytą :D Ale raczej tak nie będzie. Z wszelkich przecieków wynika, że GOYB to jeden ze słabszych numerów na płycie, i niespecjalnie reprezentatywny.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#258 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 11:00

Choćby nie wiem jak genialne było brzmienie perkusji czy riff Edge'a to jeszcze musi być coś takiego jak melodia. A ta która tutaj jest po prostu kiepska. Zanuć sobie ten utwór...

Dobry utwór to taki który nadaje się do zanucenia? :)

A do "fast cars"?

O tu bardziej, ale bardziej chodzi o klimat, chórki i ten quasi-rap. Absolutnie nie widzę podobieństwa rozumianego jako "wtórność". I chyba ciutkę jest w tym też klimatu LAPOE, jak zauważył już Johnny99. I być może z tego wynika pozytywny odbiór kawałka u mnie. Właśnie LAPOE i Fast Cars były tymi kierunkami, których rozwinięcia oczekiwałem przy HTDAAB.
Dołączona grafika

#259 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 11:10

Tak na szybko:

linia basu jest świetna, riff wiodący Edge'a bardzo mi się podoba. Troszkę mniej podoba mi się wokal zwrotek - zwłaszcza pierwszej, nie lubię u Bono tych rejestrów, czuję jakąś taką lekką nonszalancję. Chórki przed refrenem gniotą:), no i to charakterystyczne zgranie w refrenie, robi się ściana dźwięku która wymiata wszystkie kurze spod szaf:).

Generalnie jestem na tak!:)!

Cytując redaktora z Trójki po puszczeniu singla: sympatyczne drodzy państwo, prawda?;)

#260 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 11:12

A mi właśnie idealnie odpowiada taki wokal Bono, ta nonszalancja. Tak, jak niespecjalnie podobał mi się w Vertigo, tak tutaj jest doskonały. Chyba się już naumiał nowego sposobu artykulacji :D Słychać ogromny postęp :D
And die behind the wheel

Tak uważam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych