No Line On The Horizon
Napisano 05 stycznia 2009 - 23:34
Co do różnic stylistycznych - eklektyczność powinna współgrać ze spójną wizją artystyczną. Z HTDAAB nie wyszło, ale to nie znaczy, że nie wyjdzie także teraz. Adam w Q zarzekał się, że dobrze wykorzystali dodatkowy czas. Zobaczymy.
Napisano 05 stycznia 2009 - 23:35
Właśnie doczytałem tego Rolling Stone'a - opisy tych numerów to fragment reportażu ze studia, a nie recenzja oficjalnej tracklisty albumu. To by wyjaśniało rozbieżności.
i to w dodatku z początku grudnia od tamtego czasu troche mogło sie jeszcze pozmieniać.
Napisano 06 stycznia 2009 - 00:06
jak sekudne temu, slusznie (na czacie) zauwazyla Evcia, u2.com zamiesciolo 'newsa'.
news jest to prawda stary (traktuje o tym co pisal RS), ale... jest tam wspominka o "tripoli"... zatem, zatem...
no dobra, nie jaram sie... i tak dalej nic nie wiemy ;P
pozdro, Wiercioch
(ile mam spakowac majonezow?)
Napisano 06 stycznia 2009 - 00:19
Napisano 06 stycznia 2009 - 00:20
(ile mam spakowac majonezow?)
Bierz ile wlezie, majonez jest dobry do wszystkiego, posmarujesz i pojedziesz ... zaczynam licytacje od trzech . Kto da wiecej?
#609 Guest_depe_*
Napisano 06 stycznia 2009 - 00:22
Wkurwiające na maxa to jest..Znowu U2.com wysługuje się prasą.. żenada.
Przecież to u2.com powinno być 'tubą' i 'głosem' zespołu, to z u2.com powinny wychodzić wszystkie Hot-News, to u2.com powinno być cytowane w prasie, a nie odwrotnie..
Za co my, qrwa, płacimy??
Napisano 06 stycznia 2009 - 00:23
Jest wspominka o 'Tripoli' ale nie ma nic o 'Winter' czy 'Breathe'..
stad tez u2.com pisze wprost o tym, ze to 'news' sprzed kilku tygodni przed zakonczeniem nagrywania.
do tego to: 'new issue has (...) low-down (...) what they made of some of the tracks they heard then (...)'
no kur... to gorsze niz dreczenie malego dziecka... mam dla ciebie prezent, ale nie powiem ci co to jest... a nawet jak widziales cos schowanego w szafie, to wiedz, ze wlasciwy prezent schowany jest u sasiadki...
pozdro, Wiercioch
Eva/ nie moge za duzo, bo gdzie zmieszcze polski alk?
depe/ jak na razie to za te majonezy place ja
Napisano 06 stycznia 2009 - 00:50
W tym momencie najbardziej szkoda subskrybentów, którzy tak jak pisze Depe, płacą konkretną kasiorę, a w tak kluczowym momencie nie wiedzą wiele więcej (odnośnie rzeczy zamieszczanych przez oficjalną stronę) niż ci, którzy membersami nie są. Osobiście, uważam za mały skandal fakt, że szczegółowych informacji dotyczących nowego albumu, jego powstawania, dowiaduję się z gazety "Q", a nie z głównej strony zespołu (w końcu nie mówimy o pierwszym, lepszym bandzie). U2.com zawiodło na całej linii.
#612 Guest_depe_*
Napisano 06 stycznia 2009 - 01:01
Wszystkie newsy odnośnie nowej płyty najpierw pojawiały się na stronie zespołu.
Tytuł, okładka, tracklista, terminy, darmowy singiel, downloads ... dosłownie wszystko było najpierw na cpl.com..
i to za free...
Napisano 06 stycznia 2009 - 06:54
No i jest jeszcze moment w filmiku z u2.com podczas, którego widać prace przy Tripoli - Klaszczący Eno i Bono z gitarą (3:57). Breathe to nie jest chyba, że wszystko poprzewracało się do góry nogami..... ?
http://www.youtube.c...h?v=_lY7UnL4wqw
Napisano 06 stycznia 2009 - 07:31
Bono w wywiadzie dla Q (pierwsze pytanie) opowiada o Tripoli ("song called Tripoli which is a guy on a motorcycle, a Moraccan french cop, whos going AWOL. He drives through France and Spain down to this village outside of Cadiz where you can actually see the fires of Africa burning") Cadiz to chyba miejsce gdzie coś kręcono i gdzie ponoć był Anton jak pamiętamy... W momencie wywiadu Tripoli "still unfinished".
Wszystko wskazuje na to, że do "Tripoli" nakręcono teledysk. No chyba, że video było kręcone na potrzeby filmu Antona, który ma być dostępny na rozszerzonych wersjach albumu. Jeśli jednak miał być to teledysk to zespół chyba zdecydował się na zmianę pierwszego singla. Być może po dodatkowej pracy w studiu dopracowano "Get On Your Boots". Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby wypuszczenie dwóch singli jednocześnie
Niesamowite jest, że nie mamy jeszcze 100 % pewności, że singlem będzie właśnie Get On Your Boots. Rolling Stone wskazuje jedynie, że ten utwór będzie prawdopodobnie pierwszym singlem. No i mamy tą wcześniejszą aluzję na U2.com przy relacji z planu klipu.
Przyłączam się do głosów niezadowolenia pod adres U2.com. Mnie ta strona zawodzi już od dawna. Mam złudną nadzieję, że po prostu szykują jakieś mocne wejście albo że świadomie podgrzewają atmosferę.
I jeszcze intrygująca rzecz związana z artykułem z Rolling Stone. U2.com przytacza opis czterech utworów, odsłyłając w pozostałej części do strony internetowej magazynu. Co ciekawe nie zamieszcza opisu "Get On Your Boots", którą przecież RS typuje na pierwszego singla. Może to oznaczać celowe wyciszania tego, że to właśnie ten kawałek będzie z singlem (z wiadomych względów), albo że... "Get On Your Boots" wcale nie będzie pierwszym singlem U2.com zamieszcza zaś opis "Trypoli", do którego jak zauważył Methiu był najprawdopoodbniej kręcony teledysk
Napisano 06 stycznia 2009 - 09:30
Może to oznaczać celowe wyciszania tego, że to właśnie ten kawałek będzie z singlem (z wiadomych względów),
Teorii spiskowych ciąg dalszy
"Get On Your Boots" wcale nie będzie pierwszym singlem
Co sprawia, że sytuacja staje się całkowicie absurdalna, skoro już w tym tygodniu ma być premiera singla. Czyli naprawdę jest możliwe, że jego tytuł poznamy dopiero w dniu premiery. Dezinformacja wręcz niespotykana w dzisiejszym świecie.
U2.com nigdy nie była wzorem ideału strony internetowej. Obecnie jednak bije wszelkie rekordy.
#618 Guest_depe_*
Napisano 06 stycznia 2009 - 10:15
Poniżej newsletter z listopada.
Zwracam uwagę na linijkę:
'As a U2.Com subscriber, you'll be first to know about the new record and the new site. ' - normalnie śmiech na sali..
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych