Jump to content

Photo

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#2561 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 05 marca 2009 - 09:49

PS2. Z Dumą mogę oświadczyć, ze WYTRWAŁEM i NIE PRZESŁUCHAŁEM, ŻADNEGO PRZECIEKU PRZED PREMIERĄ. Nie znałem, żadnego fragmentu płyty po za Get On Your Boots rzecz jasna. Nie ma to jak sekta! :D

To jeteś U2 - owym bohaterem :rolleyes:
Ja też tak chciałam ale nie wytrzymałam. Tylko przesłuchałam 30 sekundowych kawałków.
A płyty z internetu nie ściągnełam.
Dołączona grafika

#2562 eveglider

eveglider

she travels outside of karma

• Moderatorzy
  • 930 posts

Posted 05 marca 2009 - 10:41

uważam, że FEZ-Being Born to potęga!.. co ten kawałek za mną robi... :)

wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..

#2563 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 posts

Posted 05 marca 2009 - 10:44

Heh ja w robocie siedze a w głowie tylko Magnificent! Magnificent! Ooo o o! Ooo o o! i ta solówka Edge'a pod koniec magia!

#2564 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 05 marca 2009 - 11:46

Szkoda, że choć czasem U2 mówią, że im na jakości zależy

Niestety, jakość technicznych aspektów wydawnictw U2 jest od kilku lat ostatnią rzeczą, na jakiej komukolwiek by tam zależało.

Wydanie NLOTH na singlu to poroniony pomysł.

Magazynowi " Time " nowa płyta się nie podoba - wg nich jedynym numerem, mogącym stanąć w jednym rzędzie z klasycznymi utworami U2, jest Moment Of Surrender.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2565 Gringo

Gringo

Użytkownik

• Members
  • 258 posts

Posted 05 marca 2009 - 12:16

uważam, że FEZ-Being Born to potęga!.. co ten kawałek za mną robi... :)

W pełni się zgadzam, ten kawałek wychodzi u mnie na faworyta. Nawet to dziwne intro tego nie zmieni ;)

#2566 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 05 marca 2009 - 12:42

Niestety, jakość technicznych aspektów wydawnictw U2 jest od kilku lat ostatnią rzeczą, na jakiej komukolwiek by tam zależało.

No właśnie, tam U23D wydają jako max, nowość, super hiper jakość. Ale płyty to już mogą być spartolone. Człowiek kupuje CD po to by mieć zagwarantowane te minimum jakości, jak by mi w ogóle nie zależało to i mp3 starczy <_< Zresztą po nowym wideo do GOYB też to widać, na iPoda wystarczy <_<

Wydanie NLOTH na singlu to poroniony pomysł.

No też tak myślę, jeśli zakładają, że singli będzie tylko 4!! Booty, Magni, Crazy i co??? NLOTH, może w 3 wersji?? :blink: A gdzie Breathe, MOS i każdy inny, to chyba jakieś ploty, albo to jakieś promo najwyżej będzie ;) Albo tylko regionalnie gdzieś - w końcu Booty w USA oficjalnie chyba nie wyszły?? :mellow:

Magazynowi " Time " nowa płyta się nie podoba - wg nich jedynym numerem, mogącym stanąć w jednym rzędzie z klasycznymi utworami U2, jest Moment Of Surrender.

No tak z klasycznymi to OK. Ale U2 idzie dalej, to nie zespół grający tylko klasyki. To znaczy, że już nie powinni eksperymentować? :blink: Jak widać dla niektórych rzeczywiście U2 to ciągle TJT chyba... :P Niech przesłuchają ją po 10 razy, to na pewno coś znajdą więcej.

#2567 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 05 marca 2009 - 12:54

Ja jakoś jednak nie wierzę w to, że NLOTH wyjdzie na singlu. Przecież nie dość, że ten kawałek się do tego nie nadaje, to jeszcze na płycie naprawdę nie brakuje potencjalnych przebojów, i jest z czego wybierać.

Nie wiem, czy Booty oficjalnie wyszły w USA, ale jeżeli nie, to może to ma właśnie taki sens - NLOTH będzie singlem tylko w USA. Co nie zmienia faktu, że wybór fatalny.

Zdziwiłbym się, gdyby żadna ballada nie wyszła na singlu - albo Unknown Caller, albo MOS. Mi się wczoraj śnił teledysk do UC, przypominał trochę berlińskie One zmieszane z Discotheque i GOYB :P

Ja, po prawie już tygodniu słuchania, nadal nie mam z NLOTH żadnych problemów. Wręcz przeciwnie, ostatnio sobie uświadomiłem, jak bardzo joshuowe są White As Snow i Cedars, i że nie przeszkadzałoby mi, gdyby się tam znalazły. Także Winter ma niesamowicie joshuowy klimat, brzmi trochę jak połączenie Desert Of Our Love z Wave Of Sorrow. Naprawdę dobra robota. W sensie czysto muzycznym nie ma czego, jak na razie, w 2009 r. krytykować.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2568 merckx

merckx

Użytkownik

• Members
  • 99 posts

Posted 05 marca 2009 - 13:13

Ja bym się nie zdziwił gdyby singlem było Stand Up... To jest taki radiowy, przebój, że tak powiem. Przynajmniej takie mam wrażenie po kilku przesłuchaniach ;)

#2569 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 05 marca 2009 - 13:56

Stand Up to druga, obok Crazy Tonight, najlepsza muzyczna " konstrukcja " na płycie. Dzieło wręcz architektoniczne. Szereg doskonałych wątków melodycznych, z których zostały misternie uplecione wspaniałe muzyczne koronki. Po HTDAAB mozna było przestać wierzyć, że U2 są w stanie jeszcze tak dokładnie dopracować jakąś kompozycję. Ostatni analogiczny przypadek w ich twórczości to Stuck In A Moment - to jest właśnie utwór, który brzmi jak dzieło ludzi potrafiących komponować muzykę, a nie tylko wymyślać melodie. Okazuje się, że wciąż " mogą ", bo CT i SU właśnie takie są. Nie znaczy to, że utwory z samej swej istoty raczej " wyłonione ", niż " napisane " ( jak np. Sometimes czy Moment Of Surrender ) są gorsze, natomiast nie jest dobrze, kiedy utwory, które powinny zostać skomponowane i dopracowane, tak nie brzmią ( koronne przykłady to Love And Peace, Vertigo czy Miracle Drug ).
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2570 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Posted 05 marca 2009 - 15:34

Pamiętam, że na stronie Mary J. Blige to fani decydowali, jaki singiel powinien być następny (płyta: Growing Pains). Myślę, że ciekawe to jest. Ja osobiście wypuściłabym "I'll go crazy..." jako następny singiel, jeśli ma trafić do szerszego grona słuchaczy. Widzicie, nawet moja koleżanka z klasy, pozaU2owa, stwierdziła, że ta piosenka "jest nawet fajna".

#2571 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 05 marca 2009 - 18:33

Digipack wreszcie dotarł... moja oceny

NO LINE ON THE HORIZON 8.0/10
MAGNIFICENT 9.5/10
MOMENT OF SURRENDER 9.0/10
UNKNOWN CALLER 7.5/10
I'LL GO CRAZY IF I DON'T GO CRAZY TONIGHT 8.0/10
GET ON YOUR BOOTS 7.0/10
STAND UP COMEDY 8.5/10
FEZ-BEING BORN 9.0/10
WHITE AS SNOW 7.0/10
BREATHE 9.5/10
CEDARS OF LEBANON 7.5/10

Najważniejsze, że nie ma ani jednego zdecydowanie słabego kawałka! Ostatni raz taka sytuacja miała miejsce na Achtung Baby (chociaż niektórzy i tam takowe znajdują).

#2572 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 05 marca 2009 - 18:45

chociaż niektórzy i tam takowe znajdują).

Hłe hłe. Ano.

Okej, sobie ocenię:

1. Sznurek Tytułowy - 6/10
2. Magni - 9,5/10
3. MoS - 8/10
4. Anna Koler - 7/10
5. Krejzolka - 7,5/10
6. Pantofelki - 6/10
7. Stendap - 3/10 (czysto subiektywnie, doceniając konstrukcje itp. bym dał z 6)
8. Fez (8/10) - Being Born (6/10) - średnio 6,5/10
9. Afganistan Zimą - 8,5/10
10. DżuDżuMen - 7/10
11. Cedry - 7/10

Całościowo jakieś 7/10. Album plasowałby się w ogólnym rankingu na miejscu chyba czwartym, za JT, ATYCLB i U.Fire.

Tak na teraz powiedzmy. Mam z ta płytą problem nadal. Raz mnie rozwala totalnie, innym razem w ogóle nie chce mi się jej już słuchać. Poważnie, to zobaczymy za pół roku jakieś.

Edited by acr, 05 marca 2009 - 19:12 .

#2573 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Posted 05 marca 2009 - 20:18

Dla mnie złotą trójką jest:
-Moment of Surrender (10)
-I'll go crazy... (10)
-Breathe (10)

Najmniejsze emocje, jak na razie, wywołuje u mnie "Cedars...". No.

Co do "No line..."- nie zgodzę się, że versja albumowa jest lepsza. Jest tylko mocniejsza, ale bardziej dopracowana jest ver. 2.

Ale ogólnie świetny album: 9/10

#2574 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 posts

Posted 05 marca 2009 - 21:52

Na chwile obecną:

1.No Line On The Horizon 6/10
2.Magnificent 7/10
3.Moment Of Surrender 7/10
4.Unknown Caller 6+/10
5.I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonigh 8/10
6.Get On Your Boots 3/10
7.Stand Up Comedy 4/10
8.Fez/Being Born 8/10
9.White As Snow 7/10
10.Breathe 8/10
11.Cedars Of Lebanon 7+/10
U2

#2575 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 05 marca 2009 - 21:53

ale w sumie smieszne

najpierw sie wszyscy jarali bucikami, a teraz ze to najgorszy kawalek na plycie, 3/10 i tak dalej
jak dla mnie wciaz trzyma poziom

#2576 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Posted 05 marca 2009 - 21:55

Nie, właśnie, że Buty nie są najgorsze. Ale lekko odstają od reszty jak dla mnie.

#2577 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 05 marca 2009 - 22:04

ale w sumie smieszne
najpierw sie wszyscy jarali bucikami, a teraz ze to najgorszy kawalek na plycie, 3/10 i tak dalej
jak dla mnie wciaz trzyma poziom

KOLUMBEM się przez to nie staniesz.
A poza tym coraz bardziej Breathe wydaje mi się taki zwykły, bez szczególnego wyrazu, opuszczam coraz częściej ten kawałek.

#2578 drowning_man

drowning_man

Użytkownik

• Members
  • 24 posts

Posted 05 marca 2009 - 22:18

1 no line 4/10
2 magni 6.5/10
3 moment 7.5/10
4 unknow 6.5/10
5 crazy 3/10
6 boots 6/10
7 comedy 5/10
8 fez born 5/10
9 white 6.5/10
10 breathe 6/10
11 cedry 10/10
12 winter 9/10

#2579 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 posts

Posted 05 marca 2009 - 23:27

Cedars to dobra piosenka, jednak myślę, że zakończeniem byłoby lepsze coś, co wyciekło na youtube'a ;)

klik

Posted Image

#2580 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 05 marca 2009 - 23:31

Cedars to dobra piosenka, jednak myślę, że zakończeniem byłoby lepsze coś, co wyciekło na youtube'a ;)

klik

A wogóle to jest U2?

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users