Survivor Singles - 52 niezapomniane kawałki. Wszystkie single!
Posted 06 stycznia 2009 - 22:32
Sweetest Thing
Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
...
#562 Guest_depe_*
Posted 06 stycznia 2009 - 23:26
Troszku Ci się pozajączkowało..Bono kiedyś rzekł: "WOWY nie ma sensu bez Sweetest Thing" - bo przecie to to samo, ten sam feeling miał być, ta sama historia..
Bono kiedyś rzekł: "WOWY nie ma sensu bez Walk To The Water czy Luminous Times"
Posted 06 stycznia 2009 - 23:39
Posted 06 stycznia 2009 - 23:39
nie no, grzebałem sporo w genezie tych wszystkich tracków, w wywiadach, czymś, no i pamiętam coś o WOWY i ST że się mają do siebie.. (i jeszcze jedna kropka dla Anji :*) .
Edited by acr, 06 stycznia 2009 - 23:41 .
#565 Guest_depe_*
Posted 06 stycznia 2009 - 23:53
[Edge:] "... For instance, we disagreed vehemently about what songs should go on the album. If Bono had his way, 'The Joshua Tree' would have been more American and bluesy, and I was trying to pull it back."
Bono will argue that "the album is almost incomplete. 'With or Without You' doesn't really make sense without 'Walk to the Water' or 'Luminous Times'. And 'Trip Through Your Wires' doesn't make that much sense without 'Sweetest Thing.' "
#567 Guest_depe_*
Posted 06 stycznia 2009 - 23:59
ST jest dla Alison na 100%, a
WOWY jest o Alison.. tak na 99%
Posted 07 stycznia 2009 - 00:21
Mofo
Elevation
Posted 07 stycznia 2009 - 00:44
Posted 07 stycznia 2009 - 09:19
Staring At The Sun
If God Will Send His Angels
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 07 stycznia 2009 - 10:03
Bad
Staring At The Sun
.
Kiedyś stwierdziłeś, że mamy podobne gusta muzyczne. Zapytam więc - co Ty chłopie robisz?
Posted 07 stycznia 2009 - 10:28
I Will Follow
Gloria
Pride (In The Name Of Love)
Posted 07 stycznia 2009 - 11:06
Who's Gonna Ride Your Wild Horses
Mysterious Ways
Posted 07 stycznia 2009 - 14:32
Kiedyś stwierdziłeś, że mamy podobne gusta muzyczne. Zapytam więc - co Ty chłopie robisz?
A na co mam głosować?
Bad - w wersji studyjnej jest dla dość kiepski, bezpłciowy. A wersja singlowa to jak mniemam ta sama co na płycie UF.
Poza tym nigdy nie rozumiałem kultu tego utworu i nigdy (nawet w wesji live) nie podobał mi sie aż tak, żebym miał ciary.
Staring At The Sun - Coś jest nie tak w tym utworze. Prawdopodobnie to produkcja. Nie wiem wydaje mi sie jakiś taki... (jakby to ująć) ...suchy.
Piosenka ta podobała mi sie jedynie przez pierwszy miesiąc od kupienia albumu. Potem gdy ja słuchałem, to jednym uchem mi wlatywała, drugim wylatywała. Teledysku to też chyba nigdy do końca nie "dobejrzałem". I jeszcze ten fatalny drugi teledysk (księżycowy)
If God Will Send His Angels - ta piosenka to nigdy do mnie nie dotarła.
W ogóle ten fragment płyty Pop (czyli piosenki 4 i 5) jest dla mnie kiepski, choć resztę albumu (z wyjątkiem Miami) uwielbiam.
A tak w ogóle Atomic Mario, to w początkowych fazach głosowaliśmy dość podobnie, poza tym, że Ty głosowałeś (czego nie mogę zrozumieć) na Celebration.
Teraz głosujesz np: na "40" (to był singiel ??????) czego ja nie mogę zrozumieć. A Angel of Harlem - to świetna melodyjna piosenka. Czy na tym etapie warto już na nią głosować?
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 07 stycznia 2009 - 14:51
A na co mam głosować?
Może nie będę obiektywny, ale może na Angel Of Harlem, 40 i Window?
Bad - w wersji studyjnej jest dla dość kiepski, bezpłciowy. A wersja singlowa to jak mniemam ta sama co na płycie UF.
Poza tym nigdy nie rozumiałem kultu tego utworu i nigdy (nawet w wesji live) nie podobał mi sie aż tak, żebym miał ciary.
Ja mam ciary nadal, zarówno przy wersji albumowej, jak i "live".
Staring At The Sun
Ja uwielbiam Popa od początku do końca. Te dwa utwory to zaś dla mnie są arcydzieła. Z pewnością jednak odbieram je bardzo osobiście i emocjonalnie w związku z tym w jakich okolicznościach po raz pierwszy je wysłuchałem
A tak w ogóle Atomic Mario, to w początkowych fazach głosowaliśmy dość podobnie, poza tym, że Ty głosowałeś (czego nie mogę zrozumieć) na Celebration.
Teraz głosujesz np: na "40" (to był singiel ??????) czego ja nie mogę zrozumieć. A Angel of Harlem - to świetna melodyjna piosenka. Czy na tym etapie warto już na nią głosować?
Bardzo lubię wczesne albumy U2, ale jak dla mnie większość utworów z Boya i Octobera z uwagi na swoją "szorstkość" i "prostotę" nie wytrzymuje porównania z późniejszymi utworami zespołu, bardzie złożonymi pod względem muzycznym, tekstowym i emocjonalnym.
"40" został wydany jako singiel wyłącznie w Niemczech. Utwór uwielbiam, pisałem zresztą o jego niewątpliwych atutach. Ale porównujemy w tej zabawie utwory będące "singlami" a dla mnie utwór singlowy musi bronić się sam muzycznie po wyrwaniu z kontekstu albumowego czy koncertowego. 40 nie udaje się to do końca.
Angel Of Harlem - długo był to dla mnie utwór który dość ciężko znosiłem Obecnie jest zdecydowanie lepiej z jego odbiorem, ale jednak ciutkę gorzej niż to jesty przy utoworach na które nie głosuję. Zresztą Pablo ciężko mi uzasaniać wybór "Angela" w sytuacji gdy Ty głosujesz na muzyczne arcydzieło (BAD).
Posted 07 stycznia 2009 - 15:46
Coraz lepiej cactus.
Całkiem spoko akurat
Posted 07 stycznia 2009 - 17:03
O, to to właśnie!Bardzo lubię wczesne albumy U2, ale jak dla mnie większość utworów z Boya i Octobera z uwagi na swoją "szorstkość" i "prostotę" nie wytrzymuje porównania z późniejszymi utworami zespołu, bardzie złożonymi pod względem muzycznym, tekstowym i emocjonalnym.
"40" został wydany jako singiel wyłącznie w Niemczech. Utwór uwielbiam, pisałem zresztą o jego niewątpliwych atutach. Ale porównujemy w tej zabawie utwory będące "singlami" a dla mnie utwór singlowy musi bronić się sam muzycznie po wyrwaniu z kontekstu albumowego czy koncertowego. 40 nie udaje się to do końca.
Gloria
"40" (How Long)
Lemon
Posted 07 stycznia 2009 - 18:01
Coraz lepiej cactus.
Ogólnie Achtung mi jakoś nie podchodzi (no może poza One, UTEOTW, The Fly). No i to szalala Nie dla mnie
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users