Skocz do zawartości

Survivor Singles - 52 niezapomniane kawałki. Wszystkie single!

• Please log in to reply
2765 replies to this topic

#561 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 22:32

Vertigo
Sweetest Thing
Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me

... :P

#562 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 06 stycznia 2009 - 23:26

Bono kiedyś rzekł: "WOWY nie ma sensu bez Sweetest Thing" - bo przecie to to samo, ten sam feeling miał być, ta sama historia..

Troszku Ci się pozajączkowało..
Bono kiedyś rzekł: "WOWY nie ma sensu bez Walk To The Water czy Luminous Times"

#563 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 23:39

Ja właśnie też kiedyś słyszałem, że WOWY to ze ST.. Chyba że to też AKR mówił :D

#564 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 23:39

ale acr rzekł że Sweetest Thing też tu pasuje :D

nie no, grzebałem sporo w genezie tych wszystkich tracków, w wywiadach, czymś, no i pamiętam coś o WOWY i ST że się mają do siebie.. (i jeszcze jedna kropka dla Anji :*) .

Użytkownik acr edytował ten post 06 stycznia 2009 - 23:41

#565 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 06 stycznia 2009 - 23:53

The following excerpt is from from Hot Press, December, 1987, from an article by Bill Graham with an interview with Edge and Bono:

[Edge:] "... For instance, we disagreed vehemently about what songs should go on the album. If Bono had his way, 'The Joshua Tree' would have been more American and bluesy, and I was trying to pull it back."
Bono will argue that "the album is almost incomplete. 'With or Without You' doesn't really make sense without 'Walk to the Water' or 'Luminous Times'. And 'Trip Through Your Wires' doesn't make that much sense without 'Sweetest Thing.' "

#566 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 23:57

Ano fuckt. To sory za zamieszenie.
Ale przyglądałem się tym lirykom bardzo dokładnie i ST do WOWY pasuje na pewno, gdyby układać Joshua Tree z przyległościami w logiczną, spójną historię.

#567 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 06 stycznia 2009 - 23:59

No, wiadomo..
ST jest dla Alison na 100%, a
WOWY jest o Alison.. tak na 99%

:)

#568 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 00:21

Window In The Skies
Mofo
Elevation
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#569 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 00:44

Prosze odczepic sie od teledysku do ST bo jest boski uroczy i cudowny :P

#570 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 09:19

Bad
Staring At The Sun
If God Will Send His Angels

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#571 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 10:03

Bad
Staring At The Sun

.

Kiedyś stwierdziłeś, że mamy podobne gusta muzyczne. Zapytam więc - co Ty chłopie robisz? :)
Dołączona grafika

#572 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 10:28

I Will Follow
Gloria
Pride (In The Name Of Love)

''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#573 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 11:06

Electrical Storm
Who's Gonna Ride Your Wild Horses
Mysterious Ways

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#574 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 14:32

Kiedyś stwierdziłeś, że mamy podobne gusta muzyczne. Zapytam więc - co Ty chłopie robisz? :)

A na co mam głosować?

Bad - w wersji studyjnej jest dla dość kiepski, bezpłciowy. A wersja singlowa to jak mniemam ta sama co na płycie UF.
Poza tym nigdy nie rozumiałem kultu tego utworu i nigdy (nawet w wesji live) nie podobał mi sie aż tak, żebym miał ciary.

Staring At The Sun - Coś jest nie tak w tym utworze. Prawdopodobnie to produkcja. Nie wiem wydaje mi sie jakiś taki... (jakby to ująć) ...suchy.
Piosenka ta podobała mi sie jedynie przez pierwszy miesiąc od kupienia albumu. Potem gdy ja słuchałem, to jednym uchem mi wlatywała, drugim wylatywała. Teledysku to też chyba nigdy do końca nie "dobejrzałem". I jeszcze ten fatalny drugi teledysk (księżycowy)

If God Will Send His Angels - ta piosenka to nigdy do mnie nie dotarła.
W ogóle ten fragment płyty Pop (czyli piosenki 4 i 5) jest dla mnie kiepski, choć resztę albumu (z wyjątkiem Miami) uwielbiam.

A tak w ogóle Atomic Mario, to w początkowych fazach głosowaliśmy dość podobnie, poza tym, że Ty głosowałeś (czego nie mogę zrozumieć) na Celebration.
Teraz głosujesz np: na "40" (to był singiel :blink: ??????) czego ja nie mogę zrozumieć. A Angel of Harlem - to świetna melodyjna piosenka. Czy na tym etapie warto już na nią głosować?

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#575 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 14:51

A na co mam głosować?

Może nie będę obiektywny, ale może na Angel Of Harlem, 40 i Window?

Bad - w wersji studyjnej jest dla dość kiepski, bezpłciowy. A wersja singlowa to jak mniemam ta sama co na płycie UF.
Poza tym nigdy nie rozumiałem kultu tego utworu i nigdy (nawet w wesji live) nie podobał mi sie aż tak, żebym miał ciary.

Ja mam ciary nadal, zarówno przy wersji albumowej, jak i "live".

Staring At The Sun

Ja uwielbiam Popa od początku do końca. Te dwa utwory to zaś dla mnie są arcydzieła. Z pewnością jednak odbieram je bardzo osobiście i emocjonalnie w związku z tym w jakich okolicznościach po raz pierwszy je wysłuchałem :rolleyes:

A tak w ogóle Atomic Mario, to w początkowych fazach głosowaliśmy dość podobnie, poza tym, że Ty głosowałeś (czego nie mogę zrozumieć) na Celebration.
Teraz głosujesz np: na "40" (to był singiel :blink: ??????) czego ja nie mogę zrozumieć. A Angel of Harlem - to świetna melodyjna piosenka. Czy na tym etapie warto już na nią głosować?

Bardzo lubię wczesne albumy U2, ale jak dla mnie większość utworów z Boya i Octobera z uwagi na swoją "szorstkość" i "prostotę" nie wytrzymuje porównania z późniejszymi utworami zespołu, bardzie złożonymi pod względem muzycznym, tekstowym i emocjonalnym.

"40" został wydany jako singiel wyłącznie w Niemczech. Utwór uwielbiam, pisałem zresztą o jego niewątpliwych atutach. Ale porównujemy w tej zabawie utwory będące "singlami" a dla mnie utwór singlowy musi bronić się sam muzycznie po wyrwaniu z kontekstu albumowego czy koncertowego. 40 nie udaje się to do końca.

Angel Of Harlem - długo był to dla mnie utwór który dość ciężko znosiłem :P Obecnie jest zdecydowanie lepiej z jego odbiorem, ale jednak ciutkę gorzej niż to jesty przy utoworach na które nie głosuję. Zresztą Pablo ciężko mi uzasaniać wybór "Angela" w sytuacji gdy Ty głosujesz na muzyczne arcydzieło (BAD). ;)
Dołączona grafika

#576 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 15:43

Who's Gonna Ride Your Wild Horses

Coraz lepiej cactus. :blink:

Mój głos

Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
Mofo
Vertigo

Dołączona grafika

#577 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 15:46

Całkiem spoko akurat :D

#578 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 15:51

Mysterious Ways
Vertigo
Electrical Storm

...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#579 Maja

Maja

lic.

• Members
  • 922 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 17:03

Bardzo lubię wczesne albumy U2, ale jak dla mnie większość utworów z Boya i Octobera z uwagi na swoją "szorstkość" i "prostotę" nie wytrzymuje porównania z późniejszymi utworami zespołu, bardzie złożonymi pod względem muzycznym, tekstowym i emocjonalnym.
"40" został wydany jako singiel wyłącznie w Niemczech. Utwór uwielbiam, pisałem zresztą o jego niewątpliwych atutach. Ale porównujemy w tej zabawie utwory będące "singlami" a dla mnie utwór singlowy musi bronić się sam muzycznie po wyrwaniu z kontekstu albumowego czy koncertowego. 40 nie udaje się to do końca.

O, to to właśnie!

Gloria
"40" (How Long)
Lemon

#580 Cactus

Cactus

Użytkownik

• Members
  • 440 Postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 18:01

Ogólnie Achtung mi jakoś nie podchodzi (no może poza One, UTEOTW, The Fly). No i to szalala :) Nie dla mnie B)
Always Look on the Bright Side of Life

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych