U2 Joshua Forum: Wszystko o nowym albumie - "Songs Of Ascent" ! - U2 Joshua Forum

Skocz do zawartości

Zapomniałem moje hasło

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Rodia Ikona : (Dzisiaj, 11:30) ona jest taka fajna :*
zooshe Ikona : (Dzisiaj, 11:19) Uprzedzaj rodia zanim wrzucisz takie linki
Rodia Ikona : (Dzisiaj, 10:26) http://www.google.pl...w=1920&bih=1007
bob Ikona : (Dzisiaj, 07:24) Jaga zagrała bardzo dobrze..zabrakło szczęścia..
meHau Ikona : (Dzisiaj, 07:23) dobrze, ze wczoraj ogladalem zuzel, zamiast skopanej
meHau Ikona : (Dzisiaj, 07:22) polska pilka siegnela dna :)
lookass Ikona : (Dzisiaj, 07:13) ponoć Jagielonia się dobrze zaprezentowała
MartinTexas Ikona : (Dzisiaj, 01:35) Wolę już Urugwaj oglądać niż naszych czereśniaków. :( :(
MartinTexas Ikona : (Dzisiaj, 01:34) Cała trójka w eliminacjach daje ciała, że hej!
MartinTexas Ikona : (Dzisiaj, 01:34) Ludu co wieś piłkarska!
MartinTexas Ikona : (Dzisiaj, 01:34) O kurde, przegapiłem mecze, ale jak widać nic straconego!
anton Ikona : (Wczoraj, 22:34) to dobrze :D
chrapcio7 Ikona : (Wczoraj, 22:34) tak podejrzewam. Nic potwierdzonego póki co nie mamy :(
anton Ikona : (Wczoraj, 22:33) wszyscy razem? i to znaczy ze fani nie słyszą co się dzieje tam w hali?
chrapcio7 Ikona : (Wczoraj, 22:29) Podobno siedzą w hali obok i ćwiczą :)
chrapcio7 Ikona : (Wczoraj, 22:29) Jest lightcheck, ale wygląda na to, że na stadionie cisza
anton Ikona : (Wczoraj, 22:17) czy ktos mi moze powiedziec czy teraz odbywa sie proba bez wymieniania zadnych tytułów kawałków itp? :P
owczarzMT Ikona : (Wczoraj, 21:59) Polska piłka została dzisiaj zgwałcona i to nie "przez uszy" :(
derka Ikona : (Wczoraj, 21:44) ja też czekam aż zagrają w Poznaniu, bo u mnie w mieście to nie liczę
MartinTexas Ikona : (Wczoraj, 21:36) Ja to bym chciał aby U23D powtórzyli bliżej mnie...
Rozszerz pole shoutboxa

• (116 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Ostatnia »

Wszystko o nowym albumie - "Songs Of Ascent" ! ale nie o No Line On The Horizon, bo o tym jest oddzielny wątek

#2221 Użytkownik jest dostępny   MartinTexas Ikona

• Użytkownik
  • Grupa: Members

Napisany 15 luty 2010 - 01:11

Zobacz postacr, o 14-2-2010, 10:46 PM, napisał:

Gdyby nie informacja, że powiedział to Bono, brzmiałoby jak typowy fanowski fake, zlepek wszystkiego co i tak już wiemy. No nie wiem. Jakieś potwierdzenie by się przydało, bo coś za dobrze i zbyt 'oczywiście' to brzmi ;)

No dokładnie. Jak widzę w opisie Mercy to już zaczynam coś podejrzewać, a do tego Winter... Trochę jakby życzenia fanowskie.... No i te tytuły dość długie jakieś? :P Poza tym wszystkie chyba już się kiedyś pojawiały. Czasem North Star (czy Northern Star??) to nie outtake z Bomby? CIekawe, kolejny utwór odłożony na kilka lat (podobnie Mercy).

A ktoś z zespołu lub jego otoczenia (Eno?) stwierdził kiedyś, że chłopak zbytnio fantazjuje i często prezentuje opinie oderwane od rzeczywistości.

No fakt, rzuccanie datami, jakieś tytuły to już nie raz słyszeliśmy i opowiadanie jak to szybko jeszcze w 2009 wydadzą drugą płytę... ;) Lepiej jakby czasem smaku nie robił, bo później jest zawód.

#2222 Użytkownik jest niedostępny   chrapcio7 Ikona

• Mudżin Wers

Napisany 07 marzec 2010 - 12:49

Jeden z użytkowników Interference, powołując się na dobrze poinformowane źródła twierdzi, że w ciągu najbliższych dwóch tygodni (być może już w najbliższy piątek) zespół ma podać szczegóły dotyczące dwóch wydawnictw, mających pojawić się jeszcze przed wakacjami.

źródło

#2223 Użytkownik jest dostępny   Atomic_Mario Ikona

• Użytkownik
  • Grupa: Members2

Napisany 07 marzec 2010 - 12:57

Jeśli to wiarygodna informacja to będzie ciekawie :D

Jest wiele możliwości: może chodzić o SOA, ale również o DVD z Pasadeny, reedycje czy single...
Sygnatura zaktualizowana - :) :) :) - dla Anji.S

#2224 Użytkownik jest niedostępny   Ceasar_Of_Rome_Forrever Ikona

• Mr Spock

Napisany 07 marzec 2010 - 13:04

dvd z pasadeny i reedycja achtunga :(
Dodaj obrazek
Max Biaggi Ceasar Trade List

#2225 Użytkownik jest dostępny   Atomic_Mario Ikona

• Użytkownik

Napisany 07 marzec 2010 - 13:24

DVD z Pasdeny jest jak najbardziej realne. Przyjmując jednak, że reedycja Achtunga pojawi się we wrześniu b.r. - to ogłaszanie tego z półrocznym wyprzedzeniem jest raczej wątpliwe. Tym bardziej, że mogłoby to część osób zniechęcić do kupna tego drugiego, wcześniejszego wydawnictwa (jeśli komuś zależy akurat na Achtungu a musi liczyć się z kasą). Jeśli nowy album ma ukazać się przed powrotem do koncertowania to oficjalnego potwierdzenia należałoby właśnie oczekiwać gdzieś tak w okresie marzec - kwiecień :)

#2226 Użytkownik jest niedostępny   Zigy Stardust Ikona

• senior forumowy

Napisany 07 marzec 2010 - 13:51

mam nadzieje że nie chodzi o dvd z pasadeny, wciąż stoje na stanowisku że powinni sfilmować jeszcze conajmniej jeden koncert z ostatniej części trasy a wtedy jak wiemy utwory nabierają ostatecznego kształtu live i wtedy zazwyczaj brzmią najlepiej, przykłady?? a choćby lovetown tour sydney, zoo tv również sydney, Popmart Mexico czy slane to wszystko koncerty grane w ostatnim legu i chyba każdy je sobie ceni, mam nadzieje że chodzi o nowy album( to przekładanie premiery jest irytujące...) i kolejną reedycję( rah? ab? pop?)

#2227 Użytkownik jest niedostępny   chrapcio7 Ikona

• Mudżin Wers

Napisany 07 marzec 2010 - 14:16

Wydaje mi się, że jednym z nich będzie DVD, gdyż pojawiło się w ofercie niektórych japońskich sklepów (TU i TU).

#2228 Użytkownik jest niedostępny   Zigy Stardust Ikona

• senior forumowy

Napisany 07 marzec 2010 - 14:22

niekoniecznie... gdzieś już jakiś czas temu obiło mi się o oczy SOA też w sklepie internetowym tyle że do dzisiaj jak wiemy nie zostało wydane i niewiadomo kiedy się ukaże....

#2229 Użytkownik jest niedostępny   reic_diov Ikona

• Użytkownik

Napisany 07 marzec 2010 - 14:37

A ja obstawiam DVD z trasy i promujący je singiel MOS DVD :P
... :P

#2230 Użytkownik jest dostępny   Atomic_Mario Ikona

• Użytkownik

Napisany 07 marzec 2010 - 15:02

Zobacz postZigy Stardust, o 07 March 2010 - 13:51 , napisał:

Popmart Mexico czy slane to wszystko koncerty grane w ostatnim legu

Meksyk i Slane niewątpliwie nie są koncertami z ostatniego legu ;)

#2231 Użytkownik jest niedostępny   piotrek85 Ikona

• the wanderer

Napisany 07 marzec 2010 - 15:10

Zobacz postreic_diov, o 07 March 2010 - 14:37 , napisał:

A ja obstawiam DVD z trasy i promujący je singiel MOS DVD :P

Kto wie, może wykorzystają MoS do promocji DVD ale nie sądzę aby wydali oficjalny singiel. Jeśli rzeczywiście zamierzają wydać SoA w tym półroczu to bardziej powinniśmy spodziewać się singla z nowego wydawnictwa.

#2232 Użytkownik jest niedostępny   Zigy Stardust Ikona

• senior forumowy

Napisany 07 marzec 2010 - 15:50

Zobacz postAtomic_Mario, o 07 March 2010 - 15:02 , napisał:

Meksyk i Slane niewątpliwie nie są koncertami z ostatniego legu ;)

no dobra troche naciągłem w tym miejscu ale pierwsza częśc trasy to też nie jest :D

#2233 Użytkownik jest niedostępny   Ceasar_Of_Rome_Forrever Ikona

• Mr Spock

Napisany 07 marzec 2010 - 16:58

jak już jestesmy przy pasadenie to podobnie było z zootv sydney, jest przecież z achtunga i zooropy materiał;
więc nowa płyta + spiderman ?
Dodaj obrazek
Max Biaggi Ceasar Trade List

#2234 Użytkownik jest dostępny   MartinTexas Ikona

• Użytkownik

Napisany 08 marzec 2010 - 00:50

Zobacz postchrapcio7, o 07 March 2010 - 14:16 , napisał:

Wydaje mi się, że jednym z nich będzie DVD, gdyż pojawiło się w ofercie niektórych japońskich sklepów (TU i TU).

Pisałem o tym tu: http://u2forums.com/...post__p__151144
;) Różnica ta, że oni od jakiegoś czasu mają ceny, podobnie jak serwis CDUniverse - dodał je w ostatnich dniach chyba. (widać też planują 2 płytowe wydawnictwo)

Ale zadziwia fakt, że tylko Japończycy o tym by wiedzieli! A co dziwne na stronie fan.pl jest oferta DVD z Pasadeny, ale właśnie z dopiskiem "japan only version" Dziwnym było by wydanie tylko w JAPAN (jako co? rekompensata braku trasy? :rolleyes:) Pewnie nie.

A więc pewnie jedno to DVD z Pasadeny - oby z utworami z innych koncertów na 2. DVD.

A drugie oby płyta - SoA. No chyba, że ten Spiderman w końcu, ale oby nie....

#2235 Użytkownik jest niedostępny   bono3d Ikona

• Użytkownik

Napisany 08 marzec 2010 - 09:55

Nie ma co się emocjonować. SOA nie bedzie wydane przed zakończeniem trasy. Tak na dobrą sprawę to nie wiemy na jakim etapie jest praca nad SOA. W tej sprawie wyciekają sprzeczne informacje. Jedne mówią, że prace na ukończeniu drugie, że to dopiero poczatek pracy nad nowym albumem. Ostatnio zresztą nie słychać aby chłopaki siedzieli w studio. Według mnie info dotyczyć będzie nowego DVD (Pasadeny) i reedycji Achtunga .

#2236 Użytkownik jest niedostępny   chrapcio7 Ikona

• Mudżin Wers

Napisany 10 marzec 2010 - 12:52

Bardzo zdawkowe informacje uzyskane przez hiszpańskich fanów w ich oddziale Universalu:

1) "Yes, we have news and information, but we cannot divulge it just yet. We're sorry. You can continue to check the reliable websites or check back with us in about a month or so if you want.

2) He asked if this was related to the Pasadena DVD or new material and the answer was "it could be. with U2 anything is possible".

3) To end they again said "With u2 everything can happen. It's a group that always surprises us because almost always they are very secretive with everything that relates to information regarding their work. But we insist, for now we cannot say anything".

#2237 Użytkownik jest niedostępny   Fortunate Son Ikona

• Użytkownik

Napisany 11 marzec 2010 - 13:46

Hmm, wszyscy zastanawiają się nad datą wydania... W pierszej kolejności postawią na Pasadenę, mają zebrany cały materiał, a dokładnie nie wiemy, w jakim miejscu stoją prace nad SoA - mogą mieć zarówno zebrany cały materiał, jak i być w połowie prac, bo doszli do wniosku, że ten "cały materiał" można ulepszyć i okrasić tym i owym :P
W sumie mamy nakreśloną ogólną tematykę płyty, wiemy, jakiego rodzaju kawałki na niej znajdziemy - a czy ktoś pomyślał o tym, jak może wyglądać jej wizualna oprawa? Od jakiegoś czasu tak strasznie ciekaw jestem takich detali jak okładka, czcionki "Songs of ascent" i inne marginalne drobiazgi :D
Dodaj obrazek

Kupię bilety na płytę - Wiedeń!

#2238 Użytkownik jest niedostępny   Rodia Ikona

• Użytkownik

Napisany 14 marzec 2010 - 00:28

No, zobaczymy, zobaczymy. Ale trochę mnie niepokoją informacje, że część piosenek na SoA ma pochodzić z marokańskich sesji. No bo kurna - polecieli tam z zamiarem zrobienia czegoś przezajebistego, nagrywali nowe rzeczy przez te parę tygodni, po czym po powrocie z pełną świadomością i premedytacją wywalili większość tego stuffu i nagrali wszystko od nowa. I to jeszcze przecież było razem z Eno i Lanois, a oni się znają na rzeczy - więc jeśli kawałki z Maroka zostały usunięte to musiały istnieć ku temu powody.
I w świetle tych faktów informacja, że dadzą te prace na SoA jest, delikatnie mówiąc, średnio pocieszająca bo wygląda to jakby sobie powiedzieli "dobra ziomki, nie mamy nowych pomysłów, to damy to co nam nie wyszło za pierwszym razem, a nuż jest to coś warte i się komuś spodoba".

#2239 Użytkownik jest niedostępny   Zigy Stardust Ikona

• senior forumowy

Napisany 14 marzec 2010 - 10:07

Zobacz postRodia, o 14 March 2010 - 00:28 , napisał:

"dobra ziomki, nie mamy nowych pomysłów, to damy to co nam nie wyszło za pierwszym razem, a nuż jest to coś warte i się komuś spodoba".

pocieszająca myśl bo ostantio selekcja utworów na płyty średnio im idzie i odrzucają wiele wartościowego materiału a umieszczają coś gorszego...

#2240 Użytkownik jest niedostępny   Greg Ikona

• Użytkownik

Napisany 15 marzec 2010 - 11:22

Zobacz postFortunate Son, o 11 March 2010 - 13:46 , napisał:

a czy ktoś pomyślał o tym, jak może wyglądać jej wizualna oprawa? Od jakiegoś czasu tak strasznie ciekaw jestem takich detali jak okładka, czcionki "Songs of ascent" i inne marginalne drobiazgi :D

Ja tak samo :P Może zrobimy oddzielny temat co do samej mniemanej oprawy graficznej ? :)

Wydaje mi się , że okładka może wyglądać tak :

Dodaj obrazek

edit. tzn. chciałbym :P
Kupię JEDEN , obojętnie jaki, bilet na Hannover za jakąkolwiek cenę !!!!!!!!!!

• (116 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych