Skocz do zawartości

Zdjęcie

Songs Of Innocence

U2 nowy album album u2 u2 płyta nowa płyta u2

• Please log in to reply
7779 replies to this topic

Ankieta: Songs Of Innocence (93 użytkowników oddało głos)

Który utwór/utwory powinny zostać singlami promującymi Songs of Innocence?

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (11 głosów [4.04%])

Procent z głosów: 4.04%

2. Every Breaking Wave (53 głosów [19.49%])

Procent z głosów: 19.49%

3. California (There Is No End To Love) (26 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

4. Song For Someone (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

5. Iris (Hold Me Close) (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

6. Volcano (14 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

7. Raised By Wolves (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

8. Cedarwood Road (5 głosów [1.84%])

Procent z głosów: 1.84%

9. Sleep Like a Baby Tonight (22 głosów [8.09%])

Procent z głosów: 8.09%

10. This Is Where You Can Reach Me Now (18 głosów [6.62%])

Procent z głosów: 6.62%

11. The Troubles (35 głosów [12.87%])

Procent z głosów: 12.87%

12. Lucifer's Hands (8 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

13. Crystal Ballroom (45 głosów [16.54%])

Procent z głosów: 16.54%

14. The Troubles (jakaś alt version) (1 głosów [0.37%])

Procent z głosów: 0.37%

15. Sleep Like A Baby Tonight (też jakaś alt version) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

16. The Miracle (Of Joey Ramone) (acoustic) (1 głosów [0.37%])

17. Every Breaking Wave (acoustic) (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

18. Song For Someone (acoustic) (0 głosów [0.00%])

19. California (acoustic) (0 głosów [0.00%])

20. Raised By Wolves (acoustic) (1 głosów [0.37%])

21. Cedarwood Road (acoustic) (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#961 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 21 lipca 2008 - 20:13

więc nie ma mowy o "papugowaniu" ;) . Raczej w odwrotną stronę :P

Masz racje. Coldplay trochę wzoruje się na U2. I to mnie trochę drażni. <_<
Dołączona grafika

#962 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 21 lipca 2008 - 20:28

Aaaaa, następni z obsesją :D
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#963 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 21 lipca 2008 - 20:39

Jedyną piosenką Coldplay,która kojarzy mi się perfidnie z U2 to "Speed Of Sound",dla mnie to "City Of Blinding Lights",a jeszcze,jak widzę teledysk,być może jest ich więcej. Osobiście żadnych perfidnych zgap poza tym jednym przykładem nie dostrzegam. Odnośnie nowej płyty,to jestem ciekaw,czy ten "Moment Of Surrender" wyjdzie na singlu? :) Skoro jest taki cudowny...Czas pokażę,mam nadzieję,że na początku jesieni jakieś premierowe nagranie powinno się pojawić.
Dołączona grafika

#964 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 21 lipca 2008 - 20:59

Nie ma żadnych zgap. Brzmienie , image zespołu i kompozycje są zupełnie inne. Coldplay chce po prostu być tak samo wielki jak U2. Nie ma w tym nic złego...a ze nigdy nie dorówna U2, to już zupełnie inna sprawa.
Jakas nagonka na Coldplay, czy co?
U2

#965 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 21 lipca 2008 - 21:01

O ile się nie mylę to teledysk do Speed of sound powstał wcześniej niz COTBL.

#966 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 21 lipca 2008 - 21:10

Aaaaa, następni z obsesją :D

Bo Coldplay chociaż całkiem nieźle radził sobie na poprzednich albumach to tym sobie po prostu spaprał opinie ( i jak widać nie tylko ja tak sądzę, cieszę się !). I jedynie szkoda, że w tej katastrofie brał udział wspaniały Brian Eno (kolejny przykład papugowania z U2 <_< ) ;)

#967 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 21 lipca 2008 - 21:29

Pieprzenie. Wydali BARDZO dobrą płyte, niczego nie spaprali. I chociaż nie jestem fanem zespołu, podeszłem do tej płyty całkowicie obiektywnie, i bez żadnych wyrzutów moge powiedzieć że ta płyta nie jest słaba.
A to ciągłe jeżdzenie po tej płycie uważałem nawet troche za śmieszne, ale panowie, ile można...

#968 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 21 lipca 2008 - 21:37

Pieprzenie. Wydali BARDZO słabą płyte, wszystko spaprali. I chociaż nie jestem fanem zespołu, podeszłem (khm) do tej płyty całkowicie obiektywnie, i bez żadnych wyrzutów moge powiedzieć że ta płyta jest słaba.
A to ciągłe zachwycanie się tą płytą uważałem nawet troche za śmieszne, ale panowie, ile można...

#969 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 21 lipca 2008 - 21:39

Zachwycanie? Gdzie? Nie mówie o fanatyku Depe.

#970 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 21 lipca 2008 - 21:44

Zachwycanie? Gdzie?

Tu:

Wydali BARDZO dobrą płyte

#971 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 21 lipca 2008 - 21:48

Ponieważ wydali. Zachwycałbym się gdybym mówił że ta płyta zmieniła moje życie, że nie moge się od niej oderwać, że jest najlepsza ze wszystkich Coldplay, że Chris mimo swojego ubioru dobrze śpiewa itp. ;p
Ta płyta jest dobra, są na niej wciągające kawałki, a patrząc na (chociażby) polską scene muzyczną uważam że jest BARDZO dobra. Tyle.

#972 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 21 lipca 2008 - 21:55

O Coldplay'u gdzie indziej.

#973 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 22 lipca 2008 - 00:15

Było, nie było nie wiem ja dopiero teraz widze zebrane dotychczas informacje o możliwych numerach przez atu2.com :)
Nie sądze, żeby niektóre odrzuty z Bomby zostały jeśli mieli takie udane sesje w Maroku na przykład.

POSSIBLE SONGS MENTIONED:

These are songs that have been mentioned in the buildup to U2's next studio album:

"The Cedars of Lebanon" - Daniel Lanois revealed this track in an interview with the Montreal magazine, Voir. He said the song was inspired by Jimi Hendrix.

"Moment of Surrender"
- Brian Eno reportedly told fans about this song outside Hanover Quay studios in early June, 2008. Eno called it "the best thing" he's recorded with U2.

"For Your Love" - a song title seen on the band's white board, as described in this article from the Fez recording sessions

"One Bird" - a song title seen on the band's white board, as described in this article from the Fez recording sessions

"No Line On The Horizon"
- Bono and Edge played this song for a USA Today writer during an in-the-car interview at the Sundance Film Festival. On hearing it, writer Anthony Breznican says "heavy distortion fills the car," and later adds: "The song is rough, weaving between brutal guitar blasts underscoring the mellow title refrain." Edge explains that the song "It came out of a new distortion box that my guitar tech got."

Unknown Title
- in the same interview with Anthony Breznican, Bono and Edge played a second song whose opening lyric is, "It's six o'clock...". Bono tells Breznican that numbers are significant in each of the new songs.

"If I Could Live My Life Again" - Bono says this song is "inspired by the great Argentinian poet Jorge Luis Borges." Bono said he had just begun the song while speaking with author Michka Assayas in December, 2005. Their interview appears as the extra material in the paperback version of Bono in Conversation with Michka Assayas.

"Love Is All We Have Left" - a song Bono named during his May, 2006, trip to Africa as one that he had recently written. "It?s like an old Broadway tune. I thought it was a Frank Sinatra song," Bono said.

"North Star" a song from the How To Dismantle an Atomic Bomb sessions which included a guest organ appearance from Michael W. Smith. In this CCM article, Smith describes the song as a tribute to Johnny Cash.

"Mercy", one of the last songs to get cut from How to Dismantle an Atomic Bomb, described in Blender magazine as "a six-and-a-half-minute outpouring of U2 at its most uninhibitedly U2-ish"

"Lead Me In The Way I Should Go"
-- a contender for Atomic Bomb first mentioned in this February, 2003, interview with Bono in Grammy Magazine

"You Can't Give Away Your Heart" - a contender for Atomic Bomb first mentioned in SPIN magazine

Cóż mogę stwierdzić. No line on the horizon nie jest plotą ale bankowo jest na rzeczy. Znalazłem szerszy wpis Anthonego Breznicana dziennikarza USA Today o wywiadzie z Bono i Edge'em na Sundance Festival (koniec stycznia), w którym
pada nazwa 'No line on the horizon" a konkretnie to Bono puszcza mu wtedy wersje demo:

Bono had just finished playing me a demo track from their upcoming album, a song called "No Line on the Horizon" that he was inspired to slip into the CD player by the gorgeous white sunset settling over the surrounding mountains.

Bono looks back at the guitarist and says, "Edge -- look, it's 6 o'clock," and the two look from the green digits on the stereo to each other. Bono explains that numbers are significant in each of the new songs, and slips in another CD that may be the first track on the album. It's opening lyric is, "It's six o'clock..."

I said, "Isn't it weird how certain numbers seem to turn up in our lives? It seems like this kind of thing is especially common kind of game with musical people, who must make numbers and patterns a part of their art." "Yeah, we like numbers," Bono says.
- http://bonospeaks.bl...-city-utah.html

Jeśli Universal zarezerwował taką domenę to mamy tytuł nowego albumu.... albo nowego singla.... albo to i to ^_^
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#974 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 22 lipca 2008 - 03:32

Tytuły powiedziałbym brzmią dosyć słabo.. Jakoś tak nieco banalnie i pretensjonalnie. No, ale to tylko nazwy, zresztą niepotwierdzone.

#975 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 22 lipca 2008 - 08:01

Dla mnie brzmią bardzo fajnie. Nie są przynajmniej kiczowate i " pseudo-alternatywne ", co ostatnio jest modne. " No Line On The Horizon " to bardzo dobry tytuł dla płyty, na pewno znacznie lepszy od preferowanych ostatnio przez zespół tasiemców.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#976 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 22 lipca 2008 - 08:59

Tylko czy jest szansa na to, że album będzie nazywał się tak, jak jeden z utworów na płycie? Ostatni raz miało to miejsce przy "October".

#977 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 22 lipca 2008 - 09:02

No właśnie, słuszna uwaga.
Zespół nie ma w zwyczaju nazywania albumu tak samo jak piosenki na nim zawartej.
A nazwa podoba mi się, niepokoją mnie tylko te robocze tytuły piosenek ze słowem 'love'...

#978 amnesiac

amnesiac

Użytkownik

• Members
  • 139 Postów

Napisano 22 lipca 2008 - 09:10

O Zooropie Panowie zapomnieli? ;)
"No Line On The Horizon" brzmi trochę tandetnie, ale przynajmniej lepsze niż HTDAAB...

#979 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 22 lipca 2008 - 09:24

Fakt, trochę za dużo tam tego love. Ale cóż, w końcu " love is all we have left " :D
And die behind the wheel

Tak uważam.

#980 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 22 lipca 2008 - 09:30

Fakt, zapomniałem o "Zooropie"... Mimo to uważam, że jednak album będzie miał inną nazwę. Chociaż zastanawia ta wykupiona przez Universal domena.

Fajny tytuł na singiel o motocykliście.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych