Jump to content

Photo

Songs Of Innocence

U2 nowy album album u2 u2 płyta nowa płyta u2

• Please log in to reply
7779 replies to this topic

Poll: Songs Of Innocence (93 member(s) have cast votes)

Który utwór/utwory powinny zostać singlami promującymi Songs of Innocence?

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (11 votes [4.04%])

Percentage of vote: 4.04%

2. Every Breaking Wave (53 votes [19.49%])

Percentage of vote: 19.49%

3. California (There Is No End To Love) (26 votes [9.56%])

Percentage of vote: 9.56%

4. Song For Someone (10 votes [3.68%])

Percentage of vote: 3.68%

5. Iris (Hold Me Close) (10 votes [3.68%])

Percentage of vote: 3.68%

6. Volcano (14 votes [5.15%])

Percentage of vote: 5.15%

7. Raised By Wolves (6 votes [2.21%])

Percentage of vote: 2.21%

8. Cedarwood Road (5 votes [1.84%])

Percentage of vote: 1.84%

9. Sleep Like a Baby Tonight (22 votes [8.09%])

Percentage of vote: 8.09%

10. This Is Where You Can Reach Me Now (18 votes [6.62%])

Percentage of vote: 6.62%

11. The Troubles (35 votes [12.87%])

Percentage of vote: 12.87%

12. Lucifer's Hands (8 votes [2.94%])

Percentage of vote: 2.94%

13. Crystal Ballroom (45 votes [16.54%])

Percentage of vote: 16.54%

14. The Troubles (jakaś alt version) (1 votes [0.37%])

Percentage of vote: 0.37%

15. Sleep Like A Baby Tonight (też jakaś alt version) (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

16. The Miracle (Of Joey Ramone) (acoustic) (1 votes [0.37%])

17. Every Breaking Wave (acoustic) (6 votes [2.21%])

Percentage of vote: 2.21%

18. Song For Someone (acoustic) (0 votes [0.00%])

19. California (acoustic) (0 votes [0.00%])

20. Raised By Wolves (acoustic) (1 votes [0.37%])

21. Cedarwood Road (acoustic) (0 votes [0.00%])

Vote Guests cannot vote

#7381 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 posts

Posted 22 stycznia 2015 - 22:48

WOWY to też ballada, a to chyba najczęściej grany (i najbardziej znany) utwór U2 ;) Trochę optymizmu ! Przebije się ! Ta wersja jest przepiękna, nooo ! (tylko w lepszej jakości niż tutaj na tym filmiku, of course)

A teledysk może jednak będzie, kto wie - do Miracle też nie był od razu... a w końcu COŚ kręcili jakiś czas temu.

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#7382 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 23 stycznia 2015 - 00:02

Myślałem, że jeśli chodzi o promocję swojej Najlepszej Piosenki W Tej Dekadzie zrobili źle już wszystko co tylko można. Brak teledysku, brak ogłoszenia singla, brak wszystkiego.

A jednak.

Udało im się to spieprzyć jeszcze bardziej.

Tak to jest jak się nie ma planu, a nawet jak go się ma to się go nie trzyma. Przecież oni nadal nie wiedzą jakie i ile singli wydadzą z SoI. Tekst w stylu, że "może Crystal Balroom" może być następnym singlem" to lekki żart.... bo oznaczało, że nie mieli dokładnego planu wydawniczego.

Z drugiej strony aż tak bardzo mnie to nie dziwi, bo to w końcu te same osoby, które nie wydały MOS, jako singla.... :wacko: Nawet Eno nie był w stanie im tego przeforsować, więc co dopiero EBW, czy The Troubles... Zmarnują to i tyle.

Co jak co, ale PR to U2 mają naprawdę beznadziejny. Podejrzewam, że większość osób z naszego forum by im go lepiej poprowadziło (i to za wielokrotnie mniejsze pensje).

Z tym EBW to już jakaś komedia jest, chyba z 3 razy było niemal pewne, że to nowy singel (nawet okładka wyszła), ale ogłoszenia brak. Teraz się jeszcze okaże, że singlem jest tylko wersja akustyczna. A więc taka Trójka musi na Listę wstawić jeszcze raz tą samą piosenkę, ale w innej wersji. I tego typu kwiatki z tego wychodzą tylko.

Tez tego nie ogarniam. Cała rzesza ludzi pracuje wokół, a nikt nie może normalnie singla promować...

To miałoby sens, gdyby każdy z tych ruchów był należycie nagłośniony. [...] Ale później zapadła całkowita cisza. Rozumiem, że musieli dość drastycznie zmienić plany w związku z wypadkiem Bono, ale taka instytucja nie może robić sobie przerwy chorobowej, w teledysku nie muszą występować członkowie zespołu itd.

To jest właśnie najgorsze. Rozumiem, że nie mogą występować w TV, ale przecież mogą promować SoI singlami! Do licha, przecież większość nie-fanów U2 już praktycznie nie pamięta, ze taki album był wydany! Minęły "raptem" 4 miesiące..... :angry:

Every Breaking Wave (Single Version) - brzmi, jak jedna z wersji granych na żywo, tylko podrasowana w studio. No chyba, że Bono nagrał wokal od nowa. Może stąd te opóźnienia, bo czekali aż będzie w stanie znów nagrywać? Trzeba przyznać, że wersja dużo lepsza od tej akustycznej z wersji Deluxe, ale nie mogę odżałować wersji albumowej (i gorzej, jeżeli nie będą jej grali na żywo w trasie :o).

Choć to może potwierdzać moje przypuszczenia sprzed kilkunastu/kilkudziesięciu stron, ze mogliby równocześnie promować 2 wersje. :rolleyes:  To już lepsze rozwiązanie. Proszę tylko jeszcze o teledysk i jakieś single! Już się domyślam, że nie ma szans na CD, ale może chociaż cyfrowe?

PS Do czego to doszło, żeby czekać na chociażby singiel cyfrowy.... Jeszcze trochę, a już singli w ogóle nie będzie. :unsure:

#7383 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 posts

Posted 23 stycznia 2015 - 00:07

Every Breaking Wave (Single Version) - brzmi, jak jedna z wersji granych na żywo, tylko podrasowana w studio. No chyba, że Bono nagrał wokal od nowa. Może stąd te opóźnienia, bo czekali aż będzie w stanie znów nagrywać? 

Chociaż wiadomo dlaczego nie ma jeszcze teledysku - w ostatniej zmienili sobie wersję muzyczną i teraz muszę montować/kręcić od początku jak niegdyś z Linear-em   :P  #nieśmieszne

http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#7384 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 posts

Posted 23 stycznia 2015 - 04:05

To miałoby sens, gdyby każdy z tych ruchów był należycie nagłośniony.

Nie twierdzę, że wszystko działa idealnie ;)

Kocham EBW, to rzecz przepiękna, która ma w sobie najlepsze wątki z wszystkich największych ballad U2. I boję się, że przez takie bezmyślne posunięcia ta piosenka przepadnie.

Mają w tym już doświadczenie, patrz: Moment of Surrender. Ogólnie rzecz biorąc, w otoczeniu U2 właśnie od tych 6 lat promocyjnie coś bardzo nie gra. To nie wina Guy'a. Choć to on powinien teraz zrobić z tym porządek.

Przecież oni nadal nie wiedzą jakie i ile singli wydadzą z SoI.

To akurat nie jest złe, że mają typy, ale się ich sztywno nie trzymają, trzeba się dostosować do tego co dzieje się na rynku.

#7385 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 23 stycznia 2015 - 09:15

No i dupa. Skoro taka wersja jest na singlu, to pewnie na live'a w wersji albumowej też już nie ma co liczyć.. ja wiedziałem że tak będzie :angry:

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#7386 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 23 stycznia 2015 - 11:23

Ten wokal nie przypomina żadnej wersji z promo touru. Ale zarazem chyba niemożliwe, żeby Bonias nagrał go niedawno? Przecież podobno miało go wszystko boleć przy próbie śpiewania i w ogóle... Tzn. wspaniale by było, gdyby się okazało, że jedyną pozostałością po kontuzji jest ta nieszczęsna ręka, ale coś nie chce mi się wierzyć.

Znając ich mogli nagrać ten wokal w listopadzie, albo jeszcze w październiku i dopiero teraz wypuścić. To w ich stylu. 

#7387 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 23 stycznia 2015 - 12:34

Trzeba by się dobrze wsłuchać, ale mnie się wydaje, że jest kompilacją kilku wykonań. Np. końcówka przypomina mi wersję z Jo Whiley (co byłoby zresztą słusznym wyborem).

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#7388 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 posts

Posted 24 stycznia 2015 - 21:38

Jest gdzieś lepsza wersja jakościowo?

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#7389 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 24 stycznia 2015 - 23:18

Chociaż wiadomo dlaczego nie ma jeszcze teledysku - w ostatniej zmienili sobie wersję muzyczną i teraz muszę montować/kręcić od początku jak niegdyś z Linear-em   :P  #nieśmieszne

Ja bym się nie zdziwił, jeżeli to prawda. :ph34r:  ;)

To akurat nie jest złe, że mają typy, ale się ich sztywno nie trzymają, trzeba się dostosować do tego co dzieje się na rynku.

Byłoby OK, ale nie w przypadku U2, bo przez ich zastanawianie się ostatecznie utwory nie trafiają w ogóle na single. MOS poleciał, Breathe tez chyba się nie odważyli (pomimo, że dłuższy czas grali jako opener!!), The Hands That Built America miało być singlem, ale zrezygnowano po tym, jak nie dostali Oscara... :unsure: Może i całe przesunięcie SoI miało tez podłoże w Oscarach. Swego czasu chyba też zrezygnowano z YBRoom, a szkoda.

No i dupa. Skoro taka wersja jest na singlu, to pewnie na live'a w wersji albumowej też już nie ma co liczyć.. ja wiedziałem że tak będzie :angry:

No i to (pomijając już single i inne teledyski) będzie chyba najgorszym skutkiem. Aż żal bierze, jak na koncercie zamiast wersji full usłyszymy okrojoną pół-akustyczną... :unsure:

Dziady mogły wydawać płyte rok temu i nie byłoby takich cyrków, nie zdążyliby wpaść na taki pomysł! :D

Trzeba by się dobrze wsłuchać, ale mnie się wydaje, że jest kompilacją kilku wykonań. Np. końcówka przypomina mi wersję z Jo Whiley (co byłoby zresztą słusznym wyborem).

To może być dość prawdopodobne, bo w praktycznie każdym występie Live była jakaś minimalna wpadka, a tu wokal jest dość poprawny.

#7390 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 posts

Posted 25 stycznia 2015 - 02:33

Byłoby OK, ale nie w przypadku U2, bo przez ich zastanawianie się ostatecznie utwory nie trafiają w ogóle na single. MOS poleciał, Breathe tez chyba się nie odważyli (pomimo, że dłuższy czas grali jako opener!!), The Hands That Built America miało być singlem, ale zrezygnowano po tym, jak nie dostali Oscara... :unsure: Może i całe przesunięcie SoI miało tez podłoże w Oscarach. 

Uzależnianie kwestii muzycznych od opinii filmowców... Takie rzeczy tylko u nas!  -_-

https://soundcloud.c...ave-new-version

Na soundcloudzie nowa wersja w lepszej jakości.

I jest naprawdę super, słuchałem jej teraz pół nocy. Nie chcę mówić, czy wersja akustyczna jest lepsza czy gorsza od full-bandowej, ale tą też bardzo lubię, zmagania Bono z głosem i tak dalej. I bardzo dobrze się stało, że dostaliśmy ulepszoną wersję akustyczną, bo tej studyjnej z reedycji nie dało się słuchać, tragedia brzmieniowa, sami wiecie. 

Bardzo chcę wierzyć, że to tylko wersja bonusowa na singlowym wydaniu EBW. B-side jak za starych dobrych czasów. Bo jeśli chodzi o puszczanie w radio, to akustyk ma małe szanse na zostanie przebojem. Koniec żalów. 

http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#7391 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 25 stycznia 2015 - 13:17

Dziwne, ze jeszcze żaden zagraniczny fan nie wpadł na pomysł, by dotrzeć do tych skrzypków, którzy występują z naszymi ulubieńcami i zapytać się ich do kiedy mają podpisaną umowę na współpracę. Jeśli np. do końca roku to już wiemy jaka wersja EBW nas czeka na trasie :P

#7392 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 25 stycznia 2015 - 17:04

Dziwne, ze jeszcze żaden zagraniczny fan nie wpadł na pomysł, by dotrzeć do tych skrzypków, którzy występują z naszymi ulubieńcami i zapytać się ich do kiedy mają podpisaną umowę na współpracę. Jeśli np. do końca roku to już wiemy jaka wersja EBW nas czeka na trasie :P

Nie strasz! :P

Tutaj link do streamu całego programu:

http://www.todayfm.c...ast_Show_Part_2

polecam przewinąć do ok. 7 minuty (7:30 dokładnie) i posłuchać co Bono napisał w związku z ta wersją. Bono twierdzi, że to wersja "zremasterowana". Ponoć wysłał osobiście ten utwór do Iana Dempseya.

Są też jakieś pogłoski, że promocja może ruszyć od poniedziałku...... :wacko: znając ich to jeszcze nie wiadomo od którego?

#7393 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 posts

Posted 25 stycznia 2015 - 21:58

http://www.stereogum...w-version/mp3s/

U2 have released a radio-ready version of the second Songs Of Innocence single “Every Breaking Wave.” (...) The track is impacting radio this week.

Żadnego 'probably', 'rumours' - to już musi być na pewno ;)

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#7394 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 04 lutego 2015 - 14:10

No i co? Kiedy doczekamy się, że EBW zostanie ogłoszone oficjalnie singlem?

Już pal sześć o wersję: niech będzie akustyczna, półakustyczna, symfoniczna, studyjna, instrumentalna albo a capella, jakakolwiek! Byle to w końcu zrobili, bo już zalatuje to lekką żenadą.  

#7395 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 posts

Posted 04 lutego 2015 - 17:47

Już pal sześc o wersję: niech będzie akustyczna, półakustyczna, symfoniczna, studyjna, instrumentalna albo a capella, jakakolwiek! Byle to w końcu zrobili, bo już zalatuje to lekką żenadą.  

Oj nie każda wersja. Wersji z raperem, dajmy na to, bym nie zdzierżył :P

It's no secret that the stars are falling from the sky

#7396 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 04 lutego 2015 - 23:14

Nie zalatuje, ale to już jest żenada i porażka marketingowa. Zaraz minie pół roku od wydania albumu, a oni wydali jedynie 1 singiel (i to promocyjny)!! :wacko: Promocyjnych wersji EBW nie liczę, bo nie było to nawet oficjalnie potwierdzone.  Ja myślałem, że porażkę marketingową ponieśli przy NLOTH. Słaby dobór singli, albo w ogóle nie wydanie  MOS, czy Breathe jako singli.

Ale tu jest dopiero bomba - nagrali EBW - jeden z najlepszych utworów od lat - i co?

Ja rozumiem, że Bono miał ciężki wypadek, ale do promocji singla Bono nie jest koniecznie potrzebny! :unsure: Gdzie dział marketingu? Jak potrzebowali Bono do EBW, to trzeba było odstawić EBW na 3 miesiące i wydać inny utwór, cokolwiek, nawet Crystal Ballroom.

PS I się dziwić, że w radio nie ma promocji SoI. Przecież zespół sam się prosi o zapomnienie tego albumu...  Zaraz oleją single i promocję SoI i wydadzą SoE. A EBW, The Troubles, czy California spotka los MOS. ;)

#7397 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 posts

Posted 05 lutego 2015 - 09:29

A EBW, The Troubles, czy California spotka los MOS

No, tutaj na szczęście nie będzie aż tak źle, bo EBW jednak śmiga w radiach, a Troubles przynajmniej promowało znany jednak serial ;) Tylko California całkowicie przepada jak na razie.

#7398 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 05 lutego 2015 - 11:31

Na tej płycie uważam, że z 8 piosenek nadaje się świetnie na single. California, Volcano, Sleep, This Is czy Troubles na pewno w każdym razie. I nawet po cichu liczyłem, że będzie to płyta z największą ilością singli ever (bo przecież chcą żeby było o nich głośno i jeszcze przy okazji zmazać kiepskie wrażenie związane z tą aferą ajfonową, nieprawdaż?).

A jednak... zapowiada się, że to będzie płyta z najmniejszą ilością singli :P

#7399 Paul

Paul

Użytkownik

• Members
  • 99 posts

Posted 07 lutego 2015 - 12:17

nie rozumiem tylko jednej rzeczy - skoro EBW nie jest singlem, to dlaczego w radio ciągle go grają? Ba ostatnio słyszałem nawet: "A teraz drugi singiel U2 z albumu SOI - EBW" ;) takie przemyślenia. A profil U2 na fb również nic specjalnego o nowym albumie - za to przypominają historie powstania wszystkich albumów bandu po kolei - teraz są przy Rattle and Hum - może jak doją do SOI to więcej się dowiemy? :v

#7400 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 07 lutego 2015 - 23:13

nie rozumiem tylko jednej rzeczy - skoro EBW nie jest singlem, to dlaczego w radio ciągle go grają? Ba ostatnio słyszałem nawet: "A teraz drugi singiel U2 z albumu SOI - EBW" ;) takie przemyślenia. A profil U2 na fb również nic specjalnego o nowym albumie - za to przypominają historie powstania wszystkich albumów bandu po kolei - teraz są przy Rattle and Hum - może jak doją do SOI to więcej się dowiemy? :v

Bo to wygląda, jakby "prace" nad singlem zatrzymały się w połowie drogi, w miejscu singla promocyjnego i tyle....     Może z powodu kontuzji Bono puszczono w obieg wersję albumową, a później jednak chłopaki chcieli, aby promować tą "akustyczną", do tego prace nad teledyskiem, jakby zamarły....

Dla mnie to marketingowa porażka, ale co tam mają doradców za grubą kasę, to pewnie wiedzą co robią....... chyba. :unsure:

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users