Bono jakby miał gluty w gardle
WTF ?
Aż bym zrobił ankietę - co u2forums wybrałoby na singla, do wyboru wszystkie kawałki z SoI (z płytką bonusową też).
Dobry pomysł i ciekawe czy wybór pokryłby się z wyborem zespołu.
Napisano 04 listopada 2014 - 22:55
Bono jakby miał gluty w gardle
WTF ?
Aż bym zrobił ankietę - co u2forums wybrałoby na singla, do wyboru wszystkie kawałki z SoI (z płytką bonusową też).
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 04 listopada 2014 - 22:57
Napisano 04 listopada 2014 - 22:58
Można zrobić ale nie spodziewam się innych wyników niż : EBW - Crystal i California
U2 wraz z 16 innymi zespołami grają ciągle w niezmienionym składzie mimo upływu tylu lat:
U2 - 36 lat
Radiohead - 29 lat
De La Soul - 29 lat
Cafe Tacvba 27 lat
http://www.rollingst...campaign=buffer
Napisano 04 listopada 2014 - 23:45
jakieś uwagi na szybko?
Ja bym dodał jeszcze np. Mercy - skoro singlami mogą być inne kawałki, które nie zmieściły się na album (Crystal czy Lucyfer)
Napisano 04 listopada 2014 - 23:47
Uznałem że singlem promującym album może być coś co ma z nim związek, Mercy nie bardzo ma, a oficjalnie (choć w wersji live) już wyszło. Plus w jakiej wersji? Nie wiemy jak brzmiałoby dziś studyjnie albo akustycznie nawet. Mogę dodać "Mercy (w jakiejś jeszcze nie znanej bliżej wersji)" ale no. Nie widzę tego tak. Oczywiście jak się uprzesz to spoko
Napisano 04 listopada 2014 - 23:50
O proszę , jakieś 4 osoby też myślą że Troubles byłoby idealnym jak nie drugim to trzecim singlem. Jeśli już nie forma to sama Lykke Li podkręca szansę na sukces tego kawałka. Plus zaliczył krótki występ wśród publiczności The Walking Dead
Napisano 04 listopada 2014 - 23:56
Ja tylko dorzucę się do głosów na temat Every Breaking Wave - tylko studyjna, moim zdaniem. Po co zatrudnialiby gościa z OneRepublic? Po co ten majestatyczny wykop w refrenie? To są stadiony i jednocześnie najbardziej popowy moment U2 od dawna. Wybranie wersji akustycznej to jakieś nieporozumienie - serio, kiedy ostatnio słyszeliście singla na głos i pianino? Nawet wspomniana Adele ma całą orkiestrę i masę produkcyjnych rzeczy.
Crystal Ballroom też nie, bo z daleka jedzie Broken Bellsami. Jako "coś innego niż U2" spoko, ale żeby od razu na drugiego singla? Bez przesady.
Napisano 05 listopada 2014 - 00:00
O proszę , jakieś 4 osoby też myślą że Troubles byłoby idealnym jak nie drugim to trzecim singlem. Jeśli już nie forma to sama Lykke Li podkręca szansę na sukces tego kawałka. Plus zaliczył krótki występ wśród publiczności The Walking Dead
Bo to dobry kawałek na singla. Ale powinni go wydać gdzieś zimą - latem zbytnio nie wyobrazam sobie tego kawałka w stacjach radiowych
A co do EBW na singla to jak najbardziej tak! - najlepsze byłoby wydanie 2 wersji jednocześnie i albumowej i akustycznej (coś ala Please w 2 wersjach) - niech radia puszczają, którą wolą. Ale wersja akustyczna z Deluxe'a odpada! To musi być, albo jedna z Promo Tour, albo nagrana od nowa.
Głosowałem tez na Californię i Miracle, choć This Is Where You Can Reach Me Now po skróceniu intra tez by się nadawał.
A wydanie CB jako singla to byłoby fajne posunięcie - najlepiej na singlu CD. To by rozwiało problem z brakiem utworu na wersji podstawowej.
Napisano 05 listopada 2014 - 00:04
Dzięki za ankietę, wyniki nie są zaskakujące - Crystal - EBW i California będą najlepszym wyborem i tak się pewnie ostatecznie stanie
Gratki acr za głos na Song For Someone trolol
Napisano 05 listopada 2014 - 00:36
Chcecie kawałek z b-side na singiel dawać? Po prostu great logic
Napisano 05 listopada 2014 - 00:41
To nie my , to oni Nawet byśmy pewnie o takiej możliwości nie pomyśleli gdyby nie Edek
Napisano 05 listopada 2014 - 01:31
SFS to nadal kupa. Ale ankieta jest wielokrotnego wyboru. Przypominam że jeśli uważacie że wersje akustyczne byłyby lepszymi singlami też można na nie głosować, a jeśli to przegapaliście to swoje głosy edytować. Ostatecznie ja mogę, dajcie znać. Chodzi o realny wynik woli u2f.
Specjalnie zrobiłem ankietę anonimową żeby nikt się nie czuł dziwnie że głosuje na hejtowany przez innych utwór (skąd Redgar uznajesz że wiesz na co głosowałem? ). Spoko, nikt nie wie na co się głosuje, dajcie z siebie +1000 obiektywizmu i :*
Napisano 05 listopada 2014 - 08:50
Ja bym usunął The Miracle (Of Joey Ramone). Zaryzykuję stwierdzenie, że nie ma szans na zostanie kolejnym singlem. Chociaż widzę, że jakichś 2 optymistów się znalazło
Napisano 05 listopada 2014 - 17:28
To nie my , to oni Nawet byśmy pewnie o takiej możliwości nie pomyśleli gdyby nie Edek
Dlaczego nie? Ja zasugerowałem coś takiego wcześniej, że jeżeli chcą go promować to proszę o singla! Nie widzę w tym nic złego. Może nie jako 2. singiel, ale 4. czy 5. tak.
Swoją droga cena płyty Deluxe jest na tyle niska, a zawartość na tyle ciekawa, że nie ma większego sensu kupować (i patrząc po sklepach) sprzedawać wersji 1CD, nie mówiąc o polskiej cenie. Jeżeli utwór bedzie dobrze "sprzedawał się" w radio to czemu nie!
SFS to nadal kupa. Ale ankieta jest wielokrotnego wyboru. Przypominam że jeśli uważacie że wersje akustyczne byłyby lepszymi singlami też można na nie głosować, a jeśli to przegapialiście to swoje głosy edytować. Ostatecznie ja mogę, dajcie znać. Chodzi o realny wynik woli u2f.
Chyba po wypowiedzi Adama co będą grac na trasie wynika, ze będą grali SFS, a co za tym idzie mogą pokusić się o promocję tego utworu
Jeżeli chodzi o akustyczne wersje to jedynie EBW wg mnie ma jakieś szanse, ale muszą koniecznie wydać dwie wersje równolegle! EBW z płyty ma za duży potencjał, żeby zdecydować się na wydanie tylko akustycznej wersji, a co za tym idzie ograniczenie się do niej na trasie...
Ja bym usunął The Miracle (Of Joey Ramone). Zaryzykuję stwierdzenie, że nie ma szans na zostanie kolejnym singlem. Chociaż widzę, że jakichś 2 optymistów się znalazło
Ja zaznaczyłem m.in. - uznałem, że jeżeli już jest singlem to w ankiecie powinno mieć chociaż 1 głos. Generalnie i tak bym obstawiał Miracle na singla, ale może nie jako nr 1 z płyty.
Napisano 05 listopada 2014 - 20:39
Równo za miesiąc nominacje do nagród Grammy - ciekawe czy po braku nominacji dla NLOTH, tym razem zespół ich się doczeka.
Napisano 05 listopada 2014 - 20:51
W sumie wątpię i nie nastawiałbym się specjalnie. W erze powszechnego hejtu na U2 (chyba za dobrzy są po prostu i ot cała tajemnica) jedna nominacja będzie już sukcesem (nie mówiąc o ewentualnej statuetce).
Napisano 05 listopada 2014 - 22:41
Dowiemy się 5 grudnia, nie mniej jednak fajnie byłoby podkreślić egzystencję tego albumu jakąś mocną nagrodą
Były perkusista Smashing Pumpkins o U2 - They moved the ball forward for everybody
http://www.independe...y-30720719.html
Napisano 06 listopada 2014 - 20:28
El silencio se vuelve melodia
Napisano 06 listopada 2014 - 21:06
Od 7 utworu (Raised By Wolves) zaczyna się trochę inna połowa płyty. Bardziej mroczna, zimna, tajemnicza i... dojrzała.
Zdecydowanie się zgadzam
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych