Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2
Started by
Irish
, sty 21 2007 20:09
1253 replies to this topic
Posted 19 lipca 2008 - 07:52
Harry's Game można usłyszeć np. na video Under A Blood Red Sky.
#523 Guest_depe_*
Posted 19 lipca 2008 - 10:03
Zgadza się.
O ile się nie mylę, to Harry's Game (oczywiście 'taśmy') było wykorzystywane jako 'intro' i 'outro' na większości koncertów na War Tour.
Harry's Game - CLANNAD
A tak BTW, to jest to świetny kawałek.
O ile się nie mylę, to Harry's Game (oczywiście 'taśmy') było wykorzystywane jako 'intro' i 'outro' na większości koncertów na War Tour.
Harry's Game - CLANNAD
A tak BTW, to jest to świetny kawałek.
Posted 08 sierpnia 2008 - 10:45
Pytanie może troche ala żółtodziób, ale kiedy U2 grało koncert dla strażaków w Nowym Jorku?
ciuch ciuch!
Posted 08 sierpnia 2008 - 23:47
Tak przeglądałem sobie premiery nowych wydawnictw w sklepie internetowym i wpadło mi w oko coś takiego. Wie ktoś może jaki to koncert może być?
http://www.u2gigs.com/show629.html
setlista i miejsce sie zgadza ale czy to na 100% o ten koncert chodzi to nie mam pojecia
Posted 09 sierpnia 2008 - 09:24
Wydanie tego DVD jest jednak dla mnie niespodzianką. Nie jest bowiem raczej wydawnictwo firmowane przez zespół, a wydawało mi się że zespół ma pod kontrolą prawa do wszystkich swoich występów. Jeśli w przypadku tego koncertu jest inaczej to na pewno ktoś próbuje wykorzystać zbliżającą się koniunkturę na U2. Jeśli DVD będzie zrealizowane w dobrej jakości, to nie jest to jednak powód do zmartwień, tym bardziej że na wydanie tego koncertu przez zespół raczej nie mamy co liczyć
#532 Guest_depe_*
Posted 09 sierpnia 2008 - 09:46
Będzie to zwykły bootleg DVD jakich wiele. Tyle, że nagrany z TV.
Jestem przekonany, że Universal Music nie ma z tym nic wspólnego.
Świadczą o tym chociażby parametry obrazu: NTSC; 16:9
Koncert oryginalnie nagrany był w PALu i w 4:3
Show leciał wiele razy na niemieckiej TV, ja nagrałem go na DVD z WDR TV, a okładkę sam zmajstrowałem
Jakość b. dobra.
Na ostatnim zlocie w Bielsku oglądaliśmy niemal cały ten koncert.
Dodam jeszcze, że właśnie z tego występu 5 piosenek trafiło na płytę 'Under A Blood Red Sky' ("I Will Follow", "Sunday Bloody Sunday"; "The Electric Co."; "New Years Day" i "40").
Jestem przekonany, że Universal Music nie ma z tym nic wspólnego.
Świadczą o tym chociażby parametry obrazu: NTSC; 16:9
Koncert oryginalnie nagrany był w PALu i w 4:3
Show leciał wiele razy na niemieckiej TV, ja nagrałem go na DVD z WDR TV, a okładkę sam zmajstrowałem
Jakość b. dobra.
Na ostatnim zlocie w Bielsku oglądaliśmy niemal cały ten koncert.
Dodam jeszcze, że właśnie z tego występu 5 piosenek trafiło na płytę 'Under A Blood Red Sky' ("I Will Follow", "Sunday Bloody Sunday"; "The Electric Co."; "New Years Day" i "40").
#534 Guest_depe_*
Posted 09 sierpnia 2008 - 10:05
Nie sądzą by wydawca dysponował prawami do tego materiału - Universal/Island zbyt dobrze pilnują swoich interesów, dlatego nazwałem tą pozycję 'bootlegiem'.
W sklepach internetowych, a nawet w sklepach typu MM czy Saturn można spotkać wiele tego typu koncertów różnych wykonawców wydawanych przez firmy 'Krzak', które już na pierwszy rzut oka wyglądają mocno podejrzanie.
W sklepach internetowych, a nawet w sklepach typu MM czy Saturn można spotkać wiele tego typu koncertów różnych wykonawców wydawanych przez firmy 'Krzak', które już na pierwszy rzut oka wyglądają mocno podejrzanie.
Posted 30 sierpnia 2008 - 22:17
http://u2start.com/ i wszystko jasne a je śli chodzi o same supporty to chyba nie ma żadnegodzieki, a masz moze Max jaki(e)s bootleg(i) mp3 z tego supportu i moglbys cos wrzucic?
Reply to this topic
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users