Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2
Started by
Irish
, sty 21 2007 20:09
1253 replies to this topic
Napisano 19 czerwca 2008 - 18:04
Tak mi sie fajnie udało że za dwa tygonie, na dwa tygodnie do Dublina sie wybieram:).
Zna ktoś z Was adresy miejsc związanych z U2 w mieście???
Na stronce czytałem o Hanover Quay.
Może wiecie jaki jest adres liceum gdzie chodzi lub gdzie mieszkali?? Lub gdzie mieści sie sklep od którego jak słyszałem wzięla się ksywka The Edga??
Bardzo prosze o pomoc!
Czasu nie wiele, a taka okazja może mi sie długo nie trafić. Obiecuje przesłać jakieś fajne fotki z tych miejsc:).
Pozdrawiam
Na stronce czytałem o Hanover Quay.
Może wiecie jaki jest adres liceum gdzie chodzi lub gdzie mieszkali?? Lub gdzie mieści sie sklep od którego jak słyszałem wzięla się ksywka The Edga??
Bardzo prosze o pomoc!
Czasu nie wiele, a taka okazja może mi sie długo nie trafić. Obiecuje przesłać jakieś fajne fotki z tych miejsc:).
Pozdrawiam
And you can dream
So dream out loud
So dream out loud
Napisano 19 czerwca 2008 - 18:10
Tak mi sie fajnie udało że za dwa tygonie, na dwa tygodnie do Dublina sie wybieram:).
http://www.atu2.com/dublin/
Napisano 24 czerwca 2008 - 22:42
MFSL - Mobile Fidelity Sound Lab
płyty tłoczone są bezpośrednio z oryginalnych master tapes, chodzi o to, żeby uzyskać jak najlepszą jakość dźwięku, płyty pokryte są 24k złotem, jeśli chodzi o u2, to jeszcze TJT zostało tak wydane
płyty tłoczone są bezpośrednio z oryginalnych master tapes, chodzi o to, żeby uzyskać jak najlepszą jakość dźwięku, płyty pokryte są 24k złotem, jeśli chodzi o u2, to jeszcze TJT zostało tak wydane
Napisano 25 czerwca 2008 - 10:09
Dlaczego nie poszukać najpierw w najoczywistszych miejscach? http://en.wikipedia.org/wiki/MFSL
#500 Guest_depe_*
Napisano 25 czerwca 2008 - 10:39
Może ktoś coś powiedzieć na temat płyt WAR i TUF MFSL?
Na rynku kolekcjonerskim w cenie są egzemplarze nierozfoliowane z charakterystyczną 'J-card' (na której jest napis 'Ultradisc II').
Cena ich często przekracza 200 USD. Egzemplarze rozpieczętowane i bez 'J-card' można nabyć w okolicach 40-50 USD.
Największym wzięciem cieszy się TJTree.
Aukcja zakończona 15.06 - 202 USD
Jeśli chodzi o zawartość, to 'perełką' jest War, gdzie praktycznie każdy utwór jest nieco inny niż na 'normalnych' płytach.
Najbardziej 'słyszalne' zmiany są w Seconds i w Like A Song... - utwory te są o około 12-14 sekund dłuższe od ogólnie dostępnych oryginałów.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych