Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2
#323 Guest_Mrówa_*
Posted 06 stycznia 2008 - 13:36
Na górze było zdjęcie sceny z trasy amerykańskiej VT.
Jeśli ktoś kojarzy tą stronę to bardzo fajno jak by linka zapodał, bo ja od dłuższego czasu nie moge go znaleźć.
Posted 06 stycznia 2008 - 15:26
2. Willie Williams opisyał PopMart praktycznie dzień po dniu, czyta się to bardzo dobrze (w Propagandzie). Czy istnieją takie zapiski z późniejszych tras? Nieważne kto był autorem.
Posted 06 stycznia 2008 - 15:37
1. Czy istnieje storna na której podane są supporty przed koncertami U2?
Strona nie wiem, natomiast w książce " U2 Live " są podane.
2. Willie Williams opisyał PopMart praktycznie dzień po dniu, czyta się to bardzo dobrze (w Propagandzie). Czy istnieją takie zapiski z późniejszych tras? Nieważne kto był autorem.
Vertigo na pewno istnieje - dla zarejestrowanych użytkowników U2.com. Elevation pewnie też - ale nie wiem, gdzie tego szukać ( być może tamże ).
#329 Guest_depe_*
Posted 10 stycznia 2008 - 21:00
Willie Williams opisyał PopMart praktycznie dzień po dniu, czyta się to bardzo dobrze (w Propagandzie). Czy istnieją takie zapiski z późniejszych tras? Nieważne kto był autorem.
Tak jak już napisał J99, pełny Willie's Diary jest dostępny na oficjalnej stronie zespołu w części dla subskrybentów.
Rzeczywiście czyta się to bardzo dobrze, prawie jak dobrą powieść.
Wpisów Williego jest bardzo dużo, praktycznie całe trasy (POP, Elevation i Vertigo) dzień po dniu, często przyozdabiane prywatnymi fotkami.
Jeśli jest jakieś zainteresowanie tymi materiałami, mogę pobawić się w 'kopiuj i wklej'.
Posted 10 stycznia 2008 - 21:19
Może lepiej byłoby to wrzucić na jakiś rapidshare jako jeden długi plik txt/doc? No bo tutaj to chyba by się nie zmieściło
z góry dzięki
Posted 11 stycznia 2008 - 13:31
#333 Guest_depe_*
Posted 11 stycznia 2008 - 14:19
Willie Diary dotyczące ZOO TV było publikowane tylko w Propagandzie, na u2.com tego nie ma - więc 'copy-paste' odpada
Przepisywanie z fanzinu też nie wchodzi w rachubę - za dużo roboty ale zeskanuję to w wolnej chwili (jest tego 11 stron) i zamieszczę w oddzielnym topicu.
Posted 11 stycznia 2008 - 14:33
Posted 14 stycznia 2008 - 19:54
Posiada ktoś coś takiego?
ciuch ciuch!
Posted 14 stycznia 2008 - 20:29
A teraz moje dwa pytania:
1. Wie może ktoś coś więcej na temat tego nagrania - http://rapidshare.co...moment.mp3.html ??
2. Może mi ktoś powiedzieć co śpiewa Bono na końcu One? Chodzi mi o taki cholerny snippet (np. tu http://pl.youtube.co...h?v=d4geUoG1gsU , ale też w wielu innych wersjach ). Na u2-tour pokazuje, że jest to "Dubravka" Ivana Gundulića ale nie w cholerę podany niżej tekst mi nie pasuje do tego co słysze... chyba, że jestem głuchy
Z góry dzięki
Posted 14 stycznia 2008 - 20:30
zawsze mnie ciekawiło czy ktokolwiek z tego zacnego i szanowanego forum ma maila albo nr. telefonu do któregoś z członków U2.
Posiada ktoś coś takiego?
A myślisz,że członkowie U2 rozdają maile i swoje telefony fanom na prawo i lewo.? To by było trochę dziwne.
Skąd ci to przyszło do głowy.
Posted 14 stycznia 2008 - 20:53
1. wyszło na singlu po prostu jako akustyczna wersja. jest też na EPce U2 Seven. http://www.u2wandere...co/sing051.html
2. "do you hear us comin' lord, do you hear us crawl, will you hear me knockin', knockin at your door?" - czy jakoś tak, bo Bono czasem zmienia. to coś jak snippet "shine like stars" w WOWY, Bono dośpiewuje dodatkowe linijki, które zapewne sam napisał.
Reply to this topic
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users