Survivor 13 - 1990-2000
Napisano 17 lipca 2008 - 20:52
Mam wrażenie, że Electrical Storm to takie 'With or without you' kilkanaście lat później. Budowa utworu jest niemal identyczna i jeszcze ten krzyk Bono. Tak czy owak ja to kupuje. To jest właśnie U2 a nie jakieś Fast carsy i Windowsy.
Napisano 17 lipca 2008 - 20:54
#43 Guest_u2megafan_*
Napisano 17 lipca 2008 - 20:54
Lekka przesada.
Ale dlaczego by pasował na ATYCLB? Bo nie rozumiem.
Mówię o normalnej wersji, nie o miksie pana orbita.
POZIOMEM by nie pasował. Gdzie EStorm, gdzie Kite.. litości.
A Wy jesteście wszechwiedzący, niekwestionowani krytycy muzyczni. LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Już nic mnie nie zdziwi na tym forum.
Napisano 17 lipca 2008 - 20:55
A ja zaczynam odnosić wrażenie, że EStorm wywołało podobną reakcję, co Achtung - robienie NIEWIADOMOCZEGO z NAJZWYKLEJSZEJ piosenki na świecie, która KOMPLETNIE *NICZYM* się nie wyróżnia. EStorm i WOWY ??? Na litość wszelaką, hamujcież się czasem..
Nadużywasz słowa litości. Bywa to irytujące.
Napisano 17 lipca 2008 - 20:56
A Wy jesteście wszechwiedzący, niekwestionowani krytycy muzyczni. LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Już nic mnie nie zdziwi na tym forum.
Tak. I mamy od Was fajniejsze fryzury.
Do rzeczy proszę.
Użytkownik acr edytował ten post 17 lipca 2008 - 20:57
Napisano 17 lipca 2008 - 20:57
A Wy jesteście wszechwiedzący, niekwestionowani krytycy muzyczni.
Powtarzanie tego tysięczny raz bez jakiegokolwiek powodu jest debilizmem.
Napisano 17 lipca 2008 - 20:58
No wiadomo WOWY zachwyca (jak Słowacki).A ja zaczynam odnosić wrażenie, że EStorm wywołało podobną reakcję, co Achtung - robienie NIEWIADOMOCZEGO z NAJZWYKLEJSZEJ piosenki na świecie, która KOMPLETNIE *NICZYM* się nie wyróżnia. EStorm i WOWY ??? Na litość wszelaką, hamujcież się czasem..
Ale co zrobic jak nie zachwyca?
A zachwyca co innego?
Dramat...
Napisano 17 lipca 2008 - 20:59
Chce tylko żeby mi ktoś wytłumaczył, dlaczego tak uważa, to może zrozumiem i zmienię zdanie. Na tym polega forum.
Użytkownik acr edytował ten post 17 lipca 2008 - 21:00
#49 Guest_u2megafan_*
Napisano 17 lipca 2008 - 21:00
Jesteś zarozumiałyPowtarzanie tego tysięczny raz bez jakiegokolwiek powodu jest debilizmem.
Istnieje pewna, skończona liczba zdań, jakie uznajesz za prawdziwe. Nazwijmy je: p1, p2, p3..., pN. Jeśli nie jesteś zarozumiały, to wiesz, że czasem popełniasz błędy, czyli: nie wszystko, co uznajesz za prawdziwe, jest prawdziwe. Zatem, jeśli nie jestes zarozumiały, to wiesz, że co najmniej jedno ze zdań p1, p2, p3... pN jest zdaniem fałszywym. Ale przecież, jak powiedzieliśmy, że wszystkie zdania p1, p2, p3...pN są zdaniami, które uznajesz za prawdziwe. Co pokazuje jawną niespójność w Twoich poglądach.
Chyba że jestes zarozumialcem, który uważa, że w niczym się nie myli.
#50 Guest_Mac_*
Napisano 17 lipca 2008 - 21:03
Napisano 17 lipca 2008 - 21:04
Ponieważ np.:
Zakaz prowadzenia prywatnych wojen. Forum jest miejscem kulturalnych dyskusji..
http://u2forums.com/...?act=boardrules
Kolejne będą kasowane.
Na PM'a panowie, albo w "second to say goodbye".
(Też bym chciał pogadać o muzyce, a widzicie, co muszę robić. Miejcie litośc )
Użytkownik acr edytował ten post 17 lipca 2008 - 21:06
Napisano 17 lipca 2008 - 21:05
Piotrek - coś sie dzieje - nie psuj zabawy.Zakaz prowadzenia prywatnych wojen. Forum jest miejscem kulturalnych dyskusji..
http://u2forums.com/...?act=boardrules
Kolejne będą kasowane.
Na PM'a panowie, albo w "second to say goodbye".
Napisano 17 lipca 2008 - 21:25
Już mi się nazbierało za te "dziania"
Powtarzając. Czemu uważacie że ES jako wsteczna kopia ( ) Crumbs pasuje na ATYCLB?
Przecież to brzmi niemal zupełnie inaczej. Nijak się go nie da dokleić. Nie ten feeling. ES antycypuje po prostu Bombę. Ta sama ścieżka, tylko dwa kroki wcześniej. Ale też nie to samo miejsce. I nie to samo miejsce, co ATYCLB.
I w jak Methiu wpadłeś na to WOWY?
Kontrukcja utworu to jeszcze nic. Można takich znaleźć masę.
Napisano 17 lipca 2008 - 21:29
#55 Guest_u2megafan_*
Napisano 17 lipca 2008 - 21:31
Jeśli już tak acr to ująłeś , to dajmy na to, że ES mogłoby być wczesnym przejawem zapowiedzi HTDAAB.Witku, takie życie.
Już mi się nazbierało za te "dziania"
Powtarzając. Czemu uważacie że ES jako wsteczna kopia ( ) Crumbs pasuje na ATYCLB?
Przecież to brzmi niemal zupełnie inaczej. Nijak się go nie da dokleić. Nie ten feeling. ES antycypuje po prostu Bombę. Ta sama ścieżka, tylko dwa kroki wcześniej. Ale też nie to samo miejsce. I nie to samo miejsce, co ATYCLB.
I w jak Methiu wpadłeś na to WOWY?
Kontrukcja utworu to jeszcze nic. Można takich znaleźć masę.
Nie dziwię się, że odniosłeś się do Crumbs ze względu zapewne na dźwięki gitary The Edge'a.
Napisano 17 lipca 2008 - 21:33
Napisano 17 lipca 2008 - 21:36
Oczywiście, że nie jesteś sam!Niezależnie od tego czy podobieństwa są czy nie, DLA MNIE Electrical Storm jest naprawdę niesamowitym utworem i plasuje się w czołówce utworów U2....chyba nie jestem sam z tą opinią ;-)
Wspierajmy sie wzajem.
#58 Guest_u2megafan_*
Napisano 17 lipca 2008 - 21:38
Niezależnie od tego czy podobieństwa są czy nie, DLA MNIE Electrical Storm jest naprawdę niesamowitym utworem i plasuje się w czołówce utworów U2....chyba nie jestem sam z tą opinią ;-)
Piąteczka chłopakiOczywiście, że nie jesteś sam!
Wspierajmy sie wzajem.
Napisano 17 lipca 2008 - 22:02
Your signature is more powerful than you think
Napisano 17 lipca 2008 - 22:09
W Crumbs jest riffowisko i gitarowy kosmos. Tu jest prawie.
ES jest wporzo. 7/10 w JuTu skali. Tylko banalny się troszkę tam robi jakoś od 2:50, potem ta gitara trochę nie tego.
I refreny ma cienkie. Poza tym, świetnie.
Użytkownik acr edytował ten post 17 lipca 2008 - 22:13
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych