Help, I need somebody
Posted 21 marca 2011 - 17:39
Jak szybko, bezstresowo i darmowo zgrać pliki .cda (z oryginalnego albumu) do .mp3, najlepiej @320kbps? Ściągnąłem już kilka programów, każdy albo widzi jakiś problem, albo nie lubi Windy 7, albo jest trialem i może skonwertować tylko 2/3 utworu... ;/
Posted 21 marca 2011 - 17:47
Jak szybko, bezstresowo i darmowo zgrać pliki .cda (z oryginalnego albumu) do .mp3, najlepiej @320kbps? Ściągnąłem już kilka programów, każdy albo widzi jakiś problem, albo nie lubi Windy 7, albo jest trialem i może skonwertować tylko 2/3 utworu... ;/
Od siebie polecam CDex: http://www.dobreprog...dows,11489.html
Całkiem sporo możliwości; konwersja do mp3, ale i np. FLAC; automatyczne wyszukiwanie tagów. Po odpowiednim ustawieniu - dwa kliknięcia i masz płytę zgraną na dysku.
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Posted 21 marca 2011 - 18:11
mnie , babie leciwej, trudności nie sprawia, wiec chyba nie jest skomplikowany
a i tagi tez wyszukuje
Posted 21 marca 2011 - 20:27
Posted 21 marca 2011 - 20:39
Posted 22 marca 2011 - 21:25
Marcin ogladal sobie fajny film ze swoja ulubiona aktorka i nagle cos nie tak. Co sie okazalo, w tle lecial pewien utwor, motyw instrumentalny ktory na 100% znam i kiedys slyszalem i wiem ze nawet mam to na dysku najprawdopodobniej ale przeszukiwac kilkadziesiat gb muzyki sie nie da.
Nigdzie w internecie nie ma informacji na temat soundtracku do tego filmu, o piosenkach wykorzystanych w filmie tez niewiele i co ja teraz mam zrobic. Ano, stiwerdzilem ze napisze tutaj bo sami obyci w muzyce ludzie tutaj pisza i pewno mi pomoga.
POMOZECIE? bo jestem w skrajnie beznadziejnej sytuacji, musze wiedziec co to za utwor (!!!)
No i jedyne miejsce w sieci, gdzie to znalazlem to jakis NIEMIECKI material, no ale lepsze to niz nic. W kazdym razie, owa zagadka zaczyna sie od 3:50
http://www.youtube.c...h?v=I4xRxyAX738
pomocy !
#691 Guest_madredeus_*
Posted 23 marca 2011 - 11:00
No wiec tak:
Marcin ogladal sobie fajny film ze swoja ulubiona aktorka i nagle cos nie tak. Co sie okazalo, w tle lecial pewien utwor, motyw instrumentalny ktory na 100% znam i kiedys slyszalem i wiem ze nawet mam to na dysku najprawdopodobniej ale przeszukiwac kilkadziesiat gb muzyki sie nie da.
Nigdzie w internecie nie ma informacji na temat soundtracku do tego filmu, o piosenkach wykorzystanych w filmie tez niewiele i co ja teraz mam zrobic. Ano, stiwerdzilem ze napisze tutaj bo sami obyci w muzyce ludzie tutaj pisza i pewno mi pomoga.
POMOZECIE? bo jestem w skrajnie beznadziejnej sytuacji, musze wiedziec co to za utwor (!!!)
No i jedyne miejsce w sieci, gdzie to znalazlem to jakis NIEMIECKI material, no ale lepsze to niz nic. W kazdym razie, owa zagadka zaczyna sie od 3:50
http://www.youtube.com/watch?v=I4xRxyAX738
pomocy !
Mi te dźwięki mocno kojarzą się z filmem "Lost in translation". Może coś podobnego i dlatego wydaje Ci się znane?
Posted 23 marca 2011 - 13:43
Oczywiscie sprawa jest dalej aktualna, jesli znacie ten utwor to daaaajcie znac !!
Mi sie jeszcze to troche kojarzy z niektorymi motywami z Vanilla Sky, no ale tez nie to.
#693 Guest_madredeus_*
Posted 23 marca 2011 - 13:54
OST do Lost in Translation znam jak wlasna kieszen, ale jeszcze dla pewnosci przesluchalem no i niestety zaden z utworow wykorzystanych w tym filmie to nie to
Oczywiscie sprawa jest dalej aktualna, jesli znacie ten utwor to daaaajcie znac !!
Mi sie jeszcze to troche kojarzy z niektorymi motywami z Vanilla Sky, no ale tez nie to.
Mi początkowe dźwięki kojarzyły się z "Goodbye" (Kevin Shields) własnie z "Między słowami".
Moim drugim skojarzeniem także było "Vanilla Sky" A trzecim "21 gramów", aczkolwiek ścieżki z tego filmu nie znam tak dobrze i dawno juz nie słuchałam, więc możliwe że to zupełnie chybione.
Posted 23 marca 2011 - 23:08
No wiec tak:
pomocy !
M83 - I Guess I'm Floating
http://www.youtube.com/watch?v=eSyOmbon_1Y&feature=related
Mam link do OSTa (całkiem fajnego), który jest chyba nieoficjalny jak chcesz
01. Shilpa Ray and Her Happy Hookers - Filthy And Free
02. Mozart Festival Orchestra conducted by Alberto Lizzio - Symphony No.16 in C major, K.128-Allegro maestoso
03. Bat For Lashes - Daniel
04. Sophie Hunger - House Of Gods
05. Moby - Mothers Of The Night
06. Calexico and Iron&Wine - He Lays In The Reins
07. Cave Singers - Seeds Of Night
08. Great Lake Swimmers - Changing Colours
09. M83 - I Guess I'm Floating
10. South - A Place In Displacement
11. Moscow Olympics - Still
12. Explosions In The Sky - So Long, Lonesome
13. Peter Broderick and Clint Mansell - Not At Home (Last Night)
Posted 23 marca 2011 - 23:15
Niniejszym Methiu wygrywa dowolne piwo na dowolnym zlocie dla mnie to wielka sprawa.
No i jak cos, bede wdzieczny za jakistam link na PM chociaz pare utworow stad mam na dysku w regularnych dyskografiach, jest sporo rzeczy ktorych nie znam :]
Posted 29 marca 2011 - 22:58
(wiem, że islam + muzyka w zasadzie się wyklucza, ale znam kilka przykładów, więc może coś jeszcze mi podrzucicie ;p)
edit: aha, w zasadzie pisząc 'indie', chodzi mi o jakieś nie-tradycyjne muzyczki, więc odpada Mohammad Abdu albo pop w stylu Natachy Atlas
Posted 31 marca 2011 - 18:40
Amr Diab, Egipt. Mnóstwo wokalnego zawodzenia, tradycyjnych instrumentów islamu plus trochę nowoczesności dobrze się sprzedaje w jego przypadku. Próbujhelp! znacie jakieś indie zespoły/wykonawców muzułmańskie? albo ogólnie arabskie? albo chociaż nawiązujące do bliskowschodnich klimatów?
(wiem, że islam + muzyka w zasadzie się wyklucza, ale znam kilka przykładów, więc może coś jeszcze mi podrzucicie ;p)
Posted 04 kwietnia 2011 - 19:13
bardzo mi wpadł w ucho np niejaki Sami Yusuf. wiem, że to pop straszliwy i że on jest ślicznusi, a teksty banalne, i muzyką arabską to on się co najwyżej inspiruje i to w stopniu nikłym, ale. takie małe guilty pleasure
http://www.youtube.c...h?v=9Rs7Mj7poo8
Reply to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users