Skocz do zawartości

Zdjęcie

Help, I need somebody

987 replies to this topic

#681 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 05 marca 2011 - 20:36

Ok, prosba nr 1 juz nieakutalna ale ta druga jak najbardziej :-)

#682 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 21 marca 2011 - 17:39

Na pewno już było, ale opcja szukaj nie chce mi pomóc.

Jak szybko, bezstresowo i darmowo zgrać pliki .cda (z oryginalnego albumu) do .mp3, najlepiej @320kbps? Ściągnąłem już kilka programów, każdy albo widzi jakiś problem, albo nie lubi Windy 7, albo jest trialem i może skonwertować tylko 2/3 utworu... ;/

#683 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 Postów

Napisano 21 marca 2011 - 17:47

Jak szybko, bezstresowo i darmowo zgrać pliki .cda (z oryginalnego albumu) do .mp3, najlepiej @320kbps? Ściągnąłem już kilka programów, każdy albo widzi jakiś problem, albo nie lubi Windy 7, albo jest trialem i może skonwertować tylko 2/3 utworu... ;/

Od siebie polecam CDex: http://www.dobreprog...dows,11489.html
Całkiem sporo możliwości; konwersja do mp3, ale i np. FLAC; automatyczne wyszukiwanie tagów. Po odpowiednim ustawieniu - dwa kliknięcia i masz płytę zgraną na dysku. ;)

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#684 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 21 marca 2011 - 18:11

ja z tej samej strony uzywam http://www.dobreprog...dows,15283.html - na win7
mnie , babie leciwej, trudności nie sprawia, wiec chyba nie jest skomplikowany :)
a i tagi tez wyszukuje :)

#685 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 21 marca 2011 - 20:27

Szukam linka do najnowszego albumu PJ Harvey. Wszystkie na jakie trafiam są już pousuwane...

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#686 wredna zimna s*

wredna zimna s*

Użytkownik

• Members
  • 202 Postów

Napisano 21 marca 2011 - 20:31

http://www.amazon.co...00735829&sr=8-1

czy aby na pewno? ;p

#687 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 21 marca 2011 - 20:39

Hehe, no wiadomo co mam na myśli :P :D

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#688 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 22 marca 2011 - 21:25

No wiec tak:
Marcin ogladal sobie fajny film ze swoja ulubiona aktorka i nagle cos nie tak. Co sie okazalo, w tle lecial pewien utwor, motyw instrumentalny ktory na 100% znam i kiedys slyszalem i wiem ze nawet mam to na dysku najprawdopodobniej ale przeszukiwac kilkadziesiat gb muzyki sie nie da.

Nigdzie w internecie nie ma informacji na temat soundtracku do tego filmu, o piosenkach wykorzystanych w filmie tez niewiele i co ja teraz mam zrobic. Ano, stiwerdzilem ze napisze tutaj bo sami obyci w muzyce ludzie tutaj pisza i pewno mi pomoga.
POMOZECIE? bo jestem w skrajnie beznadziejnej sytuacji, musze wiedziec co to za utwor (!!!)

No i jedyne miejsce w sieci, gdzie to znalazlem to jakis NIEMIECKI material, no ale lepsze to niz nic. W kazdym razie, owa zagadka zaczyna sie od 3:50

http://www.youtube.c...h?v=I4xRxyAX738

pomocy !

#689 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 22 marca 2011 - 21:37

Marcin ogladal sobie fajny film ze swoja ulubiona aktorka

Jeśli mówisz o Keirze, a nie o Mendes, to.. zapunktowałeś!

A utworu nie znam. Good luck though.

BTW
Widzieć Keirę mówiącą po niemiecku - popieprzone uczucie.

#690 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 22 marca 2011 - 21:40

Oczywiscie, ze Keira!

No ten niemiecki to straszna sprawa, ale jak juz mowilem- jedyne zrodlo w internecie ktore moglbym zaprezentowac, gdzie znajduje sie ten utwor. Przeciez nie wrzuce calego filmu z dysku :rolleyes:

#691 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 23 marca 2011 - 11:00

No wiec tak:
Marcin ogladal sobie fajny film ze swoja ulubiona aktorka i nagle cos nie tak. Co sie okazalo, w tle lecial pewien utwor, motyw instrumentalny ktory na 100% znam i kiedys slyszalem i wiem ze nawet mam to na dysku najprawdopodobniej ale przeszukiwac kilkadziesiat gb muzyki sie nie da.

Nigdzie w internecie nie ma informacji na temat soundtracku do tego filmu, o piosenkach wykorzystanych w filmie tez niewiele i co ja teraz mam zrobic. Ano, stiwerdzilem ze napisze tutaj bo sami obyci w muzyce ludzie tutaj pisza i pewno mi pomoga.
POMOZECIE? bo jestem w skrajnie beznadziejnej sytuacji, musze wiedziec co to za utwor (!!!)

No i jedyne miejsce w sieci, gdzie to znalazlem to jakis NIEMIECKI material, no ale lepsze to niz nic. W kazdym razie, owa zagadka zaczyna sie od 3:50

http://www.youtube.com/watch?v=I4xRxyAX738

pomocy !

Mi te dźwięki mocno kojarzą się z filmem "Lost in translation". Może coś podobnego i dlatego wydaje Ci się znane?

#692 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 23 marca 2011 - 13:43

OST do Lost in Translation znam jak wlasna kieszen, ale jeszcze dla pewnosci przesluchalem no i niestety zaden z utworow wykorzystanych w tym filmie to nie to :(

Oczywiscie sprawa jest dalej aktualna, jesli znacie ten utwor to daaaajcie znac !!

Mi sie jeszcze to troche kojarzy z niektorymi motywami z Vanilla Sky, no ale tez nie to.

#693 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 23 marca 2011 - 13:54

OST do Lost in Translation znam jak wlasna kieszen, ale jeszcze dla pewnosci przesluchalem no i niestety zaden z utworow wykorzystanych w tym filmie to nie to :(

Oczywiscie sprawa jest dalej aktualna, jesli znacie ten utwor to daaaajcie znac !!

Mi sie jeszcze to troche kojarzy z niektorymi motywami z Vanilla Sky, no ale tez nie to.

Mi początkowe dźwięki kojarzyły się z "Goodbye" (Kevin Shields) własnie z "Między słowami".

Moim drugim skojarzeniem także było "Vanilla Sky" :) A trzecim "21 gramów", aczkolwiek ścieżki z tego filmu nie znam tak dobrze i dawno juz nie słuchałam, więc możliwe że to zupełnie chybione.

#694 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 23 marca 2011 - 23:08

No wiec tak:

pomocy !

M83 - I Guess I'm Floating

http://www.youtube.com/watch?v=eSyOmbon_1Y&feature=related

Mam link do OSTa (całkiem fajnego), który jest chyba nieoficjalny jak chcesz ;)

01. Shilpa Ray and Her Happy Hookers - Filthy And Free
02. Mozart Festival Orchestra conducted by Alberto Lizzio - Symphony No.16 in C major, K.128-Allegro maestoso
03. Bat For Lashes - Daniel
04. Sophie Hunger - House Of Gods
05. Moby - Mothers Of The Night
06. Calexico and Iron&Wine - He Lays In The Reins
07. Cave Singers - Seeds Of Night
08. Great Lake Swimmers - Changing Colours
09. M83 - I Guess I'm Floating
10. South - A Place In Displacement
11. Moscow Olympics - Still
12. Explosions In The Sky - So Long, Lonesome
13. Peter Broderick and Clint Mansell - Not At Home (Last Night)
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#695 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 23 marca 2011 - 23:15

TAK TAK TAK Wiedzialem, ze to znam !! Album "Before the dawn heal us" no przeciez :)
Niniejszym Methiu wygrywa dowolne piwo na dowolnym zlocie :D dla mnie to wielka sprawa.

No i jak cos, bede wdzieczny za jakistam link na PM ;) chociaz pare utworow stad mam na dysku w regularnych dyskografiach, jest sporo rzeczy ktorych nie znam :]

#696 anchois

anchois

Użytkownik

• Members
  • 399 Postów

Napisano 29 marca 2011 - 22:58

help! znacie jakieś indie zespoły/wykonawców muzułmańskie? albo ogólnie arabskie? albo chociaż nawiązujące do bliskowschodnich klimatów?
(wiem, że islam + muzyka w zasadzie się wyklucza, ale znam kilka przykładów, więc może coś jeszcze mi podrzucicie ;p)

edit: aha, w zasadzie pisząc 'indie', chodzi mi o jakieś nie-tradycyjne muzyczki, więc odpada Mohammad Abdu albo pop w stylu Natachy Atlas

#697 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 marca 2011 - 22:57

Oliver The Penguin - album Button Pusher. Znalazłem w necie cztery piosenki z niego, chcę resztę piosenek z niego też. Anyone? :)

PS: portret pamięciowy poszukiwanego:
Dołączona grafika

#698 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 18:40

help! znacie jakieś indie zespoły/wykonawców muzułmańskie? albo ogólnie arabskie? albo chociaż nawiązujące do bliskowschodnich klimatów?
(wiem, że islam + muzyka w zasadzie się wyklucza, ale znam kilka przykładów, więc może coś jeszcze mi podrzucicie ;p)

Amr Diab, Egipt. Mnóstwo wokalnego zawodzenia, tradycyjnych instrumentów islamu plus trochę nowoczesności dobrze się sprzedaje w jego przypadku. Próbuj :)
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#699 anchois

anchois

Użytkownik

• Members
  • 399 Postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 19:13

dzięki za linki :). trochę sobie poszukałam i muszę powiedzieć, że moja wiedza nt współczesnej muzyki arabskiej poszerzyła się znacznie, kilka rzeczy zagościło na moim dysku i zakwalifikowało się do dalszych przesłuchań.
bardzo mi wpadł w ucho np niejaki Sami Yusuf. wiem, że to pop straszliwy i że on jest ślicznusi, a teksty banalne, i muzyką arabską to on się co najwyżej inspiruje i to w stopniu nikłym, ale. takie małe guilty pleasure ;)
http://www.youtube.c...h?v=9Rs7Mj7poo8

#700 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 13 kwietnia 2011 - 20:59

Sciagnalem album "Nowhere" zespolu Ride i jest nieco uszkodzony- brakuje mi trackow 5 oraz 11.
Podrzucicie? bardzo prosze..

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych