Jump to content

Photo

Help, I need somebody

987 replies to this topic

#641 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 30 października 2010 - 19:21

you can laugh - po prostu lej. ale:
Dołączona grafika
the man is: Andreas Bruhn
the title is: I'll Be There

a sprawa to ambicji i honoru, czyli "no ale Ty mi na pewno znajdziesz, bo jak nie Ty, to kto?" - taa.. :P
a właśnie nie mogę, bo wszędzie tylko same 30-sekundowe fragmenty z reklamy. jakieś pomysły?

#642 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 posts

Posted 31 października 2010 - 15:58

This is another 'Eardrum' production and composition trademark - written for a 30 sec. jingle, but having the potential for a 3,5 minutes single. The numerous enquiries for downloads of their songs is proof enough (e.g. 2000: Dr. Oetker Pudding 'I'll be there' or 2005: Vodafone UMTS 'World in your pocket', 2010: Peugeot 'Moonlight Rendezvous' ('Love is on ist way').

Tak o nim piszą, niemieckie fora potwierdzają, że piosenka powstała tylko jako 30-sekundowy fragment na potrzeby reklamy. Chyba nic więcej wymyślić się nie da.
A, jeszcze, jeśli może to akurat głos wokalistki wpadł w ucho, to zwie się ona Birgit Fischer ;)

Pamiętam podobną, moją własną, historię - z taką piosenką:
http://www.youtube.c...h?v=v6UjNp92aq4
oprócz tej reklamy zjawiła się w filmie Lejdis - i okazało się, że istnieje jej tylko 30 sekund :(

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#643 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 posts

Posted 01 listopada 2010 - 00:47

Tak o nim piszą, niemieckie fora potwierdzają, że piosenka powstała tylko jako 30-sekundowy fragment na potrzeby reklamy. Chyba nic więcej wymyślić się nie da.

jest pełna wersja http://www.discogs.c...release/2142588, ale znaleźć to będzie trudno

#644 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 18 listopada 2010 - 10:58

poszukuję albumu z 2000 roku "Rome (Written Upside Down)", zespołu Les Savy Fav

#645 monika2506

monika2506

Użytkownik

• Members
  • 294 posts

Posted 18 listopada 2010 - 11:40

to chyba jest epka, no ja przynajmniej podeślę linka do epki ;)

#646 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 18 listopada 2010 - 16:11

tak, zgadza się, to EPka.
Wielkie dzięki - bee & monika2506

#647 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 posts

Posted 30 listopada 2010 - 19:49

Znajdzie się ktoś dobry kto podzieli się linkiem do płyty Foals - Total Life Forever?? Nie mam cierpliwości by szukać.
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#648 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 30 listopada 2010 - 19:53

Sprawdź PMka za 30 sekund.

#649 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 posts

Posted 30 listopada 2010 - 21:06

Sprawdź PMka za 30 sekund.

Jeszcze raz bardzo dziękować.
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#650 monika2506

monika2506

Użytkownik

• Members
  • 294 posts

Posted 30 listopada 2010 - 21:55

potrzebuję tytułu takiej jednej piosenki, o której wiem, że śpiewa ją Bruce Springsteen. I śpiewa w niej coś w stylu: nie ważne ... cośtam, ona i tak będzie 100 czy tam 1000 mil(?)dalej, i ogólnie chodzi w niej o to, że facet ma być facetem, i to on ma podejmować decyzje (hm, chyba sobie to wymyśliłam, tak mi się teraz wydaje <_< )... no nie wiem, to tyle pamiętam, jak ktoś wie co to jest, to jest wielki;p
i jak ktoś ma jakieś typy, nawet nie za bardzo pasujące, to niech mówi, to sobie tekst sprawdzę i będę wtedy wiedzieć:))

#651 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 30 listopada 2010 - 22:22

secret garden?

#652 monika2506

monika2506

Użytkownik

• Members
  • 294 posts

Posted 30 listopada 2010 - 22:38

to jest to!
dzięki, dzięki, dzięki :))

no, czyli sobie wymyśliłam o czym to jest, ale taki był kontekst rozmowy, i tak mi się kojarzy, a później to, eh nie ważne... no dzięki w każdym razie ;)

#653 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 02 grudnia 2010 - 15:07

kompletuje 100 najlepszych polskich płyt dekady 2000-2009, brakuje mi kilka pozycji. Być może jakimś trafem, ktoś z was coś z tego zestawiku ma:

Plazmatikon - Dżemsesje [2007, Fonografika]

MC Terminator - The Best Of MC Terminator [2005, Salami]

DriveAlone - Marionettes And Satellites [2006, white label]

Karol Nepelski- Feu Eternel [2008, white label]

Krakowski / Kosma - Disko [2002, Gusstaff]

Monosylabikk - Rocks [2007, Kitty-Yo]

#654 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 posts

Posted 05 grudnia 2010 - 21:37

Potrzebne mi dwa kawałki z płyty "Declaration of Dependence" norweskiego duetu Kings of Convenience - "24-25" i "Rule My World". Ktoś jest w stanie się podzielić? ;)
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#655 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 posts

Posted 09 grudnia 2010 - 00:41

Czy ktoś może ma When Doves Cry w wykonaniu Damiena Rice'a? (z takiej składanki http://en.wikipedia..../Like_a_Version)

edit: jeszcze raz dziękuję, Grinderman :)

Edited by bee, 09 grudnia 2010 - 02:37 .

#656 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 07 stycznia 2011 - 16:40

Potrzebowalbym na szybko (tzn. jeszcze dzis) Bitches Brew wiadomo kogo. W necie albo sa to super hipery jakies tam wersje mega, ktorych nie chce, albo niedzialajce juz wersje normalne (czyli 2CD).

Bardzo prosze o pomoc, bo to sprawa WIELKIEJ WAGI !!!

#657 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 07 stycznia 2011 - 17:42

Ja ściągałem jakąś Legacy Edition gdzie więcej utworów jest wpakowanych na pierwszą płytę a na drugiej są dodatki, wersje singlowe itp. Co za problem ściągnąć właśnie to, zedytować tagi i ewentualnie poprzerzucać utwory między folderami?

#658 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 07 stycznia 2011 - 20:41

Dobra, problem rozwiazany. Serdeczne podziekowania dla Bee i Corso :)
Teraz moge isc sie bawic!

#659 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 posts

Posted 12 stycznia 2011 - 15:54

Pytanie o sklepy muzyczne. Intensywnie poszukuję dobrych punktów sprzedaży płyt. Dobry = sprawdzony i sprzedaje legale w cenie niezawrotnej. Mam własną bazę sklepów, w których już kupiłam i jestem w miarę zadowolona, ale po pierwsze są to miejsca powszechnie znane (Empik, Merlin, Fan, Gigant, Allegro, KDC, Amazonka czy Kolporter), a po drugie ktoś z forum z pewnością zna lepsze :D Googlarka tu nie wskóra, potrzebuję doświadczenia kupujących. Dochodzę do momentu, w którym mój portfel wypowiedział krwawą wojnę mojemu rosnącemu zapotrzebowaniu na muzykę i z góry znam wynik tej bitwy. Proszę o wasze namiary :)
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#660 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 12 stycznia 2011 - 16:18

Intensywnie poszukuję dobrych punktów sprzedaży płyt. Dobry = sprawdzony i sprzedaje legale w cenie niezawrotnej.

Wydaje mi się, że w obecnych czasach nie ma już sklepów, które sprzedają 'nielegale'.

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users