Ostatnio słuchałem U2..
Napisano 11 września 2017 - 20:07
u mnie może nie dzisiaj, ale już parę dni temu a na fejsika nie wrzucę, bo ja niefejsikowa
No wiem, dlatego pospieszyłem z informacją o niezwykłym zbiegu okoliczności!
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 11 września 2017 - 20:13
i tekst..
o tak.
mimo różnych opinii siadło mi od razu, a dziś odświeżyłam sobie z racji fejsowej wrzuty Owłosowej i to jest tekst.. dwie kropki na końcu i wiadomo.
@soulmate, na szczęście bliżej niż dalej jak się skończy.
to też nie z dziś tylko od jakiegoś czasu, ale.
https://www.youtube....h?v=mYIgn2ffVSc
I can't say where it is
But I know I'm going.
Napisano 30 września 2017 - 14:25
Wild Honey. Jak można tego nie kochać, nie cieszyć przy tym buzi? Trzeba mieć serce zrobione z discopolonium a uszy z terazrockium chyba.
To ja chyba mam to co piszesz bo Wild honey to dla mnie największe g jakie wydało U2. Nie tak dawno stwierdziłem że przypomnę sobie tą piosenkę i całe atyclb ale niestety z czasem ich odbiór nie jest wcale lepszy.
Za to ostatnio wgrałem sobie na mp3 do auta soon i beat on the brat. I te kawałki przypomniałem sobie z przyjemnością . Odkryłem je na nowo.
Napisano 30 września 2017 - 15:44
Wiesz że to tak w odruchu zachwytu chwilowego, lepiej się jarać niż nie jarać, nie Wild Honey to jest jednak moim zdaniem najbardziej Bitelsowa piosenka jakiej nie nagrali The Beatles, a generalnie Walizka to mój ukochany mocno album i się nie dogadamy jak Tobie nie wchodzi, nie ma co zaczynać nawet
Soon było genialnym intrem a Beat On The Btrat dobry kawerek, buja buja. Mi się z kowerów wkręciło w głowę jakiś czas temu kuku-kuciu, czyli Walrus by Bono i Secret Machines (bardzo zajebisty zespół w ogole, polecam mocno). Skoro już tak Bitlowo jadę tu.
https://www.youtube.com/watch?v=rxp2zPPTonA
Napisano 30 września 2017 - 17:58
Wiesz że to tak w odruchu zachwytu chwilowego, lepiej się jarać niż nie jarać, nie Wild Honey to jest jednak moim zdaniem najbardziej Bitelsowa piosenka jakiej nie nagrali The Beatles, a generalnie Walizka to mój ukochany mocno album i się nie dogadamy jak Tobie nie wchodzi, nie ma co zaczynać nawet
Soon było genialnym intrem a Beat On The Btrat dobry kawerek, buja buja. Mi się z kowerów wkręciło w głowę jakiś czas temu kuku-kuciu, czyli Walrus by Bono i Secret Machines (bardzo zajebisty zespół w ogole, polecam mocno). Skoro już tak Bitlowo jadę tu.
https://www.youtube.com/watch?v=rxp2zPPTonA
Pamiętam ten film w którym Bono śpiewał ten kawałek - jak dla mnie mistrzostwo świata
Problemem Walizki jest to, że jako zespół zrobili straszny krok w tył i nigdy nie wrócili na porzucone tory. Po nagraniu takiej płyty jak Pop, dość ciężkiej w odbiorze, ale genialnej pod względem tekstów i dość nowatorskiej jeśli chodzi o melodie i samą muzykę, nagrali płytę lekką, łatwą i przyjemną - oczywiście nie w każdym jej fragmencie, ale nawet jak miało wyjść poważniej (peace on earth) wychodziło cukierkowo. Może moje oczekiwania były wtedy zbyt wysokie? U2 po tym czasie już nigdy się nie podnieśli na poziom, który prezentowali w latach 90-tych. Dlatego ta płyta jest dla mnie mnie nie tylko płytą słabą, ale też takim symbolem utraconej wielkości tego zespołu - oczywiście wielkie piosenki nadal im się zdarzają. Ale nie jest to już to co wcześniej. Z drugiej strony ta świadomość pozwala mi lepiej przyjmować płyty które nagrali później.
Napisano 20 listopada 2017 - 14:34
Znowu zapomniałem jak dobra to piosenka
https://www.youtube.com/watch?v=X9m1b_7H6zk
absolutnie świetnie wyprodukowany wokal Bono wołającego jakby spod ziemi.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 20 listopada 2017 - 22:26
Z którego ona jest roku?
Zooropa
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean