To już było dawno temu, nie pamiętam już kiedy, jakoś przy okazji NLOTH albo SoI na pewno.
Ostatnio słuchałem U2..
Napisano 16 sierpnia 2017 - 14:17
https://www.youtube.com/watch?v=Bj6nhpC5Qbo
Tak dawno niesłuchane. Wciąż uważam to za niezwykle udany duet. Na pewno bijący na głowę, to co wyprodukowali Ville Vallo i Natalia Avalon.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 27 sierpnia 2017 - 21:08
Ja ostatnio przywiozłem sobie kolejną partię gratów z domu i tak z głupia frant zapuściłem DVD ze Slane Castle.. matkojedyna, tego się już dzisiaj NIE DA OGLĄDAĆ. Gify mają lepszą jakość. Mam nadzieję że szykują wielką reedycję ATYCLB (to w końcu ich chyba ostatni w miarę "duży" album) i przy okazji zafundują tym DVD porządne czyszczenie..
Napisano 27 sierpnia 2017 - 21:49
Ja ostatnio przywiozłem sobie kolejną partię gratów z domu i tak z głupia frant zapuściłem DVD ze Slane Castle.. matkojedyna, tego się już dzisiaj NIE DA OGLĄDAĆ. Gify mają lepszą jakość. Mam nadzieję że szykują wielką reedycję ATYCLB (to w końcu ich chyba ostatni w miarę "duży" album) i przy okazji zafundują tym DVD porządne czyszczenie..
Jeszcze nie jest tak źle ze Slane Popmart jest jeszcze gorszy brrr...
Napisano 27 sierpnia 2017 - 22:07
Łee, jeszcze Slane się trzyma. Nie powiedziałbym, że jest tak źle.
Jeśli z czymś jest źle to --> Sydney 1993. A to przecież najlepsza trasa...
Marzy mi się Sydney na Blue-Rayu w HD/4K. Gdzieś czytałem, że z przyczyn technicznych niestety to niemożliwe, ale - do cholery - w XXI wieku wszystko jest możliwe. No i poza tym może w 2021 r. tym bardziej będzie (bo wtedy bym przewidywał jakieś najbliższe Achtungowe reedycje i gifty)
Napisano 28 sierpnia 2017 - 17:38
Łee, jeszcze Slane się trzyma. Nie powiedziałbym, że jest tak źle.
Jeśli z czymś jest źle to --> Sydney 1993. A to przecież najlepsza trasa...
Marzy mi się Sydney na Blue-Rayu w HD/4K. Gdzieś czytałem, że z przyczyn technicznych niestety to niemożliwe, ale - do cholery - w XXI wieku wszystko jest możliwe. No i poza tym może w 2021 r. tym bardziej będzie (bo wtedy bym przewidywał jakieś najbliższe Achtungowe reedycje i gifty)
Aż odpaliłem dla porównania (mam nadzieję że mówimy o DVD z 2006 r. a nie o VHS? ). Może z moimi ustawieniami ekranu jest coś nie tak, ale moim zdaniem wygląda lepiej. Są przynajmniej jakieś kolory.. (wiem, że to ziarno to była taka konwencja, ale w efekcie dzisiaj to już się, jak dla mnie, nie nadaje do oglądania).
W kwestii "Sydney/Mexico/Slane w 4K" - ja czytałem coś dokładnie przeciwnego, podobno jest już technika pozwalająca praktycznie każde video przenieść w HD, a może i w 4K, a dodatkowo jeszcze w 3D (ubytki są po prostu uzupełniane cyfrowo - dzisiaj wszak z ośmiu pikseli program jest w stanie zrekonstruować twarz..) Czekam więc z niecierpliwością..
W kwestii Zoo TV jako najlepsza trasa - oczywiście nieprawda, ale to inny temat
Napisano 28 sierpnia 2017 - 20:17
Dziś wszystko się da.
Kupcie sobie to na Blu Ray
https://www.youtube.com/watch?v=tmLA9ds0Ckc
Napisano 28 sierpnia 2017 - 22:19
Dziś wszystko się da.
Kupcie sobie to na Blu Ray
https://www.youtube.com/watch?v=tmLA9ds0Ckc
Jajek nie urywa. Fakt, remaster przyzwoity ale nie przesadzajmy, że wszystko pięknie zupscalujemy do 4K, najlepiej HDR i damy 3D. Bez taśm, które nagrywały to w sensownym formacie wiele nie zdziałamy. Wiem co mówię, bo pracuję w tej branży. Jeżeli chodzi o najlepiej wykonany remaster contentu video (wg mnie) to Nowa Nadzieja z 77 roku w 1080p Obraz żyleta + cyfrowe poprawki. Ale to nigdy nie będzie miało takiej głębi jak nagranie w natywnym formacie wysokiej rozdzielczości. Pamiętajmy, ze rozdzielczość to nie wszystko.
Napisano 29 sierpnia 2017 - 10:33
Urwa burwa, jakie to jest jednak epickie. Przecież PSB zrobiło tak genialny pastisz U2 z czasów TJT i samych siebie wtedy jednocześnie oddając hołd naszym dziadom - to jest geneza PopMartu, to jest ta sama ironia, to jest ten sam joint. Plus jak bym usłyszał na żywo to wejście bym miał zawał z radości a przed udarem wywołanym geniuszem tego popu wybujałbym się jak nigdy w życiu.
https://www.youtube.com/watch?v=inxJQsZFCpI
Napisano 29 sierpnia 2017 - 11:15
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych