Survivor 11 - Rattle and Hum
Posted 23 lutego 2008 - 19:43
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
Posted 23 lutego 2008 - 19:53
@J
W tym tygodniu nie mogę, mam parę zaliczeń
Posted 23 lutego 2008 - 19:56
Przeraża mnie, jak można nie dostrzegać wielkości naprawdę wybitnych nagrań z tej samej płyty, ubóstwiając jednocześnie mało ambitny, mało odkrywczy, ale za to bardzo typowy dla U2 utwór (genialny bo genialny, ale konwencjonalny).
Czy genialny utwór może być jednocześnie mało ambitny, mało odkrywczy, typowy, konwencjonalny?
Posted 23 lutego 2008 - 20:03
A City of Blinding Lights albo Ultraviolet? Taka sama sytuacja.
Posted 23 lutego 2008 - 20:26
Cóż, jak widać nie tylko Ty, ale na pewno nie ja.A tak w ogóle to protestuję przeciwko ukartowanemu już dawno zwycięstwu piosenki,
Zdaje mi się, że ja mam jakieś dziwno ucho, bo ten kawałek jednak wpadł w ucho. Gdyby był finał Love vs. All I Want kto wie, czy bym nie głosować na All I Want...Piosenka musi przecież, w przeciwieństwie do Love Rescue Me, wpadać w ucho i być przebojowa.
A Love nią nie jest? Może ma bardziej ambitny tekst, ale czy wy nie umiecie dostrzec piękna w prostocie? Ja czasami mam ochotę sobie po ohhhac i podrzeć japę 'alllllll i waaaaaaant isssssssssss yoooooouuuuu'. Nie zawsze zawiłości są dobre, przecież o miłości można mówić prosto, a zarazem pięknie.toteż wielką balladą jest i love-songiem, że ooocchhh.
Posted 23 lutego 2008 - 20:36
jak słucham All I Want Is You, to mnie aż ciary przechodzą , dlatego heartland
Posted 23 lutego 2008 - 20:43
Jeżeli Love Rescue Me jest prostą piosneczką do podobania się to ja jestem Marysieńka Love U2.Zdaje mi się, że ja mam jakieś dziwno ucho, bo ten kawałek jednak wpadł w ucho.
A czy ja gdzieś pisałem, że All I Want Is You ma zbyt prosty tekst? Czasami aż wali po oczach nadmiernym wykoncypowaniem, podobnie z resztą jak niektóre zagrywki z Hawkmoon 269. Niemniej dziwi mnie fakt, że nikt nie ma ochoty podrzeć japy o tak: "when the night has no end, and the day yet to begin" (jeśli refren AIWIY robi na Was wrażenie, to to powinno wbijać bezpośrednio w podłogę), albo "don't believe in 60s, the golden age of pop..." etc.A Love nią nie jest? Może ma bardziej ambitny tekst, ale czy wy nie umiecie dostrzec piękna w prostocie? Ja czasami mam ochotę sobie po ohhhac i podrzeć japę 'alllllll i waaaaaaant isssssssssss yoooooouuuuu'. Nie zawsze zawiłości są dobre, przecież o miłości można mówić prosto, a zarazem pięknie.
Nie dziwi mnie natomiast, że absolutna więszkość ma ochotę pokrzyczeć czasem oooch aaach "yooouuu-uuuu", bo to przecież jest takie killerskie i dramatyczne, że szok.
Posted 23 lutego 2008 - 20:58
Miło mi poznaćJeżeli Love Rescue Me jest prostą piosneczką do podobania się to ja jestem Marysieńka Love U2.
A tak na serio nie uważam jej za prostą, ale wpada w ucho... i też można się przy niej pokołysać... jak i przy AIWIS... No ale może właśnie takie było zadanie AIWIS by móc się pokołysać i podrzeć?
Mnie jak na razie nie wali... może dlatego, że za krótko słucham U2, albo za mało zagłębiam się w teksty? Wyjdzie z czasemA czy ja gdzieś pisałem, że All I Want Is You ma zbyt prosty tekst? Czasami aż wali po oczach nadmiernym wykoncypowaniem, podobnie z resztą jak niektóre zagrywki z Hawkmoon 269. Niemniej dziwi mnie fakt, że nikt nie ma ochoty podrzeć japy o tak: "when the night has no end, and the day yet to begin" (jeśli refren AIWIY robi na Was wrażenie, to to powinno wbijać bezpośrednio w podłogę), albo "don't believe in 60s, the golden age of pop..." etc.
Nie dziwi mnie natomiast, że absolutna więszkość ma ochotę pokrzyczeć czasem oooch aaach "yooouuu-uuuu", bo to przecież jest takie killerskie i dramatyczne, że szok.
Posted 23 lutego 2008 - 23:05
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
#572 Guest_u2megafan_*
Posted 24 lutego 2008 - 19:26
Posted 24 lutego 2008 - 19:33
All I want is You
let's go to places no one else has been..
#574 Guest_u2megafan_*
Posted 24 lutego 2008 - 19:38
Ale już się doczekać nie mogę i obawiam sie takich głosów, jak Twój.Przeca koniec w poniedziałek, jak dobrze wyczytałam;p do tego czasu może sie duuużo zmienić ;]
All I want is You
#575 Guest_Mrówa_*
Posted 24 lutego 2008 - 19:39
#576 Guest_u2megafan_*
Posted 24 lutego 2008 - 19:42
Raz Mrówa możesz wyluzować. Poczuj się romantykiem chociażby.Alez Maya zagłosowała tak jak powinna, czyli na utwór ktory na wyższe miejsce niż drugie, nie zasługuje
#577 Guest_Mrówa_*
Posted 24 lutego 2008 - 19:46
-Tekst
-Linia Melodyczna
-Niesamowity wokal Bono
-WYJĄTKOWOŚĆ
ja tam nie rozumiem, niezasłużonego zresztą, kvltu AIWIY.
Posted 24 lutego 2008 - 19:51
No stary, w Heartland lepsze jest wszystko:
-Tekst
-Linia Melodyczna
-Niesamowity wokal Bono
-WYJĄTKOWOŚĆ
Ok, że INNY=GORSZY już wiemy z topicu o Navarro. Ale że PROSTY=GORSZY to teraz się dowiaduję.
#579 Guest_u2megafan_*
Posted 24 lutego 2008 - 19:52
Wokal porównywalnyNo stary, w Heartland lepsze jest wszystko:
-Tekst
-Linia Melodyczna
-Niesamowity wokal Bono
-WYJĄTKOWOŚĆ
Muzyka wyjątkowa sama w sobie, świetne gitary.
Fabuła
#580 Guest_Mrówa_*
Posted 24 lutego 2008 - 19:57
Ok, że INNY=GORSZY już wiemy z topicu o Navarro. Ale że PROSTY=GORSZY to teraz się dowiaduję.
Jeśli chodzi o prostote utworu to mogę cię zapewnić żę all i want is you jest bardziej złożonym kawałkiem niż heartland;-)
Tekst jest sam w sobie przejmujący, można go interpretować na wiele sposobów, a w AIWIY mamy w sumie już to narzucone z góry.
Bono już nigdy później nie zaśpiewał tak jak w Heartland, a zaśpiewał to genialnie !!
A o wyjątkowości świadczy to że jest tylko ten jeden heartland, już w sumie nieosiągalny, aby usłyszeć go na żywo....taki święty graal ; )
Dla mnie te argumenty są wystarczające, aby czynić z utworu Heartland najlepszy kawałek na tej płycie.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users