Jump to content

Photo

Survivor 11 - Rattle and Hum

• Please log in to reply
607 replies to this topic

#561 Grace

Grace

Użytkownik

• Members
  • 437 posts

Posted 23 lutego 2008 - 17:11

Wprawdzie nie miałam brać udziału w tym survivorze (jako że nie głosowałam w nim od początku), jednakże zmuszona jestem pomóc swoim jednym skromnym głosem Heartland-owi, który imo zdecydowanie bardziej zasługuje na zwycięstwo...

All I want is You

#562 felis_immanis

felis_immanis

Odkrywca Wszechświata

• Members
  • 814 posts

Posted 23 lutego 2008 - 19:43

heartland Ha!

Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..

Dołączona grafika

#563 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 23 lutego 2008 - 19:53

Przeraża mnie, jak można nie dostrzegać wielkości naprawdę wybitnych nagrań z tej samej płyty, ubóstwiając jednocześnie mało ambitny, mało odkrywczy, ale za to bardzo typowy dla U2 utwór (genialny bo genialny, ale konwencjonalny).

@J
W tym tygodniu nie mogę, mam parę zaliczeń :P

#564 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 23 lutego 2008 - 19:56

Przeraża mnie, jak można nie dostrzegać wielkości naprawdę wybitnych nagrań z tej samej płyty, ubóstwiając jednocześnie mało ambitny, mało odkrywczy, ale za to bardzo typowy dla U2 utwór (genialny bo genialny, ale konwencjonalny).

Czy genialny utwór może być jednocześnie mało ambitny, mało odkrywczy, typowy, konwencjonalny? :P
Dołączona grafika

#565 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 23 lutego 2008 - 20:03

Oczywiście, że może. All I Want Is You jest ambitne? Albo odkrywcze? A nie jest typowe i konwencjonalne?
A City of Blinding Lights albo Ultraviolet? Taka sama sytuacja.

#566 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 posts

Posted 23 lutego 2008 - 20:26

A tak w ogóle to protestuję przeciwko ukartowanemu już dawno zwycięstwu piosenki,

Cóż, jak widać nie tylko Ty, ale na pewno nie ja.

Piosenka musi przecież, w przeciwieństwie do Love Rescue Me, wpadać w ucho i być przebojowa.

Zdaje mi się, że ja mam jakieś dziwno ucho, bo ten kawałek jednak wpadł w ucho. Gdyby był finał Love vs. All I Want kto wie, czy bym nie głosować na All I Want...

toteż wielką balladą jest i love-songiem, że ooocchhh.

A Love nią nie jest? Może ma bardziej ambitny tekst, ale czy wy nie umiecie dostrzec piękna w prostocie? Ja czasami mam ochotę sobie po ohhhac i podrzeć japę 'alllllll i waaaaaaant isssssssssss yoooooouuuuu'. Nie zawsze zawiłości są dobre, przecież o miłości można mówić prosto, a zarazem pięknie.
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#567 monia_sz

monia_sz

Użytkownik

• Members
  • 198 posts

Posted 23 lutego 2008 - 20:36

chyba mój pierwszy głos w tym survivorze B)

jak słucham All I Want Is You, to mnie aż ciary przechodzą :P, dlatego heartland

#568 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 23 lutego 2008 - 20:43

Zdaje mi się, że ja mam jakieś dziwno ucho, bo ten kawałek jednak wpadł w ucho.

Jeżeli Love Rescue Me jest prostą piosneczką do podobania się to ja jestem Marysieńka Love U2.

A Love nią nie jest? Może ma bardziej ambitny tekst, ale czy wy nie umiecie dostrzec piękna w prostocie? Ja czasami mam ochotę sobie po ohhhac i podrzeć japę 'alllllll i waaaaaaant isssssssssss yoooooouuuuu'. Nie zawsze zawiłości są dobre, przecież o miłości można mówić prosto, a zarazem pięknie.

A czy ja gdzieś pisałem, że All I Want Is You ma zbyt prosty tekst? Czasami aż wali po oczach nadmiernym wykoncypowaniem, podobnie z resztą jak niektóre zagrywki z Hawkmoon 269. Niemniej dziwi mnie fakt, że nikt nie ma ochoty podrzeć japy o tak: "when the night has no end, and the day yet to begin" (jeśli refren AIWIY robi na Was wrażenie, to to powinno wbijać bezpośrednio w podłogę), albo "don't believe in 60s, the golden age of pop..." etc.
Nie dziwi mnie natomiast, że absolutna więszkość ma ochotę pokrzyczeć czasem oooch aaach "yooouuu-uuuu", bo to przecież jest takie killerskie i dramatyczne, że szok.

#569 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 posts

Posted 23 lutego 2008 - 20:58

Jeżeli Love Rescue Me jest prostą piosneczką do podobania się to ja jestem Marysieńka Love U2.

Miło mi poznać :P

A tak na serio nie uważam jej za prostą, ale wpada w ucho... i też można się przy niej pokołysać... jak i przy AIWIS... No ale może właśnie takie było zadanie AIWIS by móc się pokołysać i podrzeć?

A czy ja gdzieś pisałem, że All I Want Is You ma zbyt prosty tekst? Czasami aż wali po oczach nadmiernym wykoncypowaniem, podobnie z resztą jak niektóre zagrywki z Hawkmoon 269. Niemniej dziwi mnie fakt, że nikt nie ma ochoty podrzeć japy o tak: "when the night has no end, and the day yet to begin" (jeśli refren AIWIY robi na Was wrażenie, to to powinno wbijać bezpośrednio w podłogę), albo "don't believe in 60s, the golden age of pop..." etc.
Nie dziwi mnie natomiast, że absolutna więszkość ma ochotę pokrzyczeć czasem oooch aaach "yooouuu-uuuu", bo to przecież jest takie killerskie i dramatyczne, że szok.

Mnie jak na razie nie wali... może dlatego, że za krótko słucham U2, albo za mało zagłębiam się w teksty? Wyjdzie z czasem ;)
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#570 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 23 lutego 2008 - 23:05

Heartland

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#571 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 24 lutego 2008 - 18:25

Heartland
Dołączona grafika

#572 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Posted 24 lutego 2008 - 19:26

Chyba czas ogłosić wyniki...

#573 Maya

Maya

aaa <ziew>

• Members
  • 588 posts

Posted 24 lutego 2008 - 19:33

Przeca koniec w poniedziałek, jak dobrze wyczytałam;p do tego czasu może sie duuużo zmienić ;]

All I want is You
..let's see colours that have never been seen
let's go to places no one else has been..

#574 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Posted 24 lutego 2008 - 19:38

Przeca koniec w poniedziałek, jak dobrze wyczytałam;p do tego czasu może sie duuużo zmienić ;]

All I want is You

Ale już się doczekać nie mogę i obawiam sie takich głosów, jak Twój.

#575 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Posted 24 lutego 2008 - 19:39

Alez Maya zagłosowała tak jak powinna, czyli na utwór ktory na wyższe miejsce niż drugie, nie zasługuje

#576 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Posted 24 lutego 2008 - 19:42

Alez Maya zagłosowała tak jak powinna, czyli na utwór ktory na wyższe miejsce niż drugie, nie zasługuje

Raz Mrówa możesz wyluzować. Poczuj się romantykiem chociażby. :P

#577 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Posted 24 lutego 2008 - 19:46

No stary, w Heartland lepsze jest wszystko:
-Tekst
-Linia Melodyczna
-Niesamowity wokal Bono
-WYJĄTKOWOŚĆ

ja tam nie rozumiem, niezasłużonego zresztą, kvltu AIWIY.

#578 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 24 lutego 2008 - 19:51

-Tekst
-Linia Melodyczna
-Niesamowity wokal Bono
-WYJĄTKOWOŚĆ

Ok, że INNY=GORSZY już wiemy z topicu o Navarro. Ale że PROSTY=GORSZY to teraz się dowiaduję.

#579 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Posted 24 lutego 2008 - 19:52

-Tekst
-Linia Melodyczna
-Niesamowity wokal Bono
-WYJĄTKOWOŚĆ

Wokal porównywalny
Muzyka wyjątkowa sama w sobie, świetne gitary.
Fabuła B)

#580 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Posted 24 lutego 2008 - 19:57

Ok, że INNY=GORSZY już wiemy z topicu o Navarro. Ale że PROSTY=GORSZY to teraz się dowiaduję.

Jeśli chodzi o prostote utworu to mogę cię zapewnić żę all i want is you jest bardziej złożonym kawałkiem niż heartland;-)
Tekst jest sam w sobie przejmujący, można go interpretować na wiele sposobów, a w AIWIY mamy w sumie już to narzucone z góry.
Bono już nigdy później nie zaśpiewał tak jak w Heartland, a zaśpiewał to genialnie !!
A o wyjątkowości świadczy to że jest tylko ten jeden heartland, już w sumie nieosiągalny, aby usłyszeć go na żywo....taki święty graal ; )

Dla mnie te argumenty są wystarczające, aby czynić z utworu Heartland najlepszy kawałek na tej płycie.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users